kristen
napsal(a):
no tak,to mi neříkejte,že nikdo nejezdíte s králíky do zahraničí
Jistě, každý týden dvakrát.
Projděte si archiv králíků.cz:
http://www.kralici.cz/archiv.asp?mode=search&time=rok&fulltext_text=
A jinak jak radí ostatní, veterinární správa.
tak veterinární správa je zkontaktována...
ještě bych chtěla nějaké zkušenosti přímo z cesty- přece jen přes kanál poplujeme buď vrchem a nebo spodem.. dole je změna tlaku,která nebyla příjemná mě,takže králík mě za to určitě bude milovat a nemusel by přežít ale loď se asi bude houpat ne? nikdy jsem trajektem nejela,vždycky jsem jela tím vlakem v eurotunelu
kristen
napsal(a):
tak veterinární správa je zkontaktována...
ještě bych chtěla nějaké zkušenosti přímo z cesty- přece jen přes kanál poplujeme buď vrchem a nebo spodem.. dole je změna tlaku,která nebyla příjemná mě,takže králík mě za to určitě bude milovat a nemusel by přežít ale loď se asi bude houpat ne? nikdy jsem trajektem nejela,vždycky jsem jela tím vlakem v eurotunelu
Můj kamarád posílal králíky do USA letadlem a docestovali v pořádku.
carcool
napsal(a):
ať pojedete tunelem nebo lodí:
MUSÍTE BÝT V AUTĚ!!!! LETECKY POUZE CARGO. JAKO PĚŠÍ VÁS NEPUSTÍ! ZVÍŘE MUSÍ BÝT PŘES KANÁL V AUTĚ!
samozřejmě pojedeme autem!A klidně s ní v tom autě na lodi zůstanu,pokud to bude možné,pokud ne,ty dvě hodinky tam sama vydrží,cestování nám problém nedělá,bude mít po cestě tu nejlepší péči
dury
napsal(a):
Můj kamarád posílal králíky do USA letadlem a docestovali v pořádku.
jo? a to je dali do zavazadlového prostoru mezi kočky,psi a jiná zvířata? tam musí být hrozná zima ne? letět letadlem by bylo samozřejmě nejrychlejší,ale bojím se toho zavazadlového prostoru,nebo kde přebývají zvířata... někde jsem četla,že některé společnosti povolují malá zvířata v přepravce vzít si s sebou na palubu,ale nejsem si tím jistá...přece jen,asi těžko dám zvíře do toho úložného prostoru a na klíně asi přepravku nebudu moci mít z bezpečnostních důvodů...
Jinde ( cílová země ) Vám to opravdu dovolí, letí s Vámi, pokud je přepravka malá pod sedadlem před Vámi, na klín nesmí... ale máte kontakt. Do Anglie: přes kanál ( vlak, loď ) musí zůstat v autě. Upřímně je to levná varianta. Cargo je pro bohaté. Přepravka se zvířetem včetně do váhy 5 kg stojí cca 22 tisíc! Cargo dělaj British Airways. Zima tam není, aj je kontrolují, ale cena je šílená.
Šťastnou cestu.
;-) letecky jde do Anglie opravdu jedině předraženým Cargo, jiný způsob neexistuje.
Nebojte, v autě je podmínkou min. 1 osoba... na hranici dostanete nálepku, že v autě cestuje zvíře. Ta osoba je nutná. Je to kvůli jeho bezpečnosti.
Je sice možnost jet na černo, ale nezkoušejte to. Za zvíře se v rámci trajektu neplatí, ale nahlašte jej. Nebo zkuste spolujízdu. Někdo Vás oba určitě sveze, ;-).
Šťastnou cestu!