Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2013 22:33
lukasnos

XXX.XXX.254.199

Dobrý mohol by som vás poprosiť o názor na môjho chovného samca je narodený 22.3.2013
prikladám aj foto. Prosím na koľko bodov by ste ho ohodnotili. Je čistokrvný a má aj papiere (idem ho dať aj tetovať).

30.5.2013 22:37
lukasnos

XXX.XXX.254.199

A teraz prikladám foto chovnej samice(je tetovaná s papiermi) narodená marec 2012.
Na súťaži bola ohodnotená na 95,5 bodov.

31.5.2013 11:13
makro

XXX.XXX.41.95

lukasnos napsal(a):
Dobrý mohol by som vás poprosiť o názor na môjho chovného samca je narodený 22.3.2013
prikladám aj foto. Prosím na koľko bodov by ste ho ohodnotili. Je čistokrvný a má aj papiere (idem ho dať aj tetovať).

Pekný úhor, tiež súmerná kresba na oboch stranách, len body pôjdu dole že je zliata bočná kresba, hlava výborná. Stavba tela, by mohla byť troška zavalitejšia, ale to dorostne. U NOS je ťažko dochovať ideál.

31.5.2013 11:16
makro

XXX.XXX.41.95

lukasnos napsal(a):
A teraz prikladám foto chovnej samice(je tetovaná s papiermi) narodená marec 2012.
Na súťaži bola ohodnotená na 95,5 bodov.

Inak tá samica nevyzerá na 95,5b, ak mám pravdu povedať, ale to je vec názoru. Prosím neurazte sa. Snáď bola troška iná, ako keď bola mladá. Ale aj z 92b králika som videl veľmi pekné mladé. Chovu zdar!!! hlavne nech sa darí

31.5.2013 23:11
lukasnos

XXX.XXX.254.199

Veľmi pekne ďakujem no na súťaži bola pred 7 mesiacmi takže asi vyzerala trošku inak :) ale to ja nemôžem vedieť ako lebo ju mám len chvíľku ale ďakujem a váš názor beriem predsa len o tom viete viac ako ja :) nech sa darí aj vám.

A mal by som ešte jednu otázku že v koľkých mesiacoch môže samec už naskakovať (aby to náhodou neovplivnilo rast) .

31.5.2013 23:13
lukasnos

XXX.XXX.254.199

A ešte jedna otázočka v akom veku môže ísť ten samec na výstavu keď teraz má 2 mesiace?. :)

1.6.2013 18:24
makro

XXX.XXX.28.172

lukasnos napsal(a):
Veľmi pekne ďakujem no na súťaži bola pred 7 mesiacmi takže asi vyzerala trošku inak :) ale to ja nemôžem vedieť ako lebo ju mám len chvíľku ale ďakujem a váš názor beriem predsa len o tom viete viac ako ja :) nech sa darí aj vám.

A mal by som ešte jednu otázku že v koľkých mesiacoch môže samec už naskakovať (aby to náhodou neovplivnilo rast) .

Zdravím,

no s tými bodmi mi chovatelia vieme ako sa to robí na výstavách, na to časom dôjdete aj Vy. U nás na SR sme na celoštátnej výstave v Nitry dávali na SZCH petíciu ohľadom nesprávneho bodovania králikov na základe zvučného mena chovateľa a tiež korupcie a podvádzania. Bolo nás tam viacero nahnevaných chovateľov. Ale to tuna preberať nebudem. Z chovateľstva sa bohužiaľ stáva veľký biznis. Mladí chovatelia nemajú šancu na dobré umiestnenie aj keby mali zlato v králikarňách. Čo už to je dnešný svet. Ale nenechajte sa odradiť, robte to z lásky k prírode a zvieratám, prípadne to aj rodina ocení ak bude pekný vypasený zajačik na pekáči a nielen na krásu v králikárni. smajlík

K otázke ktorú ste položil ohľadom naskakovania - párenia doporučujem najskôr v 7 mesiaci, lepšie 8-9.

1.6.2013 18:26
makro

XXX.XXX.28.172

lukasnos napsal(a):
A ešte jedna otázočka v akom veku môže ísť ten samec na výstavu keď teraz má 2 mesiace?. :)

Zdravím môže ísť aj v skoršom veku, zdá sa mi že do 8 mesiaca je braný ako mláďa a po 8 mesiaci ako dospelý. V oceňovacom lístku budete mať napísané ako to bude do 8 mesiaca veľmi dobrá mláďa.

1.6.2013 18:28
makro

XXX.XXX.28.172

lukasnos napsal(a):

Inak teraz som si všimol na foto, že ľavé uško má povysnuté, pozor na to!!! neprípustná chyba !!!

2.6.2013 19:11
lukasnos

XXX.XXX.254.199

makro napsal(a):
Inak teraz som si všimol na foto, že ľavé uško má povysnuté, pozor na to!!! neprípustná chyba !!!

No to aj mňa trošku trápi on má ešte malú hlavu a už teraz má 20cm uši. Len dúfam že sa to časom spraví keď mu zmohutnie hlava aj telo. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík