Nepostarala se o mladé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2014 11:31
verconika

XXX.XXX.226.97

Moje samice porodila o dva dny dříve než měla, mladí byli po celé kleci, nepřichystala žádné hnízdo a o čerstvě narozená mláďata nejevila žádný zájem.
Postupně všichni uhynuly. Bylo jich celkem 12. Mám ji dát ještě jednu šanci nebo rovnou vyřadit z chovu?
Jedná se o křížence strakáče.
Samičce jsem v čase březosti podstrojovala mrkví,jablky,ovesnými vločkami a kvalitním senem tak nevím proč se o mladé nepostarala.
Na lidi je samice agresivní a musím si dávat pozor na ruce při krmení, je možné že by to bylo třeba i tím?

21.1.2014 11:45
milan140

XXX.XXX.199.84

Někdy se to může stát i u osvědčené samice. Pokud bych mladé od uvedené samice potřeboval, zkusil bych ji dát znovu co nejdříve připustit. Pokud by to udělala znovu, připravil bych jí pěkně vyhřátou troubu. O vyřazení z chovu bych uvažoval i vzhledem k její agresivitě. Co chovatel, to jiný názor.

21.1.2014 11:59
verconika

XXX.XXX.226.97

Ted,asi hodinu po porodu si začíná chystat hnízdo. Dvě pěkná mláďata jsem mezitím strčila do hnízda jiné samičce. Pokud si ta samice hnízdo postaví a vystele srstí - mám ji ty dva mladé tam dát a nebo je nechat u náhradní matky?smajlík Nevím jestli je vůbec příjme,má své mladé téměř o týden starší.

21.1.2014 16:01
milan140

XXX.XXX.199.84

Na tohle Vám nikdo neodpoví na 100%. Záleží na samici. Některá ho přijme, jiná ne. Vkládáním mladých do jiného hnízda riskujete,že samice mladé rozháže-nechá všechny. Je to vždy pokus, který nemusí vyjít.

21.1.2014 19:51
velpap

XXX.XXX.219.2

verconika napsal(a):
Moje samice porodila o dva dny dříve než měla, mladí byli po celé kleci, nepřichystala žádné hnízdo a o čerstvě narozená mláďata nejevila žádný zájem.
Postupně všichni uhynuly. Bylo jich celkem 12. Mám ji dát ještě jednu šanci nebo rovnou vyřadit z chovu?
Jedná se o křížence strakáče.
Samičce jsem v čase březosti podstrojovala mrkví,jablky,ovesnými vločkami a kvalitním senem tak nevím proč se o mladé nepostarala.
Na lidi je samice agresivní a musím si dávat pozor na ruce při krmení, je možné že by to bylo třeba i tím?

Mám samici, která mě normálně skočila po ruce a rafla mě do palce, taky jsem myslel, že ji proženu troubou. Po mladých, kdy zjistila, že jí a mladým nosím dobroty, úplně obrátila, dnes ji můžu drbat, šahat do hnízda a lepší matku nemám, takže bych to ještě zkusil a dal bych jí šanci.

22.1.2014 09:36
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

"Na lidi je samice agresivní a musím si dávat pozor na ruce při krmení..."
" O vyřazení z chovu bych uvažoval i vzhledem k její agresivitě. Co chovatel, to jiný názor."

To už by padla za oběť pěkná spousta zvířat. Předesílám, že nejsem chovatel, mám jen zkušenosti z velké skupiny pet "mazlitelů"... Při obraně teritoria a hlavně u misek je "agresivní" poměrně velká část zvířat. Moje samička to dělala taky, ač jinak to bylo nejzlatější, nejněžnější zvíře... Právě proto, že jsem ji znala, mi utrácet při agresivitě u misky přijde fakt zbytečné. O povaze toho králíka to nevypovídá ani to nejmenší.
Ale jak už zaznělo, co chovatel, to jiný názor.

Vyřazení a pekáč při neodchování mladých je samozřejmě jiná věc.

22.1.2014 12:38
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Já bych jí šanci dala, jestliže to bylo poprvé. Dvakrát a dost!

Přidejte reakci

Přidat smajlík