Dobrý den.Potřebovala bych pomoct.Asi před 4 týdny se nám narodili malí králíčci(kasičtí domácí).Je jich devět.Osm je normálního vzrůstu a jsou zdraví,ale jeden je malčký a slabý.Ostatní ho téměř nepustí k jídlu a díky tomu je poloviční.Teď na něj ještě šlápla samice a kulhá na levou zadní nohu.Chtěla jsem se zeptat,jestli ho nemám dokrmovat,a jesli ano,tak čím.Nebo jestli mu nožičku nemám obvázat,nebo tak něco.S chovem králiků nemám moc zkušeností.Předem všem děkuji za odpovědi.Foto bohužel nemam.
k a t k a
napsal(a):
Dobrý den.Potřebovala bych pomoct.Asi před 4 týdny se nám narodili malí králíčci(kasičtí domácí).Je jich devět.Osm je normálního vzrůstu a jsou zdraví,ale jeden je malčký a slabý.Ostatní ho téměř nepustí k jídlu a díky tomu je poloviční.Teď na něj ještě šlápla samice a kulhá na levou zadní nohu.Chtěla jsem se zeptat,jestli ho nemám dokrmovat,a jesli ano,tak čím.Nebo jestli mu nožičku nemám obvázat,nebo tak něco.S chovem králiků nemám moc zkušeností.Předem všem děkuji za odpovědi.Foto bohužel nemam.
Ahojky to mas ale hodne smuly najednou.....tak dokrmovat bys ho mela ale stoji to hodne casu a namahy!!!!!!Kup si injekcni strikacku samozrejme BEZ JEHLY!!!!!!!!!Napln ji kvalitnim mlekem a po malych davkach kralicka dokrmuj nekolikrat denně!!!!
A s tou nozkou bych radsi zasla k vetovi a on ti take presne poradi jak dokrmovat nebo jak dal!!!!!!!!Drzim palecky!!!!!!!!!
k a t k a
napsal(a):
V devíti dnech máš docela šanci. Já si vypiplala králíčky pětidenní, teda ještě si je pořád piplám. Ale už vidí a je to veselejší. Krmím je od samice které zbytek vrhu umřel horkem a podle mě by umřeli i tihle, ale mám je u sebe a budou z nic pořádní kusanci
Zkus se podívat na www.kralici.cz a tam je i jak se postarat o osiřelá králíčata, jak často krmit, atd...
HODNĚ ŠTĚSTÍ