Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.5
Chtěl bych se zeptat,jaké máte zkušenosti s chutí a "tuhostí" králičího masa v závislosti na plemenu.Všude čtu,že maso velkých plemen je tuhé a vláknité,já chovám berany a nepřipadá mi to tak,naopak maso brojlerů má mít mimořádnou kvalitu,ale nevím.Jak to tedy vidíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210
Dle mého názoru je kvalita masa ovlivněna stářím poraženého kusu. Jeho chuť ovlivňuje čistota, úroveň chovu a u starších králíků také jeho pohlaví. Převážně ale konečný výsledek ovlivňuje um člověka, který maso připravuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.246
A od jakého věku zvířete už je jeho maso tzv. pouze "na sekanou"? Dá se vůbec takový tříletý, čtyřletý chovný kus vůbec sníst?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A od jakého věku zvířete už je jeho maso tzv. pouze "na sekanou"? Dá se vůbec takový tříletý, čtyřletý chovný kus vůbec sníst?
To co je starší než cca 5 měsíců jde na sekanou.
Resp.starší samice,které vyřazuji z chovu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A od jakého věku zvířete už je jeho maso tzv. pouze "na sekanou"? Dá se vůbec takový tříletý, čtyřletý chovný kus vůbec sníst?
No dá ,ale jde to ztůůůha, tak asi raději tu sekanou. U nás jde i roční kus psům povařit. Mladých je dostatek ,tak nebudu žvejkat nějaké starce z chovu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A od jakého věku zvířete už je jeho maso tzv. pouze "na sekanou"? Dá se vůbec takový tříletý, čtyřletý chovný kus vůbec sníst?
Tak u nás se stářím nemáme problém. Sní se i třeba dvouletý králík. Nevím, proč bych ho měla dávat psům nebo vyhazovat. Samozřejmě ho nepeču, ale udělám z něj jakoukoliv omáčku, sekanou. Člověk už dnes neví s prominutím co do huby. Pokud by byl opravdu nepoživatelný, skončí ve psí misce.
Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak u nás se stářím nemáme problém. Sní se i třeba dvouletý králík. Nevím, proč bych ho měla dávat psům nebo vyhazovat. Samozřejmě ho nepeču, ale udělám z něj jakoukoliv omáčku, sekanou. Člověk už dnes neví s prominutím co do huby. Pokud by byl opravdu nepoživatelný, skončí ve psí misce.
Petra
No to je fakt ,tak zbaští i staráho králíka a vedle u "drůbeže" se připravujou staří káčeři
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je fakt ,tak zbaští i staráho králíka a vedle u "drůbeže" se připravujou staří káčeři
To sem moc nepochopil. Každopádně, vyřazuju z chovu samici (10 měsíců) - jak byste ji připravili? Mám chuť na svíčkovou, ale bojím se, jestli nebude moc cejtit "králičinou".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To sem moc nepochopil. Každopádně, vyřazuju z chovu samici (10 měsíců) - jak byste ji připravili? Mám chuť na svíčkovou, ale bojím se, jestli nebude moc cejtit "králičinou".
