Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Markéta93

20.7.2012 15:37
Markéta93

XXX.XXX.243.145

Ahoj, mám v kleci zakrslého králíka(beránek) společně s morčetem(peruánské). Teprve nedávno jsem zjistila, že morče je samice. Králík na ní neustále dorážel, honil ji v kleci apod. Samička morčete vždy dělala takové bublavé zvuky, které signalizovali, že je v říji, nyní už to tak 14 dní nedělá. Je možné, že došlo ke spáření? Díky za odpovědi.

21.7.2012 22:34
ZamenisS

XXX.XXX.79.90

možné to rozhodně není... králíci se sice snaží o páření prakticky se vším chlupatým patřičné velikosti a teploty, ale ůspěšné křížení s morčetem je nemožné :-)) dokonce se (ačkoli myslivci stále opakují zažitou báchorku o opaku) nekříží ani se zajíci a dalšími příbuznějšími druhy...
takže nemusíte mít obavy...smajlík

22.7.2012 10:08
lavacca

XXX.XXX.1.3

Markéta93 napsal(a):
Ahoj, mám v kleci zakrslého králíka(beránek) společně s morčetem(peruánské). Teprve nedávno jsem zjistila, že morče je samice. Králík na ní neustále dorážel, honil ji v kleci apod. Samička morčete vždy dělala takové bublavé zvuky, které signalizovali, že je v říji, nyní už to tak 14 dní nedělá. Je možné, že došlo ke spáření? Díky za odpovědi.

K nakrytí určitě nedošlo. Navíc říje se u morčete "bubláním" nepozná. U nich je právě ten problém, že říji chovatel nepozná, jen sameček. Pokud by to tak šlo, dal by se dát se samičkou samec jen na den-dva, místo běžného měsíce až měsíce a půl, jelikož se cyklu opakuje po 16 dnech, tak aby byla jistota.

Chováme již několik let králíčka zakrslíka (samce) + morčata (většinou se dobře snáší právě se samicemi) a nikdy se nic nedělo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík