Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2013 12:31
jitkatrnka

XXX.XXX.173.55

Dobrý den, jsem se chtěla jen zeptat, jak dlouho po uskladnění nového sena s ním můžu krmit. Staré mi totiž už dochází, tak ať ušáčkům neublížím. Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2013 12:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

jitkatrnka napsal(a):
Dobrý den, jsem se chtěla jen zeptat, jak dlouho po uskladnění nového sena s ním můžu krmit. Staré mi totiž už dochází, tak ať ušáčkům neublížím. Díky.

Nebudeme líní a kukneme se jestli už o tom není někde téma.
https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1538201/seno-jak-dlouho-dosusovat

27.6.2013 14:55
trnka

XXX.XXX.18.190

ja som krmila hned po ususeni a ziadny problem, aj ked teraz ked je zelene tak viac im doprajem cerstveho krmu

27.6.2013 16:22
jitkatrnka

XXX.XXX.173.55

Díky za nápomoc. Mě se tohle vlákno při zadání slova seno, nezobrazilo. S králíkama začínám po dlouhé pauze, stejně jako Vy. U nás ale chovali prarodiče ( ne tak slavní ) a moji rodiče. Jenže přešla nějaká morová rána, vymřel nám skoro celý chov a maminka onemocněla, takže toho nechali. Já jsem se po dvou letech marného shánění práce dala na hospodaření, ať je s prominutím " co do huby " a přebytek prodat. Prostory máme a po domácím mase, vejcích a medu je čím dál větší poptávka. Včelař u nás v dědině zůstal totiž jen jeden z asi 15 lidí. Tož tak. Máte výhodu, že se na to s Vámi dal i synovec. Třeba se moje děti ještě chytnou.

27.6.2013 16:25
jitkatrnka

XXX.XXX.173.55

Dobrý den, já to včera taky vyzkúšala a do rána se nic nestalo, tak jedem na tosmajlík chutnalo jim totiž moc. To staré vyhrabaváli z jeslí a podestali si..teda dost, ale tím čerstvým ani lístečkem. Všechno vzorově sežrali.smajlík

28.6.2013 21:38
morlor

XXX.XXX.120.255

jitkatrnka napsal(a):
Dobrý den, já to včera taky vyzkúšala a do rána se nic nestalo, tak jedem na tosmajlík chutnalo jim totiž moc. To staré vyhrabaváli z jeslí a podestali si..teda dost, ale tím čerstvým ani lístečkem. Všechno vzorově sežrali.smajlík

Mám tu samou zkušenost.Posekal jsem trávník,dokonce strunovkou.Bylo toho dost,tak jsem využil těch veder a usušil.Pak jsem to zkusmo předložil při krmení.Mohli se utlouct.Už je to vše sezrany,a nic se nestalo.Dostávali všichni,včetně prťat ;-)

1.7.2013 10:58
usaci

XXX.XXX.38.186

morlor napsal(a):
Mám tu samou zkušenost.Posekal jsem trávník,dokonce strunovkou.Bylo toho dost,tak jsem využil těch veder a usušil.Pak jsem to zkusmo předložil při krmení.Mohli se utlouct.Už je to vše sezrany,a nic se nestalo.Dostávali všichni,včetně prťat ;-)

To je ale tím, že bylo sucho - čerstvé seno do sebe absorbuje vzdušnou vlhkost, a tak než se zase vypaří, může způsobit nadýmání. Pro jistotu nechte seno uležet těch 6 týdnů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík