Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.10.2012 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.131

Má někdo zkušenost s uzením králíků? Jak naložit a jak dlouho udit?

Neregistrovaný uživatel

15.10.2012 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Zdravím ,mám taky choutky vyudit králíka , přemýšlím ho dát do alobalu do udírny podusit, potom sundat alobal a nechat dotáhnout, taky si nechám poradit děkuji za radu, zdravím

Neregistrovaný uživatel

15.10.2012 22:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.246

Já to chci o víkendu vyzkoušet. Naložím jen solí a trochu česneku den dopředu. Udit tak na 70 °C, max. 3 hodiny...? S tím alobalem to není špatný nápad. Nevím, taky to pro mě bude prvotina, ale myslím, že by to mohlo být dobré, i když je hodně frfňalů, co to odsoudí jako sušinu. :) Až to zkusím, tak sem napíšu, jestli to za to stálo.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já to chci o víkendu vyzkoušet. Naložím jen solí a trochu česneku den dopředu. Udit tak na 70 °C, max. 3 hodiny...? S tím alobalem to není špatný nápad. Nevím, taky to pro mě bude prvotina, ale myslím, že by to mohlo být dobré, i když je hodně frfňalů, co to odsoudí jako sušinu. :) Až to zkusím, tak sem napíšu, jestli to za to stálo.

Dobrý den,

také chci zkusit, jen pro informaci - nakládate do láku, nebo na sucho ?
Ten alobal je dobrej nápad. Zkusím naložit do láku na cca 24hod. potom zabalím do alobalu počítam tak na dvě hodinky a potom ho doudím bez alobalu cca na hodinku ovonět.

Uvidíme mám dřevěnou udírnu, tak možná budu muset déle, jelikož kuře dělám tak 4 hodinky.

Díky za inspiraci F.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 11:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

S tím alobalem to dělám ,udil jsem i nutrie a kuřata ale chce to zvolna udit,potom bez alobalu jen 40'C na dotažení vůně jako se udí špek ,tam když se přežene teplota tak vyteče a není bílej, jinak nakládám slaná voda 3 / 4 dny a je to SUPER jinak vše dávám do síťky jak se prodává na rolky je to 100%

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

To je síťka jak dávám kuřata,potom není šance ,že to spadne na rošt v udírně.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2

Tak nějak jsem to dělal já. Solný roztok, do něj nějaký česnek, pomalé uzení a potom trochu přidat a barvu. Ke konci do topeniště tymián. Vůně, chuť, partička kamarádů,super časy. Jen dodám, že to vše jen za tepla, hned jak se to vyndalo z udírny. Co se nesnědlo hned, sežral pes. Nebylo to dobré ani ohřáté.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 12:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Co se rozpadne používám síťku.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Zkuste to ohřát na páře.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 12:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.90

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak nějak jsem to dělal já. Solný roztok, do něj nějaký česnek, pomalé uzení a potom trochu přidat a barvu. Ke konci do topeniště tymián. Vůně, chuť, partička kamarádů,super časy. Jen dodám, že to vše jen za tepla, hned jak se to vyndalo z udírny. Co se nesnědlo hned, sežral pes. Nebylo to dobré ani ohřáté.

Jedla jsem uzené králíky, studené, byli vynikající, nemuseli se jíst rozhodně čerstvé, tak š'tavnaté maso nemá uzené kuře. Nevím, jak to ten pán na vesnici udil, ale pokud to někdo umí, jde to.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2012 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Nechá se to taky udělat nad grilem v alobalu ,tam je to podušený hned a potom to dát na 1hod. do prořáté udírny jen na šmak ale zase jen v síťce,maso se tam dá za syrova než se dá na něj alobal,je to OK. Jedná se o dlouhé uzení a velká spotřeba dřeva, na to přetažení stačí malá udírnička,mám taky dvě udírny ,jednu na přetažení a druhou na uzení masa ,klobás a špeku,Velká udírna než se roztopí a prohřeje dlouho to trvá,ale potom když vyndám maso a šoupnu tam špek nemusím se starat a je zlatej, 30 / 40'C králík stejný jinak je to dříví vysušený.

Neregistrovaný uživatel

19.10.2012 11:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nechá se to taky udělat nad grilem v alobalu ,tam je to podušený hned a potom to dát na 1hod. do prořáté udírny jen na šmak ale zase jen v síťce,maso se tam dá za syrova než se dá na něj alobal,je to OK. Jedná se o dlouhé uzení a velká spotřeba dřeva, na to přetažení stačí malá udírnička,mám taky dvě udírny ,jednu na přetažení a druhou na uzení masa ,klobás a špeku,Velká udírna než se roztopí a prohřeje dlouho to trvá,ale potom když vyndám maso a šoupnu tam špek nemusím se starat a je zlatej, 30 / 40'C králík stejný jinak je to dříví vysušený.

a co syr eidam udite ?

Neregistrovaný uživatel

19.10.2012 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Zdravím , taky udím eidam ale musite ho dát do punčochy a zvolna a je to super všechno má svoje , chce to vypozorovat nic se neuspěchá. zdravím

Neregistrovaný uživatel

19.10.2012 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Zdravím , taky udím eidam ale musite ho dát do punčochy a zvolna a je to super všechno má svoje , chce to vypozorovat nic se neuspěchá. zdravím

Neregistrovaný uživatel

2.12.2012 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.140

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
S tím alobalem to dělám ,udil jsem i nutrie a kuřata ale chce to zvolna udit,potom bez alobalu jen 40'C na dotažení vůně jako se udí špek ,tam když se přežene teplota tak vyteče a není bílej, jinak nakládám slaná voda 3 / 4 dny a je to SUPER jinak vše dávám do síťky jak se prodává na rolky je to 100%

Můžu se zeptat kde se dají koupit ty síťky na rolky?A kolik asi tak stojí?

Neregistrovaný uživatel

3.12.2012 07:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Já síťku kupuji v CHrudimi, jeto prodejna koření, nebo v Hradci Králové, cena je 10Kč. 1m, prodávaj tam dva druhy kupuji tu větší.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2012 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já síťku kupuji v CHrudimi, jeto prodejna koření, nebo v Hradci Králové, cena je 10Kč. 1m, prodávaj tam dva druhy kupuji tu větší.

a kde je tas prodejna v Chrudimi?smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.12.2012 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Prodejna je vedle restaurace CHrudimka, dejte si na internet a ukáže to jinak hlavní silnice vedle řeky CHrudimky je ulice na ostrově potom se odbočí, S.K. Neumanna a hned Spojovací tam parkuji auto.Je to 30m Prodejna koření se to jmenuje seženete tam vše,

Neregistrovaný uživatel

4.12.2012 08:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prodejna je vedle restaurace CHrudimka, dejte si na internet a ukáže to jinak hlavní silnice vedle řeky CHrudimky je ulice na ostrově potom se odbočí, S.K. Neumanna a hned Spojovací tam parkuji auto.Je to 30m Prodejna koření se to jmenuje seženete tam vše,

a mate recept na uzeni kralika? a info děkuji

Neregistrovaný uživatel

5.12.2012 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10

udím králíka způsobem, že jej naložím na 1-2 dny na sucho jen sůl a česnek a přikryji, aby neosychal a do udírny dám pod špeky vepřové , aby veškerý tuk tekl na králíky. za cca 4-5 hodin mňamka. Tento recept cca 15 let nemá chybu. Králík není suchý a dá se sníst i za studena (vepřová šunka může jít do .....):-):-):-)

Neregistrovaný uživatel

5.12.2012 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139

Prosím jakou teplotou udíte děkuji za odpověď.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2013 21:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.190

Dobrý den,
musím uznat že jste imbecil králíka jsem udil 9 hodin při 40C a králík zasmrádl a ani nebyl hotový opravdu moc děkuji.smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.7.2013 21:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
musím uznat že jste imbecil králíka jsem udil 9 hodin při 40C a králík zasmrádl a ani nebyl hotový opravdu moc děkuji.smajlík

Imbecil jste asi vy, jasně tam píšou, že nejdřív v alobalu na grilu a potom při 40C dodělat, takže nenadávat, a když už, tak na vlastní nepozornostsmajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 12:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

zdravím,
základ je králíka min. na 3 dny nasolit. Potom následuje 1h uzení asi na 100°C.Maso se zatáhne a nevysušuje se tolik. A potom grilujete, tak jako u jiného masa. Na potírání smíchám pivo s olejem 1/1. Kdo má rád koření, tak podle mě jen na naložení a před uzením a grilováním odstranit. Když udím maso tak ho jen nasolím a česnek, nebo jiné koření nepoužívám. Z mé zkušenosti se to spálí a zhořkne. Česnek si dám potom k nakrájenému uzenému. Ale každý má jinou chuť. Ráno jsem byl na rybách a chytil jsem pár okounů. Nasolil jsem je a osmažil na másle - balada. Jiné koření není potřeba.
Každý podle své chutě.
Ahoj. Petr.smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.228

Jak to tu čtu tak asi donutím muže opravit udírnu smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 01:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak to tu čtu tak asi donutím muže opravit udírnu smajlík

chci se pokusit o uzení králíka a bojím se toho. Jaký je tedy ten nej recept na to uzení? Nerad bych vyhořel u přátel co se ke mně chystaj na mňamku. Dík za radu

Neregistrovaný uživatel

3.8.2013 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.1

zdravim já vyzkoušel králíka na grilu vřele doporučuji je to super smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík