Dobrý den,
chtěla jsem se všech zeptat jestli nevíte co mám dělat se svojí samičkou-která si kouše zadní končetiny do krve...
Byli jseme s ní už u veterináře a on nám dal past. Díky té pasti si samička začala ještě víc kousat ťapky...
Zoufale žádám všechny, kteří o něčem vědí co by pomohlo mé samičce, napište mi...
PS. Fotka je už starší-v součané době má samička ještě horší ťapky...
Moc děkuji za odpověď....
Míša Jirků
aferme
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se všech zeptat jestli nevíte co mám dělat se svojí samičkou-která si kouše zadní končetiny do krve...
Byli jseme s ní už u veterináře a on nám dal past. Díky té pasti si samička začala ještě víc kousat ťapky...
Zoufale žádám všechny, kteří o něčem vědí co by pomohlo mé samičce, napište mi...
Míša Jirků
Nevím tedy v jakém prostředí jí chováte..
S nějvětší pravděpodobností jsou to otlaky, nikoliv okusování si tlapek.
Viděl jsem to o dvou chovatelů.
Trvale mokrá podestýlka.....
Tak závažný stav končí vždy stejně.
Sepse a úhyn.
aferme
napsal(a):
Dobrý den,
Míša Jirků
Změnit veterináře.
Na králíci.cz je seznam veterin vhodných pro pet králíky.
Souhlasím s příspěvkem výš, připomíná mi to otlaky... Problémy ale můžou být i jinde... Okusováním se může projevit encefalitozoonóza, taky ztráta citlivosti v packách (to jsem zažila ale na "vrchu" tlapek, jakoby na hřbetu prstů...), jedna známá má samičku, co si kousala packy z nudy.
Pokud je problém v otlacích, chce to vyřešit celkový "management" zvířete... podestýlka v záchůdku - nejen suchá / mokrá, ale i příliš tvrdá například... Hodně dělají potíže staré drsné koberce v bytech...
No a nakonec, ať je příčina jakákoliv, chce to řešit poranění... výborný je odvar z řepíku na ošetření, pak je možné překrýt akutolem ve spreji...
Určitě nenechat jen tak. A taky by to fakt chtělo trochu znalého veterináře.
rybnikar.j

XXX.XXX.229.180
Odstrániť príčinu.
mustela.erminea
napsal(a):
Jsou to typické otlaky.
(Při encefalitozoonóze byste pozorovala spíše jiné příznaky jako vychýlení hlavy, nekoordinované pohyby, inkontinenci, atd.).
Určitě zajděte co nejdříve k jinému veterináři. Dost možná to bude chtít antibiotika...
"Spíš" je správné slovo. Zažili jsme dva králíky, jeden si při podezření na encefalu kousal paciny, druhý se při diagnostikované aktivní kousal dokonce za krkem.
Možnost vzácná, ale reálná.