Co s vyřazeným králíkem-recepty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.9.2012 10:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.18

Zdravím přátelé, poradíte mi recepty do kuchyně co s vyřazeným králíkem z chovu kvůli věkusmajlík?Děkuji a pěkné září:-)

Neregistrovaný uživatel

8.9.2012 10:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím přátelé, poradíte mi recepty do kuchyně co s vyřazeným králíkem z chovu kvůli věkusmajlík?Děkuji a pěkné září:-)

Vemte na pomoc kuchařku "Králík na 250 způsobů":-)

Neregistrovaný uživatel

8.9.2012 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.20

Letos se to už probíralo, mrknite do archivu. Jinak zcela jakkoliv. My běžně děláme i "svíčkovou" a zcela v pohodě. Jen když vím že vyřadím, tak králíka aspoň měsíc zakrmuji granulemi, aby trochu ztučněl. Ono to je pak s tím sádlem takové jemnější a mňam.

Neregistrovaný uživatel

20.9.2012 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.22

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím přátelé, poradíte mi recepty do kuchyně co s vyřazeným králíkem z chovu kvůli věkusmajlík?Děkuji a pěkné září:-)

podívejte se na www.bezkonkuren ční králík.cz - to nemá chybu!

Neregistrovaný uživatel

20.9.2012 23:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Letos se to už probíralo, mrknite do archivu. Jinak zcela jakkoliv. My běžně děláme i "svíčkovou" a zcela v pohodě. Jen když vím že vyřadím, tak králíka aspoň měsíc zakrmuji granulemi, aby trochu ztučněl. Ono to je pak s tím sádlem takové jemnější a mňam.

:-) Tak to je dobré, proti gustu žádný dišputát, já to dělám přesně naopak - snažím se, aby králík před porážkou neztučněl - tuk je nosičem typické králičí chuti (resp. u všech zvířat se na tukové buňky navazují pro daný druh typické pachy) - u samic to ani neřeším, ale u starého samce si dávám na sádlo majzla. Přitom králičí maso mám ve velké oblibě, ale starej samec je starej samec :-))) - asi jsem rozežraná... Otázkou by byl intramuskulární tuk ovlivňující křehkost masa, který ale u starého kusu takovým zákrmem před porážkou stejně asi těžko nějak výrazně ovlnivním.
Osobně nejraději starého králíka vykostím, kosti na polívku, zbytek pomelu a používám všude - sekaná, karbanátky, omáčky na těstoviny alá boloňská apod., pak na smetaně, na paprice...cokoliv

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 05:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.31

Nemáte někdo recept na šunku z králíka.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 08:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.14

Dělám šunku podle kuchařky Kralik na 250 způsobu str.118.Jednoduchý ,rychlí a chuťově bezkonkureční,jenom to nemá takovou barvu jako z obchodu.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dělám šunku podle kuchařky Kralik na 250 způsobu str.118.Jednoduchý ,rychlí a chuťově bezkonkureční,jenom to nemá takovou barvu jako z obchodu.

Díky mrknu na to.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 21:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
:-) Tak to je dobré, proti gustu žádný dišputát, já to dělám přesně naopak - snažím se, aby králík před porážkou neztučněl - tuk je nosičem typické králičí chuti (resp. u všech zvířat se na tukové buňky navazují pro daný druh typické pachy) - u samic to ani neřeším, ale u starého samce si dávám na sádlo majzla. Přitom králičí maso mám ve velké oblibě, ale starej samec je starej samec :-))) - asi jsem rozežraná... Otázkou by byl intramuskulární tuk ovlivňující křehkost masa, který ale u starého kusu takovým zákrmem před porážkou stejně asi těžko nějak výrazně ovlnivním.
Osobně nejraději starého králíka vykostím, kosti na polívku, zbytek pomelu a používám všude - sekaná, karbanátky, omáčky na těstoviny alá boloňská apod., pak na smetaně, na paprice...cokoliv

Jo, to jsem zapomněl podotknout. To máte jistě pravdu, ale já samce nezabíjím. Když máte v chovu jednoho, dva plemeníky a deset samic, je jasný čeho je víc. Navíc úspěšné samce si nechávám na dožití, takže s těmi opravdu zkušenost nemám. Ten tuk navíc ale zapůsobí na strukturu masa pozitivně zase tím, že maso není tolik tuhé/ suché u staršího kusu. Proto tu dost lidí pro staré kusy doporučuje proložit slaninou, a podobně jinak obohatit tukem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík