Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.129
zdar, přátelé dávejte sem nějaké recepty na králíky.a které části králíka na co používáte?do sekané a do klobás to mícháte s jiným masem?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Do sekané i klobás se musí přidat vepřové. Bylo by to jinak suché a rozpadlo by se Vám to. Vepřový bůček. Můžete ale přidat i jiné maso. Hlavu a předek bez pacek dávám na polévku, zadní, přední nožky a hřbet používám na mnoho způsobů. Pečení, různé omáčky, ze zadních stehen po vykoštění vynikající řízečky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.83
Je to o chuti. Běžnou vepřovou sekanou doma nemusíme, protože je mastná, sekanou z čistě králičího masa zbožňujeme. Navíc, při střídmém kořenění a solení ji můžou i malé děti. Do "štěkáné" melu maso ze staršího kusu (celého). Konzistenci drží vejce, normálně se krájí. Do klobás bych králičinu ale určitě namíchala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Do sekané i klobás se musí přidat vepřové. Bylo by to jinak suché a rozpadlo by se Vám to. Vepřový bůček. Můžete ale přidat i jiné maso. Hlavu a předek bez pacek dávám na polévku, zadní, přední nožky a hřbet používám na mnoho způsobů. Pečení, různé omáčky, ze zadních stehen po vykoštění vynikající řízečky.
Také dělám mleté maso z tzv. chovných kusů - stáří 4-5 let. Vše vykostím, rozemelu a přidám kousek vepř. bůčku. Ale i samotné mleté králičí maso je výborné a to použiji vždy na lasagne. Předek a i všechny kosti ještě uvařím, oberu a mám vždy ještě maso na rizoto. Podstatnou část vývaru pak naliji do krabiček a dám zmrazit a pak opět použiji při přípravě jiných jídel. Ale ráda bych se optala na králičí řízky. I když stehna vykostím, naklepu, tak se mě již aspoň 2x stalo, že byly tuhé. A to jsem je připravila cca ze 4měsíčního. A nemohu přijít na to, v čem dělám chybu. Jinak králičí maso použivám jako jiná masa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Já to naklepu jen lehce, někdy jen rukou. Ke zkřehnutí masa je dobré ho naložit na den do bílého jogurtu, pak otřít a postupovat dle zvoleného receptu. Když dělám řízky, lehce je potřu na hodně jemně našktábaným česnekem, který smíchám s trochou oleje. Je to velmi zajímavá chuť.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.185
Možná to mohlo být tím, že jste je dělala moc brzy po zabití? Taky se mi to jednou stalo, když jsem je dělal krátce po porážce, to funguje ještě posmrtná ztuhlost - rigor mortis. Králíka je potřeba nechat aspoň dva dny v chladnu odležet, pak je to delikatesa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.6
já nechávám pouze jeden den na vychladnutí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná to mohlo být tím, že jste je dělala moc brzy po zabití? Taky se mi to jednou stalo, když jsem je dělal krátce po porážce, to funguje ještě posmrtná ztuhlost - rigor mortis. Králíka je potřeba nechat aspoň dva dny v chladnu odležet, pak je to delikatesa.
Díky za radu. Ale ještě se zeptám: když mám dva ušáky v mrazáku, stehna vykostěná, do mrazáku jsem je dávala 24 hodin po zabití. Když je nyní vyndámm - mohu je obalit a usmažit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Také dělám mleté maso z tzv. chovných kusů - stáří 4-5 let. Vše vykostím, rozemelu a přidám kousek vepř. bůčku. Ale i samotné mleté králičí maso je výborné a to použiji vždy na lasagne. Předek a i všechny kosti ještě uvařím, oberu a mám vždy ještě maso na rizoto. Podstatnou část vývaru pak naliji do krabiček a dám zmrazit a pak opět použiji při přípravě jiných jídel. Ale ráda bych se optala na králičí řízky. I když stehna vykostím, naklepu, tak se mě již aspoň 2x stalo, že byly tuhé. A to jsem je připravila cca ze 4měsíčního. A nemohu přijít na to, v čem dělám chybu. Jinak králičí maso použivám jako jiná masa.
Já taky vykošťuji stehna a taky hřbety ale z tříměsíčních králíku,k tomu ještě usmažíme jatra.Zabíjím je v pátek,v sobotu naložím do česneku a trošku oleje a v neděli se po nich jen zapráší.Smažený řízečky z mladých králíku považujem za jedno z oblíbených jídel a to zabíjím přibližně 150 králíku ročně a děláme je na mnoho způsobu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky za radu. Ale ještě se zeptám: když mám dva ušáky v mrazáku, stehna vykostěná, do mrazáku jsem je dávala 24 hodin po zabití. Když je nyní vyndámm - mohu je obalit a usmažit?
Já to taky tak dělám. Řízky jsou měkké, klepu lehce paličkou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky za radu. Ale ještě se zeptám: když mám dva ušáky v mrazáku, stehna vykostěná, do mrazáku jsem je dávala 24 hodin po zabití. Když je nyní vyndámm - mohu je obalit a usmažit?
A v čem by měl být problém? Vyndat z mrazáku, dát do lednice, aby pomalu maso rozmrzlo a potom běžná úprava.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A v čem by měl být problém? Vyndat z mrazáku, dát do lednice, aby pomalu maso rozmrzlo a potom běžná úprava.
Díky za rady. Včera byly řízky k večeři a poprve se zadařily a doopravdy byly měkké. Ale asi jsem z nich měla vykrájet nějaké ty šlachy a stáhnout takovou tu pevnou blánu. I když jsem to nařízla na několika místech, tak se při smažení jakoby stáhly. Ale přesto jsme si všichni pochutnali.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69
pracovala jsem v kuchyni v grand restauraci a tam se dělaly řízky i z vykostěných králičích boků, lepší řízek jsem vážně ještě nejedla.
Jinak my jsme králíka i grilovali (ne zprudka, aby nevyschl) a byl též vynikající , i uzený je moc dobrý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pracovala jsem v kuchyni v grand restauraci a tam se dělaly řízky i z vykostěných králičích boků, lepší řízek jsem vážně ještě nejedla.
Jinak my jsme králíka i grilovali (ne zprudka, aby nevyschl) a byl též vynikající , i uzený je moc dobrý
když se u nás dělají řízky z kralika tak manželka si dělá řízky vykostěných kraličích boků(blan),má to jako delikatesu,jenom aby se nekroutili tak se musí z obou stran nařezat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.69
a polévka z králičích kostí (vývar) nemá chybu, je mnohem chutnější , než hovězí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183
tak já sem taky přidám dobrůtku. Z králičích bříšek jsem udělala ptáčky Byla to trošku piplačka, ale neuvěřitelná mňamka.
Jinak polívku taky dělám a souhlasím, že je výborná. Vlastně dělám z králičího všechny možné různé omáčky, ale rodina má nejraději marinovaného upečeného králíka s rýží. Z té marinády se udělá výborná šťávička.
Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak já sem taky přidám dobrůtku. Z králičích bříšek jsem udělala ptáčky Byla to trošku piplačka, ale neuvěřitelná mňamka.
Jinak polívku taky dělám a souhlasím, že je výborná. Vlastně dělám z králičího všechny možné různé omáčky, ale rodina má nejraději marinovaného upečeného králíka s rýží. Z té marinády se udělá výborná šťávička.
Jana
Ťukněte sem jakou marinádu děláte.Z králičích bříšek jsem ptáčky také dělala a jsou super a polévka ? Kam se hrabe hovězí. Řízky se mě povedly teprve nedávno z vykostěných stehen - jen nevím jak zabránit, aby se při smažení nezmrskly. I když jsem je různě nařízla, tak to nepomohlo. Ale i tak byly ňam.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a polévka z králičích kostí (vývar) nemá chybu, je mnohem chutnější , než hovězí
My přidáváme do hovězí polívky králičí hlavu a je fakt,že to tu polívku dost vylepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139
Dobrý den prosím napište nějaký recept marin, králík a jak děláte marinádu děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183
Omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla a vidím, že jste po mě chtěli receptík na marinádu tak tady ho máte:
1 větší cibule (krájím na tenká čtvrtkolečka),
2-3 rozmačkané stroužky česneku (nebo lžička pasty - dělám si domácí),
1 lžíve worcesteru,
2 lžíce cukru krystal,
1 lžíce octa,
1 lžička maggi,
5 lžic sladkého kečupu (vařím pro děti, jinak by asi mohl být i ostrý, ale to jsem nikdy nezkoušela),
1/2 lžička pepře (používám bílý, je trochu jemnější).
Porce králíka nasolím, sůl do masa vemnu a naložím alespoň přes noc, lepší je v pátek naložit a v neděli péct. Maso peču i s marinádou asi 1hod. přiklopené a pak ještě alespoň 20min odkryté pro barvu. Většinou už ani není třeba při pečení podlévat. A nejraději tuhle mňamku máme s rýží.
Množství přísad je orientační, já to tam sypu od oka, ale samotná marináda vám musí chutnat.
Tak ať vám taky chutná. Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183
a ještě jeden trochu podobný recept, jmenuje se to Osádo:
10 dkg oleje,
1/2 l vody,
2 lžíce plnotučné hořčice,
4 stroužky česneku, utřít.
Porce osoleného králíka zalít nálevem a nechat do druhého dne v chladu. Péct i s nálevem přiklopené a dopéct odkryté. Taky tohle máme rádi s rýží.
Tak přeju dobrou chuť Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.139
Moc děkuji,udělám oba způsoby,bude chutnat určitě. Je to radost když se někdo podělí o recept. zdravím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.242
díky, taky to prubnu. marian
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
Králík s jablky
Mlladého králíka vykostíme a nakrájíme na nudličky.
Nastrouháme 3 oloupaná jablka
větší plátek celeru
3stroužky česneku
Přidáme: 1 lžičku kari koření
1 lžičku sojové omáčky
1 lžíci kečupu
olej a sůl smícháme a necháme odležet.Stačí 2 hodiny,ale lepší je do rána.
Opékáme na pánvi do zlatova,podáváme s rýží.Je to výborné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183
díky za další recept, to je taková pěkná směs z králíka, už to plánuju na víkend
mňam Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.29
Jste zlatí a vřelé díky za receptíky a jakmile budu mít nějakého ušáce k použití, tak hned budu zkoušet. I to co bylo v mrazáku už je pryč a začala jsem teprve připouštět. Všem ještě jednou díky. Jitka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jste zlatí a vřelé díky za receptíky a jakmile budu mít nějakého ušáce k použití, tak hned budu zkoušet. I to co bylo v mrazáku už je pryč a začala jsem teprve připouštět. Všem ještě jednou díky. Jitka
kralik je dobrej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla a vidím, že jste po mě chtěli receptík na marinádu tak tady ho máte:
1 větší cibule (krájím na tenká čtvrtkolečka),
2-3 rozmačkané stroužky česneku (nebo lžička pasty - dělám si domácí),
1 lžíve worcesteru,
2 lžíce cukru krystal,
1 lžíce octa,
1 lžička maggi,
5 lžic sladkého kečupu (vařím pro děti, jinak by asi mohl být i ostrý, ale to jsem nikdy nezkoušela),
1/2 lžička pepře (používám bílý, je trochu jemnější).
Porce králíka nasolím, sůl do masa vemnu a naložím alespoň přes noc, lepší je v pátek naložit a v neděli péct. Maso peču i s marinádou asi 1hod. přiklopené a pak ještě alespoň 20min odkryté pro barvu. Většinou už ani není třeba při pečení podlévat. A nejraději tuhle mňamku máme s rýží.
Množství přísad je orientační, já to tam sypu od oka, ale samotná marináda vám musí chutnat.
Tak ať vám taky chutná. Jana
Hezký večer a vřelé díky za recept. Dnes byl králík na tento způsob k večeři a mohu jen doporučit. Všem nám chutnal. Ještě, že jsem po úklidu mrazáku našla králičí maso utajené pod jiným. Fakt dobré a už se těším až budu zkoušet další ze zdejších nabídek receptů. Už je uložen v knize receptů. Tak ještě jednou díky. Jitka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla a vidím, že jste po mě chtěli receptík na marinádu tak tady ho máte:
1 větší cibule (krájím na tenká čtvrtkolečka),
2-3 rozmačkané stroužky česneku (nebo lžička pasty - dělám si domácí),
1 lžíve worcesteru,
2 lžíce cukru krystal,
1 lžíce octa,
1 lžička maggi,
5 lžic sladkého kečupu (vařím pro děti, jinak by asi mohl být i ostrý, ale to jsem nikdy nezkoušela),
1/2 lžička pepře (používám bílý, je trochu jemnější).
Porce králíka nasolím, sůl do masa vemnu a naložím alespoň přes noc, lepší je v pátek naložit a v neděli péct. Maso peču i s marinádou asi 1hod. přiklopené a pak ještě alespoň 20min odkryté pro barvu. Většinou už ani není třeba při pečení podlévat. A nejraději tuhle mňamku máme s rýží.
Množství přísad je orientační, já to tam sypu od oka, ale samotná marináda vám musí chutnat.
Tak ať vám taky chutná. Jana
dobrej recept. Co myslite šlo by to použit i na jehněčí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183
S jehněčím jsem to nezkoušela, ale jinak kuřecí i vepřové je s touhle marinádou taky fajn. Moje mamka do toho dokonce naložila i buřty Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S jehněčím jsem to nezkoušela, ale jinak kuřecí i vepřové je s touhle marinádou taky fajn. Moje mamka do toho dokonce naložila i buřty Jana
takto je taky dobry a s tim je i pekla jo? to stači asi jenom kratce co
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.29
Zdravím po svátcích. Doopravdy fajn marináda. a mohu všem říci, že jsme do marinády naložili skopové a mohu všechny ubezpečit, že to byla ňamka. Úplně něco jiného než pečení na česneku nebo na rozmarýnu. Budu ji používat i na jiná masa a v neděli chceme vyzkoušet ten další recept. Jitka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím po svátcích. Doopravdy fajn marináda. a mohu všem říci, že jsme do marinády naložili skopové a mohu všechny ubezpečit, že to byla ňamka. Úplně něco jiného než pečení na česneku nebo na rozmarýnu. Budu ji používat i na jiná masa a v neděli chceme vyzkoušet ten další recept. Jitka
tak ti to važně chutnalo a jak dlouho jsi to měla naloženy? a jake maso i kosli na pečeni?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla a vidím, že jste po mě chtěli receptík na marinádu tak tady ho máte:
1 větší cibule (krájím na tenká čtvrtkolečka),
2-3 rozmačkané stroužky česneku (nebo lžička pasty - dělám si domácí),
1 lžíve worcesteru,
2 lžíce cukru krystal,
1 lžíce octa,
1 lžička maggi,
5 lžic sladkého kečupu (vařím pro děti, jinak by asi mohl být i ostrý, ale to jsem nikdy nezkoušela),
1/2 lžička pepře (používám bílý, je trochu jemnější).
Porce králíka nasolím, sůl do masa vemnu a naložím alespoň přes noc, lepší je v pátek naložit a v neděli péct. Maso peču i s marinádou asi 1hod. přiklopené a pak ještě alespoň 20min odkryté pro barvu. Většinou už ani není třeba při pečení podlévat. A nejraději tuhle mňamku máme s rýží.
Množství přísad je orientační, já to tam sypu od oka, ale samotná marináda vám musí chutnat.
Tak ať vám taky chutná. Jana
Teda delam hodne podobnou marinadu, jeste s horcici a sojovkou, ale bez octa a cukru. Dnes jsem zkusila toto a klobouk dolu, fakt je to rozdil a vyborny, ten ocet s cukrem tomu daji riz. Super, diky za recept.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak ti to važně chutnalo a jak dlouho jsi to měla naloženy? a jake maso i kosli na pečeni?
Hezký poslední den v roce a hezké vykročení do toho dalšího s mnoha chovatelskými úspěchy. Vzhledem k tomu, že jsme skopové přivezli v pátek, tak jsem je hned naložila a dělali jsme to v neděli k obědu. Nakládala jsem krk a plecko. Plecko jsem ale vykostila. Podstatnou část do mrazáku vždy vykosťuji. A opět ubezpečuji, že všem 9 strávníkům chutnalo a nebýt toho, že to byl krk, tak nikdo nepoznal, že je to skopové. Pekla jsem cca 1,5 hod přikryté a na 1/2 hodiny jsem to pak odkryla. Veřte nebo nevěřte, tak jsem k tomu dělala rýži. No a jelikož mě zbyl kousek masa i s marinádou, tak jsem si to udělala s bramborem a šlo to dohromady také.Jitka