Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162
zdravím tak jsem rozdělil králíky a z 20kusů je 15 samců...to nestihnu včas vyzabíjet a mám strach že se začnou vykusovat....jak to kdo řešíte????????uvažoval jsem o kastraci ale neumím to a neznám nikoho v okolí kdo by to ukázal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
My pozabíjíme a rozporcujeme do mrazáku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.162
taky řešení,samčina je ale trošku cítit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zdravím tak jsem rozdělil králíky a z 20kusů je 15 samců...to nestihnu včas vyzabíjet a mám strach že se začnou vykusovat....jak to kdo řešíte????????uvažoval jsem o kastraci ale neumím to a neznám nikoho v okolí kdo by to ukázal.
Pokud se jen vykousnou, tak to ještě jde. Horší, když se řežou a jsou potom samý strup. Já měl tento problém loni. Letos se to otočilo ve prospěch samic. Rada je těžká, ale pokud stihnete dokrmit do třech a půl měsíce, tak by mělo být vše v pohodě. Potom to už většinou začne být masakr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.182
Mám v tuhle chvíli 13 samců v jednom chlívku o rozměrech cca 2x6m a jsou v pohodě. Všichni jsou narození v první polovině dubna, jsou ze čtyř vrhů. Dávala jsem je dohromady ve stáří 10 týdnů a žádné okusování se neděje Jsou to kříženci na maso a zabíjím mezi 5-6 měsícem. Musím zaťukat, už je mám tímto způsobem poněkolikáté a zatím jsem žádné napadání nebo okusování nezaznamenala
Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.84
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
taky řešení,samčina je ale trošku cítit.
Někdy se mi řežou i poměrně mladí samci, většinou vysleduji agresivní jedince a ty látnu nejdříve.
Samčinu někdy cítím u starších kusů. U mladých, které zabíjím ve 4 měsících ani ne. Taky pomáhá odblanění a vykostění masa. Pak není cítit nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.20
Já s tím, že bychom doma cítili "samčinu", nemám problém. Ale co mi trochu vadí u porážení starších samců (samice ne), že se daleko hůř stahují. Jde to víc ztuha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Tak nevím,ale v 6ti měsících se mi zdá králík na smažení starý ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.16
Šest měsíců je ideál aspoň je tam maso a ne potažené kosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
No masa je tam hodně,ale na smažení řízků,mi to přijde maso tuhé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.216
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Šest měsíců je ideál aspoň je tam maso a ne potažené kosti.
Pro mě je ideální králík na smažení ve stáří 3 měsíce,raději si zabiji dva než jednoho staršího.Chovám králíky 30 let,každý rok spotřebujeme 200 až 300 kralíků a nikdy se nestalo že by někdo řekl že už králíka nechce,myslím si že je to tím,že je zabíjím mladší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro mě je ideální králík na smažení ve stáří 3 měsíce,raději si zabiji dva než jednoho staršího.Chovám králíky 30 let,každý rok spotřebujeme 200 až 300 kralíků a nikdy se nestalo že by někdo řekl že už králíka nechce,myslím si že je to tím,že je zabíjím mladší.
No tak já zase prodávám králiky na maso a spíš chtějí větší kusy.Takže prodávám,aby měli čistého tak 2kg až 2,3kg menší spíš nechtějí.
A my v rodině umíme upravit i starší jedince je to jedno jestli vyřazeného chovného samce nebo samice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.114
Já mám také raději maso z kusů tak cca 5 měsíců. Nemá takovou tu mýdlovou chuť. Na smažení mladí kolem 3 měsíců ano, ale na ostatní úpravy jen zralejší. Kdo má jen trochu fantazii a cit pro vaření, tomu se králičí maso nemůže omrzet. Vždyť se dá zpracovat na tolik způsobů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Porazila jsem samce,bylo mu 9 měsíců.Toho jsem naložila potřela jsem ho česnekem osolila,posypala kořením,zakapala olejem a dala do lednice.Na druhý den jsem pekla.Tak šťavnaté králíčí maso jsem snad ještě nejedla a návštěva to samé.Tvrzení že je králík suchy není pravda když se umí udělat.Na smažení bych ale určitě zabila králíka fakt asi 3-4 měsíce i když i na smažení maso potírám česnekem a dám do druhého dne do lednice.Neumím si představit dobrý jemný řízek z králíka 6 měsíců starého.