Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2014 14:08
nikolblahuskova

XXX.XXX.168.43

Ahoj. Před třemi měsíci mi umřel teddy králík na chybně diagnostikovanou encefalitozoonozu. smajlík Měla jsem ho v kleci společně s druhým králíkem, který nemá nejmenší příznaky toho, že by u něj encefalitozoonoza propukala. Chci se zeptat, jestli můžu zdravého králíka dát do klece ve které byl i ten nakažený. Možná je to hloupé, ale bojím se aby v té kleci nezůstalo něco, díky čemu by se králíček mohl také nakazit. Důkladně jsem jí vyčistila a vydezinfikovala, ale nechci nic podcenit. Děkuji za všechny rady!

Nikol

16.2.2014 08:13
hogwild

XXX.XXX.96.166

Encephalitozoon cuniculi, tedy prvok, co způsobuje tuto nemoc může přežít v kleci až 1 měsíc, takže bych doporučil klec osprchovat horkou vodou, pak silný roztok Sava do rozprašovače, opakovaně pečlivě vystříkat a pokud to jde, nechat měsíc bez obyvatel.

16.2.2014 08:20
hogwild

XXX.XXX.96.166

Infekce E. cuniculi sama o sobě neohrožuje králíkovo zdraví. Ovšem problém nastane v kombinaci s jinou infekcí, čímž se zvýší její destruktivní schopnosti. Takže je skoro jisté, že i druhý králík v sobě nákazu stejně nosí, jen u toho prvního se projevila v důsledku nějakého jiného problému. Takže jakákoliv desinfekte klece nemusí být rozhodující, nejdůležitější je udržovat králíka zdravého a v dobré kondici.

20.2.2014 06:29
usaci

XXX.XXX.38.186

hogwild napsal(a):
Infekce E. cuniculi sama o sobě neohrožuje králíkovo zdraví. Ovšem problém nastane v kombinaci s jinou infekcí, čímž se zvýší její destruktivní schopnosti. Takže je skoro jisté, že i druhý králík v sobě nákazu stejně nosí, jen u toho prvního se projevila v důsledku nějakého jiného problému. Takže jakákoliv desinfekte klece nemusí být rozhodující, nejdůležitější je udržovat králíka zdravého a v dobré kondici.

Souhlasím s tímto příspěvkem. Desinfekce klece nepomůže, pokud Váš druhý králík prvoka v sobě nosí.
Ale králík nemusí být ohrožen, když bude v dobré kondici a dobře pečován.

petra.ira

21.2.2014 19:12
petra.ira

XXX.XXX.182.143

Pokud je mi známo tohoto prvoka má v sobě každičký králíček. Vím to od veterinářů. Jde jen o to zda se nemoc projeví nebo ne. Mám králíčka kterému se v srpnu 2013 diagnostikoval zánět v uchu a nasadila se léčba která zabrala. Ovšem ke konci léčby v důsledku oslabené imunity se rozjela nemoc o které zde hovoříme. Králíčka jsem včasnou reakcí a nasazenou léčbou zachránila a je teď i s jinými ušáky a nikdo nemá žádné potíže. Jde prostě o to jak má zvíře silnou imunitu

Přidejte reakci

Přidat smajlík