tak bych to naložil na pár dní do něčeho...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.182
No to rozhodně nebude.A já nemám problém upéct 2 letou samici a jen se po ní zapráší.Budto neumíte vařit,nebo si jen honíte triko a nechcete přiznat že se cpete starejma králíkama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120
Vypláchněte ji a pak máčejte do druhého dne v čisté vodě, 10měsíční samice přece nemůže být cítit! Když se tu někteří dohadují o 2letém králíkovi, tak moje sestra zužitkuje bez problémů 4letého samce i samici, prostě se musí umět s masem pracovat. Šťavnatá pečínka z něj samozřejmě nebude. Ale je docela škoda vyhazovat maso, ne? Takhle je králík užitečný ještě po smrti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.10
Já si dal pečínku ze 4 leté samice. Lepšího králíka sem nejedl. Pokud si myslíte, že dobrý maso je jen to mladý, jste naivní. V zahraničí jsou nejvyšší výkupní ceny masa právě za staré chovné kusy. Ano, musí se umět zpracovat a udělat. Trvá to déle. Ale mladý kus je jen narostlá hmota bez chuti a tvaru. Pokud jej má, je to plus. Ale chuť dostane maso zvířete až vyzraje, a to neudělá hned. Ale pak je to mňamka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je fakt ,tak zbaští i staráho králíka a vedle u "drůbeže" se připravujou staří káčeři
Nevím proč pořád rejpáte a vnucujete někomu svoje názory. Vy to jíst nebudete, tak proč používáte ty trapné smajlíky a píšete, že se to nedá jíst? Opovrhujete lidmi, kteří prostě umí připravit starší maso? Posmíváte se a nemáte ani páru o tom, jak maso udělat. Už mě rozčilujete s tou svojí chytrostí. Nechte druhé žít. Zabíjejte si třeba 2měsíční králíky a kačery, je to Vaše věc. Věřím, že to bude každému fuk. Čtu to tady ráda, protože se něco dozvím, ale pokud někde odpovídáte Vy, je to skoro vždy velmi ubohé a trapné zviditelňování. Poradit neumíte, ale smajlíci Vám jdou velmi dobře.
Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si dal pečínku ze 4 leté samice. Lepšího králíka sem nejedl. Pokud si myslíte, že dobrý maso je jen to mladý, jste naivní. V zahraničí jsou nejvyšší výkupní ceny masa právě za staré chovné kusy. Ano, musí se umět zpracovat a udělat. Trvá to déle. Ale mladý kus je jen narostlá hmota bez chuti a tvaru. Pokud jej má, je to plus. Ale chuť dostane maso zvířete až vyzraje, a to neudělá hned. Ale pak je to mňamka.
Možná by jste měl napsat recept, jak udělat 4 letého králíka. Někteří zde diskutující by se mohli přiučit. Pokud tedy mají zájem se něco naučit.
Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To sem moc nepochopil. Každopádně, vyřazuju z chovu samici (10 měsíců) - jak byste ji připravili? Mám chuť na svíčkovou, ale bojím se, jestli nebude moc cejtit "králičinou".
Z jakkoliv starého králíka je svíčková výborná. Maso přes noc naložím do kupované směsi HALALI, na celého králíka to chce směs v 0,7 l sklenici ne menší. Nepřidávám vůbec nic a druhý den uvařím až odpadne maso od kosti. Zahustím smetanou a nemá to chybu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
také bez problému dělám 3-letého králíka, jak pečeného na svíčkovou,to se dělá déle, tak v tlakáči, je za hodinku.nechápu a to by mě ani ve snu nenapadlo, vyhodit ho nebo dát psům.A maso nenakládám, do ničeho.není citit.A na svíčkovou z takhle starého králíka jezdí gurmáni a jak mlaskají.To bude asi fakt rukama.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.185.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
také bez problému dělám 3-letého králíka, jak pečeného na svíčkovou,to se dělá déle, tak v tlakáči, je za hodinku.nechápu a to by mě ani ve snu nenapadlo, vyhodit ho nebo dát psům.A maso nenakládám, do ničeho.není citit.A na svíčkovou z takhle starého králíka jezdí gurmáni a jak mlaskají.To bude asi fakt rukama.
Souhlasím
taky dělám starší králíky a nikdo s tím nemá problém.Sežere se doslova všechno.
A navíc je toho masa o hodně víc,než z pětiměsíčního ušáka.
Asi to bude fakt rukama jak píšete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím
taky dělám starší králíky a nikdo s tím nemá problém.Sežere se doslova všechno.
A navíc je toho masa o hodně víc,než z pětiměsíčního ušáka.
Asi to bude fakt rukama jak píšete.
I já naprosto souhlasím.Na svíčkovou používám vždy jen starší králíky,nakládám do domácí čerstvé zeleniny,tak na den až dva,párkrát otočím,pak na máslíčku zatáhnu,předdusím v papiňáku a pak standartně dopéci v troubě.U nás k tomu frčí trošku brusinek a šlehajda,no prostě taková "dietní"dobrůtka.A hlavně já si vůbec nedokáži představit nějakého králíka vyhodit,vždy mám spíše problém s tím,že půjde na pekáč a v králíkárně už si nepřijde pro pohlazení
.Ale to je prostě život a některé králíky máme pro nacpání břicha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si dal pečínku ze 4 leté samice. Lepšího králíka sem nejedl. Pokud si myslíte, že dobrý maso je jen to mladý, jste naivní. V zahraničí jsou nejvyšší výkupní ceny masa právě za staré chovné kusy. Ano, musí se umět zpracovat a udělat. Trvá to déle. Ale mladý kus je jen narostlá hmota bez chuti a tvaru. Pokud jej má, je to plus. Ale chuť dostane maso zvířete až vyzraje, a to neudělá hned. Ale pak je to mňamka.
Souhlasím s váma,chovám králíky hodně dlouho a svíčkovou jsem dělala z 9letého samce,byla výborná.Jen tak mimo,zabíjeli jsme 18letou kozu,všichni tvrdili,dej to psům.Naložila jsem maso na den do oleje a udělala z toho guláš.Jedlíků bylo hodně a většina si myslela, že je hovězí.Ona záleží na přípravě,ale starší maso je vyzrálé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.131
já mám ráda králíka den dopředu naloženého do česneku,pak nakrájet špek,podlít bílým vínem,upíct-Lahoda!!!! ani sameček není cítit.Dobrý kuchař si poradí.No a omáčka ze staršího kusu je vždy výborná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.84
Co takhle hodit do placu recept
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126
To jsem ráda, že nejsem sama, kdo je schopný s prominutím sežrat staré kusy čehokoliv. Koukám, že se to tu pěkně rozjelo, ještě trochu receptů, ať se inspirujeme.
Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.34
Nez som dnesne prispevky precital do konca, oslintal som klavesnicu.....teraz budem do rana hladny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím s váma,chovám králíky hodně dlouho a svíčkovou jsem dělala z 9letého samce,byla výborná.Jen tak mimo,zabíjeli jsme 18letou kozu,všichni tvrdili,dej to psům.Naložila jsem maso na den do oleje a udělala z toho guláš.Jedlíků bylo hodně a většina si myslela, že je hovězí.Ona záleží na přípravě,ale starší maso je vyzrálé.
9 let bych samce ani neměl ,natož ho ještě pak zbaštit .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jsem ráda, že nejsem sama, kdo je schopný s prominutím sežrat staré kusy čehokoliv. Koukám, že se to tu pěkně rozjelo, ještě trochu receptů, ať se inspirujeme.
Petra
Tady najdete přátelé nějaké dobré recepty :http://www.labuznik.com/rec_cats.php?ParentID=9
Nezbývá než popřát dobré chuti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.5
já zas když mám takto staré kusy, tak to již mají za odměnu a na dožití. třeba samice již jen "stojí" a samec si skočí jednou do roka či tak... jinak chovné samice většinou vyřazuji ve 4 letech, víc nechávám jen ty "za odměnu" bohužel, s recepty neporadím. já pouze dodávám maso do kuchyně a zpracovatelka ani neví, co je jak staré. takže žádnou speciální úpravu ty starší kusy určitě nemají. jen, když vím, že starý králík půjde na maso, jej víc krmím zrnem, aby zatučněl. zpracování je u nás nejčastěji do svíčkové, menší části do polévek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
9 let bych samce ani neměl ,natož ho ještě pak zbaštit .
Vy jste to asi ještě stále nepochopil, že? Nikdo Vás tu nenutí, aby jste pozřel starší maso. A já zase nechápu, proč to pořád někomu vnucujete.
Trocha smajlíků pro Vás.
Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste to asi ještě stále nepochopil, že? Nikdo Vás tu nenutí, aby jste pozřel starší maso. A já zase nechápu, proč to pořád někomu vnucujete.
Trocha smajlíků pro Vás.
Petra
Ale jděte ,já nikomu nic nevnucuju nemám to zapotřebí a nevím co je na tom k nepochopení .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale jděte ,já nikomu nic nevnucuju nemám to zapotřebí a nevím co je na tom k nepochopení .
Vámi prostě nemá smysl se vůbec zabývat, protože zahltíte většinu diskusí tou svojí chytrostí. Přeji Vám to, když Vám to dělá dobře.
Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vámi prostě nemá smysl se vůbec zabývat, protože zahltíte většinu diskusí tou svojí chytrostí. Přeji Vám to, když Vám to dělá dobře.
Petra
Nemám potřebu nic zahťovat a nepovažuji to za chytrost ,jen za vlastní názor . Nejím-me staré králíky
Za chytrou jste tu sama , dle otázek a odpovědí co píšete . Asi nějaká špičková chovatelka ,že ? Všechno zná všechno ....
ale proč se do mne navážíte ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemám potřebu nic zahťovat a nepovažuji to za chytrost ,jen za vlastní názor . Nejím-me staré králíky
Za chytrou jste tu sama , dle otázek a odpovědí co píšete . Asi nějaká špičková chovatelka ,že ? Všechno zná všechno ....
ale proč se do mne navážíte ?
Pokuď vím, tak je toto vlákno o králičím mase a ne o tom, který z přispěvatelů je chytřejší...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokuď vím, tak je toto vlákno o králičím mase a ne o tom, který z přispěvatelů je chytřejší...
Jistě ,králíčí maso je super masenko a to mladinké,staré o kterém je tu řeč uvařím leda tak psům.
Svůj postřeh napište té chovatelce nade mnou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jistě ,králíčí maso je super masenko a to mladinké,staré o kterém je tu řeč uvařím leda tak psům.
Svůj postřeh napište té chovatelce nade mnou
Máte pravdu. Telecí je také chutnější, než maso ze staré krávy. Ale bude hůř. Budeme brzy žrát z hladu i trávu. Už nyní nám EU doporučuje naučit se pojídat brouky, že v budoucnu bude málo masa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte pravdu. Telecí je také chutnější, než maso ze staré krávy. Ale bude hůř. Budeme brzy žrát z hladu i trávu. Už nyní nám EU doporučuje naučit se pojídat brouky, že v budoucnu bude málo masa.
No tak to je svatá pravda , žrát snad nikdy nebudu a na to, že bych měl jíst nějaké brouky či housenky nemám pomyšlení. Ať si je papakají v EU sami .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak to je svatá pravda , žrát snad nikdy nebudu a na to, že bych měl jíst nějaké brouky či housenky nemám pomyšlení. Ať si je papakají v EU sami .
Tak to je vrchol drzosti!
Ať už jdou s EU vážně do p****e.Cukrovku nesmíme pěstovat a tak ji za Evropský peníz musíme nakoupit....Je toho víc co mě trápí,ale to sem nepatří....
Ještě, že řetězce vozí ušáky ze" světa ".V kvalitě-však víte chovatelé Alespoň máme jistotu, že naše domácí přebytky nebude problém "za poctivý peníz" přenechat přátelům a známým.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je vrchol drzosti!
Ať už jdou s EU vážně do p****e.Cukrovku nesmíme pěstovat a tak ji za Evropský peníz musíme nakoupit....Je toho víc co mě trápí,ale to sem nepatří....
Ještě, že řetězce vozí ušáky ze" světa ".V kvalitě-však víte chovatelé Alespoň máme jistotu, že naše domácí přebytky nebude problém "za poctivý peníz" přenechat přátelům a známým.
Přesně tak , jen aby se nám i do těch ušáků ještě nes.... . Domácí je domácí a nejen králík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nez som dnesne prispevky precital do konca, oslintal som klavesnicu.....teraz budem do rana hladny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nez som dnesne prispevky precital do konca, oslintal som klavesnicu.....teraz budem do rana hladny.
Namaž si chleba a posol, do rána vydržíš nemusíš furt maso
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Namaž si chleba a posol, do rána vydržíš nemusíš furt maso
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.62
Teraz cez víkend sme mali k obedu 3ročného samca/pečeného/ a môžem Vám povedať,že chutil ohodne lepšie než mladé králiky.Bol síce trochu tuhší ale chuť mäsa bola výraznejšia.Takže starý králik naozaj nepatrí len psom.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.62
svíčková králičí je výborná i ze staršího králíka klidne i víceletého, jde o to aby nebyl příliš prorostlý tukem ( taková ztyčnělá samice je fakt jen do sekané)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.62
...svíčková králičí je výborná i ze staršího králíka klidne i víceletého, jde o to aby nebyl příliš prorostlý tukem ( taková ztyčnělá samice je fakt jen do sekané)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.2
Pro všechny co chtějí zkusit svíčkovou z králíka našel jsem na webu toto:
http://www.mujplan.cz/postupy/vareni-a-peceni/omacky/svickova-omacka-z-kralika/
třeba to někomu pomůže.
U nás taky běžně zpracováváme starší králíky, je to o přípravě a i o hygieně chovu, kdo chová králíky na hluboké podestýlce a čistí jednou za měsíc tomu pak bývá maso cítit, já čistím každý týden někdy i dvakrát, krmím jen suchým a i lidi co "králíka nejedí" si u nás pošmáknou. Králíkům zdar
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro všechny co chtějí zkusit svíčkovou z králíka našel jsem na webu toto:
http://www.mujplan.cz/postupy/vareni-a-peceni/omacky/svickova-omacka-z-kralika/
třeba to někomu pomůže.
U nás taky běžně zpracováváme starší králíky, je to o přípravě a i o hygieně chovu, kdo chová králíky na hluboké podestýlce a čistí jednou za měsíc tomu pak bývá maso cítit, já čistím každý týden někdy i dvakrát, krmím jen suchým a i lidi co "králíka nejedí" si u nás pošmáknou. Králíkům zdar
Jěště doplním, že po dlohodobých testech nám jako nejlepší připadá maso Kaliforňáků. Teď máme i křížence Kalif. se Strakáčem a možná je to ještě lepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.59
Myslím si, že zvíře doma s láskou chované je každé dobré na talíři. My tomu doma říkáme zdravé a šťastné maso. Nám nejvíce chutná český strakáč, stáří do jednoho roku. Chovné vyřazené kusy jdou do sekané, aby děti nevěděli, který Ferda nebo Amálka se právě jí. A děti jsou vychované k tomu, že o zvířátka se musíme dobře starat. Musí mít čistou vodu, kvalitní seno a trávu a musíme se k nim slušně a s citem chovat. A myslím si, že to je důležité. Eva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.220
Já už roky chovám křížence Nb (matka) + Kal. (otec) . Jejich potomky zařazuji do chovu jako matky. K připouštění používám buď kalifoňáka nebo Českého albína. (neni problém tyto plemena sehnat, jenom nedoporučuji výstavy). Většinou mám tak čtyři samice a odchovám od nich kolem stodvacet králičat. Porážím přibližně ve sto dnech, stažené, vykuchané a bez hlavy váží kolem jeden a půl kila. Přikrmuji granule které míchám s ječmenem. Jinak krmím jak to jde tak trávou ( nikdy né mokrou ) jinak senem. Připouštím čtyřikrát do roka a začínám v lednu. Měsíc po porodu připustím znovu a čtrnáct dní po připuštění odstavím od mláďat. Tento druh králiků se chová ve velkochovech a za optimálnich podmínek se připouští až devět krát do roka. Králici nevážou na sebe tuk ( tuk je většinou příčina že maso je cítit, proto je vhodné starší kusy zbavit tuku a maso prošpikovat slaninou). Ono to vypadá jako přednáška, ale věřte je to snad dvacetiletá zkušenost s tímto plemenem. Ještě před pár lety jsem dělal kolem 400 králiků ročně a sám jsem snedl možná čtyři do roka. Byl a je stále o ně velký zájem, jenom sil už ubývá. Ročně prodám tak stovku (ne do výkopu) a nedělám to pro ten zisk, ten zase vrazím do krmení, ale proto že mne to baví a dost lidí by mne to neodpustilo kdybych toho nechal. Ještě k tomu chovu. Mám je v klasických králikárnách s podestýlkou, na podlážkách mám lino a kydám podle potřeby. Pokaždé po vykydání vystříkám kotec řěděným savem. Neni vhodné dávat větší množství lupení z brukvovité zeleniny. Vodu je potřeba dávat denně i když se krmí trávou. Já ji podávám v PET lahvich. Do víčka udělám cca 4 mm díru a pověsím do králikárny vzůru dnem, každý králik se naučí pít, i ten co to v životě neviděl. Do menších kotců stačí 0,5 l do většich 1 l ( osvedčili se od mléka)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.22
Bezkonkurenční králík
Potřebujeme:
1 králík, 2 dcl vody, 2 dcl oleje, lžička pepře, lžička mleté sladké papriky, 5 stroužků česneku nakrájeného na plátky, 2 velké cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce jemného kečupu, sůl, špetka pálivého koření dle vlastního výběru
Jak na to:
Králíka naporcujeme, vložíme do přiměřeně velkého pekáče a zalijeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu do druhého dne.
Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka.
Ke konci pečení můžeme přidat trochu másla pro zjemnění omáčky.
Příloha:
Brambory nebo bramborové knedlíky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.54
Stejnym zpusobem pripravuji i ja a mohu potvrdit, ze je to nema chybu!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.186
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.41
Asi tak v 8 měsících. Prostě až mi přijde, že je dost velký. V čistých chovech králičinou smrdět nemůže.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
. 8 měsíců ????? ... za tu dobu mám vykrmeno dvakrát Zabíjím max. ve 4 měsících a maso nemá chybu. Osmiměsíčního jedinně do sekané Kdybych krmil 8 měsíců králíka na výkrm tak se mi nevleze do králíkárny, to by musel být pouze na trávě a nebo na seně- ale takové maso nejím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
. 8 měsíců ????? ... za tu dobu mám vykrmeno dvakrát Zabíjím max. ve 4 měsících a maso nemá chybu. Osmiměsíčního jedinně do sekané Kdybych krmil 8 měsíců králíka na výkrm tak se mi nevleze do králíkárny, to by musel být pouze na trávě a nebo na seně- ale takové maso nejím.
Pardon, zapomněl jsem, záleží, jaké máte plemeno králíka. Těch 8 měsíců je horní hranice, někdy mezi 6 až 8 měsíci zabíjím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bezkonkurenční králík
Potřebujeme:
1 králík, 2 dcl vody, 2 dcl oleje, lžička pepře, lžička mleté sladké papriky, 5 stroužků česneku nakrájeného na plátky, 2 velké cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce jemného kečupu, sůl, špetka pálivého koření dle vlastního výběru
Jak na to:
Králíka naporcujeme, vložíme do přiměřeně velkého pekáče a zalijeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu do druhého dne.
Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka.
Ke konci pečení můžeme přidat trochu másla pro zjemnění omáčky.
Příloha:
Brambory nebo bramborové knedlíky
Žena připravila pro celou rodinu. Nikdo nic neříkal, ale poznal jsem, že jim to moc nešmakuje. Já byl též zticha, ale též mi to nešmakovalo. Aniž by někdo něco prohlásil, žena zbytek masa již takto připraveného králíka opláchla ve vodě , rozkrájela na kousky a udělala jiný nálev. Druhý den jsem si pochutnal.