Samice ochrnutá po porodu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2013 14:21
veronika.machova33

XXX.XXX.1.252

Dobrý den,
předevčírem porodila samice asi 15mladých a zůstala ochrnutá na zadní nohy, veterinář říkal, že se mohla strhnout při porodu, co se samicí? Zabít? co s mladými? Na ruční krmení nemám dostatek času, zkusila jsem jí dát na hnízdo, aby se napily ale nechce a bojuje se mnou. Jinou samici, které bych je mohla dát také nemám. mladí se začánají rozlézat po kotci asi mají hlad.

2.8.2013 12:21
borax

XXX.XXX.91.54

veronika.machova33 napsal(a):
Dobrý den,
předevčírem porodila samice asi 15mladých a zůstala ochrnutá na zadní nohy, veterinář říkal, že se mohla strhnout při porodu, co se samicí? Zabít? co s mladými? Na ruční krmení nemám dostatek času, zkusila jsem jí dát na hnízdo, aby se napily ale nechce a bojuje se mnou. Jinou samici, které bych je mohla dát také nemám. mladí se začánají rozlézat po kotci asi mají hlad.

Zabít,
Na ruční krmení nemám dostatek času.
Odpověděla jste si sama.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2013 15:06

Dobrý den,

Co s tím? Buď to všechno zabijte hned, nebo se můžete pokusit samici či mladé zachránit, a ruční krmení k tomu patří, jak samice, tak mláďat. Bez záruky. Ale nic mezi tím není, když to necháte jak to je, stejně vám to pochcípe, a ještě se to potrápí.

3.8.2013 15:08
veronika.machova33

XXX.XXX.32.16

Děkuji za odpovědi, bohužel jsem nechala samici zabít, mláďata jsem k ní přikládala ale bylo to asi málo tak šli i ty zbylo jich osm. Chápu, že ruční dokrmení bylo jediné řešení spíš by mně zajímalo, zda se tomu dá nějakým způsobem předejít nebo je to jen blbá náhoda, chovám králíky už dost dlouho a ještě jsem se s tím nesetkala děkuji a zdravím Veronika

3.8.2013 16:33
borax

XXX.XXX.91.54

Děkuji za odpovědi, bohužel jsem nechala samici zabít, mláďata jsem k ní přikládala ale bylo to asi málo tak šli i ty zbylo jich osm. Chápu, že ruční dokrmení bylo jediné řešení spíš by mně zajímalo, zda se tomu dá nějakým způsobem předejít nebo je to jen blbá náhoda, chovám králíky už dost dlouho a ještě jsem se s tím nesetkala děkuji a zdravím Veronika

V době laktace přídávám do vody kalcium.
Letos se mi podařila zvrátit začínající pareza.
Mimo jiné jsem samici dával také mléko, ale znovu ji připouštět nebudu.
Jednak jí táhne na 3 rok a taky je to dost finnačně a časově náročné piplat tolik králíků.

5.8.2013 22:35
janiceno

XXX.XXX.236.49

Též jsem měla problém letos zjara. Samice MSč porodila a vše vypadalo OK. Krmila, mláďata rostla. Všimla jsem si, že samice začaĺa z ničeho nic polehávat a mladý byly nevrlí, neklidní. Zadní nohy nefungovaly, táhla je za sebou. Vyčetla jsem si, že se jedná o parézu a začala jsem kromě mléka, které dávám kojícím samicím přidávat vitamíny do vody, sypké do granulí a spoustu zeleniny. Odměnou mi bylo uzdravení samice, mláďata odchovala, nyní jsou to čtyřměsíční lumpové. Byla to pro mě užitečná zkušenost.

6.8.2013 11:17
veronika.machova33

XXX.XXX.120.250

Děkuji z potřehy, té naší samici se to stalo hned při porodu, a ne až za nějakou dobu, dostávají zelené, seno, granule pro králíky, tvdé housky,byla 2xočkovaná a přeléčená na kokcidiozu, když jsou nějaké zbytky zeleniny i to, teď jim moc chutnají slupky od melounu,aby jsem tomu tedy předešla měla bych jí změnit krmnou dávku už před porodem?, myslím že všeho měla dostatek, naopak mi náš vet radí, abych alespoň týden 14 dní po porodu zmenšila dávky granulí, že některé samice mají sklony k přejídání a potom nastávají problémy ze zažíváním, ještě si pořádně přečtu tu nemoc jak jste psaly výše, hodně by mně štvalo kdyby to bylo léčitelné, ale čekala jsem na zlepšení asi pět šest dní a nic se nedělo, asi by to bylo na delší dobu, ale mláďata by nepřežila protože je nekrmila. přeji hezký den Veronika

28.8.2013 16:23
jony3333

XXX.XXX.72.108

Zdravím vas mal som v chove tiež taketo problémi samica ochrnula na 7den po pôrode. Druha samica ochrnula 2 týždne po pôrode. tie 7 dnove mi odišli všetky a samicu som musel zabit. tie 2týždnove som udržal pori živote a darí sa im samicu som taktiež musel zabit .Zistoval som čo sa stalo a dopátral som sa k záveru že samice boli ODVAPNENE. začal som davat do krmiva vitaminy SUPERVIT- S. a všetko je ok . pridavam to len samiciam pred pôrodom a okotenim samiciam . jedná sa o hybridne králiky HYPLUS. ......želám uspešný chov.........smajlík

28.8.2013 17:36

jony3333 napsal(a):
Zdravím vas mal som v chove tiež taketo problémi samica ochrnula na 7den po pôrode. Druha samica ochrnula 2 týždne po pôrode. tie 7 dnove mi odišli všetky a samicu som musel zabit. tie 2týždnove som udržal pori živote a darí sa im samicu som taktiež musel zabit .Zistoval som čo sa stalo a dopátral som sa k záveru že samice boli ODVAPNENE. začal som davat do krmiva vitaminy SUPERVIT- S. a všetko je ok . pridavam to len samiciam pred pôrodom a okotenim samiciam . jedná sa o hybridne králiky HYPLUS. ......želám uspešný chov.........smajlík

Taky jsem je měla a odešly mi obě na Parezu - odvápnění kostí po porodu 16 a 19 den.smajlík už je nechci.

28.8.2013 19:27
veronika.machova33

XXX.XXX.120.254

Děkuji všem za postřehy, jen mně zaráží, že všichni píší, že se to stalo až nějakou dobu po porodu a mně přímo když rodila nebo těsně po porodu, no zkusím ten přípravek dávat všem samicím a uvidíme, jen by mně ještě zajímalo v čem v přírodě ten vápník získávají divocí králíci nebo co by mohlo nahradit umělý přípravek. Zdravím Veronikasmajlík

28.8.2013 19:50

Dávala jsem přírodní přípravky a je to taky na prd.ˇVyhozené peníze.Ptala jsem se vet.a říkal že je nejlepší dát injekci.Tak jak budu mít nové samice,tak obětuji peníze a nechám jim vápník píchnout.

29.11.2013 05:24
morlor

XXX.XXX.20.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dávala jsem přírodní přípravky a je to taky na prd.ˇVyhozené peníze.Ptala jsem se vet.a říkal že je nejlepší dát injekci.Tak jak budu mít nové samice,tak obětuji peníze a nechám jim vápník píchnout.

Letos jsem to zažil u bratrovi samice Bu.Mladí byli tři týdny.Samice najednou lezla jen po předních.Deset dní jsem jí ještě trápil vitamíny a kalciovými injekcemi.K žádnému zlepšení nedošlo.Úplně normálně žrala i bobkovala.Nakonec asi chytla zánět močáku,to jsem zjistil po vyvrhnutí.Z této zkušenosti usuzuji,že spousta lidí tuto chorobu zaměnuje s něčím jiným a pravá paréza je neléčitelná..

Přidejte reakci

Přidat smajlík