Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.11.2013 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.50

Dobrý den, vím, že jsem s tématem trochu mimo, ale občas tu čítávám, že si děláte králičí šunku, tak snad poradíte...
Chci si pořídit šunkovar, a nevím, podle čeho vybírat. Máte nějaké postřehy, na co si dát pozor? Děkuji...

Neregistrovaný uživatel

19.11.2013 15:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, vím, že jsem s tématem trochu mimo, ale občas tu čítávám, že si děláte králičí šunku, tak snad poradíte...
Chci si pořídit šunkovar, a nevím, podle čeho vybírat. Máte nějaké postřehy, na co si dát pozor? Děkuji...

On se v podstatě prodává jenom jeden typ,takže není z čeho vybírat.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2013 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.50

Jak to, že jeden? Já jich našla celou řadu, ve vyhledávači...

Neregistrovaný uživatel

19.11.2013 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak to, že jeden? Já jich našla celou řadu, ve vyhledávači...

Já používám asi 30 let starý šunkovar.Všechny jsou na stejném principu.Možná s tím teploměrem by nebyl špatný.Jinak všechny jsou stejné,Jen mají jiný tvar.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2013 20:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já používám asi 30 let starý šunkovar.Všechny jsou na stejném principu.Možná s tím teploměrem by nebyl špatný.Jinak všechny jsou stejné,Jen mají jiný tvar.

Dneska již šunkovar vůbec nepoužívám . Je to zbytečný kus do kuchyně. Po vyrobení budoucí šunky smícháním ingrediencí , pomocí malé naběračky napěchuji do pytlíku na tlačenku , používám průměr caa 10 cm . Zavážu provázkem bez vzduchu pěkně utažené . Nechá se 48 hodin uležet v lednici . Po té vyndám a aby se zabránilo prasknutí a docílilo stlačení při vaření , omotám strečovou folií (4až5 krát) , která se pěkně předepne . Po té šunku uvařím v zavařovacím hrnci .
vaření 75 stupňů po dosažení teploty 1 hodinu na 1 kg . Funguje to bez problémů .

Neregistrovaný uživatel

19.11.2013 21:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dneska již šunkovar vůbec nepoužívám . Je to zbytečný kus do kuchyně. Po vyrobení budoucí šunky smícháním ingrediencí , pomocí malé naběračky napěchuji do pytlíku na tlačenku , používám průměr caa 10 cm . Zavážu provázkem bez vzduchu pěkně utažené . Nechá se 48 hodin uležet v lednici . Po té vyndám a aby se zabránilo prasknutí a docílilo stlačení při vaření , omotám strečovou folií (4až5 krát) , která se pěkně předepne . Po té šunku uvařím v zavařovacím hrnci .
vaření 75 stupňů po dosažení teploty 1 hodinu na 1 kg . Funguje to bez problémů .

má niekto recept na tu šunku .......kolko čoho do toho ide. dííky.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2013 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
má niekto recept na tu šunku .......kolko čoho do toho ide. dííky.

Receptů a kombinací mas a příchutí je celá řada . Proto takový základní postup . Potom to je o možmostech chutí a nebát se nějaké fantazii.
1 kg masa z králíka,
1 kg vepřové plece,
20-25g soli
čajová lžička cukru
1 dl mléka nebo smetany,
1 dl vody
Králík se odblaní ,vykostí a jemně umele . Vepřové se nakrájí na kosky . Smíchají se všechny ingredience dohromady . Doba a kvalita míchání závisí ,aby se šunka řádně spojila. Napěchujeme do tlačenkového střeva a necháme 48 hodin odležet . Občas otáčíme. Poté omotáme strečovou folií a uvaříme . Vyndáme z vody okapat , vystydnout a poté uložíme do lednice vychladit.
poznámka - sůl a cukr můžete nahradit uzenářskou solí . Na trhu je pod názvem PRAGANDA 18g/kg . Víc ne je to potom hodně slané a mě připadá trpká. Šunka bude mít lepší barvu , ale bude dohatší o nějaké to Éčko.
Dále můžete přidat koření , bylinky ,česnek .
U nás jasně vede česneková 25g česneku na 1kg masa a ta základní . Může se dělat i z jednoho druhu masa , drůbežím atd . Je to velice jednoduchý postup s chutí do toho.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2013 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dneska již šunkovar vůbec nepoužívám . Je to zbytečný kus do kuchyně. Po vyrobení budoucí šunky smícháním ingrediencí , pomocí malé naběračky napěchuji do pytlíku na tlačenku , používám průměr caa 10 cm . Zavážu provázkem bez vzduchu pěkně utažené . Nechá se 48 hodin uležet v lednici . Po té vyndám a aby se zabránilo prasknutí a docílilo stlačení při vaření , omotám strečovou folií (4až5 krát) , která se pěkně předepne . Po té šunku uvařím v zavařovacím hrnci .
vaření 75 stupňů po dosažení teploty 1 hodinu na 1 kg . Funguje to bez problémů .

Taky jsem se rozhodovala že bych to vyzkoušela,ale nějak jsem neměla odvahu.Měla jsem obavy aby se šunka nerozpadla.Tak jak bude příležitost vyzkouším Váš nápad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík