Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.160.18
Zdravím přátelé, poradíte mi recepty do kuchyně co s vyřazeným králíkem z chovu kvůli věku
?Děkuji a pěkné září
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.48.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím přátelé, poradíte mi recepty do kuchyně co s vyřazeným králíkem z chovu kvůli věku
?Děkuji a pěkné září
Vemte na pomoc kuchařku "Králík na 250 způsobů"
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.20
Letos se to už probíralo, mrknite do archivu. Jinak zcela jakkoliv. My běžně děláme i "svíčkovou" a zcela v pohodě. Jen když vím že vyřadím, tak králíka aspoň měsíc zakrmuji granulemi, aby trochu ztučněl. Ono to je pak s tím sádlem takové jemnější a mňam.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.64.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím přátelé, poradíte mi recepty do kuchyně co s vyřazeným králíkem z chovu kvůli věku
?Děkuji a pěkné září
podívejte se na www.bezkonkuren ční králík.cz - to nemá chybu!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Letos se to už probíralo, mrknite do archivu. Jinak zcela jakkoliv. My běžně děláme i "svíčkovou" a zcela v pohodě. Jen když vím že vyřadím, tak králíka aspoň měsíc zakrmuji granulemi, aby trochu ztučněl. Ono to je pak s tím sádlem takové jemnější a mňam.
:-) Tak to je dobré, proti gustu žádný dišputát, já to dělám přesně naopak - snažím se, aby králík před porážkou neztučněl - tuk je nosičem typické králičí chuti (resp. u všech zvířat se na tukové buňky navazují pro daný druh typické pachy) - u samic to ani neřeším, ale u starého samce si dávám na sádlo majzla. Přitom králičí maso mám ve velké oblibě, ale starej samec je starej samec :-))) - asi jsem rozežraná... Otázkou by byl intramuskulární tuk ovlivňující křehkost masa, který ale u starého kusu takovým zákrmem před porážkou stejně asi těžko nějak výrazně ovlnivním.
Osobně nejraději starého králíka vykostím, kosti na polívku, zbytek pomelu a používám všude - sekaná, karbanátky, omáčky na těstoviny alá boloňská apod., pak na smetaně, na paprice...cokoliv
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.186.31
Nemáte někdo recept na šunku z králíka.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.1.14
Dělám šunku podle kuchařky Kralik na 250 způsobu str.118.Jednoduchý ,rychlí a chuťově bezkonkureční,jenom to nemá takovou barvu jako z obchodu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.186.31
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dělám šunku podle kuchařky Kralik na 250 způsobu str.118.Jednoduchý ,rychlí a chuťově bezkonkureční,jenom to nemá takovou barvu jako z obchodu.
Díky mrknu na to.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
:-) Tak to je dobré, proti gustu žádný dišputát, já to dělám přesně naopak - snažím se, aby králík před porážkou neztučněl - tuk je nosičem typické králičí chuti (resp. u všech zvířat se na tukové buňky navazují pro daný druh typické pachy) - u samic to ani neřeším, ale u starého samce si dávám na sádlo majzla. Přitom králičí maso mám ve velké oblibě, ale starej samec je starej samec :-))) - asi jsem rozežraná... Otázkou by byl intramuskulární tuk ovlivňující křehkost masa, který ale u starého kusu takovým zákrmem před porážkou stejně asi těžko nějak výrazně ovlnivním.
Osobně nejraději starého králíka vykostím, kosti na polívku, zbytek pomelu a používám všude - sekaná, karbanátky, omáčky na těstoviny alá boloňská apod., pak na smetaně, na paprice...cokoliv
Jo, to jsem zapomněl podotknout. To máte jistě pravdu, ale já samce nezabíjím. Když máte v chovu jednoho, dva plemeníky a deset samic, je jasný čeho je víc. Navíc úspěšné samce si nechávám na dožití, takže s těmi opravdu zkušenost nemám. Ten tuk navíc ale zapůsobí na strukturu masa pozitivně zase tím, že maso není tolik tuhé/ suché u staršího kusu. Proto tu dost lidí pro staré kusy doporučuje proložit slaninou, a podobně jinak obohatit tukem.