Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2014 21:25
drzo80

XXX.XXX.92.217

Dobrý večer, chcel by som sa Vás spýtať, či sa môžu vakcíny castorex, pasorin-ol, pharmavac mxt aplikovať spolu alebo aspoň dve dokopy, pretože sa mi dátumovo kryjú.Vopred ďakujem.

6.4.2014 12:47
velpap

XXX.XXX.219.2

drzo80 napsal(a):
Dobrý večer, chcel by som sa Vás spýtať, či sa môžu vakcíny castorex, pasorin-ol, pharmavac mxt aplikovať spolu alebo aspoň dve dokopy, pretože sa mi dátumovo kryjú.Vopred ďakujem.

Tak to je spíš otázka na nějakého veterináře.

6.4.2014 20:14
borax

XXX.XXX.91.54

velpap napsal(a):
Tak to je spíš otázka na nějakého veterináře.

A veterinář Vás pošle někam....smajlík

6.4.2014 20:20
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

borax napsal(a):
A veterinář Vás pošle někam....smajlík

Za tento dotaz ohledně vakcinace? Tak to bych já pak poslala někam dotyčného veterináře a to hodně rychle. smajlík

Tohle JE veterinární záležitost, vakcinační schémata a specifika vakcín, a vet by to měl zodpovědět, musím souhlasit. smajlík

6.4.2014 20:54
drzo80

XXX.XXX.92.217

Veľmi pekne ďakujem. Problém je v tom, že chcem mať králiky chránené a to s týmito vakcínami- pasorin-ol očkuje sa v 4 týž., 7 týž., 10 týž. a to píšú, že najmenej 14 dní pred a po sa nesmú vakcínovať inými vakcínami. Castorex od 6 týž. Pharmavac mxt od 10 týž. a to nehovorím keď šarapatí nejaká choroba a ešte k tomu pri odstave sulfacox T 3 dni 2 dni prestávka a 3 dni no tak poradíte ?smajlík

7.4.2014 00:02
borax

XXX.XXX.91.54

drzo80 napsal(a):
Veľmi pekne ďakujem. Problém je v tom, že chcem mať králiky chránené a to s týmito vakcínami- pasorin-ol očkuje sa v 4 týž., 7 týž., 10 týž. a to píšú, že najmenej 14 dní pred a po sa nesmú vakcínovať inými vakcínami. Castorex od 6 týž. Pharmavac mxt od 10 týž. a to nehovorím keď šarapatí nejaká choroba a ešte k tomu pri odstave sulfacox T 3 dni 2 dni prestávka a 3 dni no tak poradíte ?smajlík

Je třeba si uvědomit, že jakoukoliv injekční aplikaci léčiv by měl dělat veterinář-Mvdr.
V podstatě by jste se k vakcíně bez předpisu neměl(a) dostat.
Praxe je samozřejmě jiná.
Obávám se, že veterinář Vám na otázku neodpoví(nemusí), protože mu zkrátka lezete do kšeftu.
Chovám králíky snad 20 let, ale Pasorin jsem nikdy nepotřeboval.Jestli Vy to s tou vakcinací trochu nepřeháníte!!
Jinak myx.
a mor můžete očkovat současně v 10 týdnu věku.

7.4.2014 09:20
leprechaunek

XXX.XXX.232.227

borax napsal(a):
Je třeba si uvědomit, že jakoukoliv injekční aplikaci léčiv by měl dělat veterinář-Mvdr.
V podstatě by jste se k vakcíně bez předpisu neměl(a) dostat.
Praxe je samozřejmě jiná.
Obávám se, že veterinář Vám na otázku neodpoví(nemusí), protože mu zkrátka lezete do kšeftu.
Chovám králíky snad 20 let, ale Pasorin jsem nikdy nepotřeboval.Jestli Vy to s tou vakcinací trochu nepřeháníte!!
Jinak myx.
a mor můžete očkovat současně v 10 týdnu věku.

Souhlasím.
Teď jsem si projela, co jsou vakcíny vůbec zač... A můžu říct jediné, neobjevovala bych Ameriku, sám zadavatel snad vidí, že je to na organismus prťat docela nesmyslná zátěž...

Mormyx naočkovat klasicky a Pasorin vypustit, a je po starostech. Králíky tak mají stovky lidí a ta ušadla kupodivu žijou, čím to bude smajlík

Pasteurella je stejně bestie rozšířená všude možně, a záleží myslím především na odolnosti organismu... a navíc není problém primovakcinace starších zvířat... tak proč to do prcků hrnout teď?

Mrňatům se imunitní systém teprve vyvíjí, a chtít po nich tolik imunitních odpovědí naráz... aby s tím chovatel nakonec nedopadl jak sedláci u Chlumce.
Fakt bych prcky ušetřila takové nálože.

7.4.2014 10:26
drzo80

XXX.XXX.82.39

Ďakujem pekne za vysvetlenie. Tak pasorin vylúčim z očkovania a je po probléme.

7.4.2014 12:08
borax

XXX.XXX.91.54

drzo80 napsal(a):
Ďakujem pekne za vysvetlenie. Tak pasorin vylúčim z očkovania a je po probléme.

Jen ještě doplním.
Pokud tedy budete očkovat sám., myx.je lepší do ucha.Uděláte s tím víc králíků a není to pro ně tak stresující.
Myx. vakcínu je třeba udržovat i při očkování v chladu a urychleně spotřebovat!
Řeším to skleničkou do které dám led a doprostřed vložím vakcínu.

Jinak vždy Vám nejlépe poradí zkušený chovatel.
Vzhlížím s úctou ke starým "dědouškům" chovatelům.
Jedině od nich se lze něco naučit.
Bohužel je jich mezi námi čím dál tím méně smajlík

7.4.2014 12:50
drzo80

XXX.XXX.82.39

Mohol by som Vás poprosiť o potrebnejšie rozpísať ako tú myx. aplikovať ( akú ihlu treba kúpiť ? ). Ďakujem.

7.4.2014 23:59
borax

XXX.XXX.91.54

drzo80 napsal(a):
Mohol by som Vás poprosiť o potrebnejšie rozpísať ako tú myx. aplikovať ( akú ihlu treba kúpiť ? ). Ďakujem.

http://www.zoobchod.cz/zdravotnicke-potreby-a-material/injekcni-material/dvojjehla-k-vakcinaci-mxt-bioveta-1ks.html

Dále hledejte přes Google.Třeba seženete i levněji.
Zbytek už máte popsaný v příbalovém letáku vakcíny.

Tak snad už je Vám to jasné. smajlík

8.4.2014 20:23
drzo80

XXX.XXX.92.217

Ďakujem, ale na Slovensko neposielajú, ale ako som to pozeral, nie je to náhodou taká istá ako do šijacích strojov ? ( aspoň podobná) mne sa zdá, že áno.
smajlík

9.4.2014 13:02
borax

XXX.XXX.91.54

drzo80 napsal(a):
Ďakujem, ale na Slovensko neposielajú, ale ako som to pozeral, nie je to náhodou taká istá ako do šijacích strojov ? ( aspoň podobná) mne sa zdá, že áno.
smajlík

Tak je třeba hledat u Vás na Slovensku.
Opravdu nevím jaká jehla se používá do šicích strojů, jsem muž smajlík

Myslím, že by Vám to mohla objednat i nějaká malá lékárna.

Bioveta prodává vakcínu i s jehlou.Co takhle obrátit se na ně?
Musíte být trošku víc aktivní!

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2014 11:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když už máte na černo ty vakcíny, tak si snad umíte přečíst příbalový leták, ne? To je jak u blbých na dvorečku.

Pasorin se může očkovat současně s pestorin-mormyxem.

Castorex je netestovaný.

Pharmavac mxt se výslovně nesmí podávat sdruženě s inaktivovanou vakcínou proti hemoragické chorobě králiků, což je castorex.

Stačí?

11.4.2014 21:53
pekol

XXX.XXX.29.179

drzo80 napsal(a):

V lekárni kde predávajú vet. liečiva vám dvojihlu určite predajú a keď ju nemajú, tak to môžu objednať.

12.4.2014 20:39
borax

XXX.XXX.91.54

pekol napsal(a):
V lekárni kde predávajú vet. liečiva vám dvojihlu určite predajú a keď ju nemajú, tak to môžu objednať.

Myslím, že drzo80 si poradím sám.
Mám takový pocit, že o naši pomoc ani nestojí.

Poradí si zkrátka sám.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík