Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162

zdravím nemáte někdo recept na šunku z kálíka bez rychlosoli??????co sem našel recepty tak to tam každý cpe ale snad by to šlo aj bez toho?????smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.10.2012 23:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.54

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zdravím nemáte někdo recept na šunku z kálíka bez rychlosoli??????co sem našel recepty tak to tam každý cpe ale snad by to šlo aj bez toho?????smajlík

Na kilo masa 1,8 dkg soli a špetku mletého cukru.
Nechte 3 dny odležet a šup s tím do "šunkovaru".
Vyzkoušeno a vše ihned snězeno!! smajlík
I když doporučil bych tam přidat trochu vepř kýty, bo je to dost suché :-)

Neregistrovaný uživatel

25.10.2012 01:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210

Ano, místo sanytru, tam dáte sůl obyčejnou a necháte déle odležet. Šunku je dobré dělat z několika druhů masa, je potom pěkně "mramorová" a i chutnější.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2012 07:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.81

Zdravím, náš osvedčený vyskúšaný receptík na šunku nájdete na odkaze http://varecha.pravda.sk/recepty/kralicia-sunka/4773-recept.html
Fotky nájdete na našej stránke www.hyplus.sk :-)
Dôležité je tam tiež neprekročiť danú teplotu, a potom keď to bude časovo hotové, rýchlo vytiahnuť a ponoriť šunkovar do studenej vody a nechať to tam odležať až do vychladnutia.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2012 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.105

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na kilo masa 1,8 dkg soli a špetku mletého cukru.
Nechte 3 dny odležet a šup s tím do "šunkovaru".
Vyzkoušeno a vše ihned snězeno!! smajlík
I když doporučil bych tam přidat trochu vepř kýty, bo je to dost suché :-)

na 1 kg 1,8 dkg soli?????? 1,8 dk soli je 180 gr????? ak sa nemylim. To musi byt slane. Ja davam na 1kg 25 g a sa mi zda akurat.smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.10.2012 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.105

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
na 1 kg 1,8 dkg soli?????? 1,8 dk soli je 180 gr????? ak sa nemylim. To musi byt slane. Ja davam na 1kg 25 g a sa mi zda akurat.smajlík

kurna som sa sekol , to je 18 g, teda ci to neni malo soli tych 18 g:-)

Neregistrovaný uživatel

26.10.2012 00:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.54

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kurna som sa sekol , to je 18 g, teda ci to neni malo soli tych 18 g:-)

Není náhodou 1,8 dkg....18gr?? smajlík smajlík :-)) :-))
:-) :-)
Je to tak akorát.Stejné množství dávám i na uzení masa a do klobásek.
Samozřejmě můžete dát i méně.Dle chuti......

Neregistrovaný uživatel

26.10.2012 05:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.148

1dKg = 100g , tudíž 1,8 dkg = 180g a né 18g

Neregistrovaný uživatel

26.10.2012 13:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.152

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
1dKg = 100g , tudíž 1,8 dkg = 180g a né 18g

hahahaha by sme sa mali vratit do skoly:-):-), ked pytam 20dkg salamy tak mi daju 200gr, ci nie?smajlíksmajlíkzabudame zakladne ucivo :-|

Neregistrovaný uživatel

26.10.2012 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
hahahaha by sme sa mali vratit do skoly:-):-), ked pytam 20dkg salamy tak mi daju 200gr, ci nie?smajlíksmajlíkzabudame zakladne ucivo :-|

Mate pravdu prehldl jsem to dkg,omlouvam se tomu dotycnemu.:-)

Neregistrovaný uživatel

26.10.2012 16:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.152

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mate pravdu prehldl jsem to dkg,omlouvam se tomu dotycnemu.:-)

hlavne nech to necitaju nase deti, taku hanbu by sme len tak neprepilismajlík

Neregistrovaný uživatel

26.10.2012 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.236

No a pro ty co se nudí
Vozidlo 1 jede z bodu A do bodu B které jsou vzdáleny 220 km konstantní rychlostí 45 km/ hod. Vozidlo 2 jede z bodu B do bodu A konstantní rychlostí 73 km/hod. Vozidlo 1 vyjede v 11 hod a vozidlo 2 v 11,50 hod. Na kterém kilometru od bodu A se potkají a kolik bude hodin.

No a to mi dala dcera jestli bych jí to nespočítal do školy já matematiku už 25 let neviděl smajlík ,ale selským rozumem jsem to dal . Čuměla jenom do tech jejich vzorečků si to musela dát sama .

Tak chovatelé snažte se :-)

Neregistrovaný uživatel

3.11.2012 18:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162

takže tech 18 gramů obyč soli a není třeba žádná rychlosůl??????????????????smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.11.2012 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.198

všeobecně platí , že se maso solí na 2% , udím , griluji prasata , kýty , dělám klobásy , salámy apod. a nikdy nebyla stížnostsmajlík

Neregistrovaný uživatel

4.11.2012 13:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
všeobecně platí , že se maso solí na 2% , udím , griluji prasata , kýty , dělám klobásy , salámy apod. a nikdy nebyla stížnostsmajlík

tak prosím poraďte jake koření do tý šunky????zkoušel sem tam vrazit bílej pepř at tam není vidět ale není to ono...co tam vrazit aj mletou papriku?????dík za radu.

Neregistrovaný uživatel

4.11.2012 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.191

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
všeobecně platí , že se maso solí na 2% , udím , griluji prasata , kýty , dělám klobásy , salámy apod. a nikdy nebyla stížnostsmajlík

tiez davam 20g na kilo

Neregistrovaný uživatel

5.11.2012 06:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
tak prosím poraďte jake koření do tý šunky????zkoušel sem tam vrazit bílej pepř at tam není vidět ale není to ono...co tam vrazit aj mletou papriku?????dík za radu.

do šunky žádné koření nedávám , kromě soli

Neregistrovaný uživatel

5.11.2012 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.3

Do sunky pridavam muskatovy orisek a na cca 1,2 kg masa dve kavove rovne lzicky mouckoveho cukru, aby se uvolnila bilkovina. Jinak te soli opravdu tak 2 - 3%. Necham v mikrotenovem sacku v sunkovaru ulezet 24hod. Potom varim na 75 - 80 cca 2hodiny. Do kralici sunky pridam kousek plece pro barvu mozaiky a nekdy udelam trochu pratu z bucku, ale je to potom takovy sunkovy salam, nicmene je to vyborny.
Sunkam a kralikum zdarsmajlík

Neregistrovaný uživatel

8.11.2012 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.71

Prosím Vás zkoušel někdo zavařit králičí maso do sklenic? předem děkuji za recept. janas

Neregistrovaný uživatel

9.11.2012 13:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.194

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím Vás zkoušel někdo zavařit králičí maso do sklenic? předem děkuji za recept. janas

Mäso nie, ale pečeňovú paštétu už som dávala do pohárov.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 16:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím Vás zkoušel někdo zavařit králičí maso do sklenic? předem děkuji za recept. janas

lepší je dát do plechovek!!!!!!:-)

Neregistrovaný uživatel

11.11.2012 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.150

Taky jsem delal tlacenku z kraliciho a veprovych kolen asi pul na pul a byla luxusni. Kdyz delam klobasky tak tam musim dat vic bucku a speku jinak je to suchy, ale jinak vyborny.
Dobrou chut...

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.151

Upešeného králíka oberu. Do sklenice dám kousek uzeného bučku a obrané pečené maso, umačkám a zaleju výpekem. Zavařuju 2 hodiny.

Neregistrovaný uživatel

23.2.2013 07:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.144

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím, náš osvedčený vyskúšaný receptík na šunku nájdete na odkaze http://varecha.pravda.sk/recepty/kralicia-sunka/4773-recept.html
Fotky nájdete na našej stránke www.hyplus.sk :-)
Dôležité je tam tiež neprekročiť danú teplotu, a potom keď to bude časovo hotové, rýchlo vytiahnuť a ponoriť šunkovar do studenej vody a nechať to tam odležať až do vychladnutia.

Zdravim, doslechl jsem se ze mate na prodej rodicovske linie hyplus za jakou cenu je nabidnete a kolik jich mate.Diky

Přidejte reakci

Přidat smajlík