Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.3.2011 10:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.54

Dobrý den. CHci se zeptat jak ošetříte maso králika po zabití,jestli ho jenom omejete nebo ho ponoříte do vody a na jak dlouho, nebo i jinak?

Neregistrovaný uživatel

20.3.2011 11:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.220

Maso králíka by si mělo po porážce a před upotřebením 12 hod odpočnout. Já to dělám tak, že odpoledne králíka po zabití nechám odležet ve studené vodě v chladu a druhý den jde na pekáč. Vepřové taktéž před "upotřebením" visí v chladírnách do druhého dne.:-)

Neregistrovaný uživatel

20.3.2011 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.114

Nojo, ale takový žabijačkový gulášek, ještě z teplého masíčka, to je žrádlo. A z odpočinutého masa nikdy takový neuděláte.
Králíky také nechávám do druhého dne odležet v chladu. Ale do žádného nálevu je nedávám. Je dobré je ale ihned "rozbourat" a odblanit, u vychladlého a ztuhlého králíka se to dělá hůře.

Neregistrovaný uživatel

20.3.2011 20:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Mám zákazníky, kteří králíky máčí z odpolední porážky do druhého dne ve studené vodě - ti nechtějí cítit pach králíka. Pak mám další zákaznici, která králíka nechá vychladnout, pak ho rychle vypláchne od krve a nechá ho chladnout zabaleného ve vlhkém hadru, právě aby neztratil pach králíka. E.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2011 08:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.251

Ve středu se zabíjí na sobotu k upečení.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2011 13:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.254

večer zabiju do rana necham ve vodě, vodu 3x vymenim 1 hned druhy den upeču zbytek putuje do mražáku dan

Neregistrovaný uživatel

24.3.2011 00:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.22

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den. CHci se zeptat jak ošetříte maso králika po zabití,jestli ho jenom omejete nebo ho ponoříte do vody a na jak dlouho, nebo i jinak?

Četl jsem, že králičí maso než se začne zpracovávat, má projít mrazákem. Pak teprve má jít na pekáč.smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

24.3.2011 05:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239

Králíka rychle schladím v kýblu a tekoucí vodou, osprchuji a ponořím do čisté vody max. na 3 hodiny. Nechám okapat a naporcuji a do druhého dne nechám v lednici. Pak teprve putuje do trouby nebo mrazáku.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2011 11:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.83

To u nás se králík s vodou ani nepotká.... Staženého králíka dáme ve velké míse do chladu a poté většinou nasolíme a načesnekujeme. Další úprava je jakákoli.
Ondra

Přidejte reakci

Přidat smajlík