Cestování s králíkem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2014 21:20
kristen

XXX.XXX.88.252

Ahoj,chci se odstěhovat do UK a vzít si svoje ušisko... ne netu jsou pouze věci týkající psů a koček,ale o králících nic.. je to vůbec možné a co pro to musím udělat?smajlík

14.6.2014 19:06
kristen

XXX.XXX.216.85

no tak,to mi neříkejte,že nikdo nejezdíte s králíky do zahraničí

14.6.2014 19:52
velpap

XXX.XXX.219.1

Co se takhle zeptat na veterinární správě?

14.6.2014 19:56
carcool

XXX.XXX.37.120

Dobrý den,
buď se obraťte na Veterinární správu, nebo...

Stačí vakcinace proti chorobám + potvrzení o zdravotním stavu ( vystaví veterinář ) a chip.

Rozhodně ale musíte cestovat pouze autem! na loď / do letadla / busem / vlakem / pěškysmajlík Vás nepustí!!!

14.6.2014 23:53
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

kristen napsal(a):
no tak,to mi neříkejte,že nikdo nejezdíte s králíky do zahraničí

Jistě, každý týden dvakrát. smajlík
Projděte si archiv králíků.cz:
http://www.kralici.cz/archiv.asp?mode=search&time=rok&fulltext_text=

A jinak jak radí ostatní, veterinární správa.

15.6.2014 11:30
kristen

XXX.XXX.216.85

tak veterinární správa je zkontaktována...
ještě bych chtěla nějaké zkušenosti přímo z cesty- přece jen přes kanál poplujeme buď vrchem a nebo spodem.. dole je změna tlaku,která nebyla příjemná mě,takže králík mě za to určitě bude milovat a nemusel by přežít ale loď se asi bude houpat ne? nikdy jsem trajektem nejela,vždycky jsem jela tím vlakem v eurotunelu

15.6.2014 12:32
carcool

XXX.XXX.38.86

smajlík ať pojedete tunelem nebo lodí:
MUSÍTE BÝT V AUTĚ!!!! LETECKY POUZE CARGO. JAKO PĚŠÍ VÁS NEPUSTÍ! ZVÍŘE MUSÍ BÝT PŘES KANÁL V AUTĚ!smajlík

15.6.2014 12:45
dury

XXX.XXX.229.194

kristen napsal(a):
tak veterinární správa je zkontaktována...
ještě bych chtěla nějaké zkušenosti přímo z cesty- přece jen přes kanál poplujeme buď vrchem a nebo spodem.. dole je změna tlaku,která nebyla příjemná mě,takže králík mě za to určitě bude milovat a nemusel by přežít ale loď se asi bude houpat ne? nikdy jsem trajektem nejela,vždycky jsem jela tím vlakem v eurotunelu

Můj kamarád posílal králíky do USA letadlem a docestovali v pořádku.

15.6.2014 12:53
kristen

XXX.XXX.216.85

carcool napsal(a):
smajlík ať pojedete tunelem nebo lodí:
MUSÍTE BÝT V AUTĚ!!!! LETECKY POUZE CARGO. JAKO PĚŠÍ VÁS NEPUSTÍ! ZVÍŘE MUSÍ BÝT PŘES KANÁL V AUTĚ!smajlík

samozřejmě pojedeme autem!A klidně s ní v tom autě na lodi zůstanu,pokud to bude možné,pokud ne,ty dvě hodinky tam sama vydrží,cestování nám problém nedělá,bude mít po cestě tu nejlepší péči

15.6.2014 12:56
kristen

XXX.XXX.216.85

dury napsal(a):
Můj kamarád posílal králíky do USA letadlem a docestovali v pořádku.

jo? a to je dali do zavazadlového prostoru mezi kočky,psi a jiná zvířata? tam musí být hrozná zima ne? letět letadlem by bylo samozřejmě nejrychlejší,ale bojím se toho zavazadlového prostoru,nebo kde přebývají zvířata... někde jsem četla,že některé společnosti povolují malá zvířata v přepravce vzít si s sebou na palubu,ale nejsem si tím jistá...přece jen,asi těžko dám zvíře do toho úložného prostoru a na klíně asi přepravku nebudu moci mít z bezpečnostních důvodů...smajlík

15.6.2014 13:25
carcool

XXX.XXX.38.86

Jinde ( cílová země ) Vám to opravdu dovolí, letí s Vámi, pokud je přepravka malá pod sedadlem před Vámi, na klín nesmí... ale máte kontakt. Do Anglie: přes kanál ( vlak, loď ) musí zůstat v autě. Upřímně je to levná varianta. Cargo je pro bohaté. Přepravka se zvířetem včetně do váhy 5 kg stojí cca 22 tisíc! Cargo dělaj British Airways. Zima tam není, aj je kontrolují, ale cena je šílená.

Šťastnou cestu.

15.6.2014 13:27
carcool

XXX.XXX.38.86

Jsem zapomněl! v autě se zvířetem vždy musí zůstat aspoň 1 osoba! po dobu trajektu.

15.6.2014 13:31
kristen

XXX.XXX.216.85

noo,tak to opravdu nemám tolik peněz.. Takže to vidím na auto a na trajektu s ní v autě zůstanu,to mi nedělá problém,hlavně aby mě v tom autě nechalismajlík díky za cenné informace

15.6.2014 14:21
carcool

XXX.XXX.38.86

;-) letecky jde do Anglie opravdu jedině předraženým Cargo, jiný způsob neexistuje.

Nebojte, v autě je podmínkou min. 1 osoba... na hranici dostanete nálepku, že v autě cestuje zvíře. Ta osoba je nutná. Je to kvůli jeho bezpečnosti.

Je sice možnost jet na černo, ale nezkoušejte to. Za zvíře se v rámci trajektu neplatí, ale nahlašte jej. Nebo zkuste spolujízdu. Někdo Vás oba určitě sveze, ;-).

Šťastnou cestu!

Přidejte reakci

Přidat smajlík