Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2013 15:42
bombata

XXX.XXX.27.242

Zdravím,
máe někdo vyzkoušené jaké seno je nejlepší? myslím tím jestli je nějaky zásadní rozdíl mezi klasickou luční směsí ze zahrady, jetelotrávou co používají zemědělci pro krávy a vojtěškovým senem? Má smysl schánět třeba tu vojtěšku? případně třeba na pole či zahradu zasít někou konkretní travní směs??

14.2.2013 07:27
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Znalci neodpovídají ,řeknu svoji zkušenost .Nabídla jsem jim koupený malý balík - vojtěškového
- sem tam d'obli , dostala jsem sušené z posekané zahrady - vypadalo nádherně , jak ze
starých filmů , ale taky jim moc nejelo . Úplně nejvíc jim chutnalo z louky . Už když se to sekalo ,
bylo to místy suché , moc se mi to nelíbilo , byly v tom i bodláky ,ale to jim "jelo" nejvíc.
Zřejmě ideální směs travin a ideální půda na pozemku . Chutnalo jim to moc , bohužel už nemám možnost . . . . .

14.2.2013 13:27
kralikofil

XXX.XXX.36.70

bombata napsal(a):
Zdravím,
máe někdo vyzkoušené jaké seno je nejlepší? myslím tím jestli je nějaky zásadní rozdíl mezi klasickou luční směsí ze zahrady, jetelotrávou co používají zemědělci pro krávy a vojtěškovým senem? Má smysl schánět třeba tu vojtěšku? případně třeba na pole či zahradu zasít někou konkretní travní směs??

Králík má mít tvrdá stébla - tj. seno lipnicovitých trav - luční seno. Na zahradě bývá taková ta drobná travička.

RozinakovaT

16.2.2013 10:12
RozinakovaT

XXX.XXX.174.171

Podle mě v tom moc velký rozdíl není...

17.2.2013 18:00
bombata

XXX.XXX.27.242

Takže vojtěžka je jen zbytečně drahá?? Mám Obry do ted dostavají granule a tam je ve složení právě hlavně vojtěžka tak nevím ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík