Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.10.2013 14:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.248

Dobrý den, dneska jsme měli králíka na rozmarýnu, to byla ale dobrota. Vkládám recept a prosím ostatní, aby se podělili o své skvělé recepty..

Králík na rozmarýnu

Celého králíka potřít marinádou z hořčice a grilovacího koření, přidat pár snítek rozmarýnu, nechat přes noc odležet v ledničce.
Druhý den do pekáče dát plátky másla, větší kusy cibule, slaninu, brambory, přidat králíka s rozmarýnem, dostatečně podlít vodou a nechat péct půl hodiny pod pokličkou, pak půl až třičtvrtě hodiny bez a občas přelévat šťávou z výpeku. Mňam

Teď jsem někde četla, že nejúžasnější pečený králík je, když se peče 1,5 h pod pokličkou při 160 st. a pak 1,5h bez pokličky a polévat zase při 160st. Maso je výborné a šťavnaté..

Verunkasmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.10.2013 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.239

Nic nového. smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.10.2013 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.255

Tak můžete vy něčím přispět, já to nepsala jako novinku, ale poprvé jsem pekla králíka, tak jsem byla ráda, že se povedl..

Neregistrovaný uživatel

10.10.2013 20:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7

My,když ho pečeme,tak přidáváme kousek bůčku a houby,to nám chutná asi nejvíc ,jinak ho smažíme jako řízek a přes léto grilujeme.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2013 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204

Z králíka dělám spoustu jídel.Kromě klasiky pečený s bůčkem,králíka na vorčestru,s hořčicí,na paprice,marinovaného,s jablky a cerelem,na leču,svíčkovou,řízky, čínu,boršč,roládu,závitky, možná jsem ještě na něco zapomněla.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2013 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.100

Zdravím,
nejdůležitější je nechat králičí maso dobře uležet. Králíka rozporcuju a dobře nasolím. Nechám ho asi 4 dny v lednici proležet. Potom ho peču, vařím, griluju a nebo udím. Uzený králík je delikatesa. Ze všech stran jsem poslouchal jak je to maso suché a že se to nedá udit, ale opak je pravdou. Dobře vyuzený králík je šťavnatý a velice chutný. Jen není dobré ho udit do zásoby, protože je nejlepší ten den a jeden den po uzení. Pak je bohužel tvrdý. A ještě bych dodal, že prošpekovávat králíka není nutnost jak uvádí většina kuchařek, ale je nutné ho nasolit předem. Králík pustí šťávu a výsledkem našeho snažení je lahůdka. Kdo má rád chuť králíka tak nemusí zkoušet různé druhy koření. Stačí sůl a chuť šťavnatého a mladého masa. Můžete zkusit přidávat šťávu z čerstvých rajčat, máslo, rozmarýn, olivy, parmazán a jiné dobroty. Vše záleží na Vás a vaší chuti.smajlík
Ahoj Petr.

Přidejte reakci

Přidat smajlík