Chuť masa podle plemene

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 07:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat chovatelů, kteří ochutnali více plemen králíků a mohou srovnávat chuť podle toho, jaké je to plemeno. Je jedno, jestli je malé, nebo střední. Jen Hyla mě nezajímá, tu pěstovat nebudu a také velká plemena, na které nemám králíkárnu.
Vím, že už se to tu v různých diskuzích řešilo a ty jsem si pročetl, ale spíš se tam píše já mám toto plemeno a to je nejlepší, nebo Hyla je nejlepší.
Jestli mohu poprosit, tak bych raději třeba takto.
Měl jsem Čv, Sž, Kalč, Mm a z těchto plemen mě nejvíce chutnal Sž. ( což je i můj názor, choval jsem je )

Pořídil jsem si Ča, ale zatím jsem neochutnal. Uvažuji o zaječím a tříslovém, také Vss, nebo Bu.

Jak rostou vím, to v podstatě psát nemusíte.

Všem předem moc děkuji za jejich postřehy.

Standa

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 08:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat chovatelů, kteří ochutnali více plemen králíků a mohou srovnávat chuť podle toho, jaké je to plemeno. Je jedno, jestli je malé, nebo střední. Jen Hyla mě nezajímá, tu pěstovat nebudu a také velká plemena, na které nemám králíkárnu.
Vím, že už se to tu v různých diskuzích řešilo a ty jsem si pročetl, ale spíš se tam píše já mám toto plemeno a to je nejlepší, nebo Hyla je nejlepší.
Jestli mohu poprosit, tak bych raději třeba takto.
Měl jsem Čv, Sž, Kalč, Mm a z těchto plemen mě nejvíce chutnal Sž. ( což je i můj názor, choval jsem je )

Pořídil jsem si Ča, ale zatím jsem neochutnal. Uvažuji o zaječím a tříslovém, také Vss, nebo Bu.

Jak rostou vím, to v podstatě psát nemusíte.

Všem předem moc děkuji za jejich postřehy.

Standa

Záleží,jak dobře jej umíš upravit a uvařit -pokud jsi kopyto na vaření,tak ti nepomůže ani to nejzazračnější plemenosmajlík - protože je naprosto jasné,že v chuti králičiho masa není podstatných rozdílů smajlík !!!!!!!!

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 09:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204

Určité rozdíly v chuti jsou,ale asi to bude hodně individuální.Chovám Al,Ha a Tč ,chovala jsem i Nb,Nč a Čv,ale nám nejvíce chutnají Tč.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 10:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Určité rozdíly v chuti jsou,ale asi to bude hodně individuální.Chovám Al,Ha a Tč ,chovala jsem i Nb,Nč a Čv,ale nám nejvíce chutnají Tč.

To jsou povídačky o ničema k ničemu- zbytečná ztráta času smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Záleží,jak dobře jej umíš upravit a uvařit -pokud jsi kopyto na vaření,tak ti nepomůže ani to nejzazračnější plemenosmajlík - protože je naprosto jasné,že v chuti králičiho masa není podstatných rozdílů smajlík !!!!!!!!

No kopyto na vaření rozhodně nejsem, dokonce si dovolím tvrdit, že vařím skvěle.

Králíky jsem už kdysi choval a z těch plemen, co jsem měl možnost ochutnat se rozdíly nabízely celkem sami. Takže rozdíly jsou, ale ne samozřejmě takové, jako mezi krůtou a vepřovým. smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 12:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Určité rozdíly v chuti jsou,ale asi to bude hodně individuální.Chovám Al,Ha a Tč ,chovala jsem i Nb,Nč a Čv,ale nám nejvíce chutnají Tč.

Ano, tento názor jsem již také četl a jen mě utvrzuje v názoru, že menší plemena mají obecně lepší chuť. Hlavně co se týká šťavnatosti a také krátkosti a jemnosti vláken. O Tč také uvažuji.
Mě hodně chutnal právě Sž a to je také malé plemeno. Čv nebyla tak dobrá, tedy pro mě.smajlík

Je jasné, že co se týká chuti je to dost subjektivní pohled a co chutná jednomu, tak nemusí chutnat jinému. Někdo má rád vepřové a druhý by ho do pusy nevzal.smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To jsou povídačky o ničema k ničemu- zbytečná ztráta času smajlík

Bez urážky, jestli je to pro Vás ztráta času, tak se této diskuze nemusíte účastnit.smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.144

Ano, souhlasím, že malá plemena jsou chutnější, při pečení se tolik nevysuší atd. Ale jen ten, kdo je chová sportovně na výstavy, je může mít i kvůli masu, jinak to není rentabilní. Proto jsou ideálním kompromisem střední plemena, která rychleji rostou a mají dobré maso. Určitě bude každému příjemnější, když se mu bude na jazyku samo rozplývat maso z Tč, než aby žvýkal dlouhá vlákna z obra, ale většina dá po určitém čase přednost výkrmu 4 měsíce a získání 2 a více kg masa.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano, souhlasím, že malá plemena jsou chutnější, při pečení se tolik nevysuší atd. Ale jen ten, kdo je chová sportovně na výstavy, je může mít i kvůli masu, jinak to není rentabilní. Proto jsou ideálním kompromisem střední plemena, která rychleji rostou a mají dobré maso. Určitě bude každému příjemnější, když se mu bude na jazyku samo rozplývat maso z Tč, než aby žvýkal dlouhá vlákna z obra, ale většina dá po určitém čase přednost výkrmu 4 měsíce a získání 2 a více kg masa.

To máte asi pravdu, ale zase ten menší králík toho míň sežere. Nemusím zase zabíjet ve 4 měsících. Slyšel jsem i názor, že starší kusy mají vyzrálejší maso s výraznější chutí. Třeba když srovnáte telecí a hovězí, tak je to také jeden druh a maso je dost rozdílné a těžko říct, k čemu bych se přiklonil. Oboje je skvělé.

Jen o maso mi nejde, tak to bych asi choval Hylu. smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To máte asi pravdu, ale zase ten menší králík toho míň sežere. Nemusím zase zabíjet ve 4 měsících. Slyšel jsem i názor, že starší kusy mají vyzrálejší maso s výraznější chutí. Třeba když srovnáte telecí a hovězí, tak je to také jeden druh a maso je dost rozdílné a těžko říct, k čemu bych se přiklonil. Oboje je skvělé.

Jen o maso mi nejde, tak to bych asi choval Hylu. smajlík

Nejspíš si to každý musí vyzkoušet a podle sebe se zařídit.To máte jako třeba u kůzlat,jsou lidé kteří chtějí na maso kůzle mléčné do 2 měsíců a jiným to nechutná,že je to maso jako bláto a chtějí až 4 měsíční a starší.A u králíků to bude stejné.Kolik lidí tolik názorů.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 20:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejspíš si to každý musí vyzkoušet a podle sebe se zařídit.To máte jako třeba u kůzlat,jsou lidé kteří chtějí na maso kůzle mléčné do 2 měsíců a jiným to nechutná,že je to maso jako bláto a chtějí až 4 měsíční a starší.A u králíků to bude stejné.Kolik lidí tolik názorů.

S tím stářím masa máte pravdu. Taky jsem jedl starší doma vychované brojlery a chutnaly mi mnohem víc než z krámu. Ale je mi jasné, že to není jen o stáří.

Vím, že u plemen králíků zkutečně rozdíl v chuti je. Několik plemen jsem ochutnal a rozdíly byly někdy dost výrazné. smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 07:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

Zdravím,
Mě je jedno jaké je to plemeno. Králíka zabíjím mezi 3 a 4 měsícem. Před úpravou maso vždy nechám nasolené v lednici 4 dny. Přední nohy si dělám v mikrovlnce. Zadní nohy vykostím a obalím na řízek. Hlavu, plíce, srdce a játra použijeme na polévku. Zbytek vykostím, maso jde na klobásy a kosti nasolím a udělám v mikrovlnce jako přední nohy, oberu to a tak to mám nejraději. Choval jsem už dost plemen a různých kříženců a myslím, že je důležitější způsob přípravy než plemeno. Z koření používám jen sůl, pepř a kmín.Mám rád tu vůni králičího masa.smajlík
Ať Vám chutná Petr S.smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 07:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

Ještě bych to doplnil. Moje žena nemá králičinu ráda. Minulý víkend jsem pomlel 1kg králíka 1 kg kližky. Namočil jsem hrnek ovesných vloček v mléce a vše jsem to smíchal do hromady. Koření sůl,pepř, majoránka,cibule a česnek. Udělal jsem kuličky trošku je rozplácl a obalil v mouce. Smažil jsem to na sádle. Přílohou může být bramborová kaše se zeleninou. Mé ženě i přes to, že věděla, že jí králíka se jenom prášilo od úst. Vychválila mě coby kuchaře po celé rodině. Který znalec, by poznal z kterého plemene byly ty karbenátky vyrobeny.
Takže ahoj Petr S.smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 07:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.23

Jak mám ženu přesvědčit,aby králíka aspoň ochutnala?smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím,
Mě je jedno jaké je to plemeno. Králíka zabíjím mezi 3 a 4 měsícem. Před úpravou maso vždy nechám nasolené v lednici 4 dny. Přední nohy si dělám v mikrovlnce. Zadní nohy vykostím a obalím na řízek. Hlavu, plíce, srdce a játra použijeme na polévku. Zbytek vykostím, maso jde na klobásy a kosti nasolím a udělám v mikrovlnce jako přední nohy, oberu to a tak to mám nejraději. Choval jsem už dost plemen a různých kříženců a myslím, že je důležitější způsob přípravy než plemeno. Z koření používám jen sůl, pepř a kmín.Mám rád tu vůni králičího masa.smajlík
Ať Vám chutná Petr S.smajlík

To máte pravdu, že hodně záleží na kuchyňské úpravě. Já také králíka moc nekořením. Jelikož mám rád jeho chuť i aroma, tak na pečení používám pouze sůl. Peču ho na másle napůl s olivovým olejem. Někdy přidám nějaké bylinky. Nejraději mám rozmarýn a tymián. Také je dobré provensálské koření. smajlík

Jestli se mohu zeptat, jaké plemena máte?

Děkuji, Vám také.smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 11:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě bych to doplnil. Moje žena nemá králičinu ráda. Minulý víkend jsem pomlel 1kg králíka 1 kg kližky. Namočil jsem hrnek ovesných vloček v mléce a vše jsem to smíchal do hromady. Koření sůl,pepř, majoránka,cibule a česnek. Udělal jsem kuličky trošku je rozplácl a obalil v mouce. Smažil jsem to na sádle. Přílohou může být bramborová kaše se zeleninou. Mé ženě i přes to, že věděla, že jí králíka se jenom prášilo od úst. Vychválila mě coby kuchaře po celé rodině. Který znalec, by poznal z kterého plemene byly ty karbenátky vyrobeny.
Takže ahoj Petr S.smajlík

Ano, v takto upraveném stavu to jistě nepozná nikdo.smajlík

Jinak zajímavý recept. smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak mám ženu přesvědčit,aby králíka aspoň ochutnala?smajlík

Hodně záleží na tom, proč je nejí? Jestli proto, že je jí jich líto, tak jí to nenuďte. Jestli je v tom jiný důvod, tak zkuste nějakou fintu. Úpravu při které to nebude poznat, co je to za maso. A když jí to bude chutnat, tak jí prozraďte, co jedla. A když ne, tak zkuste jinou úpravu. smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak mám ženu přesvědčit,aby králíka aspoň ochutnala?smajlík

Já byt vámi,tak bych nikterak ženu nepřesvědčoval ---alespon zůstane více pro vás smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já byt vámi,tak bych nikterak ženu nepřesvědčoval ---alespon zůstane více pro vás smajlík

To asi ano, ale je to škoda. Králičí maso je zdravé. A od partnera je dobrá podpora v chovu. Je to dost času a práce. smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To asi ano, ale je to škoda. Králičí maso je zdravé. A od partnera je dobrá podpora v chovu. Je to dost času a práce. smajlík

V létě jí ho ugrilujte a uvidíte jak si pošmákneUrčitě ho nepozná.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To asi ano, ale je to škoda. Králičí maso je zdravé. A od partnera je dobrá podpora v chovu. Je to dost času a práce. smajlík

Podporu partnera v chovu lze získat i jinak -- stačí sem-tam šoupnout nějaký penízek z prodeje králička a podpora se dostaví smajlík smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 20:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V létě jí ho ugrilujte a uvidíte jak si pošmákneUrčitě ho nepozná.

Grilovanýho jsem ještě neměl. Není to moc suchý maso? smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Podporu partnera v chovu lze získat i jinak -- stačí sem-tam šoupnout nějaký penízek z prodeje králička a podpora se dostaví smajlík smajlík

To jo, ale když to doma chutná, tak je to lepší.smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Grilovanýho jsem ještě neměl. Není to moc suchý maso? smajlík

Grilovaný králík je výborný.My ho prošpikujeme,naložíme na dva dny do směsi oleje a koření a to je dobrota.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2013 22:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Grilovaný králík je výborný.My ho prošpikujeme,naložíme na dva dny do směsi oleje a koření a to je dobrota.

Takže příprava jako kuřecí? smajlík

Co máte za plemena králíků? smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.2.2013 07:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

Zdravím,
Mám samce Nb a samičky Fb, Kv a Kal. Choval jsem Vb, Vm,Vss, kastorex a ze začátku různé kžížence. Bavím se tím jak vypadají králíci kříženců čistokrevných plemen. Nemám rád uniformitu.Nebavilo by mě mít jedno plemeno. Takle je to barevnější a zajímavější.
Někdo tady doporučoval králíka vyudit. Já jsem náhodou přišel na jiný způsob úpravy. Měli jsme na zahradě oslavu se spoustou jídla. Grilovali jsme a douzovali i koupené klobásky. Měl jsem naloženého králíka někdo ho chtěl a tak jsem dal pár porcí do udírny, protože nebyl volný gril. V udírně mám takový rošt aby mě maso nepadalo na dno, tak jsem to poskládal na ten rošt do největšího tepla. Králíka jsem přesunul na gril, až se uvolnilo místo, asi to byla slabá hodinka. Griloval jsem asi 5 min. z každé strany. Je to asi 3 roky a když se sejdeme s kamarády tak si na toto masíčko vždycky někdo s mlaskotem vzpomene, takže asi dobrý.smajlík
Ahoj Petr S.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2013 07:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Takže příprava jako kuřecí? smajlík

Co máte za plemena králíků? smajlík

Al,Ha Tč

Neregistrovaný uživatel

22.2.2013 17:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím,
Mám samce Nb a samičky Fb, Kv a Kal. Choval jsem Vb, Vm,Vss, kastorex a ze začátku různé kžížence. Bavím se tím jak vypadají králíci kříženců čistokrevných plemen. Nemám rád uniformitu.Nebavilo by mě mít jedno plemeno. Takle je to barevnější a zajímavější.
Někdo tady doporučoval králíka vyudit. Já jsem náhodou přišel na jiný způsob úpravy. Měli jsme na zahradě oslavu se spoustou jídla. Grilovali jsme a douzovali i koupené klobásky. Měl jsem naloženého králíka někdo ho chtěl a tak jsem dal pár porcí do udírny, protože nebyl volný gril. V udírně mám takový rošt aby mě maso nepadalo na dno, tak jsem to poskládal na ten rošt do největšího tepla. Králíka jsem přesunul na gril, až se uvolnilo místo, asi to byla slabá hodinka. Griloval jsem asi 5 min. z každé strany. Je to asi 3 roky a když se sejdeme s kamarády tak si na toto masíčko vždycky někdo s mlaskotem vzpomene, takže asi dobrý.smajlík
Ahoj Petr S.

A chutnal vám nějaký kříženec, nebo i plemeno, co jste měl, nebo máte více než ostatní, nebo u těchto plemen nevidíte rozdíl? Jsou to všechno střeďáci, tak mě zajímá rozdíl chuti. Obzvláště u Kastorexe. Je chuťově jiný, když má jinou srst? Moc se mi líbí a uvažuji o něm. smajlík

Na to uzeno - grilování jste maso vykostil? smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.2.2013 17:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Al,Ha Tč

A rozdíly chutí mezi těmito plemeny poznáte? Je pravda, že Tč je lepší, než ostatní plemena? smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.2.2013 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A rozdíly chutí mezi těmito plemeny poznáte? Je pravda, že Tč je lepší, než ostatní plemena? smajlík

Al a Ha to je nastejno.Tč má jemnější a kratší maso, ty si necháváme jen pro nás.Máme je nejraději.Pokud je neprodám tetované.Velice dobrý byl i králík kterému jsme před grilováním naplnili břišní dutinu mletým a ochuceným bůčkem,zašili,zabali do alobalu a pozvolna dělali na grilu. Když byl skoro měkký, nechali jsme ho bez alobalu jen zrůžovět.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2013 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Al a Ha to je nastejno.Tč má jemnější a kratší maso, ty si necháváme jen pro nás.Máme je nejraději.Pokud je neprodám tetované.Velice dobrý byl i králík kterému jsme před grilováním naplnili břišní dutinu mletým a ochuceným bůčkem,zašili,zabali do alobalu a pozvolna dělali na grilu. Když byl skoro měkký, nechali jsme ho bez alobalu jen zrůžovět.

Je to asi jako u většiny malých plemen.

Ale ty Al a Ha taky nejsou žádní obři, tak by taky nemuseli být špatní, ne?smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.2.2013 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je to asi jako u většiny malých plemen.

Ale ty Al a Ha taky nejsou žádní obři, tak by taky nemuseli být špatní, ne?smajlík

Tak mám chutnají víc než Čv,které jsme také měli.Chováme hlavně tetované,ale na maso nám také vyhovují.Nenají mohutné kostry a těžkou kůži,tak z nich není tak velký odpad.A dají se při dobrém krmení i rychle vykrmit.Dvouměsíční mláďata co jsem teď vážila mají 1,2 - 1,4,zabíjíme je ve 4 měs. mají 2,5-3Kg a atažení bez hlavy 1,8- 2,3.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2013 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak mám chutnají víc než Čv,které jsme také měli.Chováme hlavně tetované,ale na maso nám také vyhovují.Nenají mohutné kostry a těžkou kůži,tak z nich není tak velký odpad.A dají se při dobrém krmení i rychle vykrmit.Dvouměsíční mláďata co jsem teď vážila mají 1,2 - 1,4,zabíjíme je ve 4 měs. mají 2,5-3Kg a atažení bez hlavy 1,8- 2,3.

To je ale hodně dobrý výsledek na malé plemeno. Je fakt, že se udává mnohem větší výtěžnost než u středních plemen, natož u velkých. smajlík

Měla jste někdy možnost je porovnat s jiným malým plemenem? Docela by mě zajímalo, jaký rozdíl je i mezi malými plemeny. smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.2.2013 22:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.233

Co já jsem odzkoušel, tak malá plemena mají mnohem kratší vlákna v mase a proto jsou i lepší chuťově i se lépe jí, ale žádný velky rozdil :D

Neregistrovaný uživatel

24.2.2013 23:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co já jsem odzkoušel, tak malá plemena mají mnohem kratší vlákna v mase a proto jsou i lepší chuťově i se lépe jí, ale žádný velky rozdil :D

Ale třeba Čč nedopadl v testu zrovna nejlépe a je to také malé plemeno. smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.2.2013 13:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A chutnal vám nějaký kříženec, nebo i plemeno, co jste měl, nebo máte více než ostatní, nebo u těchto plemen nevidíte rozdíl? Jsou to všechno střeďáci, tak mě zajímá rozdíl chuti. Obzvláště u Kastorexe. Je chuťově jiný, když má jinou srst? Moc se mi líbí a uvažuji o něm. smajlík

Na to uzeno - grilování jste maso vykostil? smajlík

Zdravím,
Mám myslím docela mlsný jazýček, ale nějak jsem si u králíků, které jsem zatím jedl nevšiml různé kvality masa (délka vlákna, šťavnatost nebo třeba vůně). Slyšel jsem, že se jí králíci o hmotnosti 1,2 kg jako specialita, ale to jsem nezkoušel. Maso na tu zmíněnou úpravu jsem jen rozboural bez vykoštění.Kastorex je krásný králík, ale je dost náchylný na otlaky nohou a proto jsem ho přestal chovat.Jedl jsem jeho křížence s Nb a maso super. Nakonec jsem po vyřazení snědl i asi 4letou samičku. Maso bylo 4dny naložený, před pečením prošpikovaný anglickou a 5 hodin asi na 100 °C pečený v troubě. Výsledek - báseň, akorát jsem nesměl myslet na to že jím Zdeničku, ale já chovám králíky pro zábavu a také na jídlo.smajlík
Ahoj Petr S.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2013 16:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak mám ženu přesvědčit,aby králíka aspoň ochutnala?smajlík

Nebud hloupej.Děda vždy říkal - Co má mlsná huba sama ráda,nepotřebuje kamaráda.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2013 16:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10

A jak myslíte že to děláme my ženský, když na talíř potřebujeme propašovat něco, co vy chlapi nemusíte?smajlík Co oči v kuchyni nevidí, to žaludek nezabolí. Víte kolik hospodských hovězích gulášů by zaštěkalo haf haf?!!! My teda psy nebaštíme páč máme králíky:) ale prostě připravte romantiku, než přijde z práce, nebo od kámošky. Udělejte jí třeba naloženou rychlovku na nudličky -(pikantní směs se tváří jako kuře), kvalitní rýžička a zeleninový salát, dobré vínko a pak ne rychlovka!!!!smajlík Pěkně pomalinku, však ona si zvykne. a RÁDA.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2013 23:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím,
Mám myslím docela mlsný jazýček, ale nějak jsem si u králíků, které jsem zatím jedl nevšiml různé kvality masa (délka vlákna, šťavnatost nebo třeba vůně). Slyšel jsem, že se jí králíci o hmotnosti 1,2 kg jako specialita, ale to jsem nezkoušel. Maso na tu zmíněnou úpravu jsem jen rozboural bez vykoštění.Kastorex je krásný králík, ale je dost náchylný na otlaky nohou a proto jsem ho přestal chovat.Jedl jsem jeho křížence s Nb a maso super. Nakonec jsem po vyřazení snědl i asi 4letou samičku. Maso bylo 4dny naložený, před pečením prošpikovaný anglickou a 5 hodin asi na 100 °C pečený v troubě. Výsledek - báseň, akorát jsem nesměl myslet na to že jím Zdeničku, ale já chovám králíky pro zábavu a také na jídlo.smajlík
Ahoj Petr S.

Ano, už jsem zde četl, že starší králíci mají lepší chuť, ale musí se upravovat delší dobu. S pojmenovanými zvířaty je trochu problém, taky jsem je nechtěl jíst.smajlík

Ale teď když jsem už velkej, tak si to alespoň odůvodním tak, že alespoň nepoložila život zbytečně.smajlík

Taky chovám i pro radost, kdyby to člověk dělal jen pro maso, tak by ten chov asi vypadal.smajlík

Čemu myslíte, že pomůže to nasolení do lednice na 4 dny.smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.2.2013 23:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nebud hloupej.Děda vždy říkal - Co má mlsná huba sama ráda,nepotřebuje kamaráda.

Je dobré se s milovanou osobou podělit.smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.2.2013 23:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A jak myslíte že to děláme my ženský, když na talíř potřebujeme propašovat něco, co vy chlapi nemusíte?smajlík Co oči v kuchyni nevidí, to žaludek nezabolí. Víte kolik hospodských hovězích gulášů by zaštěkalo haf haf?!!! My teda psy nebaštíme páč máme králíky:) ale prostě připravte romantiku, než přijde z práce, nebo od kámošky. Udělejte jí třeba naloženou rychlovku na nudličky -(pikantní směs se tváří jako kuře), kvalitní rýžička a zeleninový salát, dobré vínko a pak ne rychlovka!!!!smajlík Pěkně pomalinku, však ona si zvykne. a RÁDA.

Přesně tak jsem to myslel.smajlík

Neregistrovaný uživatel

26.2.2013 00:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přesně tak jsem to myslel.smajlík

Nechápu proč bych měl někoho, kdo králika prostě jíst nechce, nějakým způsobem podvádět anebo šidit - připadá mi to jako neskutečná hloupost - toto bych svoji ženě ani dětem nikdy neudělalsmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

26.2.2013 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nechápu proč bych měl někoho, kdo králika prostě jíst nechce, nějakým způsobem podvádět anebo šidit - připadá mi to jako neskutečná hloupost - toto bych svoji ženě ani dětem nikdy neudělalsmajlíksmajlík

Taky jsem víš psal, že jestli je to kvůli lítosti, aby manželku nenutil.Jde jen o případ, kdy se jedná o hloupé předsudku o chuti, nebo smradu králičího masa. smajlík

Neregistrovaný uživatel

26.2.2013 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.158

Ja dělám králika několik let podle receptu itala Emanuela Ridiho který ho předváděl v televizi.Trošku jsem si recept upravil tak, že králika peču v troubě a nedusím na plotně. Přílohu mám chlupatý knedlik nebo brambor.Od té doby nikdo neprotestuje že je králík .Dokonce jsem dělál kralika na rybách v norsku a všichni chtěli recept.http://www.s-italem-v-kuchyni.com/s-italem-v-kuchyni-recepty/kralik-na-olivach-coniglio-alle-olive.html

Neregistrovaný uživatel

27.2.2013 06:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nechápu proč bych měl někoho, kdo králika prostě jíst nechce, nějakým způsobem podvádět anebo šidit - připadá mi to jako neskutečná hloupost - toto bych svoji ženě ani dětem nikdy neudělalsmajlíksmajlík

Nechapem, preco by som mal deti, ktore nechcu ist do skoly, nutit tam chodit... Princip je ten isty.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2013 08:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nechapem, preco by som mal deti, ktore nechcu ist do skoly, nutit tam chodit... Princip je ten isty.

ty jsi asi pořádný princip,když používáš takové přirovnánísmajlíksmajlík - ty jsi ze slovenska???smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.2.2013 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja dělám králika několik let podle receptu itala Emanuela Ridiho který ho předváděl v televizi.Trošku jsem si recept upravil tak, že králika peču v troubě a nedusím na plotně. Přílohu mám chlupatý knedlik nebo brambor.Od té doby nikdo neprotestuje že je králík .Dokonce jsem dělál kralika na rybách v norsku a všichni chtěli recept.http://www.s-italem-v-kuchyni.com/s-italem-v-kuchyni-recepty/kralik-na-olivach-coniglio-alle-olive.html

Sice jsem to ještě nejedl, ale vypadá ten recept moc dobře. Také ho vyzkouším. smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.2.2013 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ty jsi asi pořádný princip,když používáš takové přirovnánísmajlíksmajlík - ty jsi ze slovenska???smajlík

Že je ze Slovenska je snad jasné, ale proč se na to ptáte? Je to snad problém? Jsou to naši bratři. Pravda je, že to přirovnání je i z mého pohledu trochu přitažené za vlasy. Ale na výchovu máme každý jiný názor. Já také nenechávám jíst děti co se jim zamane a časem si zvyknou skoro na vše, jen malá nechce jíst játra. Tak jí to nenutím, ale ochutnan to musí, nesnáším, když někdo řekne to nejím, aniž by to kdy ochutnal. Pokud se tedy nejedná o jídlo, které smrdí, nebo vypadá hrozně. smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.2.2013 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ty jsi asi pořádný princip,když používáš takové přirovnánísmajlíksmajlík - ty jsi ze slovenska???smajlík

bude tě z části citovat: "ty jsi asi pořádný (prin)cip"

Neregistrovaný uživatel

27.2.2013 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
bude tě z části citovat: "ty jsi asi pořádný (prin)cip"

smajlíksmajlík smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.2.2013 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.103

Zdravím.
Jsem opravdu gurmán na králičí maso a osobně z něj umím připravit velké množství pochoutek. Jsem též i chovatel králíků a tak jsem měl možnost připravovat a pochopitelně i jíst maso z mnoha králičích plemen včetně faremních. Mohu potvrdit, že maso z malých plemen a jejich kříženců či brojlerů má jemnější maso, ale co do chutí mne to přijde stejné jako u králíků střední velikosti, hodně záleží na stylu úpravy, aby nebylo maso vysušené. Ovšem z jednoho plemene králíků je však maso a to i z dospělých kusů bezkonkurenční a vyniká chutí i kvalitou nad ostatní. Je to maso z angorských králíků. Před mnoha roky jsem je choval na vlnu a po okoštování masa z prvního angoráka jsem jich pak více snědl než stříhal.

Mladé králíky na uzení nakládám na tři dny do převařeného láku s kořením a česnekem, před vlastním uzením prošpikuji. Udím od rána tak dvě hodinky na teplý kouř do 60 stupňů, zbytek dne pak na studený kouř. No a ještě jeden recept: Vykostěná králičí zadní stehna a hřbety dám do misky, osolím, okořením dle chuti, k tomu přidám na kolečka nakrájenou cibuli a to vše promíchám s několika lžícemi tatarské omáčky a nechám 24 hodin macerovat. Nařežu si přiměřeně velké kusy alobalu, prostředek toho alobalu pomáznu lehce olejem, položím maso a na maso pak dám ještě plátek anglické slaniny, kousek zelené papriky a třeba i rajče. Pečlivě zabalím aby při pečení neunikala šťáva, dá se péct doma v troubě, v létě na grilu, je to vynikající.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2013 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím.
Jsem opravdu gurmán na králičí maso a osobně z něj umím připravit velké množství pochoutek. Jsem též i chovatel králíků a tak jsem měl možnost připravovat a pochopitelně i jíst maso z mnoha králičích plemen včetně faremních. Mohu potvrdit, že maso z malých plemen a jejich kříženců či brojlerů má jemnější maso, ale co do chutí mne to přijde stejné jako u králíků střední velikosti, hodně záleží na stylu úpravy, aby nebylo maso vysušené. Ovšem z jednoho plemene králíků je však maso a to i z dospělých kusů bezkonkurenční a vyniká chutí i kvalitou nad ostatní. Je to maso z angorských králíků. Před mnoha roky jsem je choval na vlnu a po okoštování masa z prvního angoráka jsem jich pak více snědl než stříhal.

Mladé králíky na uzení nakládám na tři dny do převařeného láku s kořením a česnekem, před vlastním uzením prošpikuji. Udím od rána tak dvě hodinky na teplý kouř do 60 stupňů, zbytek dne pak na studený kouř. No a ještě jeden recept: Vykostěná králičí zadní stehna a hřbety dám do misky, osolím, okořením dle chuti, k tomu přidám na kolečka nakrájenou cibuli a to vše promíchám s několika lžícemi tatarské omáčky a nechám 24 hodin macerovat. Nařežu si přiměřeně velké kusy alobalu, prostředek toho alobalu pomáznu lehce olejem, položím maso a na maso pak dám ještě plátek anglické slaniny, kousek zelené papriky a třeba i rajče. Pečlivě zabalím aby při pečení neunikala šťáva, dá se péct doma v troubě, v létě na grilu, je to vynikající.

Hezky jste se pochválil.S těma angorákama máte pravdu,taky jsme je dřív chovali a byli výborní.Ať se Vám daří.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2013 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Že je ze Slovenska je snad jasné, ale proč se na to ptáte? Je to snad problém? Jsou to naši bratři. Pravda je, že to přirovnání je i z mého pohledu trochu přitažené za vlasy. Ale na výchovu máme každý jiný názor. Já také nenechávám jíst děti co se jim zamane a časem si zvyknou skoro na vše, jen malá nechce jíst játra. Tak jí to nenutím, ale ochutnan to musí, nesnáším, když někdo řekne to nejím, aniž by to kdy ochutnal. Pokud se tedy nejedná o jídlo, které smrdí, nebo vypadá hrozně. smajlík

Kdo,že je můj bratr ???smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.2.2013 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím.
Jsem opravdu gurmán na králičí maso a osobně z něj umím připravit velké množství pochoutek. Jsem též i chovatel králíků a tak jsem měl možnost připravovat a pochopitelně i jíst maso z mnoha králičích plemen včetně faremních. Mohu potvrdit, že maso z malých plemen a jejich kříženců či brojlerů má jemnější maso, ale co do chutí mne to přijde stejné jako u králíků střední velikosti, hodně záleží na stylu úpravy, aby nebylo maso vysušené. Ovšem z jednoho plemene králíků je však maso a to i z dospělých kusů bezkonkurenční a vyniká chutí i kvalitou nad ostatní. Je to maso z angorských králíků. Před mnoha roky jsem je choval na vlnu a po okoštování masa z prvního angoráka jsem jich pak více snědl než stříhal.

Mladé králíky na uzení nakládám na tři dny do převařeného láku s kořením a česnekem, před vlastním uzením prošpikuji. Udím od rána tak dvě hodinky na teplý kouř do 60 stupňů, zbytek dne pak na studený kouř. No a ještě jeden recept: Vykostěná králičí zadní stehna a hřbety dám do misky, osolím, okořením dle chuti, k tomu přidám na kolečka nakrájenou cibuli a to vše promíchám s několika lžícemi tatarské omáčky a nechám 24 hodin macerovat. Nařežu si přiměřeně velké kusy alobalu, prostředek toho alobalu pomáznu lehce olejem, položím maso a na maso pak dám ještě plátek anglické slaniny, kousek zelené papriky a třeba i rajče. Pečlivě zabalím aby při pečení neunikala šťáva, dá se péct doma v troubě, v létě na grilu, je to vynikající.

Díky, konečně zase někdo napsal jak chutná nějakej králík. smajlík

Taky za recept. rozhodně zajímavé. Jak to čtu, už mi tečou sliny. smajlík

S tím angorákem, to je pro mě úplně něco nového.smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.2.2013 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hezky jste se pochválil.S těma angorákama máte pravdu,taky jsme je dřív chovali a byli výborní.Ať se Vám daří.

Je to zajímavé, jiná srst, jiná chuť. Taky mi jedna pani doporučovala rexe na maso, že jsou výborní. smajlík

To by mě zajímalo, jakou chuť má saténový? smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.2.2013 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdo,že je můj bratr ???smajlík

Slováci jsou naši bratři.smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.3.2013 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano, už jsem zde četl, že starší králíci mají lepší chuť, ale musí se upravovat delší dobu. S pojmenovanými zvířaty je trochu problém, taky jsem je nechtěl jíst.smajlík

Ale teď když jsem už velkej, tak si to alespoň odůvodním tak, že alespoň nepoložila život zbytečně.smajlík

Taky chovám i pro radost, kdyby to člověk dělal jen pro maso, tak by ten chov asi vypadal.smajlík

Čemu myslíte, že pomůže to nasolení do lednice na 4 dny.smajlík

Zdravím,
od pradávna už lidé maso nakládali. Přišli na to, že odleželé je lépe uzráté. Bez lidské logiky a výzkumu to dělají i zvířata např. medvěd. Čerstvě zabité hovězí je jak podešev, ale jakmile ho necháte v chladnu 14 dní odpočinout, stává se z něj jemná lahůdka. Tak se chová i maso králičí. Jde jen o tu dobu naložení. Koření včetně soli je taková sladká jahůdka na konec.
Ahoj Petr S. smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.3.2013 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.114

Má někdo ještě nějaký zajímavý recept na chutnou úpravu králičího masa, o který by se byl ochoten s námi podělit? Milena II

Neregistrovaný uživatel

1.3.2013 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Má někdo ještě nějaký zajímavý recept na chutnou úpravu králičího masa, o který by se byl ochoten s námi podělit? Milena II

Zdravím. Ahoj Mileno.
maso rozbourej a nasol. To je první krok. Za 4 dny máš výbornou masovou hmotu na kuchařské čarování. Můžeš udělat výbornou polévku, a nebo pikantní čarovnou pohádku o okřeněném masíčku z králičího masíčka. Přiznám se, že nejsem schopen nikdy zopakovat na 100% chuť připravovaného jídla. Já, vařím tak , že ochutnávám a přikořeňuji a dochucuju. Králík je vždy výborný.
Nedám si pokoj. Dej 1kg králičího masa a přídej 1 kg masa hovězího. Pomel to dohromady a přidej cibuli, česnek ,majoránku, pepř, česnek a sůl. Namoč hrnek ovesných vloček v mléce a promíchej to s tou masovou hmotou. Nech to odležet asi 2 hod. a udělej kuličky. Jestli ješ hodně divoká tak do toho, nastrouhej porek mrkev, petržej celer.
Uděláš kuličky, které pak rozplácneš a obalíš v jemné mouce a dáš smažit na pánev se sádem. Moje žena to má ráda.
Ahoj Petr S.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2013 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím,
od pradávna už lidé maso nakládali. Přišli na to, že odleželé je lépe uzráté. Bez lidské logiky a výzkumu to dělají i zvířata např. medvěd. Čerstvě zabité hovězí je jak podešev, ale jakmile ho necháte v chladnu 14 dní odpočinout, stává se z něj jemná lahůdka. Tak se chová i maso králičí. Jde jen o tu dobu naložení. Koření včetně soli je taková sladká jahůdka na konec.
Ahoj Petr S. smajlík

Já maso také nakládám, ale spíš do oleje, nebo marinád. Říká se, že sůl vytahuje vodu a tak maso vysušuje. Nepozorujete něco takového?smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.3.2013 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Má někdo ještě nějaký zajímavý recept na chutnou úpravu králičího masa, o který by se byl ochoten s námi podělit? Milena II

Králíka nasolím posypu rozmarýnem a to celkem dost a trochou tymiánu. Peču v troubě pod alobalem na olivovém oleji napůl s máslem. Když je králík měkký, tak vyndám, odvařím z pekáče výpek a udělám z něj omáčku ,, na paprice ´´. Jako se dělá kuře na paprice, ale s tímto postupem a bylinkami. K tomu mám nejraději domácí houskový knedlík, nebo i těstoviny nejsou špatné. Manželka to dokonce jí i s jasmínovou rýží.smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.3.2013 08:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Králíka nasolím posypu rozmarýnem a to celkem dost a trochou tymiánu. Peču v troubě pod alobalem na olivovém oleji napůl s máslem. Když je králík měkký, tak vyndám, odvařím z pekáče výpek a udělám z něj omáčku ,, na paprice ´´. Jako se dělá kuře na paprice, ale s tímto postupem a bylinkami. K tomu mám nejraději domácí houskový knedlík, nebo i těstoviny nejsou špatné. Manželka to dokonce jí i s jasmínovou rýží.smajlík

Zapoměl jsem, že se to musí trochu podlít vodou.smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.3.2013 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.146

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nechápu proč bych měl někoho, kdo králika prostě jíst nechce, nějakým způsobem podvádět anebo šidit - připadá mi to jako neskutečná hloupost - toto bych svoji ženě ani dětem nikdy neudělalsmajlíksmajlík

Správně. Kdyby mi nekdo předložil maso, které nejím (třeba psa), a až bych to snědla, tak mi řekl, co to bylo, tak mě namíchne na hodně dlouhou dobu.
Jasně, králík je přece dobrý, ale tak si představte, že by vám nekdo namlel do jídla červy a myši a pak vám řekl, co jste to jedli. Asi byste mu namlátili.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2013 22:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Správně. Kdyby mi nekdo předložil maso, které nejím (třeba psa), a až bych to snědla, tak mi řekl, co to bylo, tak mě namíchne na hodně dlouhou dobu.
Jasně, králík je přece dobrý, ale tak si představte, že by vám nekdo namlel do jídla červy a myši a pak vám řekl, co jste to jedli. Asi byste mu namlátili.

No nezlobte se na mě, ale tohle je tak trochu demagogie. Srovnávat maso králíka se psem v našem zeměpisném pásmu je trochu mimo mísu. O červech a jiném hnusu ani nemluvě. smajlík

Já jsem například synka naučil jíst vepřové maso tím, že jsem mu o řízku říkal, že je to kuřecí a jak si liboval. Když jsem mu řekl, že je vepřový, tak to nevzal do pusy. Dnes se tomu smějeme a on má vepřové moc rád a chutná mu. smajlík

Rozhodně nejsem pacient, který by dával blízkým jíst něco, co je odpuzující, nebo u nás nezvyklé.
Když někdo nezaujatě ochutná a řekne, že mu to nechutná, tak to respektuji, ale nesnáším, když mi někdo řekne, že to nejí, aniž by to kdy ochutnal. Abych předešel nejasnostem, tak opět mluvím o jídle, které je zde běžné. Ne mazlíky - kočky, psy, koně atd... A rovněž ne hnusy, jako třeba myši, červy, brouky atd. smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.3.2013 06:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Nevíte, prosím Vás někdo, jaké maso má Burgundský?smajlík

Dočetl jsem se, že ze středních plemen má nejlepší vzrůstovost ( ve 4 měsících 3.2 kg. ). To ze středních plemen nemá žádné jiné plemeno. smajlík

Zajímá mě, jestli nemá maso dlouhé a tužší, jako velká plemena. smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.3.2013 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevíte, prosím Vás někdo, jaké maso má Burgundský?smajlík

Dočetl jsem se, že ze středních plemen má nejlepší vzrůstovost ( ve 4 měsících 3.2 kg. ). To ze středních plemen nemá žádné jiné plemeno. smajlík

Zajímá mě, jestli nemá maso dlouhé a tužší, jako velká plemena. smajlík

Maso má výborné.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2013 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Maso má výborné.

Děkuji za odpověď.smajlík

Dnes jsem chtěl koupit na výstavě v Zaječově, ale měli jen samce na prodej. Samičky byly neprodejné. Budu muset shánět někde jinde. smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.3.2013 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji za odpověď.smajlík

Dnes jsem chtěl koupit na výstavě v Zaječově, ale měli jen samce na prodej. Samičky byly neprodejné. Budu muset shánět někde jinde. smajlík

Ještě doplním,že je křížím na maso -BOA x Bu a na maso to vliv nemá,je stále výborné,ale králíci rostou samozřejmě rychleji.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2013 16:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě doplním,že je křížím na maso -BOA x Bu a na maso to vliv nemá,je stále výborné,ale králíci rostou samozřejmě rychleji.

Já je chci křížit s Ča na Bo nemám dost veliké kotce. smajlík

Co má na vlastnosti mláďat větší vliv, samec, nebo samice? smajlík

Nebo každý s rodičů ovlivňuje jinou vlastnost kříženců? smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.3.2013 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.122

...mäso sa preto solí, aby sa do mäsa tá soľ dostala, mäso sa tak začína marínovať samo z vnútra, soľ je spúšťač reakcie bielkovín a podobne. Tak sa napríklad robí šunka, ak sa králik pečie tak po nasolení a odstáti sa po cca 2-3 dňoch osmahne z oboch strán, a potom sa pečie. Soľ, tymián, rozmarín, cesnak, bazalka to je základ čo stačí na králika, aby vynikla chuť králičieho mäska.smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.3.2013 13:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
...mäso sa preto solí, aby sa do mäsa tá soľ dostala, mäso sa tak začína marínovať samo z vnútra, soľ je spúšťač reakcie bielkovín a podobne. Tak sa napríklad robí šunka, ak sa králik pečie tak po nasolení a odstáti sa po cca 2-3 dňoch osmahne z oboch strán, a potom sa pečie. Soľ, tymián, rozmarín, cesnak, bazalka to je základ čo stačí na králika, aby vynikla chuť králičieho mäska.smajlík

Já to dělám taky tak, ale solím buď těsně před pečením, nebo max. 1 den dopředu a ataky super.

Jinak dávám také bylinky. S těmi je to nejlepší. smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.3.2013 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.73

a klobásky 50:50 bravčovina a králičina to je báseň. smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.3.2013 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
a klobásky 50:50 bravčovina a králičina to je báseň. smajlík

Tak to jsem ještě nedělal. A hovězí na prát nedáváte? smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.3.2013 18:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.128

To som ešte nerobil, ale sekaná to je druhá báseň, blíži sa veľká noc tam je to králičie - krkovička - bôčik. Koláč pre dospelákov, bože gastronomický orgazmus.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2013 18:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To som ešte nerobil, ale sekaná to je druhá báseň, blíži sa veľká noc tam je to králičie - krkovička - bôčik. Koláč pre dospelákov, bože gastronomický orgazmus.

A jak děláte tu sekanou, včetně koření? prosím. smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.3.2013 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji za odpověď.smajlík

Dnes jsem chtěl koupit na výstavě v Zaječově, ale měli jen samce na prodej. Samičky byly neprodejné. Budu muset shánět někde jinde. smajlík

Měl jste ho koupit.Je skvělej i pro křížení.Třeba s Vss maj ve čtyřech měs. pomalu 3,5kg;-)

Neregistrovaný uživatel

11.3.2013 20:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Měl jste ho koupit.Je skvělej i pro křížení.Třeba s Vss maj ve čtyřech měs. pomalu 3,5kg;-)

Samce už mám, potřebuji samici.smajlík

Nevíte někdo kolem Rokycan, Plzně, Chrástu, nebo Kralovic, o samičce Bu. Ale jen čistokrevné? smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 16:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.194.159

Dajte mail, pošlem Vám to keď bude chvíľu čas a pozriem sa na to.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 19:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dajte mail, pošlem Vám to keď bude chvíľu čas a pozriem sa na to.

stzich@seznam.cz

Děkuji smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 22:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.54

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak mám ženu přesvědčit,aby králíka aspoň ochutnala?smajlík

Zkuste ji rict ze telo vyda na rozlozeni kraliciho masa vic energie nez z nej vytezi tz pri jezeni kralika hubne

Neregistrovaný uživatel

12.3.2013 22:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zkuste ji rict ze telo vyda na rozlozeni kraliciho masa vic energie nez z nej vytezi tz pri jezeni kralika hubne

smajlík ,už jsme se zas pohádali.V mrazáku pět kraliku a k obědu buřtguláš smajlík .Ona na to prostě nesahne.Přitom umí perfekt svíčkovou z králíka,aniž by to ochutnala.Ale musím to připravit.Hlavně hlava jí vadí...

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 13:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
smajlík ,už jsme se zas pohádali.V mrazáku pět kraliku a k obědu buřtguláš smajlík .Ona na to prostě nesahne.Přitom umí perfekt svíčkovou z králíka,aniž by to ochutnala.Ale musím to připravit.Hlavně hlava jí vadí...

Zdravím,
taky mám doma takový případ. Zjistěte proč to nechce. Může ji jich být líto, smrdí jí to, nebo je jich hodně. Jsem rybář a moje žena nejí ani ryby možná proto, že jich máme dost. Švagrová je z toho samého hnízda a po rybách a králících by se utloukla. Možná je to chuť na něco co zrovna není.
Čert aby se v tom vyznal.smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.162

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
a klobásky 50:50 bravčovina a králičina to je báseň. smajlík

Tak to můžu potvrdit...to je opravdu žrádlo smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 17:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím,
taky mám doma takový případ. Zjistěte proč to nechce. Může ji jich být líto, smrdí jí to, nebo je jich hodně. Jsem rybář a moje žena nejí ani ryby možná proto, že jich máme dost. Švagrová je z toho samého hnízda a po rybách a králících by se utloukla. Možná je to chuť na něco co zrovna není.
Čert aby se v tom vyznal.smajlík

Moc toho nemáme.Přesto,že ročně odchovam kolem stovky kraliku,většinu rozprodám a sním jich tak pět.Kdybych měl vypsat,co vše nejí,napíšu román.Z masa pozře pouze vepřové,hovězí a kuřecí(z krámu)kohouta ne.Ryby pouze mořské.Takže to bude složitější.Její rodina sní vše...Už jsem z toho na Chocholouskasmajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Moc toho nemáme.Přesto,že ročně odchovam kolem stovky kraliku,většinu rozprodám a sním jich tak pět.Kdybych měl vypsat,co vše nejí,napíšu román.Z masa pozře pouze vepřové,hovězí a kuřecí(z krámu)kohouta ne.Ryby pouze mořské.Takže to bude složitější.Její rodina sní vše...Už jsem z toho na Chocholouskasmajlík

A proč je nejí? Jestli z lítosti, tak to se dá pochopit.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 19:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím,
taky mám doma takový případ. Zjistěte proč to nechce. Může ji jich být líto, smrdí jí to, nebo je jich hodně. Jsem rybář a moje žena nejí ani ryby možná proto, že jich máme dost. Švagrová je z toho samého hnízda a po rybách a králících by se utloukla. Možná je to chuť na něco co zrovna není.
Čert aby se v tom vyznal.smajlík

To u nás je to naopak. Jsem také rybář. Žena dcerka ryby jí, ale jen v nouzi nejvyšší.smajlík

Jinak ale co smrdí masem tak zdlábnu úplně všechno. Jen koně, psa a kočku bych nejedl, jsou to ušlechtilá zvířata a mazlíci. smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.3.2013 23:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A proč je nejí? Jestli z lítosti, tak to se dá pochopit.

Tak to ví snad jen Ten na hořesmajlík.Lítost to nebude.Když se o tom chci bavit,tak je oheň na střeše.Prý jí něco pořád nutim.A já bych to chtěl jen pochopit,když vemu do huby všechno.Teda psa koně a kočku taky né.Ale třeba morče bych ochutnal.Prý je vynikající,ikdyz je to "mazlik";-)

Neregistrovaný uživatel

14.3.2013 09:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.84

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to ví snad jen Ten na hořesmajlík.Lítost to nebude.Když se o tom chci bavit,tak je oheň na střeše.Prý jí něco pořád nutim.A já bych to chtěl jen pochopit,když vemu do huby všechno.Teda psa koně a kočku taky né.Ale třeba morče bych ochutnal.Prý je vynikající,ikdyz je to "mazlik";-)

Na které hoře? Olymp? Mimochodem koňský salám taky není k zahození.

Neregistrovaný uživatel

14.3.2013 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to ví snad jen Ten na hořesmajlík.Lítost to nebude.Když se o tom chci bavit,tak je oheň na střeše.Prý jí něco pořád nutim.A já bych to chtěl jen pochopit,když vemu do huby všechno.Teda psa koně a kočku taky né.Ale třeba morče bych ochutnal.Prý je vynikající,ikdyz je to "mazlik";-)

Morče bych dal taky. smajlík

No s některejma ženskejma je trochu komunikační problém. Chtěj si sice pořád povídat, ale jen o tom, co chtějí oni. smajlík

Neregistrovaný uživatel

14.3.2013 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Morče bych dal taky. smajlík

No s některejma ženskejma je trochu komunikační problém. Chtěj si sice pořád povídat, ale jen o tom, co chtějí oni. smajlík

smajlíktrefa do černého

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
smajlíktrefa do černého

Tohle většinou bývá trefa do blonďatého.smajlík

Ale pravidlo to není. smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to ví snad jen Ten na hořesmajlík.Lítost to nebude.Když se o tom chci bavit,tak je oheň na střeše.Prý jí něco pořád nutim.A já bych to chtěl jen pochopit,když vemu do huby všechno.Teda psa koně a kočku taky né.Ale třeba morče bych ochutnal.Prý je vynikající,ikdyz je to "mazlik";-)

Morče? Konečně spřízněná duše:) První, co chci udělat, jakmile budu mít vlastní prostory, je pořídit si morčata, ta cuy, co mají v dospělosti 2 kg, a chovat je zcela natvrdo pro masnou produkcismajlík

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 17:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Morče? Konečně spřízněná duše:) První, co chci udělat, jakmile budu mít vlastní prostory, je pořídit si morčata, ta cuy, co mají v dospělosti 2 kg, a chovat je zcela natvrdo pro masnou produkcismajlík

Tak bacha,aby vás někdo nenaprášil.Stále to není porazkove zvíře.Ikdyz už se žerou klokani,pštrosí a povolili i krokodyli.Tak proč ne.Třeba budete v balíku.Hlavně dejte vědět,jak chutná!Spřízněná duše;-)

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 17:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak bacha,aby vás někdo nenaprášil.Stále to není porazkove zvíře.Ikdyz už se žerou klokani,pštrosí a povolili i krokodyli.Tak proč ne.Třeba budete v balíku.Hlavně dejte vědět,jak chutná!Spřízněná duše;-)

Jak naprášil? V zákonech není nikde vyjmenováno, co se může a co se nemůže jíst. Samozřejmě, porážka musí probíhat nějakým způsobem, ale myslím si, že pružinová pistole morče složí bezbolestně a hned. Jinak je to stejně košer, jako nutrie, ta taky výslovně mezi jatečnými zvířaty uvedena není.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2013 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Morče? Konečně spřízněná duše:) První, co chci udělat, jakmile budu mít vlastní prostory, je pořídit si morčata, ta cuy, co mají v dospělosti 2 kg, a chovat je zcela natvrdo pro masnou produkcismajlík

Co to je za morče? To je nějakej morčí gigant, ne? V Peru je jí prej normálně.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík