Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.6.2014 23:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.133

Dobrý den,
chci se zeptat zda tu má někdo zkušenost s prodejem králíků z domácího chovu v restauraci. Mám statek s trochou pozemků, kde mají prarodiče jen pár králíků, slepice a tak dále. Chtěl bych ho využít pro chov králíků, popřípadě i drůbeže do vlastní restaurace, ale netuším, zda se vyplatí investice a jak je to se zákony. Pokud máte někdo zkušenost, nebo třeba jen odkaz na více informací, budu vděčný za každou odpověď

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 00:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.242

pokud byste neřešil legislativu, může běžný chovatel králíků prodávat koncovému spotřebiteli králíky s hlavou. boužel koncovým spotřebitelem není restaurace. Ta je povolena jen pro zvěřinu, která však oproti králíkům vždycky projde prohlídkou proškolenou osobou a u vnímavých na trichinelu i vyšetřením, takže maso je pak kontrolované skoro jako to z jatek. Což u králíků neuděláte. pokud byste chtěl králíky do restaurace, tak musíte porážet na králičích jatkách. kde by byli pod úřední veterinární kontrolou.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 08:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.29

Díky, tak nějak jsem si myslel, že když budu chtít vařit z čerstvých domácích surovin, tak s tím bude problém...

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 08:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Díky, tak nějak jsem si myslel, že když budu chtít vařit z čerstvých domácích surovin, tak s tím bude problém...

Hm.... Když ruku na srdce, ale kolik lidí by si v restauraci dalo králíka....? Mezi kuřaty, saláty, hranolky a steaky....?
U nás děláme králičí na různé způsoby, vím že je to výborné maso, ale tak nějak... v módě pro širokou veřejnost myslím že nebude... smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.88

Já tak nějak nejsem příznivcem kuřecího na milion způsobů, smažených sýrů a podobně. Nečekám, že králík bude top jídlo, na který se bude sjíždět okolí, ale chci ho mít na jídelním lístku, alespoň ve dvou úpravách. Myslím že králík do české kuchyně patří smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 10:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já tak nějak nejsem příznivcem kuřecího na milion způsobů, smažených sýrů a podobně. Nečekám, že králík bude top jídlo, na který se bude sjíždět okolí, ale chci ho mít na jídelním lístku, alespoň ve dvou úpravách. Myslím že králík do české kuchyně patří smajlík

Ale jo, souhlas smajlík Jen říkám, že bych se bála, jaký názor na to bude mít většinová a především platící populace...
Kdo zná králičí maso jen z Troškova "Slunce, seno...", ten se nad ním oklepe, a kdo je na něj zvyklý z domova, ten si ho v restauraci nedá...
Já králíka vnímám tak, že je považovaný za levnou flákotu ze dvora, a na to lidi do restaurací většinou nechodí...

Do české kuchyně patří i šišky s mákem nebo houbový kuba, a zkuste ukecat pupkatého podnikatele z Prahy, ať si ho dá ;)))

Jako fanoušek bych vám dala palec nahoru, jako zákazník...? Myslím, že pokud z toho jídla neuděláte absolutní bombu, tak si to lidi dávat prostě nebudou...
Asi bych byla opatrná stavět na tom byznys od začátku, toť vše... smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.163

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ale jo, souhlas smajlík Jen říkám, že bych se bála, jaký názor na to bude mít většinová a především platící populace...
Kdo zná králičí maso jen z Troškova "Slunce, seno...", ten se nad ním oklepe, a kdo je na něj zvyklý z domova, ten si ho v restauraci nedá...
Já králíka vnímám tak, že je považovaný za levnou flákotu ze dvora, a na to lidi do restaurací většinou nechodí...

Do české kuchyně patří i šišky s mákem nebo houbový kuba, a zkuste ukecat pupkatého podnikatele z Prahy, ať si ho dá ;)))

Jako fanoušek bych vám dala palec nahoru, jako zákazník...? Myslím, že pokud z toho jídla neuděláte absolutní bombu, tak si to lidi dávat prostě nebudou...
Asi bych byla opatrná stavět na tom byznys od začátku, toť vše... smajlík

A ja bych si treba kralika v restauraci dal.. aspon nejaka zmena oproti kurecimu rizku s hranolkama a smazenymu syru...

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.16

dobrý,tak to já taky.Nedám dopustit na pečeného králíka na zelí,k tomu bramboroví knedlík.Čím déle se to peče tím líp.

Přidejte reakci

Přidat smajlík