Nedavno som kupila krasneho samca BOA po tyzdni mu nejak tieklo ocko tak sme liecili harmancekom a teraz som zistila ze vzdy ked mu donesiem v pohari krmivo tak mi bok hlavy (okolie sanky) vecne obtiera o pohar, predtym to nerobil tak teraz neviem ci ho tam moze nieco svrbiet alebo je to prejav naklonnosti. Dnes mal dokonca celu tu spodnu cast uplne mokru od vody. Nechcem nieco zanedbat, kedze s chovom kralikov skusenosti zatial nemam, tak ak si myslite ze je to hlupost skuste mi nevynadat.
Pokud to je takové "bradičkování" - otírá si bradičku o různé předměty apod., tak je to značkování - mají na bradičce žlázky a označují si jimi věci, které si bud chtějí přivlastnit, či z nich cítí divné pachy, tak je chtějí přebít. Králík značkuje buď močí nebo právě žlázkami na bradičce. Pokud by měl ale mokrou tlamičku a otíral se jí, tak může mít např. problémy se zuby - slintal by. Jinak také mokrá tlamička bývá ze stresu.
kralikofil
napsal(a):
Pokud to je takové "bradičkování" - otírá si bradičku o různé předměty apod., tak je to značkování - mají na bradičce žlázky a označují si jimi věci, které si bud chtějí přivlastnit, či z nich cítí divné pachy, tak je chtějí přebít. Králík značkuje buď močí nebo právě žlázkami na bradičce. Pokud by měl ale mokrou tlamičku a otíral se jí, tak může mít např. problémy se zuby - slintal by. Jinak také mokrá tlamička bývá ze stresu.
vcera vecer mal vsetko pekne suche dnes zase ta ista strana na boku od lica az po krk cela mokra tak som sa mu chcela pozriet blizsie ci tam nieco nema ale nedal si na to vobec siahnut stale mi utekal tak teraz neviem ci zo stresu este je u mna kratko a mozno si nezvykol alebo ci ho to moze boliet. Avsak zerie normalne aj je culy tak neviem.
IGINOS

XXX.XXX.224.52
Na dialku je to tazke diagnostikovat, ale pra vdepodobne sa jedna o slzenie oka, co moze byt sposobene zapalom (pouzite opthalmoframikoin), alebo mechanicke necistota (prach, ulomok zo sena,..) a treba to vycistit. Mozno to aj odoznie same...