Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.200.182
zdravím, je nějaký rozdíl ve kvalitě a chutí masa u jednotlivých plemen ? nebo mají všichni králíci stejné maso? díky za všechny odpovědi
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zdravím, je nějaký rozdíl ve kvalitě a chutí masa u jednotlivých plemen ? nebo mají všichni králíci stejné maso? díky za všechny odpovědi
každy chovatel vám napíše,že to plemeno co chová doma on má maso nejchutnější a nejkvalitnější
- v průměru je kvalita i chut stejná
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.112.155
najkvalitnejšie mäso majú hybridy, ale potom celkom v tabuľke podľa senzorického a chuťového rebríčka bol celkom blízko hybridov Český Albín, komplet tabuľku neviem naspamäť. Môžem pozrieť.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.144.210
Každý preferuje svoje plemeno, protože každý také preferuje něco jiného. Na pečení je lepší krtatší maso menšího plemene a někdo kdo má raději omáčky bude preferovat spíše jeho větší množství a také stáří, protože tam delší maso vůbec není na škodu. Na druhé straně je zase "divoká" chuť králíka divokého, třísláka, zaječáka. Nebo třeba žluté sádlo některých Strakáčů. ˇuhlů podhledu je zde nekonečné množství.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Každý preferuje svoje plemeno, protože každý také preferuje něco jiného. Na pečení je lepší krtatší maso menšího plemene a někdo kdo má raději omáčky bude preferovat spíše jeho větší množství a také stáří, protože tam delší maso vůbec není na škodu. Na druhé straně je zase "divoká" chuť králíka divokého, třísláka, zaječáka. Nebo třeba žluté sádlo některých Strakáčů. ˇuhlů podhledu je zde nekonečné množství.
![]()
![]()
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
najkvalitnejšie mäso majú hybridy, ale potom celkom v tabuľke podľa senzorického a chuťového rebríčka bol celkom blízko hybridov Český Albín, komplet tabuľku neviem naspamäť. Môžem pozrieť.
Samozřejmě ,že vaše hybridy su vo všem najlepší -- to znám i z jiných diskuzi
------- prostě hybrid ve všem vede - ostatní králici jsou na prd
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.230.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě ,že vaše hybridy su vo všem najlepší -- to znám i z jiných diskuzi
------- prostě hybrid ve všem vede - ostatní králici jsou na prd
To, že máte "jednoduché" názory, čo je zrejmé aj z iných diskusií, je váš problém.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.218.172
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Každý preferuje svoje plemeno, protože každý také preferuje něco jiného. Na pečení je lepší krtatší maso menšího plemene a někdo kdo má raději omáčky bude preferovat spíše jeho větší množství a také stáří, protože tam delší maso vůbec není na škodu. Na druhé straně je zase "divoká" chuť králíka divokého, třísláka, zaječáka. Nebo třeba žluté sádlo některých Strakáčů. ˇuhlů podhledu je zde nekonečné množství.
Já osobně musim říct sám za sebe že jedno z nejlepších mas má tříslák to je opravdu bomba neni nad pečenycho třísláka. Sám chovám ČS A ty jsou v chuti také dost vysoko , Ale i třeba takoví zakrslí modrooky hermelín mi také moc chutnal i když jsem ho sežral sám na posezení a bez CHLEBA
. Musíte hold sežrat dost králíků zuznych druhu aby člověk poznal rozdíl ,ale pokut někomu chutná králik a bude ho mít k obědu jednou za uherský rok tak mu ve směs bude chutnat každej
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.230.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já osobně musim říct sám za sebe že jedno z nejlepších mas má tříslák to je opravdu bomba neni nad pečenycho třísláka. Sám chovám ČS A ty jsou v chuti také dost vysoko , Ale i třeba takoví zakrslí modrooky hermelín mi také moc chutnal i když jsem ho sežral sám na posezení a bez CHLEBA
. Musíte hold sežrat dost králíků zuznych druhu aby člověk poznal rozdíl ,ale pokut někomu chutná králik a bude ho mít k obědu jednou za uherský rok tak mu ve směs bude chutnat každej
Svätá pravda. Sto ľudí, sto chutí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.98
dobrý den,mám jen jednu otázku v králíkách se moc nevyznám.kamarádka chová zakrslý králíky a musí je dát pryč.kůli stěhování.proto se ptám mohla by je zabít a sníst?děkuji za odpoved
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.98
dobrý den,takže můžu sníst i králíka zakrslého?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.91.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobrý den,takže můžu sníst i králíka zakrslého?
Napíchlého na párátko??
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.98
ne bez párátka..... tak můžu nebo ne??
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.79.68
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ne bez párátka..... tak můžu nebo ne??
no to jako myslíte, že je nejedlej nebo co?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.98
nevim ne.proto se raději ptám
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.144.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nevim ne.proto se raději ptám
Králíky samozřejmě sníst můžou i když nevím, jestli je měli třeba jako mazlíky, tak jak jim budou "chutnat". Raději bych je hodil za stopáďo do inzerce. To málo masa, které na nich je, nestojí ani za to, se s tím stahovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Dobrý den,
můžete sem, prosím hodit odkaz na tu tabulku králíků podle chuti? Nemůžu ji nikde najít.
Děkuji .
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.144.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
můžete sem, prosím hodit odkaz na tu tabulku králíků podle chuti? Nemůžu ji nikde najít.
Děkuji .
Žádná taková neexistuje
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
najkvalitnejšie mäso majú hybridy, ale potom celkom v tabuľke podľa senzorického a chuťového rebríčka bol celkom blízko hybridov Český Albín, komplet tabuľku neviem naspamäť. Môžem pozrieť.
Asi tabulka existuje - přece by nam tento pan nelhal
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.170.112
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi tabulka existuje - přece by nam tento pan nelhal
Už ji asi dělá 

, žádná tabulka neexistuje, největší rozdíl ve stáří králíka, je rozdíl zabijete-li ho ve 3 měsících (kříženci, hybridi, příp. ČA apod.) nebo ve 4,5 či 6 měsících. Další hledisko je zda jej pečete či jinak na omáčku apod. Zkuste a uvidíte
Přeji dobrou chuť ![]()
P.S. Pro lepší chuť, po zabití jej nechte alespoň na 12 hodin "sestárnout" ve studené vodě v chladnu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Žádná taková neexistuje
Nelže, já tu tabulku našel kolem vánoc a podle ní jsem si vybral plemeno králíků, které už jsem si koupil. Jen teď ji opět nemohu nalézt.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už ji asi dělá 

, žádná tabulka neexistuje, největší rozdíl ve stáří králíka, je rozdíl zabijete-li ho ve 3 měsících (kříženci, hybridi, příp. ČA apod.) nebo ve 4,5 či 6 měsících. Další hledisko je zda jej pečete či jinak na omáčku apod. Zkuste a uvidíte
Přeji dobrou chuť ![]()
P.S. Pro lepší chuť, po zabití jej nechte alespoň na 12 hodin "sestárnout" ve studené vodě v chladnu
A je to tak, že čím dříve králíka pokácím, tím je maso lepší? Četl jsem zde v nějaké diskuzi, že je lepší nechat králíka 6 měsíců, že má potom vyzrálejší a zdravější maso.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nelže, já tu tabulku našel kolem vánoc a podle ní jsem si vybral plemeno králíků, které už jsem si koupil. Jen teď ji opět nemohu nalézt.
a jaké plemeno jste si podle tabulky vybral???
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a jaké plemeno jste si podle tabulky vybral???
Český albín. Dopadl bodově stejně jako Hyla plus a je to už kus králíka. Jestli se dobře pamatuji, tak nejlepší dopadl Český luštič, ale nejsem si jistý.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.144.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Český albín. Dopadl bodově stejně jako Hyla plus a je to už kus králíka. Jestli se dobře pamatuji, tak nejlepší dopadl Český luštič, ale nejsem si jistý.
Tak jestli byl první nějaký z těchto hybridů, tak to bylo na 100% na jejich stránkách, kde tyto křížence prodávají a to pouze jako lep na kupující.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Český albín. Dopadl bodově stejně jako Hyla plus a je to už kus králíka. Jestli se dobře pamatuji, tak nejlepší dopadl Český luštič, ale nejsem si jistý.
Nejlépe byl vyhodnocený český strakáč ---viz---- /Jako nejkvalitnější maso po senzorické stránce dle posuzovatelů bylo zvoleno maso českého strakáče (2,7)./ a ještě je třeba dodat -a to určitě zajimá všechny chovatele nejvíce že hybrid hyplus má jatečnou výtěžnost 51,9%--- takže porovnávejte sami
---- jinak souhlas -- český albín dopadl velmi-velmi dobře
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.220.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Králíky samozřejmě sníst můžou i když nevím, jestli je měli třeba jako mazlíky, tak jak jim budou "chutnat". Raději bych je hodil za stopáďo do inzerce. To málo masa, které na nich je, nestojí ani za to, se s tím stahovat.
moje řeč takový králíček mazlíček se přecé neeežeerééééé!!!Prodej ho a za 200kč ti pošlu králíka který má 2kg a můžeš ho sežrat celého.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.220.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A je to tak, že čím dříve králíka pokácím, tím je maso lepší? Četl jsem zde v nějaké diskuzi, že je lepší nechat králíka 6 měsíců, že má potom vyzrálejší a zdravější maso.
mladší maso je vždy jemnější a když stárne zvíře,stárne také maso a je tužší tím se musí déle připravovat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jestli byl první nějaký z těchto hybridů, tak to bylo na 100% na jejich stránkách, kde tyto křížence prodávají a to pouze jako lep na kupující.
Na jakých stránkách jsem to viděl si už opravdu nepamatuju. Ale pochybuji, že jsem zabrousil na stránky o hybridech. Toho bych totiž nikdy nechoval.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlépe byl vyhodnocený český strakáč ---viz---- /Jako nejkvalitnější maso po senzorické stránce dle posuzovatelů bylo zvoleno maso českého strakáče (2,7)./ a ještě je třeba dodat -a to určitě zajimá všechny chovatele nejvíce že hybrid hyplus má jatečnou výtěžnost 51,9%--- takže porovnávejte sami
---- jinak souhlas -- český albín dopadl velmi-velmi dobře
Děkuji, to jsem chtěl vědět, který byl nejlepší. Dohadovali jsme se s kamarádem. Můžete sem prosím vložit odkaz?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mladší maso je vždy jemnější a když stárne zvíře,stárne také maso a je tužší tím se musí déle připravovat.
A jak starý králík je ještě přijatelně měkký? Myslel jsem, že bych je nechal alespoň 6 měsíců. Alespoň ty co budou čistokrevný, abych mohl snáze vybrat do chovu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.130.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji, to jsem chtěl vědět, který byl nejlepší. Dohadovali jsme se s kamarádem. Můžete sem prosím vložit odkaz?
Není zač - rádo se stalo
- já jsem čerpal z této diplomové práce http://www.agrobiologie.cz/pds/dp/bizkova.pdf---at se vam daří
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
k mému úžasu,jsem se dočetl,že na křehkost / kvalitu / kraličího masa má vliv stres před porážkou -- králik,který je ve stresu ma kvalitnější a křehčí maso - zajimavá novinka
----- viz citace -----Také délka transportu zvířat a stres těsně před poráţkou mohou změnit texturu masa. Prostřednictvím zvýšeného stresu dochází v mase nejen ke zvyšování pH a následně tak k jeho tmavšímu zbarvení, ale i ke zvýšení jeho křehkosti. Maso králíků, kteří podstoupili delší, osmihodinový transport bylo průkazně křehčí než maso králíků, kteří byli přepravováni pouze dvě hodiny...........
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
k mému úžasu,jsem se dočetl,že na křehkost / kvalitu / kraličího masa má vliv stres před porážkou -- králik,který je ve stresu ma kvalitnější a křehčí maso - zajimavá novinka
----- viz citace -----Také délka transportu zvířat a stres těsně před poráţkou mohou změnit texturu masa. Prostřednictvím zvýšeného stresu dochází v mase nejen ke zvyšování pH a následně tak k jeho tmavšímu zbarvení, ale i ke zvýšení jeho křehkosti. Maso králíků, kteří podstoupili delší, osmihodinový transport bylo průkazně křehčí než maso králíků, kteří byli přepravováni pouze dvě hodiny...........
No však proto zabíjejí v číně zvířata způsobem, kterým je zabíjejí, prý jsou potom chutnější.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No však proto zabíjejí v číně zvířata způsobem, kterým je zabíjejí, prý jsou potom chutnější.
a jak se zabíjí králik v číně???
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.220.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak starý králík je ještě přijatelně měkký? Myslel jsem, že bych je nechal alespoň 6 měsíců. Alespoň ty co budou čistokrevný, abych mohl snáze vybrat do chovu.
Tak třeba já taky nestihám vše porazit na jednou a některé mi zůstali i nyní.Z léta mém ještě 6 králíků takže srpnové co zůstali budu porážet po 5 měsících.Já preferuji nejpozději do 6ti měsíců.Starší kusy jsou na řízky nebo rychlovka králík na zelenině restované kostky jsou nevhodné.Takové jen na omáčky i v troubě musí býti delší dobu a je dobré je při pečení přikrýt a chvíli dusit do poloměka,po té vrch pekáče oddělat a dopéci do zlatova.
Roční samici která nerodila jsem taky uvařil asi za dvě hodinky.Staré chovné co odsloužili vařím pejskovy.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.220.211
Jo a když potřebuji samici na chov novou mladou tak porážím nejdříve samce a potom se již dá po 5měsíci vybrat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Není zač - rádo se stalo
- já jsem čerpal z této diplomové práce http://www.agrobiologie.cz/pds/dp/bizkova.pdf---at se vam daří
To je ono, děkuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak třeba já taky nestihám vše porazit na jednou a některé mi zůstali i nyní.Z léta mém ještě 6 králíků takže srpnové co zůstali budu porážet po 5 měsících.Já preferuji nejpozději do 6ti měsíců.Starší kusy jsou na řízky nebo rychlovka králík na zelenině restované kostky jsou nevhodné.Takové jen na omáčky i v troubě musí býti delší dobu a je dobré je při pečení přikrýt a chvíli dusit do poloměka,po té vrch pekáče oddělat a dopéci do zlatova.
Roční samici která nerodila jsem taky uvařil asi za dvě hodinky.Staré chovné co odsloužili vařím pejskovy.
Děkuji za radu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
k mému úžasu,jsem se dočetl,že na křehkost / kvalitu / kraličího masa má vliv stres před porážkou -- králik,který je ve stresu ma kvalitnější a křehčí maso - zajimavá novinka
----- viz citace -----Také délka transportu zvířat a stres těsně před poráţkou mohou změnit texturu masa. Prostřednictvím zvýšeného stresu dochází v mase nejen ke zvyšování pH a následně tak k jeho tmavšímu zbarvení, ale i ke zvýšení jeho křehkosti. Maso králíků, kteří podstoupili delší, osmihodinový transport bylo průkazně křehčí než maso králíků, kteří byli přepravováni pouze dvě hodiny...........
To jste sem neměli ani vkládat, aby tu někdo nevozil králíky zavěsené za nohy 8 hodin v autě, aby si víc pochutnal.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a jak se zabíjí králik v číně???
Nevím jak králík, ale psa je potřeba umlátit a kočky se hážou do vroucí vody.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.181.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Není zač - rádo se stalo
- já jsem čerpal z této diplomové práce http://www.agrobiologie.cz/pds/dp/bizkova.pdf---at se vam daří
kde sa prosim Vas dostanem k zoznamu podobnych diplomoviek,lebo je to velmi zaujimave citanie a konecne citam nieco co nieje v anglictine
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.55.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jak králík, ale psa je potřeba umlátit a kočky se hážou do vroucí vody.
Psik sa stahuje z koze, asi je v tom rozdiel podla provincie. Raz to pisali v televiznych novinach v hlavnom spravodajstve...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.55.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Psik sa stahuje z koze, asi je v tom rozdiel podla provincie. Raz to pisali v televiznych novinach v hlavnom spravodajstve...
no strasne...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kde sa prosim Vas dostanem k zoznamu podobnych diplomoviek,lebo je to velmi zaujimave citanie a konecne citam nieco co nieje v anglictine
Také pátrám po odborné literatuře tohoto druhu - tuto jsem našel náhodou - pokud ještě něco najdu ,tak dám na forum vědět
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.105.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jste sem neměli ani vkládat, aby tu někdo nevozil králíky zavěsené za nohy 8 hodin v autě, aby si víc pochutnal.
myslím si,že to nikdo dělat nebude - pochoutka by se prodražila vzhledem k cenám pohoných hmot
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.220.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jak králík, ale psa je potřeba umlátit a kočky se hážou do vroucí vody.
Za takový kecy bych ti rozbil hubu a hodil do vřelí vody a potom umlátil
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.3.231
Zakrslí králik ma krátkou svalovinu a jeho maso je velmi chutné!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Nevíte někdo jaké maso má Castorex, kolik váží a jak roste?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.144.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevíte někdo jaké maso má Castorex, kolik váží a jak roste?
S první otázkou Vám nepomůžu, jelikož jsem jej nikdy nejedl, ale na další dvě Vám odpoví vzorník plemen.
http://kralik.plivnik.cz/vzornik/kastorex.html
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S první otázkou Vám nepomůžu, jelikož jsem jej nikdy nejedl, ale na další dvě Vám odpoví vzorník plemen.
http://kralik.plivnik.cz/vzornik/kastorex.html
Děk
uji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kde sa prosim Vas dostanem k zoznamu podobnych diplomoviek,lebo je to velmi zaujimave citanie a konecne citam nieco co nieje v anglictine
Jestli ještě máte zájem o stránky, kde najít podobné stránky, tak napište. Včera jsem trochu surfoval po netu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.181.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli ještě máte zájem o stránky, kde najít podobné stránky, tak napište. Včera jsem trochu surfoval po netu.
jasne mam , smelo sem s tym odkazom na ne ,alebo popripade na mail wolfdenis@azet.sk aby to tu nebolo mimo temu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jasne mam , smelo sem s tym odkazom na ne ,alebo popripade na mail wolfdenis@azet.sk aby to tu nebolo mimo temu
Raději na ten e-mail, nevím jestli to také není nelegální.
Snad tedy ne, ale jistota je kulomet.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.130.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Raději na ten e-mail, nevím jestli to také není nelegální.
Snad tedy ne, ale jistota je kulomet.
Klidně to tady dej - je to povoleno -- rád si také přečtu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Klidně to tady dej - je to povoleno -- rád si také přečtu
Bohužel ne vše jde otevřít.
http://www.af.czu.cz/cs/?r=5297&i=10785
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlépe byl vyhodnocený český strakáč ---viz---- /Jako nejkvalitnější maso po senzorické stránce dle posuzovatelů bylo zvoleno maso českého strakáče (2,7)./ a ještě je třeba dodat -a to určitě zajimá všechny chovatele nejvíce že hybrid hyplus má jatečnou výtěžnost 51,9%--- takže porovnávejte sami
---- jinak souhlas -- český albín dopadl velmi-velmi dobře
Teď jsem na tu tabulku koukal a nejlepší chuť masa měl český luštič. Strakáč nedopadl nějak úchvatně. Bodově až 4 a senzoricky 3tí spolu s českým albínem. Chuťově třetí. Bodově vyhrál český albín, který byl ale zase chuťově až 4tý.
Záleží samozřejmě, co z daných ukazatelů je pro Vás důležité.
Takto je to v tabulce, ale v textu je to trochu jinak. Tam píše, že chuťově vyhrál český strakáč.