Potreboval by som poradit kupil som pred par dnami samca kaliformsky 8 mesacny mam ho v karantene. Ide o to ze ma v okoli varlat dva pasiky bez ochlpenia cca 3 cm dlhe a 3-4 mm siroke. Kedze niesom skuseny kralikar je to normalne alebo je to znak ochorenia foto na posudenie pridam zajtra.
Za uzitocne rady vopred dakujem
borax
napsal(a):
To ano, lae za kolik?
Pokud to není Von za éčka, tak léčba zcela určitě překročí cenu zdravého kusu.
Kdysi se mi taky povedlo přivézt tátovi takového samce, od chovatelky - posuzovatelky, nenapadlo ho nic lepšího, než ho zabít. Potom jsem mluvil s naším vetem a jeho odpověď zněla: to jste udělali docela pitomost, to je léčitelný v pohodě a za pár korun. nevím, kolik by to stálo teď, možná by se někdo mohl nějakého veta zeptat. Já našeho uvidím až v neděli při očkování, snad si na to vzpomenu ( bez záruky )
Dle fota podle mě syfilis nemá.Měla jsem samce se syfilisem a bylo to více zarudlé až krvavé.Vet napíchal tetracyklin(penicilín).Za týden druhou dávku a samec byl vyléčen.Už po první injekci bylo viditelné zlepšení.Připouštěla jsem pak měsíc po léčbě.Léčba mě vyšla na 80 Kč.
Přišla jsem na to,když se samec pokoušel ramlovat a nikdy to nedotáhl do konce. Vet říkal,že chut má,ale bolí ho to.Samice se kterou se pářil dostala preventivně také dávku penicilínu.Oba jsou bez následků a dále v chovu.