Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2014 00:08
jan22

XXX.XXX.59.151

Máte někdo zkušenosti s chovem Hyla králíka v linii F1? Jinak chová zde někdo rodivskou linii z farmy ? Chci rozdíl mezi tímto růst a výtěžnost přibližnou. Díky za informace

24.10.2014 04:03
hona

XXX.XXX.112.10

jan22 napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s chovem Hyla králíka v linii F1? Jinak chová zde někdo rodivskou linii z farmy ? Chci rozdíl mezi tímto růst a výtěžnost přibližnou. Díky za informace

také by mě to zajímalo...

vyskytuje se tu množství protichůdných názorů, ale nějaké srovnání žádné...

24.10.2014 08:51
rabbit

XXX.XXX.209.183

https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1811425/hyla
Myslíte si že založením nové diskuse budou názory jiné? Když se prokoušete urážkama a napadáním u výše zmíněního vlákna tak informace tam jsou.
Není nad vlastní zkušenost, nezbývá než vyzkoušet sám.

29.12.2014 13:17
marselino125

XXX.XXX.77.1

moja skusenost je taka ze F1 ma za 3 mesiace vahu zhruba 2,80kg aj vyzsiu a podla to co tu citam tak ked niekto chova original linie pise tu o takej istej vahe vo veku 3 mesiace takze podla mna ide cisto len o originalitu teda o papiere napr. chovate belgickeho obra cistokrvneho bez PP a to iste plemeno z PP tak aj pri tej hyle je taky isty rozdiel

30.12.2014 17:11
cepa7

XXX.XXX.183.140

Mám králíky Hyla , a to přímo z farmy pana Kočára , která je jediná v ČR.Samce i samice parentale ABCD. Mladé těchto jsou F1 ,které mají na třech měsících cca 3 kg ( měl jsem i 3,5 kg za 3 měsíce).
F1 jsou dále do chovu méně efektivní. Zkoušel jsem F1 dál do chovu.Ve věku třech měsíců někteří dosahovali třech kg(vždy více jak polovina z vrhu).Tudíž velký rozdíl jsem v tom neviděl co se týče přírůstků.Ovšem rozdíl byl ve spotřebě krmiva. A právě proto je Hyla vyšlechtěna. Dosáhnout jateční váhy za co nejkratší dobu s minimem spotřeby krmiva.
Myslím si že original Hyla z farmy je efektivnější , sice cena je podstatně vyšší , ale pak se to vrátí na krmivu.

Takovou zkušenost mám já. Znám i také , kteří jsou nespokojeni i s original Hyla.

31.12.2014 16:36
marselino125

XXX.XXX.77.1

ano na krmive je rozdiel ale co ked chovate kraliky vo vacsom mnozve ja chovam 15 samic a 3 samce a zhruba kazde 2,5-3 roky obmienam tak to by ma vyslo dost draho to je moj nazor

Přidejte reakci

Přidat smajlík