Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.183.131
Má někdo zkušenost s uzením králíků? Jak naložit a jak dlouho udit?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Zdravím ,mám taky choutky vyudit králíka , přemýšlím ho dát do alobalu do udírny podusit, potom sundat alobal a nechat dotáhnout, taky si nechám poradit děkuji za radu, zdravím
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.170.246
Já to chci o víkendu vyzkoušet. Naložím jen solí a trochu česneku den dopředu. Udit tak na 70 °C, max. 3 hodiny...? S tím alobalem to není špatný nápad. Nevím, taky to pro mě bude prvotina, ale myslím, že by to mohlo být dobré, i když je hodně frfňalů, co to odsoudí jako sušinu. :) Až to zkusím, tak sem napíšu, jestli to za to stálo.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.31.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já to chci o víkendu vyzkoušet. Naložím jen solí a trochu česneku den dopředu. Udit tak na 70 °C, max. 3 hodiny...? S tím alobalem to není špatný nápad. Nevím, taky to pro mě bude prvotina, ale myslím, že by to mohlo být dobré, i když je hodně frfňalů, co to odsoudí jako sušinu. :) Až to zkusím, tak sem napíšu, jestli to za to stálo.
Dobrý den,
také chci zkusit, jen pro informaci - nakládate do láku, nebo na sucho ?
Ten alobal je dobrej nápad. Zkusím naložit do láku na cca 24hod. potom zabalím do alobalu počítam tak na dvě hodinky a potom ho doudím bez alobalu cca na hodinku ovonět.
Uvidíme mám dřevěnou udírnu, tak možná budu muset déle, jelikož kuře dělám tak 4 hodinky.
Díky za inspiraci F.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
S tím alobalem to dělám ,udil jsem i nutrie a kuřata ale chce to zvolna udit,potom bez alobalu jen 40'C na dotažení vůně jako se udí špek ,tam když se přežene teplota tak vyteče a není bílej, jinak nakládám slaná voda 3 / 4 dny a je to SUPER jinak vše dávám do síťky jak se prodává na rolky je to 100%
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
To je síťka jak dávám kuřata,potom není šance ,že to spadne na rošt v udírně.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.200.2
Tak nějak jsem to dělal já. Solný roztok, do něj nějaký česnek, pomalé uzení a potom trochu přidat a barvu. Ke konci do topeniště tymián. Vůně, chuť, partička kamarádů,super časy. Jen dodám, že to vše jen za tepla, hned jak se to vyndalo z udírny. Co se nesnědlo hned, sežral pes. Nebylo to dobré ani ohřáté.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Zkuste to ohřát na páře.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.221.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak nějak jsem to dělal já. Solný roztok, do něj nějaký česnek, pomalé uzení a potom trochu přidat a barvu. Ke konci do topeniště tymián. Vůně, chuť, partička kamarádů,super časy. Jen dodám, že to vše jen za tepla, hned jak se to vyndalo z udírny. Co se nesnědlo hned, sežral pes. Nebylo to dobré ani ohřáté.
Jedla jsem uzené králíky, studené, byli vynikající, nemuseli se jíst rozhodně čerstvé, tak š'tavnaté maso nemá uzené kuře. Nevím, jak to ten pán na vesnici udil, ale pokud to někdo umí, jde to.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Nechá se to taky udělat nad grilem v alobalu ,tam je to podušený hned a potom to dát na 1hod. do prořáté udírny jen na šmak ale zase jen v síťce,maso se tam dá za syrova než se dá na něj alobal,je to OK. Jedná se o dlouhé uzení a velká spotřeba dřeva, na to přetažení stačí malá udírnička,mám taky dvě udírny ,jednu na přetažení a druhou na uzení masa ,klobás a špeku,Velká udírna než se roztopí a prohřeje dlouho to trvá,ale potom když vyndám maso a šoupnu tam špek nemusím se starat a je zlatej, 30 / 40'C králík stejný jinak je to dříví vysušený.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechá se to taky udělat nad grilem v alobalu ,tam je to podušený hned a potom to dát na 1hod. do prořáté udírny jen na šmak ale zase jen v síťce,maso se tam dá za syrova než se dá na něj alobal,je to OK. Jedná se o dlouhé uzení a velká spotřeba dřeva, na to přetažení stačí malá udírnička,mám taky dvě udírny ,jednu na přetažení a druhou na uzení masa ,klobás a špeku,Velká udírna než se roztopí a prohřeje dlouho to trvá,ale potom když vyndám maso a šoupnu tam špek nemusím se starat a je zlatej, 30 / 40'C králík stejný jinak je to dříví vysušený.
a co syr eidam udite ?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Zdravím , taky udím eidam ale musite ho dát do punčochy a zvolna a je to super všechno má svoje , chce to vypozorovat nic se neuspěchá. zdravím
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Zdravím , taky udím eidam ale musite ho dát do punčochy a zvolna a je to super všechno má svoje , chce to vypozorovat nic se neuspěchá. zdravím
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.70.140
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S tím alobalem to dělám ,udil jsem i nutrie a kuřata ale chce to zvolna udit,potom bez alobalu jen 40'C na dotažení vůně jako se udí špek ,tam když se přežene teplota tak vyteče a není bílej, jinak nakládám slaná voda 3 / 4 dny a je to SUPER jinak vše dávám do síťky jak se prodává na rolky je to 100%
Můžu se zeptat kde se dají koupit ty síťky na rolky?A kolik asi tak stojí?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Já síťku kupuji v CHrudimi, jeto prodejna koření, nebo v Hradci Králové, cena je 10Kč. 1m, prodávaj tam dva druhy kupuji tu větší.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já síťku kupuji v CHrudimi, jeto prodejna koření, nebo v Hradci Králové, cena je 10Kč. 1m, prodávaj tam dva druhy kupuji tu větší.
a kde je tas prodejna v Chrudimi?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Prodejna je vedle restaurace CHrudimka, dejte si na internet a ukáže to jinak hlavní silnice vedle řeky CHrudimky je ulice na ostrově potom se odbočí, S.K. Neumanna a hned Spojovací tam parkuji auto.Je to 30m Prodejna koření se to jmenuje seženete tam vše,
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prodejna je vedle restaurace CHrudimka, dejte si na internet a ukáže to jinak hlavní silnice vedle řeky CHrudimky je ulice na ostrově potom se odbočí, S.K. Neumanna a hned Spojovací tam parkuji auto.Je to 30m Prodejna koření se to jmenuje seženete tam vše,
a mate recept na uzeni kralika? a info děkuji
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.96.10
udím králíka způsobem, že jej naložím na 1-2 dny na sucho jen sůl a česnek a přikryji, aby neosychal a do udírny dám pod špeky vepřové , aby veškerý tuk tekl na králíky. za cca 4-5 hodin mňamka. Tento recept cca 15 let nemá chybu. Králík není suchý a dá se sníst i za studena (vepřová šunka může jít do .....)![]()
![]()
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.0.139
Prosím jakou teplotou udíte děkuji za odpověď.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.225.190
Dobrý den,
musím uznat že jste imbecil králíka jsem udil 9 hodin při 40C a králík zasmrádl a ani nebyl hotový opravdu moc děkuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.219.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
musím uznat že jste imbecil králíka jsem udil 9 hodin při 40C a králík zasmrádl a ani nebyl hotový opravdu moc děkuji.
Imbecil jste asi vy, jasně tam píšou, že nejdřív v alobalu na grilu a potom při 40C dodělat, takže nenadávat, a když už, tak na vlastní nepozornost
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.71.100
zdravím,
základ je králíka min. na 3 dny nasolit. Potom následuje 1h uzení asi na 100°C.Maso se zatáhne a nevysušuje se tolik. A potom grilujete, tak jako u jiného masa. Na potírání smíchám pivo s olejem 1/1. Kdo má rád koření, tak podle mě jen na naložení a před uzením a grilováním odstranit. Když udím maso tak ho jen nasolím a česnek, nebo jiné koření nepoužívám. Z mé zkušenosti se to spálí a zhořkne. Česnek si dám potom k nakrájenému uzenému. Ale každý má jinou chuť. Ráno jsem byl na rybách a chytil jsem pár okounů. Nasolil jsem je a osmažil na másle - balada. Jiné koření není potřeba.
Každý podle své chutě.
Ahoj. Petr.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.179.228
Jak to tu čtu tak asi donutím muže opravit udírnu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.54.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak to tu čtu tak asi donutím muže opravit udírnu
chci se pokusit o uzení králíka a bojím se toho. Jaký je tedy ten nej recept na to uzení? Nerad bych vyhořel u přátel co se ke mně chystaj na mňamku. Dík za radu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.95.1