Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2014 17:29
slamos1

XXX.XXX.52.89

Prosím o radu, před časem jsem mel problem s kraliky, krmil jsem krome jineho tvrdý chleba a ječmen, nafukovali se a byl i uhyn. nyní mi zbývá chleb, co myslite opravdu nelze krmit chleba a co ječmen? dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2014 17:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

slamos1 napsal(a):
Prosím o radu, před časem jsem mel problem s kraliky, krmil jsem krome jineho tvrdý chleba a ječmen, nafukovali se a byl i uhyn. nyní mi zbývá chleb, co myslite opravdu nelze krmit chleba a co ječmen? dekuji.

Jak staří byli králíci?Do dvou měsíců nekrmím ječmenem ani chleba.Špatná zkušenost z loňska.

20.2.2014 17:40
slamos1

XXX.XXX.52.89

No už to byli tříčvrtaci.

21.2.2014 07:05
usaci

XXX.XXX.38.186

slamos1 napsal(a):

Nebyl ječmen příliš čerstvý?

27.2.2014 21:37
kralik74

XXX.XXX.54.5

Pisu na tabletu tak nebudou carky a hacky. Odmalinka davam dil jecmene , dil granuli pro chovne a dil ovsa. Vubec nedavam tvrdy chleda. Bojim se plisni co chleba v sobe ma a jinych hnusu. Na okus davam vetvicky ze stromu. Uhyn neni skoro zadny.

28.2.2014 17:18
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

kralik74 napsal(a):
Pisu na tabletu tak nebudou carky a hacky. Odmalinka davam dil jecmene , dil granuli pro chovne a dil ovsa. Vubec nedavam tvrdy chleda. Bojim se plisni co chleba v sobe ma a jinych hnusu. Na okus davam vetvicky ze stromu. Uhyn neni skoro zadny.

smajlík

Mazlíčkáři považujou chleba za synonymum horoucích pekel - zuby to neobrousí, můžou v tom být plísně a hromada mouky, kypřící přípravky a podobné hnusy, to je fakt přesně to správné pro králičí trávení smajlík
Chápu že v chovu na maso, kde se v pár měsících zabíjí, je to něco jiného, ale stejně, u mě hřebíček do rakve - výtažek ze složení aneb co za s...y je v obyčejné Šumavě kromě mouky a droždí, což je "to pravé" samo o sobě smajlík:
jedlá sůl s jódem, zlepšovací přípravek, emulgátory: E472e, sójový lecitin, mléčná syrovátka, pšeničný modifikovaný škrob, látky zlepšující mouku: enzymy, protispékavá látka: uhličitan vápenatý, stabilizátor: guarová mouka, dextróza; kyseliny: kyselina mléčná, kyselina octová, jedlá sůl, kvasná kultura), kmín, okyselovací přípravek (žitná mouka, regulátory kyselosti: kyselina citrónová, kyselina octová, octan vápenatý), kvasný ocet.

Docela mě fascinuje, že jsou tu na fóru zarytí odpůrci granulí a zároveň notoričtí krmiči chleba. smajlík
Já potřebu tohle cpát do králíka vážně nemám. smajlík

28.2.2014 19:38
kralik74

XXX.XXX.54.5

leprechaunek napsal(a):
smajlík

Mazlíčkáři považujou chleba za synonymum horoucích pekel - zuby to neobrousí, můžou v tom být plísně a hromada mouky, kypřící přípravky a podobné hnusy, to je fakt přesně to správné pro králičí trávení smajlík
Chápu že v chovu na maso, kde se v pár měsících zabíjí, je to něco jiného, ale stejně, u mě hřebíček do rakve - výtažek ze složení aneb co za s...y je v obyčejné Šumavě kromě mouky a droždí, což je "to pravé" samo o sobě smajlík:
jedlá sůl s jódem, zlepšovací přípravek, emulgátory: E472e, sójový lecitin, mléčná syrovátka, pšeničný modifikovaný škrob, látky zlepšující mouku: enzymy, protispékavá látka: uhličitan vápenatý, stabilizátor: guarová mouka, dextróza; kyseliny: kyselina mléčná, kyselina octová, jedlá sůl, kvasná kultura), kmín, okyselovací přípravek (žitná mouka, regulátory kyselosti: kyselina citrónová, kyselina octová, octan vápenatý), kvasný ocet.

Docela mě fascinuje, že jsou tu na fóru zarytí odpůrci granulí a zároveň notoričtí krmiči chleba. smajlík

Takhle bych to nenapsal. Snad to uz pochopi ostatni. Zlata slova.smajlík

28.2.2014 23:11
tom.50

XXX.XXX.117.5

leprechaunek napsal(a):
smajlík

Někdo vám tleská a mě to přijde jako celkem nekritické nadšení. Já se místo potlesku a označení vašich slov za zlatá zeptám, co jíte vy sám? A co dáváte svým dětem, králíkovi byste chleba nedal, dítěti kupujete pizzu, hamburgry nebo co?

Otázky jsou řečnické...

A nemyslím to nijak zle, jen trochu méně lásky ke králíkům a víc k lidem, co říkáte?

28.2.2014 23:28
skupa

XXX.XXX.166.118

leprechaunek napsal(a):
smajlík

I já se přidávám se souhlasem.Ještě tak, což jednou za čas udělám i já, že to dám spíš jako pamlsek, ale ládovat do nich chleba téměř pořád...To je přesně ono, chutná jim to, zbaští to, tak to musí být dobré...

1.3.2014 07:50
kralik74

XXX.XXX.54.5

tom.50 napsal(a):
Někdo vám tleská a mě to přijde jako celkem nekritické nadšení. Já se místo potlesku a označení vašich slov za zlatá zeptám, co jíte vy sám? A co dáváte svým dětem, králíkovi byste chleba nedal, dítěti kupujete pizzu, hamburgry nebo co?

Otázky jsou řečnické...

A nemyslím to nijak zle, jen trochu méně lásky ke králíkům a víc k lidem, co říkáte?

Musim odepsat. Nekupuju dětem hamburgry a pizzu. Když to koupím tak párkrát do roka cca 5x.
A více lásky k lidem.
Proč se chová králík mám na paměti normání plemene a né zakrslíky? Já si je chovám proto aby sem měl dobré zdravé maso a mohl vystavovat a být s přátely. Pokud je budu tláskat žrádlem co nim vadí tak budou nemocný , budu do nich rvát prášky a jiné anti blbosti a stejně budou padat a já nebudu mít dobré maso pro rodinu.
Všechno se musí dělat z láskou a dát tomu co opravdu potřebuje aby s toho měl člověk radost a užitek.smajlík

1.3.2014 09:31
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

tom.50 napsal(a):

Otázky jsou řečnické...

Ne že bych podobnou odpověď nečekala smajlík

Zaprvé jsem "ona", na okraj :))) Za druhé děti nemám. Za třetí, pizzu a hamburgry nejím ani já sama... ale prostě proto, že mi nechutnají, nemyslím si, že na kvalitně připravené pizze je něco extra ďábelského :))) Rozmražené s... jsou jiná kategorie, pochopitelně.
Jo a taky nepiju limonády, čokoládové tyčinky ani chipsy... pro většinu tohohle národa jsem masochista, ale já k tomu mám stejný přístup jak k těm králíkům... proč se sakra mám cpát takovými nehoráznými sr...mi. Díky ne. A klidně mě ukamenujte. ;)

Za čtvrté, chleba jím slovy jeden druh z místní pekárny, protože po všem ostatním je mi mizerně.
Jak může být člověku čtyři dny zle po jednom kousku zamraženého rozpékaného pečiva, které se prodává na každém kroku, a často to jsou i ty chleby... to jste asi nikdo z vás nezažil, hádám, protože jinak byste se na ten chleba taky dívali jinak...

Tohle není nekritické nadšení, to je spíš pochopení z pozice člověka, kterému samotnému to pečivo fakt nedělá dobře.
A to nejsem ani celiak, ani nemám jiné potíže, prostě jen z pečiva snáším hodně máloco. Není to žádná radost.

Znovu podotýkám, že vycházím z toho, že pet rozmazlenci mají vydržet ideálně kolem osmi let, a zničit jim trávení chlebem prostě není dobrá cesta, jak toho dosáhnout...
U výkrmáků je situace jiná, jistě, už jsem to jednou řekla... ale prostě pořád nerozumím tomu, proč do nich cpát "vylepšovací přípravky" a "protispékavé látky" a další hnusy???
Nechápu to, proč...? Může mi to někdo vysvětlit..?
V době, kdy se tu lidi hrozí nad granulemi, že obsahují GMO, a tudíž je nebudou dávat, že chtějí mít králíka vykrmeného dobrými surovinami... v téhle době mi přijde prostě nesmyslné toho králíka futrovat takovými sr...mi, které naprosto nepotřebuje... zuby si obrousí o větve, a k čemu mu jinak ten chleba je...?

Nechám už úplně stranou, že srovnávat lidi a králíka TAKY nejde, protože lidi z mouky pečou odnepaměti, zato králíkům mouku a kvasnice jako stravu v přírodě nikdo nikde nesype, že.
Takže argument "a co jíte vy" je teda "argument" jak fík, bez urážky...

Prostě... proč chleba králíkům....? Řekněte mi jeden jediný rozumný důvod... víc slyšet nechci smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík