dobrý den, máme ramlici, bude ji za pár měsíců 8let.
před týdnem dostala silný úžeh, ak jsme ji omotali nohy vlhkou hadrou a za ušima taktéž. Od té doby nemá moc huť k jídlu.
Za ten týden byla venku jen jednou, kvůli velkým vedrům jinak zůstává v kleci. Poslední 2dny však má hodně zakloněnou hlavu dozadu, řekl bych že víc už to snad ani nejde. Saam dokonce ani nepije, teď jsem do ní musel vyklopit celou flašku.
Co to může být??
...připadá mi že se mu těžko dýchá, hlavu má stejně zakloněnou jako u vás na fotce. Tlamičku má otevřenou.
pokud mu hlavu zkouším opatrně dát rukou dolů, tak není žádný problém, následně ji ale zase vrátí do původní polohy.
Něco málo sežral- dal jsem mu zelí a kousek chleba. Ale do pití se mu nechtělo a jak jsem psal výše, musel jsem mu dát napít ručně. Hned jak to bude možné zajdu s ním k veterináři, je to domácí mazlík
Moj mal hlavu niekedy skoro v normalnej polohe ked lezal len som ho v piatok utratil,lebo uz nevladal stat na nohach.Postavil sa a padol dole a aj vela schudol.Len to je moj pripad vas moze mat aj nieco ine.Ak budete vediet od veterinara co mu je napiste.Nech vam to dobre dopadne a kralik sa z toho dostane
lacek
napsal(a):
dobrý den, máme ramlici, bude ji za pár měsíců 8let.
před týdnem dostala silný úžeh, ak jsme ji omotali nohy vlhkou hadrou a za ušima taktéž. Od té doby nemá moc huť k jídlu.
Za ten týden byla venku jen jednou, kvůli velkým vedrům jinak zůstává v kleci. Poslední 2dny však má hodně zakloněnou hlavu dozadu, řekl bych že víc už to snad ani nejde. Saam dokonce ani nepije, teď jsem do ní musel vyklopit celou flašku.
Co to může být??
Většinou to bývá projev nemoci encefalitozoonoza - asi tak 80%. Pokud máte hodně dobrého veterináře, tak se nemoc podaří udržet, pokud ne, tak bohužel.