milo12

XXX.XXX.116.166
Loni jsem si koupil dvě mladé samice Nos ze stejného vrhu ,pro samce jsem jel hezkou dálku jedna vychovala 8 mladých , druhá se o ně nestarala .U ostatních plemen se mi nedařilo vůbec. Na jaře samec přestal skákat, sehnal jsem nového pro kterého jsem jel ještě dál . Ta která už jednou mladé měla mi vyvedla znova 7 mladých o 3 týdny později se narodily mladé i té druhé měl sem radost že se mi konečně daří a opět jsem po 3 dnech zjistil že se o ně nestará i přes to že má mléko a nic jí neruší .U ostatních mám samici se čtyřmi mládaty a od 5ti čekám . Nevíte čím by to mmohlo být ?
Hold niekedy je samica schopná postarať len sama o seba. Nie každá je dobrá matka. osobne dávam tri šance a potom dostane ranu istoty. Hold aj o tomto je chov králikov. človek sa vytrápi kým vychová králika do veku pripustenia a nakoniec zistí že je to macocha a nie matka. Keby sa nám všetko v živote darilo ako po masle potom by sme z toho nemali to potešenie.
milo12

XXX.XXX.116.166
Je celkem mladá tak uvidím taky jim dávám vždy jen 3 šance . Uvidím skusím podstrčit mladé jiné samici když se vo ně znovu nebude starat měly by mít 3 najednou .
Áno to je možnosť riešenia jednorázového problému odvrhnutia. Ale nie je to systémové riešenie v chove. proste ak sa nechytí treba ju poslať na pekáč a v chove nechávať len dobré matky. Je velká šanca že potomstvo po dobrej matke preberie túto je vlastnosť a tak si v chove udržíte túto genetickú predispozíciu.