Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.130.54
Dobrý den. CHci se zeptat jak ošetříte maso králika po zabití,jestli ho jenom omejete nebo ho ponoříte do vody a na jak dlouho, nebo i jinak?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.61.220
Maso králíka by si mělo po porážce a před upotřebením 12 hod odpočnout. Já to dělám tak, že odpoledne králíka po zabití nechám odležet ve studené vodě v chladu a druhý den jde na pekáč. Vepřové taktéž před "upotřebením" visí v chladírnách do druhého dne.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.15.114
Nojo, ale takový žabijačkový gulášek, ještě z teplého masíčka, to je žrádlo. A z odpočinutého masa nikdy takový neuděláte.
Králíky také nechávám do druhého dne odležet v chladu. Ale do žádného nálevu je nedávám. Je dobré je ale ihned "rozbourat" a odblanit, u vychladlého a ztuhlého králíka se to dělá hůře.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.227.120
Mám zákazníky, kteří králíky máčí z odpolední porážky do druhého dne ve studené vodě - ti nechtějí cítit pach králíka. Pak mám další zákaznici, která králíka nechá vychladnout, pak ho rychle vypláchne od krve a nechá ho chladnout zabaleného ve vlhkém hadru, právě aby neztratil pach králíka. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.104.251
Ve středu se zabíjí na sobotu k upečení.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.71.254
večer zabiju do rana necham ve vodě, vodu 3x vymenim 1 hned druhy den upeču zbytek putuje do mražáku dan
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.64.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den. CHci se zeptat jak ošetříte maso králika po zabití,jestli ho jenom omejete nebo ho ponoříte do vody a na jak dlouho, nebo i jinak?
Četl jsem, že králičí maso než se začne zpracovávat, má projít mrazákem. Pak teprve má jít na pekáč.

Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.253.239
Králíka rychle schladím v kýblu a tekoucí vodou, osprchuji a ponořím do čisté vody max. na 3 hodiny. Nechám okapat a naporcuji a do druhého dne nechám v lednici. Pak teprve putuje do trouby nebo mrazáku.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.54.83
To u nás se králík s vodou ani nepotká.... Staženého králíka dáme ve velké míse do chladu a poté většinou nasolíme a načesnekujeme. Další úprava je jakákoli.
Ondra