Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.250.248
Dobrý den, dneska jsme měli králíka na rozmarýnu, to byla ale dobrota. Vkládám recept a prosím ostatní, aby se podělili o své skvělé recepty..
Králík na rozmarýnu
Celého králíka potřít marinádou z hořčice a grilovacího koření, přidat pár snítek rozmarýnu, nechat přes noc odležet v ledničce.
Druhý den do pekáče dát plátky másla, větší kusy cibule, slaninu, brambory, přidat králíka s rozmarýnem, dostatečně podlít vodou a nechat péct půl hodiny pod pokličkou, pak půl až třičtvrtě hodiny bez a občas přelévat šťávou z výpeku. Mňam
Teď jsem někde četla, že nejúžasnější pečený králík je, když se peče 1,5 h pod pokličkou při 160 st. a pak 1,5h bez pokličky a polévat zase při 160st. Maso je výborné a šťavnaté..
Verunka
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.199.239
Nic nového.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.82.255
Tak můžete vy něčím přispět, já to nepsala jako novinku, ale poprvé jsem pekla králíka, tak jsem byla ráda, že se povedl..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.33.7
My,když ho pečeme,tak přidáváme kousek bůčku a houby,to nám chutná asi nejvíc ,jinak ho smažíme jako řízek a přes léto grilujeme.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.70.204
Z králíka dělám spoustu jídel.Kromě klasiky pečený s bůčkem,králíka na vorčestru,s hořčicí,na paprice,marinovaného,s jablky a cerelem,na leču,svíčkovou,řízky, čínu,boršč,roládu,závitky, možná jsem ještě na něco zapomněla.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.71.100
Zdravím,
nejdůležitější je nechat králičí maso dobře uležet. Králíka rozporcuju a dobře nasolím. Nechám ho asi 4 dny v lednici proležet. Potom ho peču, vařím, griluju a nebo udím. Uzený králík je delikatesa. Ze všech stran jsem poslouchal jak je to maso suché a že se to nedá udit, ale opak je pravdou. Dobře vyuzený králík je šťavnatý a velice chutný. Jen není dobré ho udit do zásoby, protože je nejlepší ten den a jeden den po uzení. Pak je bohužel tvrdý. A ještě bych dodal, že prošpekovávat králíka není nutnost jak uvádí většina kuchařek, ale je nutné ho nasolit předem. Králík pustí šťávu a výsledkem našeho snažení je lahůdka. Kdo má rád chuť králíka tak nemusí zkoušet různé druhy koření. Stačí sůl a chuť šťavnatého a mladého masa. Můžete zkusit přidávat šťávu z čerstvých rajčat, máslo, rozmarýn, olivy, parmazán a jiné dobroty. Vše záleží na Vás a vaší chuti.![]()
Ahoj Petr.