Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2014 07:03
imladris

XXX.XXX.115.165

Ahoj potřebovala bych poradit. Koupila jsem si na výstavu do chovu samce kuniho, ale co se tyče jeho teritoria je agresivní (předníma tlapkami útočí, zavrci atd.) Jakmile dostane jídlo tak jí a klidně ho můžu hladit a to mu nevadí, nebo když ho uplatim tak ho normalne vytáhnu z králíkárny a to si s nim mužu dělat co chci, mazlit, položit jako miminko, atd. Jakmile je ale v kleci jak je to zase mudrc. Je mu rok ted. Nemate někdo zkušenosti ci rady? Rady typu na pekáč me nezajímají, kdybych ho chrela na pekáč tak nepíšu o radu. Díky

30.7.2014 08:25
kachna

XXX.XXX.188.76

Já mám zkušenost, že tohle je hodně dané geneticky a pokud mi tohle chování vadí, samce bych do chovu nepoužila.
jinak bych postupovala tak, jak popisujete vy, nabídla pamlsek. Jo ještě pomáhá, když králík není ve spodní králíkárně ale dobře vidí, co chcete dělat.
Mooožná, když je na pamlsky, vzala bych to přes klikr (dobře popsáno u psů). Nejdřív klik - malý pamlsek a až se naučí, že klik=odměna, pamlsek (nejmíň týden, spíš dýl bych tomu dala), tak bych si rozfázovala jeho chování. Přijdu - otevřu, vyjede, na přijdu, otevřu nevyjede, neb třeba vidí, že mám v ruce žrádlo - klik odměna a tak dále (doporučuju se radit na specializovaných /pozitivní motivace/ psích forech kde se kliká, ne teda na psí ifauně)

30.7.2014 21:39
hogwild

XXX.XXX.96.166

Mám zkušenost se samicí Mm, která poté, co jsem ji koupil byla ve velké kleci, postavená na velkém stole ve stáji. Byla velmi agresivní. Po přemístění do klasické králíkárny je z ní krotký mazlík. Podle mne v kleci otevřené ze všech stran se králice necítila v bezpečí (či spíše se cítila neustále ve stavu ohrožení) a proto se chovala agresivně. Králíkárna s prostorným, ale ze tří stran, krytým územím, to už je zřejmě pro králíka v pořádku. Zkusil bych třeba vaši klec zvenku z větší části ze stran a ze shora zakrýt silným kartonem, co to udělá....

30.8.2014 22:34
brachad

XXX.XXX.131.210

Také se mi to stalo u jedné samice byla hodně agresivní (kousala,vyjížděla předníma nohama) časem se mi to podařilo vylepšit již zmiňovaným podplácením a dobrým přístupem.

30.8.2014 23:40
hona

XXX.XXX.112.10

hogwild napsal(a):
Mám zkušenost se samicí Mm, která poté, co jsem ji koupil byla ve velké kleci, postavená na velkém stole ve stáji. Byla velmi agresivní. Po přemístění do klasické králíkárny je z ní krotký mazlík. Podle mne v kleci otevřené ze všech stran se králice necítila v bezpečí (či spíše se cítila neustále ve stavu ohrožení) a proto se chovala agresivně. Králíkárna s prostorným, ale ze tří stran, krytým územím, to už je zřejmě pro králíka v pořádku. Zkusil bych třeba vaši klec zvenku z větší části ze stran a ze shora zakrýt silným kartonem, co to udělá....

často pomůže kotiště... I když nejsou mladíci, králíci ho vnímají jako úkryt, jako jakousi svou noru, kam v případě stresu či jimi vnímaného nebezpečí ihned zajedou... smajlík

31.8.2014 10:38
bronda

XXX.XXX.98.84

Mohl bych se zeptat, zda chováte velké, či malé kuní?
Ptám se proto, že mám malé plemeno a chovatele malého plemene Kuh by na prstech spočítal, tudíž je dobré vědět, kde ještě jsou.

31.8.2014 10:50
bronda

XXX.XXX.98.84

brachad napsal(a):
Také se mi to stalo u jedné samice byla hodně agresivní (kousala,vyjížděla předníma nohama) časem se mi to podařilo vylepšit již zmiňovaným podplácením a dobrým přístupem.

Se samicemi se to ještě dá - vyjíždění předníma nohama není tak nebezpečné (většinou jsou agresivní v době březosti a při mladých a pak se zklidní). Se samci je to horší. Tam jde vždy o útok zubama - taky mám pěkných pár otisků jejich hlodáků na rukou a předloktí. Ty nejagresivnější se mi žádným úplatkem přesvědčit nepodařilo - chvilka nepozornosti a neopatrné šáhnutí rukou do jeho teritoria a útok. Zdá se mi ale, že právě ti agresivní jsou nejlepší samci - zřejmě to dělá přemíra hormonů. Měl jsem jednoho krásného mladého siamáčka (5-6 měsíců) a ten se stavěl do útočné pozice s vyceněnými zuby sotva jsem otevřel kotec. Šel na pekáč 3 týdny před výstavou i když jsem si rozbil kolekci - chudák posuzovatel a nosič králíků na výstavě, pokud bych ho tam poslal.

31.8.2014 11:03
brachad

XXX.XXX.131.210

Samice taky kousala především pokud jsem ji potřeboval chytit naopak můj samec je snad nejhodnější králík ze všech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík