Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte znalosti o tom, jak starý králík je vhodný pro pacienty s dnou. Dočetl jsem se, že pro ně není vhodné jíst maso z mladých zvířat, ale co je mladé a co už je dostatečně staré jsem nikde nenašel. Předem děkuji za případné odpovědi. ( inteligentní a bez napadání )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.23
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte znalosti o tom, jak starý králík je vhodný pro pacienty s dnou. Dočetl jsem se, že pro ně není vhodné jíst maso z mladých zvířat, ale co je mladé a co už je dostatečně staré jsem nikde nenašel. Předem děkuji za případné odpovědi. ( inteligentní a bez napadání )
já jí mam taky a nejhorší maso je rychlovykrmené směsí.Králík ma nejzdravější maso a když máš svoje ,o tom nemůže být ani řeč.Co se týče dny ber prášky(milurit) a nějaký ten králík ti neublíží.To je horší ta věc na konci chlast
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já jí mam taky a nejhorší maso je rychlovykrmené směsí.Králík ma nejzdravější maso a když máš svoje ,o tom nemůže být ani řeč.Co se týče dny ber prášky(milurit) a nějaký ten králík ti neublíží.To je horší ta věc na konci chlast
Taky mám dnu. A ten názor, že nejíst maso mladých zvířat znám. Taky se neustále vyskytuje názor o králících vyhnaných granulemi. Když jsem to tu v jiném vláknu v jiné souvislosti napsal, že nač dávat králíkům, které pak budu jíst sám a mí blízcí granule s Éčky, někdo mě utřel, že ta svinstva jsou úplně ve všem a že doma si lze nahradit jen jednotky % a spíš promilí potravin, potřebných k životu. Tohle jsou jen teorie, jak se lidové říká kecy.
Je tu jiná otázka. Co je mladý králík? Potažmo, co je "vyhnaný" králík? To, co u dny způsobuje potíže jsou puriny. Každá potravina jich obsahuje jiné množství. Já nikde neumím najít, že mladý králík má purinů 59 a starý 5, například. Tabulky uvádějí králíka a hotovo. Pro vaši informaci, králičí maso má purinů 59, vepřová šunka 20 a tedy proklínané, tučné, nedietní vepřové je pro pacienta s dnou 3x lepší. Veledietní ryby mají 40 purinů, mořské, jak které, taky 70 a tak dietní ryba je pro "dnáře" zakázané jídlo. Vynikající je mrkev, má 2 P a vaječný žloutek 0 a stačí jediná kostička čokolády a je vymalováno, kakao má 2.000 P. Vše je to samosebou ve stejném množství té dané potraviny.
Pivo má purinů tuším že 3 a tak pivo škodí prostě proto, že tuto základní potravinu lékaři zakazují z principu. Samosebou je rozdíl vypít večer po práci čtyři a nebo jich od rána vylemtat patnáct, jak to někteří dovedou. Pak je fakt úplně fuk, jestli dotyčný jí nebo nejí králíka.
A původnímu tazateli můj konkrétní poznatek. Po dvou letech užívání Miluritu (ostatní léky na dnu mají stejnou účinnou látku) jsem se začal těžce osejpat a tak lékaři usoudili, že jsem alergický na účinnou látku Miluritu. Přestal jsem ho brát a nic. Pak jsem v takovéto diskuzi vyčetl, že někdo psal, že mu vadí cukry, hlavně fruktoza. Jsem včelař a tedy jsem jedl mnohem víc medu, než je běžné, denně jsem ho snídal. A tak. Nejím med, nesladím (jen cukerin), jím co chci a je to mnohem lepší a vůbec neřeším, jak starý byl bejk Bohouš, co vyrostl na farmě v Kotěhůlkách na hospodářství číslo 123456789.
Pro Boha!!! Co lepšího bych asi tak už mohl sníst, než je králík!!
Skutečnost je taková, že tahle nemoc je velmi individuální a každému může vadit něco jiného. Lékaři často věci řeší stejným systémem, jako to můžeme udělat každý sám, tedy pokus-omyl, pokus-omyl. Vyzkoušejte si co vám nedělá dobře, tomu se vyhněte.
Doufám, že jsem nikoho neurazil. Tom.
Jo a když se klube záchvat, jeden Diclofenac to vyřeší, případně jemnější Aulin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.23
máš pravdu , každý to má jinak. Znám lidi co chlemtaj a nic, vemou si pár hrášků a pajdaj. Nejhorší jsou vnitřnosti hlavně játra a kakao.Chovám prasata a králíky maso mam ob den , zachvat jsem nemel už nekolik let . Králíka se určitě nebojim.
. Beru prášky a každy druhy rok jdu na krev jak jsem na tom s kyselinou močovou. Jsem pod hranicí , tak je to OK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.23
ještě dodám obsah purinů v jídle
http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=1681
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
když jsem snědla kousek pečeného bůčku nebo uzeninu,tak jsem se měla na co těšit.Tím myslím pořádnou bolest a bezesná noc.Králíka můžu spořádat celého a nic.Ještě se mi nestalo že by mi králík vyvolal bolesti.Myslím si, že třeba co nevadí jednomu,může vadit druhému.Ale králík je natolik dietní že by vadit asi neměl nikomu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte znalosti o tom, jak starý králík je vhodný pro pacienty s dnou. Dočetl jsem se, že pro ně není vhodné jíst maso z mladých zvířat, ale co je mladé a co už je dostatečně staré jsem nikde nenašel. Předem děkuji za případné odpovědi. ( inteligentní a bez napadání )
Velmi zajímavý dotaz.Dnou trpí spousta lidí.Věřím že se tu sejde plno hodnotných odpovědí od těch co mají zkušenost.
Maminka říkala, že je králík mladý dokud se dá smažit a to je do max 6měsíce.Sama si neumím představit smažit králíka staršího.Ne že by nešel usmažit,když se naloží alespoň dva dny,ale chuťově už řízek není nic moc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.190
Tak je nic moc, nebo není nic moc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky mám dnu. A ten názor, že nejíst maso mladých zvířat znám. Taky se neustále vyskytuje názor o králících vyhnaných granulemi. Když jsem to tu v jiném vláknu v jiné souvislosti napsal, že nač dávat králíkům, které pak budu jíst sám a mí blízcí granule s Éčky, někdo mě utřel, že ta svinstva jsou úplně ve všem a že doma si lze nahradit jen jednotky % a spíš promilí potravin, potřebných k životu. Tohle jsou jen teorie, jak se lidové říká kecy.
Je tu jiná otázka. Co je mladý králík? Potažmo, co je "vyhnaný" králík? To, co u dny způsobuje potíže jsou puriny. Každá potravina jich obsahuje jiné množství. Já nikde neumím najít, že mladý králík má purinů 59 a starý 5, například. Tabulky uvádějí králíka a hotovo. Pro vaši informaci, králičí maso má purinů 59, vepřová šunka 20 a tedy proklínané, tučné, nedietní vepřové je pro pacienta s dnou 3x lepší. Veledietní ryby mají 40 purinů, mořské, jak které, taky 70 a tak dietní ryba je pro "dnáře" zakázané jídlo. Vynikající je mrkev, má 2 P a vaječný žloutek 0 a stačí jediná kostička čokolády a je vymalováno, kakao má 2.000 P. Vše je to samosebou ve stejném množství té dané potraviny.
Pivo má purinů tuším že 3 a tak pivo škodí prostě proto, že tuto základní potravinu lékaři zakazují z principu. Samosebou je rozdíl vypít večer po práci čtyři a nebo jich od rána vylemtat patnáct, jak to někteří dovedou. Pak je fakt úplně fuk, jestli dotyčný jí nebo nejí králíka.
A původnímu tazateli můj konkrétní poznatek. Po dvou letech užívání Miluritu (ostatní léky na dnu mají stejnou účinnou látku) jsem se začal těžce osejpat a tak lékaři usoudili, že jsem alergický na účinnou látku Miluritu. Přestal jsem ho brát a nic. Pak jsem v takovéto diskuzi vyčetl, že někdo psal, že mu vadí cukry, hlavně fruktoza. Jsem včelař a tedy jsem jedl mnohem víc medu, než je běžné, denně jsem ho snídal. A tak. Nejím med, nesladím (jen cukerin), jím co chci a je to mnohem lepší a vůbec neřeším, jak starý byl bejk Bohouš, co vyrostl na farmě v Kotěhůlkách na hospodářství číslo 123456789.
Pro Boha!!! Co lepšího bych asi tak už mohl sníst, než je králík!!
Skutečnost je taková, že tahle nemoc je velmi individuální a každému může vadit něco jiného. Lékaři často věci řeší stejným systémem, jako to můžeme udělat každý sám, tedy pokus-omyl, pokus-omyl. Vyzkoušejte si co vám nedělá dobře, tomu se vyhněte.
Doufám, že jsem nikoho neurazil. Tom.
Jo a když se klube záchvat, jeden Diclofenac to vyřeší, případně jemnější Aulin.
Dobrý den,měl byste si ještě něco přečíst o cukerínu např.tady-
Sacharin (též cukerín, cukerin, a zuckerin) je neenergetické náhradní sladidlo, vyráběné z dehtu kamenouhelného. Chutí je asi pětsetkrát sladší než cukr; má však nepříjemný hořký chuťový dojezd. Je vhodným sladidlem pro cukrovkáře.
Zdravotní nezávadnost sacharinu byla ve dvacátém století v USA zpochybňována. Mnohé studie z USA ukazovaly souvislost mezi rakovinou a příjmem sacharinu; mnohé jiné naopak souvislost neukázaly.
V roce 1991 americký Úřad pro potraviny a léky (FDA) formálně stáhl svůj návrh na zákaz sacharinu z roku 1977. V roce 2000 americký kongres odmítl zákon požadující, aby výrobky obsahující sacharin nesly upozornění o zdravotních rizicích.--a urychleně se vrátit k tomu medu.Hodně zdraví a úspěchů v chovu přeji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já jí mam taky a nejhorší maso je rychlovykrmené směsí.Králík ma nejzdravější maso a když máš svoje ,o tom nemůže být ani řeč.Co se týče dny ber prášky(milurit) a nějaký ten králík ti neublíží.To je horší ta věc na konci chlast
Děkuji za příspěvek. S chlastem problém nemám, jsem celý život abstinent. Dokonce bych do pusy nevzal ani rumovou pralinku.
Nikdy jsem ani nepil pivo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky mám dnu. A ten názor, že nejíst maso mladých zvířat znám. Taky se neustále vyskytuje názor o králících vyhnaných granulemi. Když jsem to tu v jiném vláknu v jiné souvislosti napsal, že nač dávat králíkům, které pak budu jíst sám a mí blízcí granule s Éčky, někdo mě utřel, že ta svinstva jsou úplně ve všem a že doma si lze nahradit jen jednotky % a spíš promilí potravin, potřebných k životu. Tohle jsou jen teorie, jak se lidové říká kecy.
Je tu jiná otázka. Co je mladý králík? Potažmo, co je "vyhnaný" králík? To, co u dny způsobuje potíže jsou puriny. Každá potravina jich obsahuje jiné množství. Já nikde neumím najít, že mladý králík má purinů 59 a starý 5, například. Tabulky uvádějí králíka a hotovo. Pro vaši informaci, králičí maso má purinů 59, vepřová šunka 20 a tedy proklínané, tučné, nedietní vepřové je pro pacienta s dnou 3x lepší. Veledietní ryby mají 40 purinů, mořské, jak které, taky 70 a tak dietní ryba je pro "dnáře" zakázané jídlo. Vynikající je mrkev, má 2 P a vaječný žloutek 0 a stačí jediná kostička čokolády a je vymalováno, kakao má 2.000 P. Vše je to samosebou ve stejném množství té dané potraviny.
Pivo má purinů tuším že 3 a tak pivo škodí prostě proto, že tuto základní potravinu lékaři zakazují z principu. Samosebou je rozdíl vypít večer po práci čtyři a nebo jich od rána vylemtat patnáct, jak to někteří dovedou. Pak je fakt úplně fuk, jestli dotyčný jí nebo nejí králíka.
A původnímu tazateli můj konkrétní poznatek. Po dvou letech užívání Miluritu (ostatní léky na dnu mají stejnou účinnou látku) jsem se začal těžce osejpat a tak lékaři usoudili, že jsem alergický na účinnou látku Miluritu. Přestal jsem ho brát a nic. Pak jsem v takovéto diskuzi vyčetl, že někdo psal, že mu vadí cukry, hlavně fruktoza. Jsem včelař a tedy jsem jedl mnohem víc medu, než je běžné, denně jsem ho snídal. A tak. Nejím med, nesladím (jen cukerin), jím co chci a je to mnohem lepší a vůbec neřeším, jak starý byl bejk Bohouš, co vyrostl na farmě v Kotěhůlkách na hospodářství číslo 123456789.
Pro Boha!!! Co lepšího bych asi tak už mohl sníst, než je králík!!
Skutečnost je taková, že tahle nemoc je velmi individuální a každému může vadit něco jiného. Lékaři často věci řeší stejným systémem, jako to můžeme udělat každý sám, tedy pokus-omyl, pokus-omyl. Vyzkoušejte si co vám nedělá dobře, tomu se vyhněte.
Doufám, že jsem nikoho neurazil. Tom.
Jo a když se klube záchvat, jeden Diclofenac to vyřeší, případně jemnější Aulin.
Díky. My doma taky řešíme Ečka. Neříkám, že se jim dá zcela vyhnout, ale dá se to hodně omezit.
S tím králíkem jsem si to říkal taky. Co lepšího bych mohl jíst? Mám rád vnitřnosti z králíka, ale to prý jíst nemám. Hlavně nesmím kuře z krámu.
S alkoholem jsem již psal. Jsem zapřísáhlý abstinent.
Prášky zatím neberu, nasadili mi zatím jen dietu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
máš pravdu , každý to má jinak. Znám lidi co chlemtaj a nic, vemou si pár hrášků a pajdaj. Nejhorší jsou vnitřnosti hlavně játra a kakao.Chovám prasata a králíky maso mam ob den , zachvat jsem nemel už nekolik let . Králíka se určitě nebojim.
. Beru prášky a každy druhy rok jdu na krev jak jsem na tom s kyselinou močovou. Jsem pod hranicí , tak je to OK
Tak játra miluju, ale kakao a čokoládu vůbec nemusím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ještě dodám obsah purinů v jídle
http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=1681
Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
když jsem snědla kousek pečeného bůčku nebo uzeninu,tak jsem se měla na co těšit.Tím myslím pořádnou bolest a bezesná noc.Králíka můžu spořádat celého a nic.Ještě se mi nestalo že by mi králík vyvolal bolesti.Myslím si, že třeba co nevadí jednomu,může vadit druhému.Ale králík je natolik dietní že by vadit asi neměl nikomu.
Prosím Vás, v kolika měsících porážíte králíky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Velmi zajímavý dotaz.Dnou trpí spousta lidí.Věřím že se tu sejde plno hodnotných odpovědí od těch co mají zkušenost.
Maminka říkala, že je králík mladý dokud se dá smažit a to je do max 6měsíce.Sama si neumím představit smažit králíka staršího.Ne že by nešel usmažit,když se naloží alespoň dva dny,ale chuťově už řízek není nic moc.
Díky. To jsem ještě nezkoušel. My jíme králíka buď pečeného, nebo vařeného. Smaženého jsem ho ještě nejedl. Já porážím králíky 4-5 měsíců. Nechci je dávat do mrazáku a tak je beru postupně po víkendech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky. To jsem ještě nezkoušel. My jíme králíka buď pečeného, nebo vařeného. Smaženého jsem ho ještě nejedl. Já porážím králíky 4-5 měsíců. Nechci je dávat do mrazáku a tak je beru postupně po víkendech.
Smažený je pro mě jednička,potom pečený,nebo králík na smetaně a co takový králíčí gulášek?Co vařený?Brrrrr.To je škoda.Nebo králík jako Čína.Vždyď je spousta receptů.Porážka ve 4-5 měs.je akorát.To jsou řízečky jedna báseň.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Ještě jsem zapoměla dodat že králíky nakládám - marinuji.Než ho dám péct pokládám na králíka mastnou anglickou a to je bašta.I na řízky ho můžete naložit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Smažený je pro mě jednička,potom pečený,nebo králík na smetaně a co takový králíčí gulášek?Co vařený?Brrrrr.To je škoda.Nebo králík jako Čína.Vždyď je spousta receptů.Porážka ve 4-5 měs.je akorát.To jsou řízečky jedna báseň.
Tak čínu jsem už taky dělal. Na smetaně je moje nejoblíbenější. I šunku. Ty řízky děláte normálně ve strouhance?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak čínu jsem už taky dělal. Na smetaně je moje nejoblíbenější. I šunku. Ty řízky děláte normálně ve strouhance?
Porce masa osuším,zadní stehna a hřbet trochu naříznu,aby se maso lépe prosmažilo.Nasolím a obalím v hladké mouce potom v rozšlehaném vejci s trochou piva a nakonec ve strouhance.Prostě klasika.
Nejlepší jsou z marinády:Olivový nebo slunečnicový olej,trochu grilovacího nebo jiného koření,podle chuti.Já mám ráda česnek,tak dám ještě namačkaný česnek.Maso směsí zaleji a pořádně prohňácám.Nechám 2-3 dny.Není nad lepší řízek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Porce masa osuším,zadní stehna a hřbet trochu naříznu,aby se maso lépe prosmažilo.Nasolím a obalím v hladké mouce potom v rozšlehaném vejci s trochou piva a nakonec ve strouhance.Prostě klasika.
Nejlepší jsou z marinády:Olivový nebo slunečnicový olej,trochu grilovacího nebo jiného koření,podle chuti.Já mám ráda česnek,tak dám ještě namačkaný česnek.Maso směsí zaleji a pořádně prohňácám.Nechám 2-3 dny.Není nad lepší řízek.
To Vám věřím, ale problém je, že mám ještě problém s cholesterolem. Jinak bych taky králíka nevařil. Taky mi víc šmakuje pečený na másle, ale co se dá dělat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To Vám věřím, ale problém je, že mám ještě problém s cholesterolem. Jinak bych taky králíka nevařil. Taky mi víc šmakuje pečený na másle, ale co se dá dělat.
Tak to já taky,ale nedbám,neboď si takovou dobrotu nemůžu odříct a pak nejíme řízky každý den ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Porce masa osuším,zadní stehna a hřbet trochu naříznu,aby se maso lépe prosmažilo.Nasolím a obalím v hladké mouce potom v rozšlehaném vejci s trochou piva a nakonec ve strouhance.Prostě klasika.
Nejlepší jsou z marinády:Olivový nebo slunečnicový olej,trochu grilovacího nebo jiného koření,podle chuti.Já mám ráda česnek,tak dám ještě namačkaný česnek.Maso směsí zaleji a pořádně prohňácám.Nechám 2-3 dny.Není nad lepší řízek.
A je to usmažené i u kosti? To zní celkem neuvěřitelně, jak dlouho to smažíte? Smažíte velmi dlouho a na malý stupeň? Není dřív spálená strouhanka než se udělá maso? Já bych to chápal osmažit a dát dopéct do trouby. Nedokážu si představit nic odpornějšího, než syrové, růžové maso u kosti na grilovaném kuřecím stehnu a bál bych se, že se to králičí stehno prostě nemůže udělat a že to bude podobné. Jak to je? Děkuju za vysvětlení. Tom.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A je to usmažené i u kosti? To zní celkem neuvěřitelně, jak dlouho to smažíte? Smažíte velmi dlouho a na malý stupeň? Není dřív spálená strouhanka než se udělá maso? Já bych to chápal osmažit a dát dopéct do trouby. Nedokážu si představit nic odpornějšího, než syrové, růžové maso u kosti na grilovaném kuřecím stehnu a bál bych se, že se to králičí stehno prostě nemůže udělat a že to bude podobné. Jak to je? Děkuju za vysvětlení. Tom.
určitě se strouhanka nespálí,pokud řízky nezapomenete otočit.Smažím na sádle a v troubě,plech se sádlem dám do trouby a zapnu na 180 stupňů.Až se sádlo rozehřeje tak vložím řízky.Z jedné strany pak otočím.Musíte je hlídatPotom troubu ztlumte na 160 a pomalu smažte.Jinak nevím jak Vám to vysvětlit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
Dělám řízky z vykoštěných zadních stehen a z vykoštěného hřbetu.Vykostím,naříznu aby z toho byly plátky,naklepu,obalím,osmažím.S kostí obaluji jen přední pacičky,ty se prosmaží dobře.Pokud nechcete smažený je výborný třeby boršč z králíka,roláda,dělám z králíka spoustu jídel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to já taky,ale nedbám,neboď si takovou dobrotu nemůžu odříct a pak nejíme řízky každý den ne?
No to ne, ale mě to hlídá i manželka. Já bych to taky tak nehrotil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to ne, ale mě to hlídá i manželka. Já bych to taky tak nehrotil.
Manželka neumí smažit řízky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dělám řízky z vykoštěných zadních stehen a z vykoštěného hřbetu.Vykostím,naříznu aby z toho byly plátky,naklepu,obalím,osmažím.S kostí obaluji jen přední pacičky,ty se prosmaží dobře.Pokud nechcete smažený je výborný třeby boršč z králíka,roláda,dělám z králíka spoustu jídel.
Receptů na přípravu králíka je na internetu je milion,ale nejlepší ze všech je přece jen smažený a gulášek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.44
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dělám řízky z vykoštěných zadních stehen a z vykoštěného hřbetu.Vykostím,naříznu aby z toho byly plátky,naklepu,obalím,osmažím.S kostí obaluji jen přední pacičky,ty se prosmaží dobře.Pokud nechcete smažený je výborný třeby boršč z králíka,roláda,dělám z králíka spoustu jídel.
Na vyprazaneho sa ozaj nic nechyta!A pretoze rad cmulam vyprazane kosticky,tak kralika nevykostujem,porcie pekne ponarezavam vcetne partii na krku.A k tomu dobry salatik.Mnam,normalne som vyhladol.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na vyprazaneho sa ozaj nic nechyta!A pretoze rad cmulam vyprazane kosticky,tak kralika nevykostujem,porcie pekne ponarezavam vcetne partii na krku.A k tomu dobry salatik.Mnam,normalne som vyhladol.
přesně tak,kostičky musí být
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Manželka neumí smažit řízky?
Proč by neuměla smažit řízky? Hlídá mi jídlo kvůli cholesterolu, ne řízky při smažení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč by neuměla smažit řízky? Hlídá mi jídlo kvůli cholesterolu, ne řízky při smažení.
Bez komentáře.Promiňte,omlouvám se.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bez komentáře.Promiňte,omlouvám se.
V pohodě, nic se neděje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně guláš nejvíce chutná ze starších kusů.Z mladého nevyzrálého masa ne.
Pokud budete vařit podle receptu, nebude to stát nikdy za nic. Každý člověk má jiné chutě a co chutná mně nemusí chutnat vám. Nebojte se sami experimentovat a třeba si vytvoříte vlastní recept, který vám bude kde kdo závidět. Klasický postup, sádlo na něj cibulku do hněda, pak maso, papriku a podlejt vývarem z hrudi krku a hlavy. Potom už stačí jenom dochucovat. Divoké koření, česnek,třeba nějaký bujón, sůl, podlévat třeba vínem. No prostě fantazii se meze nekladou. Hlavně hra s kořením vám dělá vynikající jídlo Mladého králíčka je opravdu škoda na guláš. Ono třeba dušený mladý králíček s bramborovou kaší je také lahůdka a navíc dietní papáničko. Další dobré jídlo jsou výpečky. Králíka vykostit, nakrájet na kostičky (asi 3 x 3 cm) a to samé množství i velikost kostek nakrájet bůček. Do pekáče k masu dát sádlo, nadrobno nasekanou cibuli, nakrouhanou zeleninu, osolit, okořenit, podlejt a šup s tím do trtouby. Může se použít při podlévání víno, pivo, ale jako hlavní já vždy používám králičí vývar. Jako příloha může být cokoliv. Rýže, brambor, kaše, knedlík se zelím. No a já mám nejraději špenát a bramborový knedlík. Na vaření (alespoň pro mne) je najzuajímavější ta hra s kořením. Přeji dobrou chuť.