Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2014 20:19
filip258

XXX.XXX.208.109

Dobry den, chtel jsem se zeptat ,mam samce od brezna vidensky cerny a nema vubec pruznou srst je to tim ze lina? jak dlouho to bude jeste trvat a jak tomu mohu pomoci dekuji za odpoved .

12.11.2014 12:58
borax

XXX.XXX.36.134

filip258 napsal(a):
Dobry den, chtel jsem se zeptat ,mam samce od brezna vidensky cerny a nema vubec pruznou srst je to tim ze lina? jak dlouho to bude jeste trvat a jak tomu mohu pomoci dekuji za odpoved .

Vitamíny nic nepokazíte.
Ale línání je v toto období normální. Urychlit se nedá! !
Jedná se o výměnu srsti-na zimní období.

12.11.2014 13:32
filip258

XXX.XXX.208.147

a do kdy to bude tak trvatsmajlík

12.11.2014 19:44
borax

XXX.XXX.91.54

filip258 napsal(a):
a do kdy to bude tak trvatsmajlík

Na Vaši otázku neznám odpověď.A vidím, že nejsem sám....
Budete holt muset čekat.....Do žní!! smajlík

26.11.2014 13:18
yvonne

XXX.XXX.180.26

Dobrý den,

mám kastorexe - venkovní samici a teda příšerně líná. Chtěla bych se zeptat, jestli se odpadávající srst má odstraňovat, nebo to zvládne sama... Já ji teda příležitostně obírám když jdu okolo, ale jestli jí to třeba může vadit na zažívání či tak, když ji nechám být... Případně čím to vyčesáváte?

26.11.2014 13:52
kachna

XXX.XXX.188.76

yvonne napsal(a):
Dobrý den,

mám kastorexe - venkovní samici a teda příšerně líná. Chtěla bych se zeptat, jestli se odpadávající srst má odstraňovat, nebo to zvládne sama... Já ji teda příležitostně obírám když jdu okolo, ale jestli jí to třeba může vadit na zažívání či tak, když ji nechám být... Případně čím to vyčesáváte?

těžká otázka
- zvládne to sama, nicméně není nemožné, aby se králíkovi ucpalo střevo chlupy stejně jako třeba kočce.
Vyčesávám hřebenem "finišákem"

26.11.2014 13:58
yvonne

XXX.XXX.180.26

Děkuju, právě jsem si nebyla jistá, jestli s tím králíci nemají taky problém. (Ačkoliv si nedovedu představit, že by třeba chovatel vyčesával celou králíkárnu...) Ona ani teda nevypadá, že by se té srsti sama zbavovala nějak záměrně, furt to z ní trčí na všechny strany a "tváří se" když ji obírám, ale nejsem s ní pořád...

27.11.2014 06:51
sona1

XXX.XXX.1.101

yvonne napsal(a):
Děkuju, právě jsem si nebyla jistá, jestli s tím králíci nemají taky problém. (Ačkoliv si nedovedu představit, že by třeba chovatel vyčesával celou králíkárnu...) Ona ani teda nevypadá, že by se té srsti sama zbavovala nějak záměrně, furt to z ní trčí na všechny strany a "tváří se" když ji obírám, ale nejsem s ní pořád...

Zdravím,
mám králíků více, různé rasy a při línání vyčesávám jen samce novozélandského bílého- také finišákem. Ten líná příšerně, mají více srsti a trošku delší, než jiná plemena a jeho kotec po týdnu vypadá jako hnízdo po mladých. Nedovedu si představit, že by to měl zvládnout sám, chlupy jsou všude. Vyčešu z něj celé hromady a za dva dny můžu znovu, jemu to asi dělá dobře, protože ochotně drží a ani mi ho nikdo nemusí držet.
Rexové línají tak, že o tom skoro ani nevím. Je to hodně individuální...

27.11.2014 13:30
yvonne

XXX.XXX.180.26

Je fakt, že kdysi můj obyčejný kaliforňák taky pelichal tak, že to bylo všude...ale to mě ani moc nenapadlo nad tím přemýšlet. Dnes stejně řešíme pravděpodobně nadmutí smajlík , tak ji proháním po dvoře a při té příležitosti jsem ji i obrala...

Hfzgzgg

30.9.2017 06:45
Hfzgzgg

XXX.XXX.89.204

Dobrý den chtěl(a) bych se zeptat můj zakrslí králíček už od začátku září líná je to výměna srsti nebo ne? děkuji za odpověď.

30.9.2017 10:51
awake

XXX.XXX.115.235

Líná každý králík i zakrslý . Jestli líná že mění srst, nebo má třeba dravčíka či jiný zdravotní problém tady nepoznáme.

30.9.2017 13:20
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak línání je vždy výměna srsti otázkou je, zda padá zcela fyziologicky nebo je to příznak nějakého onemocnění (jak píše awake, třeba ten dravčík...)
Mě momentálně líná samice činčily (ona tedy "průběžně" líná celý rok ale naprosto brutálně, ostatní králíci vůbec. A to to na těch fotkách ještě není tak dobře vidět jako ve skutečnosti

Neregistrovaný uživatel

2.10.2017 09:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

U nás je úplná záplava chlupů v sobotu jsem dezinfikovala kotce tak ajko každý týden a vždy králíka vezmu a dám do ohrádky vedle sebe na trávu, byla jsem plná chlupů, na hlavě, na mikině, na obličeji všude jsme měla ty jejich hebké chlupy nejvíc mi líná teď kal. tam to je fakt hotzné, ale líná už dlouho, co sjem ho dovezla tak z něj jedou chomáčky chlupů..slepice mi přepeřují, psi línají, papoušek přepeřuje, prostě všude všechno lítá

Jani:D

27.10.2017 15:39
Jani:D

XXX.XXX.221.170

borax napsal(a):
Vitamíny nic nepokazíte.
Ale línání je v toto období normální. Urychlit se nedá! !
Jedná se o výměnu srsti-na zimní období.

Urychlit se dá vyčesáváním srsti, a navíc nebude mít střevní potíže, protože jich tolik nespolyká:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík