ahojte
Prosim o radu s nasledovnym problemom. Chovam kralikov 5 rokov, pricom prve roky boli uspesne a bezproblemove. Minuly rok zacali priemerne pocty narodenych mladych klesat na 3 - 5 vo vrhu, tak som vymenil vsetky samice za nove. Vsak tento rok na novych samiciach je situacia rovnaka, resp. este horsia, styrom samiciam sa narodili 2 - 4 mlade. Vsetkym styrom samiciam vsak do tyzdna vsetky mlade uhynuli.
Nemate niekto podobnu skusenost, resp neviete v com moze byt problem?
Samice maju dostatocnu a pestru stravu a su v perfektnej kondicii, dostatok mlieka (zistene pohmatom). Na uhynutych mladatach som si vsimol kvapku tmaveho vytoku z nosa.
Poradte kto viete. Baco
A nemôže to byť samcom ? Ja osobne som mal ten istý problém , po istom čase moje samice mávali vo vrhoch po 4-6 mladých tak som vymenil samca za nového veľmi pekného a snaživého a odvtedy sa to všetko napravilo . Teraz nemám vrhy menšie ako 8-10 mladých . S tým úhynom Vám však veľmi nepomôžem zatiaľ sa mi to ešte nestalo . Snáď sa Vám to podarí nejako napraviť , pokiaľ nechováte plemeno ako Novozélandsky biely/červený tieto králiky nemávaju až tak početné vrhy ako napr. Kal , Fb , Vss , alebo Hyla , Hyplus...
Nie je zač , som rád že som Vám pomohol resp. nepomohol . Skúste to fakt ešte raz s tým samcom možno sa to podarí , ja aj keď mám krížencov viacerých plemien a ako som už spomínal prírastky sú veľmi pekné a vždy potešia prechádzam na chov čistokrvných Fb neviem čo si od toho sľubujem , ale snáď to bude lepšie s rastom mladých . Nakoľko mláďatá krížencov pomalšie rastú a dosahujú menšiu váhu .
peterr22
napsal(a):
A nemôže to byť samcom ? Ja osobne som mal ten istý problém , po istom čase moje samice mávali vo vrhoch po 4-6 mladých tak som vymenil samca za nového veľmi pekného a snaživého a odvtedy sa to všetko napravilo . Teraz nemám vrhy menšie ako 8-10 mladých . S tým úhynom Vám však veľmi nepomôžem zatiaľ sa mi to ešte nestalo . Snáď sa Vám to podarí nejako napraviť , pokiaľ nechováte plemeno ako Novozélandsky biely/červený tieto králiky nemávaju až tak početné vrhy ako napr. Kal , Fb , Vss , alebo Hyla , Hyplus...
Ak sa mozem pripojit,mal son Novozel.cervenu a mala 8 mladych,bohuzial padla na parezu.Teraz mam Novozelandsku bielu,prvy vrh 2 mlade,druhy vrh 11 mladych.Takze niekedy to je aj o jednotlivej samici a nie o plemene.