Kastrace kralika - Praha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.7.2012 01:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.123

Dobry den, kde nechat v Praze kastrovat kralika za aspon trochu prijatelnou cenu? Poradite? Jednalo by se o samce, 3mesicniho. Nechci mit prcky rozdelene (mam jeste holku) nemam ani tolik kleci a po mimcech taky netouzim. Predem dekuji za rady.

21.7.2012 17:28
jarvan

XXX.XXX.144.210

Tak proč jste si pořizoval dalšího samce, když máte samici a nechcete je mít odděleně? Tohle fakt nepochopím.......

Neregistrovaný uživatel

21.7.2012 19:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.123

jarvan napsal(a):
Tak proč jste si pořizoval dalšího samce, když máte samici a nechcete je mít odděleně? Tohle fakt nepochopím.......

Kupovala jsem velkou klec a dva kraliky s tim ze jsou obe holky, jak me chovatelka ujistovala. Bohuzel mi pritelovo otec (20let chova kraliky) rekl ze jedno je klul a i ukazal. Tak bohuzel, chovatelce uz ho vracet nebudu. Pak znama potrebovala akutne dat pryc sveho kralika, udajne holku, 4letou a asi 5x vetsi nez nasi prckove. Ovsem chova se spis jak kluk (na samce utoci, na samici je hodna spis po ni leze) utratit starsiho nechci, prijde mi to zbytecne dat nejake pryc buhvi kam by se dostali. Nechci chovat zmetky ci tak. Klece mam bohuzel jenom dve. Pokud nevykastruju, bude mit holka porad mlade. Tak radsi kastraci kluka, je mlady, ciperny. Mel by pote byt v pohode. Navic sehnat velkou klec je podstatne drazsi nez ta kastrace tak jako tak bez ni bych je musela poustet vsecky na stridacku probehnout. Nemluve o vyssi spotrebe podestylek do tri obr kleci. Proste se mi to schrulo no, stava se.

22.7.2012 10:13
lavacca

XXX.XXX.1.3

jarvan napsal(a):

za a) se mohlo stát přesně co paní popisuje - chovatel se splet a místo 2 holek z toho byla pár. za b) by někdo mohl narazit na krásného králíčka, kterého ho by moc chtěl, ale byl by to kluk..co pak? Navíc pokud nemáte 2 samičky spolu odmala (popř. není jedna malé mládě), většinou se začnou prát. V tomhle ohledu je klučík prostě vítanější. To samé pokud chcete mít 2 kluky, musí se kastrovat, jinak se rvou.

Prostě není vše tak lehké, jak se zdá. Takže bych kastraci určitě neodsuzovala.

Jinak doporučuji obvolat pár klinik a soukromých veterinářů - hlavně specializující se na hlodavce. Já si např. přinesla dle veterinářky jasného samečka a byla to jasná samička. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík