Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2012 13:32
astor

XXX.XXX.230.53

Dnes som spozoroval na zajačici (asi 1,5 roka stará, kríženec BOxNOS) zľahnutú srsť okolo oka, z ktorého má dosť intenzívny výtok. Zatiaľ jej nič nie je, žerie normálne, je vitálna ... Očkovaná proti myxomatóze MORMYXOM bola asi pred 2 týždňami. Ešte uvediem, že výtok má len z 1 oka, druhé je bezo zmien. Nevie niekto, čo to môže byť, ako mám postupovať?

15.12.2012 14:21
natalieh

XXX.XXX.180.161

Myxematoza v tomhle období? smajlík jestli je to jenom z jednoho oka připsala bych to čelisti nebo zubům....tlačí to a projevuje se to na tom oku..

15.12.2012 21:36
astor

XXX.XXX.230.53

Veď práve preto, že myxomatoza a v zime, to sa mi nezdalo ... teda, keď ju bolia zuby/čeľusť, prejde to samo ? Alebo treba s tým niečo robiť? A ešte jedna vec, tá samica je oveľa agresívnejšia ako inokedy ... :-)) Stále bola agresívna, skákala po rukách, lenže teraz sa k nej už pomaly ani priblížiť nemožno

16.12.2012 17:49
michaela83

XXX.XXX.208.4

A nemá ta smice jen něco v oku? Občas tam spadne kousek ze sena nebo z podestýlky a v oku se udělá zánět. Doporučuji odchytit a oko porádně prohlédnout, případně rozkapat borovou vodou. Pokud bude oko v pořádku, také bych to tipovala na zuby.

17.12.2012 08:21
novotnazu

XXX.XXX.193.94

Zkuste vytírat vatou s vlažným heřmánkovým čajem aspoň 2 x za den.Pokud je to jen lehčí forma, tak to po pár dnech odezní.Měla jsem to u Nb také jen jedno oko a za dva dny v pohodě. Tak ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík