Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162
zdravím nemáte někdo recept na šunku z kálíka bez rychlosoli??????co sem našel recepty tak to tam každý cpe ale snad by to šlo aj bez toho?????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zdravím nemáte někdo recept na šunku z kálíka bez rychlosoli??????co sem našel recepty tak to tam každý cpe ale snad by to šlo aj bez toho?????
Na kilo masa 1,8 dkg soli a špetku mletého cukru.
Nechte 3 dny odležet a šup s tím do "šunkovaru".
Vyzkoušeno a vše ihned snězeno!!
I když doporučil bych tam přidat trochu vepř kýty, bo je to dost suché
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210
Ano, místo sanytru, tam dáte sůl obyčejnou a necháte déle odležet. Šunku je dobré dělat z několika druhů masa, je potom pěkně "mramorová" a i chutnější.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.81
Zdravím, náš osvedčený vyskúšaný receptík na šunku nájdete na odkaze http://varecha.pravda.sk/recepty/kralicia-sunka/4773-recept.html
Fotky nájdete na našej stránke www.hyplus.sk
Dôležité je tam tiež neprekročiť danú teplotu, a potom keď to bude časovo hotové, rýchlo vytiahnuť a ponoriť šunkovar do studenej vody a nechať to tam odležať až do vychladnutia.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.105
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na kilo masa 1,8 dkg soli a špetku mletého cukru.
Nechte 3 dny odležet a šup s tím do "šunkovaru".
Vyzkoušeno a vše ihned snězeno!!
I když doporučil bych tam přidat trochu vepř kýty, bo je to dost suché
na 1 kg 1,8 dkg soli?????? 1,8 dk soli je 180 gr????? ak sa nemylim. To musi byt slane. Ja davam na 1kg 25 g a sa mi zda akurat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.105
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
na 1 kg 1,8 dkg soli?????? 1,8 dk soli je 180 gr????? ak sa nemylim. To musi byt slane. Ja davam na 1kg 25 g a sa mi zda akurat.
kurna som sa sekol , to je 18 g, teda ci to neni malo soli tych 18 g
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kurna som sa sekol , to je 18 g, teda ci to neni malo soli tych 18 g
Není náhodou 1,8 dkg....18gr??
Je to tak akorát.Stejné množství dávám i na uzení masa a do klobásek.
Samozřejmě můžete dát i méně.Dle chuti......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.148
1dKg = 100g , tudíž 1,8 dkg = 180g a né 18g
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
1dKg = 100g , tudíž 1,8 dkg = 180g a né 18g
hahahaha by sme sa mali vratit do skoly, ked pytam 20dkg salamy tak mi daju 200gr, ci nie?
zabudame zakladne ucivo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hahahaha by sme sa mali vratit do skoly, ked pytam 20dkg salamy tak mi daju 200gr, ci nie?
zabudame zakladne ucivo
Mate pravdu prehldl jsem to dkg,omlouvam se tomu dotycnemu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mate pravdu prehldl jsem to dkg,omlouvam se tomu dotycnemu.
hlavne nech to necitaju nase deti, taku hanbu by sme len tak neprepili
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.236
No a pro ty co se nudí
Vozidlo 1 jede z bodu A do bodu B které jsou vzdáleny 220 km konstantní rychlostí 45 km/ hod. Vozidlo 2 jede z bodu B do bodu A konstantní rychlostí 73 km/hod. Vozidlo 1 vyjede v 11 hod a vozidlo 2 v 11,50 hod. Na kterém kilometru od bodu A se potkají a kolik bude hodin.
No a to mi dala dcera jestli bych jí to nespočítal do školy já matematiku už 25 let neviděl ,ale selským rozumem jsem to dal . Čuměla jenom do tech jejich vzorečků si to musela dát sama .
Tak chovatelé snažte se
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162
takže tech 18 gramů obyč soli a není třeba žádná rychlosůl??????????????????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.198
všeobecně platí , že se maso solí na 2% , udím , griluji prasata , kýty , dělám klobásy , salámy apod. a nikdy nebyla stížnost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
všeobecně platí , že se maso solí na 2% , udím , griluji prasata , kýty , dělám klobásy , salámy apod. a nikdy nebyla stížnost
tak prosím poraďte jake koření do tý šunky????zkoušel sem tam vrazit bílej pepř at tam není vidět ale není to ono...co tam vrazit aj mletou papriku?????dík za radu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.191
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
všeobecně platí , že se maso solí na 2% , udím , griluji prasata , kýty , dělám klobásy , salámy apod. a nikdy nebyla stížnost
tiez davam 20g na kilo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak prosím poraďte jake koření do tý šunky????zkoušel sem tam vrazit bílej pepř at tam není vidět ale není to ono...co tam vrazit aj mletou papriku?????dík za radu.
do šunky žádné koření nedávám , kromě soli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.3
Do sunky pridavam muskatovy orisek a na cca 1,2 kg masa dve kavove rovne lzicky mouckoveho cukru, aby se uvolnila bilkovina. Jinak te soli opravdu tak 2 - 3%. Necham v mikrotenovem sacku v sunkovaru ulezet 24hod. Potom varim na 75 - 80 cca 2hodiny. Do kralici sunky pridam kousek plece pro barvu mozaiky a nekdy udelam trochu pratu z bucku, ale je to potom takovy sunkovy salam, nicmene je to vyborny.
Sunkam a kralikum zdar
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.71
Prosím Vás zkoušel někdo zavařit králičí maso do sklenic? předem děkuji za recept. janas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím Vás zkoušel někdo zavařit králičí maso do sklenic? předem děkuji za recept. janas
Mäso nie, ale pečeňovú paštétu už som dávala do pohárov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím Vás zkoušel někdo zavařit králičí maso do sklenic? předem děkuji za recept. janas
lepší je dát do plechovek!!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.150
Taky jsem delal tlacenku z kraliciho a veprovych kolen asi pul na pul a byla luxusni. Kdyz delam klobasky tak tam musim dat vic bucku a speku jinak je to suchy, ale jinak vyborny.
Dobrou chut...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.151
Upešeného králíka oberu. Do sklenice dám kousek uzeného bučku a obrané pečené maso, umačkám a zaleju výpekem. Zavařuju 2 hodiny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, náš osvedčený vyskúšaný receptík na šunku nájdete na odkaze http://varecha.pravda.sk/recepty/kralicia-sunka/4773-recept.html
Fotky nájdete na našej stránke www.hyplus.sk
Dôležité je tam tiež neprekročiť danú teplotu, a potom keď to bude časovo hotové, rýchlo vytiahnuť a ponoriť šunkovar do studenej vody a nechať to tam odležať až do vychladnutia.
Zdravim, doslechl jsem se ze mate na prodej rodicovske linie hyplus za jakou cenu je nabidnete a kolik jich mate.Diky