Pokud je seno kvalitní, pravděpodobně přežijí. Mláďata ale porostou velmi pomalu, než vyrostou, tak si počkáte hódně dlouho a stejně budou malá. A co z toho? ...
Rozhodně takový způsob nedoporučuju!
Když si pořídím živé tvory, udělám maximum, aby se měli dobře. Pokud ke zvířatům nemáte vztah a jste ochoten akceptovat, že budou jen živořit, raději si je nepořizujte.
Uživatel s deaktivovaným účtem

birnbaum
napsal(a):
Dobrý den,
jen se zeptám mohu dlouhodobě krmit jen senem a vodou? zaslechl jsem že to jde ale chtěl bych znát váš názor
děkuji
Dobrý den,Vy by jste mohl žít jen o vodě a chlebu?Mohl,ale jak dlouho?
usaci
napsal(a):
Ano - raději ho celé vyhoďte. Špatné krmení = spousta zdravotních problémů.
Oni by to králíci i tak žrali...?
Já mám zkušenost, že moje králinda - teda jako mazel - jednou objevila špatný balík dřív než já... Po otevření se mi nezdál nějak špatný, nabídla jsem jí první várku... ani se jí nedotkla... Jinak baštila v pohodě, tak jsem zahrábla hlouběji do balíku a přesně, taková ta "houbová" vůně. Balík letěl, ale dodneška nechápu, jak to ten smeták malý poznal...
Právě proto se divím, že by se do toho králíci nějak pouštěli... ?
birnbaum
napsal(a):
Dobrý den,
jen se zeptám mohu dlouhodobě krmit jen senem a vodou? zaslechl jsem že to jde ale chtěl bych znát váš názor
děkuji
Neumím si představit, jak na tom odchováte.
A jinak podle mě kouzlo úspěšného chovu králíků je v pestrosti krmné dávky a to na senu a vodě moc nejde, ani u zakrslíků.
Jinak položená otázka, zda to jde bez jádra, tak na tu bych řekla, pomalu, ale jde (je ale třeba dát pozor u výživy kojících a březích samic)
kachna
napsal(a):
Neumím si představit, jak na tom odchováte.
A jinak podle mě kouzlo úspěšného chovu králíků je v pestrosti krmné dávky a to na senu a vodě moc nejde, ani u zakrslíků.
Jinak položená otázka, zda to jde bez jádra, tak na tu bych řekla, pomalu, ale jde (je ale třeba dát pozor u výživy kojících a březích samic)
Ono obecně jakákoliv jednostranná strava je blbost... což šílení dietáři ne a ne pochopit, pitomci...
Tělo, lidské i zvířecí, prostě potřebuje mít zastoupené všechny živiny ve stravě či krmné dávce, a potřebuje pokrytí všech potřebných vitamínů a mikroprvků...
Superpotravina, která by to všechno obsahovala, prostě neexistuje. Takže od toho se - v případě zvířat - stanovují krmné dávky, které by tu potřebu zvířat měly optimálně pokrývat... A vybalancovat krmení "přesně na míru" je fakt umění, veterináři a krmiváři by mohli vyprávět.
Osobně si myslím, že tady platí - jako ve spoustě věcí - zlatá střední cesta...
Léty ověřené suroviny a dávky, a případně od toho se odpíchnout a přilepšovat - ale musím vědět jak a čím. Bylinky, oleje nebo u králíků spíš semínka... Obecně zvíře roste z bílkovin a tuků, co je na tom za vědu... průšvih je pouze ten, že v senu ani jedno moc není...
Jakékoliv extrémy - seno a voda, případně opačný - narvu zvířeti cokoliv "moderního", a jakože dneska se experimentuje s neskutečným množstvím občas až na hlavu padlých surovin... považuju za buď nerozumné, nebo fakt zbytečné.
Z hlediska logiky mi vychází, že na co je zvíře z fylogenetického vývoje zvyklé - neboli na co má uzpůsobený trávicí trakt - to bude vždycky jako krmivo vycházet nejlíp. U psů už to do jisté míry zjistili BARFisti, pokud to dělají s rozumem... A upřímně si myslím, že "staří" chovatelé králíků taky vědí velice dobře, co dělají.
Učit se z historie někdy fakt není od věci, u králičí literatury a zkušeností to platí velice přesně.