dury
napsal(a):
Také jde o to zda byli čistokrevní králíci v barvě durynské a černé. Jestli ne, tak se tady nedá říci jaké budou odchovy.
To samozřejmě ano. Pokud se narodí jen barvy divoká a červená, byli rodiče čistokrevní, pokud jiné barvy, ukáže se, že jeden nebo oba rodiče čistokrevní nejsou.
dury
napsal(a):
Nechci to s určitostí tvrdit, ale myslím, že Vám tam ještě chybí AA bb CC DD GG
Zdravím!
Jestli mohu také přispět s troškou do mlýna.
Pokud výchozí Durynák AA bb CC DD gg a černý (Al, kominík, Vč) AA BB CC DD gg byli čistokrevní, pak výsledný černý F1 kříženec má genotyp AA Bb CC DD gg.
Na něj je puštěný Nč AA bb CC DD GG y1y1.
Mohou tedy vzniknout pouze genotypy AA Bb CC DD Gg (divoká) a AA bb CC DD Gg (červená - Fingerland to nazývá divoce žlutý - bez té ohnivé alely, která udává stupeň ohnivosti). Pro jednoduchost ohnivé alely neuvažuji. Varianta s GG není možná, protože jeden s rodičů velké G v genotypu nemá. Přispěvatel Sona1 má tedy dle mého mínění pravdu. Mám to ověřeno v praxi jen stím rozdílem, že na lokusu A jsem měl místo AA buď Aam nebo Aan. Nicméně A je dominantní, takže výsledek je stejný. Viz obrázek.
Jen doplním, že v případě mého příkladu šlo o křížení kuního dihybrida aman Bb CC DD gg s Českým červeným AA bb CC DD GG y3y3.
Pokud ale zadavatel nevytvořil F1 rodiče z čistých plemen, jak bylo uvedeno v předešlém příspěvku, jsme úplně jinde. Například černý je i tetrahybrid Aam Bb Cc Dd gg a madagaskarový je i trihybrid
Aan bb Cc Dd gg a pak už křížením vzniká pěkný guláš.
bronda
napsal(a):
Zdravím!
Jestli mohu také přispět s troškou do mlýna.
Pokud výchozí Durynák AA bb CC DD gg a černý (Al, kominík, Vč) AA BB CC DD gg byli čistokrevní, pak výsledný černý F1 kříženec má genotyp AA Bb CC DD gg.
Na něj je puštěný Nč AA bb CC DD GG y1y1.
Mohou tedy vzniknout pouze genotypy AA Bb CC DD Gg (divoká) a AA bb CC DD Gg (červená - Fingerland to nazývá divoce žlutý - bez té ohnivé alely, která udává stupeň ohnivosti). Pro jednoduchost ohnivé alely neuvažuji. Varianta s GG není možná, protože jeden s rodičů velké G v genotypu nemá. Přispěvatel Sona1 má tedy dle mého mínění pravdu. Mám to ověřeno v praxi jen stím rozdílem, že na lokusu A jsem měl místo AA buď Aam nebo Aan. Nicméně A je dominantní, takže výsledek je stejný. Viz obrázek.
Zdravím,
mně se při křížení s Nč téměř vždy nějakým způsobem ohnivost projevila, proto jsem tu možnost zmínila.
Jinak samozřejmě to GG není možné.
Krásní kříženci