Mám je nemocný? Prosím o rychlou pomoc...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2014 08:17
11gaca11

XXX.XXX.158.99

Dobrý den,
jsem začátečník a mám svůj první vrh králíčků. narodilo se mi jich 9 a dnes je jim 27 dní. Až do včerejška se mi zdálo,že je vše normální,ale včera ráno jsem v kotci našel jednoho mladého mrtvého. Celý den jsem pak králíky kontroloval a zdálo se,že je vše v pořádku a tak jsem tento jeden mrtvý kus přisuzoval tomu,že se mohlo jednat o králíčka,který mi v sobotu při krmení bleskem přeskočil zábranu a vyskočil z kotce a spadl na zem z výšky cca 160cm.
Dnes ale když jsem je ráno krmil,tak jsem si všiml,že jeden králík vůbec nemá zájem o jídlo. Všichni se tak jako vždy nacpali k misce a jedli a jeden dál seděl tam kde seděli všichni ostatní a jen koukal. Pak se po nějaké době rozhoupal a přiběhl k ostatním co už dávno jedli,ale tam se jen schoulil k samici a tak už zůstal a o jídlo vůbec neprojevil zájem....
Prosím dá se z toho odvodit,že u nich začíná nějaká nemoc? Dá se s tím něco dělat?
Moc děkuju za jakékoliv vyjádření a a jakoukoliv radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2014 17:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky záleží čím krmíte,nepíšete o tom.Kdyby to byla kokci,bude mít pilku na hřbetě.Skřípe nebo neskřípe zuby?Tak jak jste to popsal se těžko dá poznat co jim může být.smajlík#

9.5.2014 09:17
11gaca11

XXX.XXX.158.99

Dobrý den,krmím je ovesnými vločkami a celý den mají seno a vodu. Jinak pilku na hřbetě nevím jestli poznám,ale nezdá se mi,že by měli nějak divný hřbet a zuby neskřípe ani jeden,snažím se je pozorovat co nejvíc a žádné skřípání zubů jsem nezaznamenal....

10.5.2014 08:34
bara001

XXX.XXX.96.2

11gaca11 napsal(a):
Dobrý den,krmím je ovesnými vločkami a celý den mají seno a vodu. Jinak pilku na hřbetě nevím jestli poznám,ale nezdá se mi,že by měli nějak divný hřbet a zuby neskřípe ani jeden,snažím se je pozorovat co nejvíc a žádné skřípání zubů jsem nezaznamenal....

Zkuste tomu, co se vám nelíbí, prejet rukou po hřbetě, pokud cítíte obratle a u jiných tenpocit nemáte, tak ma králík problém a ještě nemusí skripat zuby. Podívejte se take jestli nema průjem , jestlinema nafoukle brisko a zda necítíte neobvyklý smrad. Pokud ano bude to nejspíš komplex strevnich mikrobu včetně střevní kokcidiozy. Zkuste nejprve dietu odebráním vloček. Ale tomu nemocnému nejspisn epomuzete. Tohle se obvykle stává mezi 6. Až 9. Týdnem, ale uvidíte.

11.5.2014 12:25
11gaca11

XXX.XXX.158.99

Dobrý den,
tak zatím všichni ostatní králíci žijí. Zubama mě neskřípe ani jeden a sahal jsem na všechny a žádnou pilku necítím a tak jsem si říkal,že jsem asi jen zbytečně rychle začal plašit,ale asi ne. Dnes ráno jsem našel v kotci na jednom místě průjem
Já nejsem moc příznivcem žádných léčiv a věřím,že tak jako nemoci vznikají v přírodě,tak i veškeré "léky" na ně,musí být někde v přírodě také.Našel jsem v jedné diskuzi na králíkař.cz že je někdo léčí i cibulí a tak to zkusím podle toho a snad to zabere.No a pokud ne,tak budu zase moudřejší pro příště,ale snad to pomůže...

11.5.2014 12:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Pelyněk černobýl - králičí bylina - kokcidioza.

11.5.2014 20:40
bara001

XXX.XXX.96.2

Ano pelynek je super a rozhodně na pár dnů vyřadit škroby z obilí. Nechat seno a vodu a pelynek.

12.5.2014 20:00
11gaca11

XXX.XXX.158.99

Tak ten pelyněk by se mi líbil smajlík Jen bohužel vůbec netuším kde ho najít smajlík

13.5.2014 08:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Ted' - v tomto období ho vidím téměř na každém kroku.
Kde není posekáno.
I ve městě.
http://search.seznam.cz/?q=pelyn%C4%9Bk+%C4%8Dernob%C3%BDl&sourceid=szn-HP

13.5.2014 10:10
11gaca11

XXX.XXX.158.99

Jo to je toto? :-o :-D Tak to jsem podle obrázku v knížce nepoznal :-D tak to děkuji za radu,to mi roste na zahradě všude a já to ze sena vybíral a vyhazoval,aby po tom králíkům nic nebylo :-D
Bože,bože,jak jsem blbý :-D

Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík