Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.32
dobrý den můžete mi někdo poradit
pry se mají králici zabijet jako hysy podříznout ????!!!!
zda se mi to mooc surové
zabití králíka ranou za uši je vic přirozené .
Děkuji za radu
Hanče
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.27
nejdřív ta rána za uši,to podříznutí se provádí až potom,aby se králík vykrvil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.14
Ano, skutečně se to dělá po ráně a je to navykrvení. Mně to taky doporučovali, už ale nevím co se tou krví v králíkovi může zkazit a kde se může srazit. Ode mne však dostane takovou ránu, že krev spustí sama.
Podřezávání jsem též slyšel, ale nemám to srdce. Chce to opravdu velmi ostrý nůž, tím to téměř nebolí. Ale už jen z principu mě to ani nenapadlo zkoušet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.68
pro zadavatele otázky : http://www.youtube.com/watch?v=2_dVpushTWk
Za uši a pak ho píchnu aby se odkrvil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.183
DĚKUJI VŠEM ZA ODPOVĚD
NAŠE BABÍ VŽDY KRÁLIKA BOUCHLA ZA UŠI A SKORO POKAŽDÉ MU ZAČALA TÉCI KREV Z UŠÍ
MYSLIM ŽE ZŮSTANEME U TOHOTO ZPUSOBU ZABIJENI
DĚKUJI VŠEM
HANČE
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.44
Já ho po ráňe taky vykrvím, té krve je opravdu dost oproti tomu co mu vyteče jen přes uši nebo čumák
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.26
muzu se zeptat cim ho zabijite ze ste tak dobry a sikovni
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.26
cim porazite
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.44
Jestli je to na mě, tak to neukazuje že jsem tak dobrý a šikovný. Porážel jsem dřevěným kulatým toporem ale před časem jsem začal používat omračovací pistoli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.239
Hodím smyčky na zadní nohy, dám mu jednu ,,karate" za uši a píchnu nožem do krku. Za uši ho ještě držím než vycuká a vykrví. Jednouduchý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hodím smyčky na zadní nohy, dám mu jednu ,,karate" za uši a píchnu nožem do krku. Za uši ho ještě držím než vycuká a vykrví. Jednouduchý.
Nápodobně jen ruku jsem vyměnil za kousek násady, a držím ho za zadní, smyčku jsem nahradil dvouma nerez háčky, propíchnu za packou mezi šlachu a už stahuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, skutečně se to dělá po ráně a je to navykrvení. Mně to taky doporučovali, už ale nevím co se tou krví v králíkovi může zkazit a kde se může srazit. Ode mne však dostane takovou ránu, že krev spustí sama.
Podřezávání jsem též slyšel, ale nemám to srdce. Chce to opravdu velmi ostrý nůž, tím to téměř nebolí. Ale už jen z principu mě to ani nenapadlo zkoušet
to nevykrvené maso se prostě rychleji kazí, rychleji se nastartují rozkladné procesy v mase.
Docela by mě zajímala účinnost vašeho způsobu vykrvení, odhadnete, kolik té krve pochytáte?
No, nebolí, tuhle jsem se bodla nožem do kolene a bolelo to pekelně (používám kratičké roubovací nože a dostala jsem od kamaráda vyřazený řeznický, no a nějak mi to s ním nešlo)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobrý den můžete mi někdo poradit
pry se mají králici zabijet jako hysy podříznout ????!!!!
zda se mi to mooc surové
zabití králíka ranou za uši je vic přirozené .
Děkuji za radu
Hanče
Pokud Vám mohu poradit tak by jste si měla přečíst veterinární zákon jakým způsobem je povoleno zabíjet zvířectvo. V žádném případě podříznutí králíka není povoleno. U všech zvířat je nutno toto nejprve omráčit. K zabíjení králíka se mi po mnoho let osvědčila jateční pistole na králíky. Používám ji nejméně 15 let k plné spokojenosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.26
Pro vykrveni se mi osvědčilo vyloupnout oko
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.111
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pro zadavatele otázky : http://www.youtube.com/watch?v=2_dVpushTWk
Za uši a pak ho píchnu aby se odkrvil.
to video nejde pustit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud Vám mohu poradit tak by jste si měla přečíst veterinární zákon jakým způsobem je povoleno zabíjet zvířectvo. V žádném případě podříznutí králíka není povoleno. U všech zvířat je nutno toto nejprve omráčit. K zabíjení králíka se mi po mnoho let osvědčila jateční pistole na králíky. Používám ji nejméně 15 let k plné spokojenosti.
Fascinují mě lidi, co nevědí sami od sebe co je správné a dobré a i na takovou blbost, jako je zabíjení králíků, potřebují zákony. Kam ten svět spěje? Navíc to píšete špatně, vykrvení a tedy píchnutí králíka je nutné. Ale až po jeho omráčení či usmrcení, ovšem hned, co nejdřív, nejlépe dokud ještě pumpuje srdíčko. Vy jste to napsal tak "dobře", že tvrdíte, že králíka podříznout není legální. A i kdyby to zákon zakazoval, pak...
Máme prastarou vzduchovku Slávia, myslím že 610. Levou vezmu králíka za zadní tak, že visí hlavou dolů (jak jinak), uši ode mně a břicho směrem ke mě. Pravačkou snadno udržím zbraň, přiložím mu hlaveň k zátylku mezi uši tak, aby byla více méně souběžně s jeho páteří. Když se uklidní, trvá to max 30 vteřin, vystřelím. Králík je ihned mrtvý, většinou mu z ucha či obou a někdy i z čumáku teče trochu krve. Píchnutí zespoda do krku (jakoby pod bradu nebo jak to říct) je nutné, je nutné přetnout žílu. Při nedokonalém vykrvení jsou pak v pečeném, či jinak upraveném mase černé žilky a je to docela eklhaft. Pro mě tedy ano!
Králíka střílím prostě tak, aby brok vletěl do jeho hlavy v místě, kde vchází do lebky páteř a aby se o lebku nezarazil. Dřív jsem ho mlátil kulatým klackem a na té hlavě (za hlavou na krku) pak byla celkem ohavná podlitina a králík sebou velmi házel a většinou vřískal, tvrdím, že trpěl. Vzduchovka je prostě super a ještě lepší bude jateční pistole na králíky, kterou zmiňujete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobrý den můžete mi někdo poradit
pry se mají králici zabijet jako hysy podříznout ????!!!!
zda se mi to mooc surové
zabití králíka ranou za uši je vic přirozené .
Děkuji za radu
Hanče
omračím dřevěným topurkem za uši,pověsím píchnutím vykrvím a stahuji,potom vyvrhnu,nechám cca. 2-3 hodky v ledové vodě ,potom okapat a mrazit nebo na pekáč,tak to dělal děda 40let a já dalších 20 let.jinak to snad ani nejde
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud Vám mohu poradit tak by jste si měla přečíst veterinární zákon jakým způsobem je povoleno zabíjet zvířectvo. V žádném případě podříznutí králíka není povoleno. U všech zvířat je nutno toto nejprve omráčit. K zabíjení králíka se mi po mnoho let osvědčila jateční pistole na králíky. Používám ji nejméně 15 let k plné spokojenosti.
to je kec, kdepak jste našel nutnost omračování všech zvířat v drobnochovu? když nevíte neraďte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fascinují mě lidi, co nevědí sami od sebe co je správné a dobré a i na takovou blbost, jako je zabíjení králíků, potřebují zákony. Kam ten svět spěje? Navíc to píšete špatně, vykrvení a tedy píchnutí králíka je nutné. Ale až po jeho omráčení či usmrcení, ovšem hned, co nejdřív, nejlépe dokud ještě pumpuje srdíčko. Vy jste to napsal tak "dobře", že tvrdíte, že králíka podříznout není legální. A i kdyby to zákon zakazoval, pak...
Máme prastarou vzduchovku Slávia, myslím že 610. Levou vezmu králíka za zadní tak, že visí hlavou dolů (jak jinak), uši ode mně a břicho směrem ke mě. Pravačkou snadno udržím zbraň, přiložím mu hlaveň k zátylku mezi uši tak, aby byla více méně souběžně s jeho páteří. Když se uklidní, trvá to max 30 vteřin, vystřelím. Králík je ihned mrtvý, většinou mu z ucha či obou a někdy i z čumáku teče trochu krve. Píchnutí zespoda do krku (jakoby pod bradu nebo jak to říct) je nutné, je nutné přetnout žílu. Při nedokonalém vykrvení jsou pak v pečeném, či jinak upraveném mase černé žilky a je to docela eklhaft. Pro mě tedy ano!
Králíka střílím prostě tak, aby brok vletěl do jeho hlavy v místě, kde vchází do lebky páteř a aby se o lebku nezarazil. Dřív jsem ho mlátil kulatým klackem a na té hlavě (za hlavou na krku) pak byla celkem ohavná podlitina a králík sebou velmi házel a většinou vřískal, tvrdím, že trpěl. Vzduchovka je prostě super a ještě lepší bude jateční pistole na králíky, kterou zmiňujete.
Presne,mlatenie je celkom masaker,podbehliny,vreskot,sem-tam odtrhnuta hlava atd. ...Robim ako vy,len este tu vzduchovku vynechavam
.Zavesim,pich(steparsky nozik je super),berem dalsieho atd.V sekundach to sedi a bez vreskotu,myxlovania a perfekt vykrvene!Ostry nozik ani nezacitia,len"zaspia".Hlavicky mam rad v polievke,tie krvave hrce neboli ono!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Presne,mlatenie je celkom masaker,podbehliny,vreskot,sem-tam odtrhnuta hlava atd. ...Robim ako vy,len este tu vzduchovku vynechavam
.Zavesim,pich(steparsky nozik je super),berem dalsieho atd.V sekundach to sedi a bez vreskotu,myxlovania a perfekt vykrvene!Ostry nozik ani nezacitia,len"zaspia".Hlavicky mam rad v polievke,tie krvave hrce neboli ono!
Ano, hlava s podlitinou v polévce je děs!! No a u člověka se tvrdí, že při podřezání ihned ztrácí vědomí a tak je docela možné, že tím píchnutím králík taky ihned ztratí vědomí a jak říkáte usne. Já se však bojím, že nedokážu hned neomylně trefit tepnu a tak raději nejdřív střílím. Spíš abych měl svědomí čisté.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.202
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hodím smyčky na zadní nohy, dám mu jednu ,,karate" za uši a píchnu nožem do krku. Za uši ho ještě držím než vycuká a vykrví. Jednouduchý.
přesně tak !!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.84
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nápodobně jen ruku jsem vyměnil za kousek násady, a držím ho za zadní, smyčku jsem nahradil dvouma nerez háčky, propíchnu za packou mezi šlachu a už stahuji.
Já jsem ruku vyměnil za 3/4 coulku trubku. Je tvrdší než topůrko a při přesné ráně nemusím ani podřezávat - všechna krev vyteče uchem, nebo čumákem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.43
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, hlava s podlitinou v polévce je děs!! No a u člověka se tvrdí, že při podřezání ihned ztrácí vědomí a tak je docela možné, že tím píchnutím králík taky ihned ztratí vědomí a jak říkáte usne. Já se však bojím, že nedokážu hned neomylně trefit tepnu a tak raději nejdřív střílím. Spíš abych měl svědomí čisté.
Kralikov "spracuvam"cca 35 rokov,vyskusane vsetky mozne aj nemozne sposoby,aj vzduchovka(u mna skor short malorazka)-u niektorych zdrhacov nutna vec.Ale kratky,spicaty a dobre nabruseny nozik-najlepsi zahnuty ako steparsky,alebo na cistenie zeleniny-mi vychadza najlepsie,najrychlejsie a zaroven najmenej stresujuce,inak uz nezabijam.Je to len vec cviku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
omračím dřevěným topurkem za uši,pověsím píchnutím vykrvím a stahuji,potom vyvrhnu,nechám cca. 2-3 hodky v ledové vodě ,potom okapat a mrazit nebo na pekáč,tak to dělal děda 40let a já dalších 20 let.jinak to snad ani nejde
Píšu to v jiném vláknu, umíte si představit, že na jatkách zabijí býka a ihned ho strčí do bazénu se studenou vodou? A copak se zabité prase hned namočí do vody? Maso musí "zamřít", musí z něj vyjít všechna pára se všemi pachy, nejen u králíků, ale u všech zvířat a teprve pak je maso dobré. Ono je to subjektivní, někomu to šmakuje, mě cokoliv nevystydlého a hned po porážce umytého v ledové vodě smrdí, u králíka to poznám neomylně, většinou už při přípravě a s díky takovou "pochoutku" odmítám. A nyní mám na mysli i jiná masa než králíka.
No a že je králík ulepený od chlupů a potřísněný krví? No je no, holt se to pak před kuchyňskou úpravou hůř čistí. Ono je třeba nepospíchat při stahování a kuchání, vše chce své. Ale vyluhovávat ve vodě vše co dělá maso masem? No, pak jíte jakousi hmotu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Píšu to v jiném vláknu, umíte si představit, že na jatkách zabijí býka a ihned ho strčí do bazénu se studenou vodou? A copak se zabité prase hned namočí do vody? Maso musí "zamřít", musí z něj vyjít všechna pára se všemi pachy, nejen u králíků, ale u všech zvířat a teprve pak je maso dobré. Ono je to subjektivní, někomu to šmakuje, mě cokoliv nevystydlého a hned po porážce umytého v ledové vodě smrdí, u králíka to poznám neomylně, většinou už při přípravě a s díky takovou "pochoutku" odmítám. A nyní mám na mysli i jiná masa než králíka.
No a že je králík ulepený od chlupů a potřísněný krví? No je no, holt se to pak před kuchyňskou úpravou hůř čistí. Ono je třeba nepospíchat při stahování a kuchání, vše chce své. Ale vyluhovávat ve vodě vše co dělá maso masem? No, pak jíte jakousi hmotu...
To slyším poprvé, vždyt se to dává do vody(co nejstudenější) právě kvuli tomu zlepčení...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.118
A na jatkách?tam co jsem slyšel to dávaj snad dokonce do ledové tříště..
mison

XXX.XXX.87.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Píšu to v jiném vláknu, umíte si představit, že na jatkách zabijí býka a ihned ho strčí do bazénu se studenou vodou? A copak se zabité prase hned namočí do vody? Maso musí "zamřít", musí z něj vyjít všechna pára se všemi pachy, nejen u králíků, ale u všech zvířat a teprve pak je maso dobré. Ono je to subjektivní, někomu to šmakuje, mě cokoliv nevystydlého a hned po porážce umytého v ledové vodě smrdí, u králíka to poznám neomylně, většinou už při přípravě a s díky takovou "pochoutku" odmítám. A nyní mám na mysli i jiná masa než králíka.
No a že je králík ulepený od chlupů a potřísněný krví? No je no, holt se to pak před kuchyňskou úpravou hůř čistí. Ono je třeba nepospíchat při stahování a kuchání, vše chce své. Ale vyluhovávat ve vodě vše co dělá maso masem? No, pak jíte jakousi hmotu...
pisal , ze ho najprv zabije, stiahne, vyvrhne a potom da do vody. v tom je nejaky problem?