Porody mrtvých králíčat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2014 10:18
usaci

XXX.XXX.38.186

Prosím o Váš názor.
Pořídila jsem si chovný pár. Samce jsem koupila od chovatele, kterému se opakovaně nedařilo odchovat mladé. I když mám jinou samici, tak také porodila 4x mláďata, která se buď narodila mrtvá nebo brzy zemřela. Pak jsem ji vyřadila na čas z chovu. Znovu jsem ji připustila - jedno mrtvé mládě a jedno živé! Pak zase potratila týden před termínem.

Po nějaké době jsem stejnou samičku připustila s jiným samcem. Narodila se 3 živá králíčata.

Mohu z toho udělat závěr, že nositelem defektů byl původní samec? Nebo je to náhoda?

Pozn.Jde o velmi pěknou samici, ráda bych ji množila.Nechce ji ale trápit.

22.11.2014 15:40
kachna

XXX.XXX.188.76

usaci napsal(a):
Prosím o Váš názor.
Pořídila jsem si chovný pár. Samce jsem koupila od chovatele, kterému se opakovaně nedařilo odchovat mladé. I když mám jinou samici, tak také porodila 4x mláďata, která se buď narodila mrtvá nebo brzy zemřela. Pak jsem ji vyřadila na čas z chovu. Znovu jsem ji připustila - jedno mrtvé mládě a jedno živé! Pak zase potratila týden před termínem.

Po nějaké době jsem stejnou samičku připustila s jiným samcem. Narodila se 3 živá králíčata.

Mohu z toho udělat závěr, že nositelem defektů byl původní samec? Nebo je to náhoda?

Pozn.Jde o velmi pěknou samici, ráda bych ji množila.Nechce ji ale trápit.

Mohu z toho udělat závěr, že nositelem defektů byl původní samec?
no já bych to tak viděla taky (na stat výsledek je to ale málo:o))

22.11.2014 16:53
mirekh

XXX.XXX.109.19

Ne vždy je za neúspěšnými porody samice. Zvlášť u zakrslíků by měl být samec raději menší než samice..
Pokud se jich narodilo nyní vice, tak jsou asi menší a lépe se rodí.

Měl jsem podobný problém a vyřešil ho změnou samce.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík