Recept – šunka, paštika...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.6.2014 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.16

Dobrý den,chci si udělat králíčí šunku a králíčí paštiku.Prosím nemáte někdo nějaký dobrý recept.Popřípadě i na něco jiného klidně i gulášek.Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

17.6.2014 10:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.1

http://kucharka.cbmonitor.cz/recepty/menu.php?dkid=2
Je to super, jsou tam všechna masa, pokud by se to nepovedlo otevřít, pošlu na mail.smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.6.2014 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,chci si udělat králíčí šunku a králíčí paštiku.Prosím nemáte někdo nějaký dobrý recept.Popřípadě i na něco jiného klidně i gulášek.Děkuji.

Zkuste udělat segedín z králíka,je to pochoutka.

Neregistrovaný uživatel

17.6.2014 15:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.194

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,chci si udělat králíčí šunku a králíčí paštiku.Prosím nemáte někdo nějaký dobrý recept.Popřípadě i na něco jiného klidně i gulášek.Děkuji.

Něco napíší, je to recept od jednoho starého řezníka. dělal jsem ji a je velice dobrá. Zde je :

Králíky uvařit tak aby šlo maso lehce od kosti a toto obrat. K tomu přidat tlustý bůček-tolik, kolik je králičího masa, smaženou cibuli, muškátový oříšek (1 kus nastrouhat), pepř, nové koření, sůl (vše podle chuti).
Vše umlet najemno i s cibulkou. K tomu rovněž umlet králíčí játra a ještě přidat na 5 králíků 1 kg vepřových jater. Vše pořádně promíchat (nejlépe mixerem) a přitom dolévat vřelý vývar. Vše má být husté asi jako bramborová kaše. Vaří se 3 hodiny. Věřím, že Vám bude paštika chutnat, tak jako mně. Dobrou chuť.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2014 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.18

Díky za recepty,vyzkousim a dam vědět.Jastli máte ještě někdo nějaký receptik ta napište, dík.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2014 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.102

Zkuste si udělat králíka na paprice s houskovým knedlíkem. Je to lahůdka. Kam se hrabe slepice na paprice. Přidávám tam navíc mletý rozmarýn a drobet tymiánu.

Taky mi hodně chutná svíčková z králíka.

V obou případech peču v troubě pod alobalem a z výpeku pak dělám omáčku.

Jinak je taky je výborný s rozmarýnem, jalovcem, muškátový oříšek, kmínem, bobkový list a nové koření. Pokud máte rádi, tak ještě pepř. K tomu br. knedlík a zelí, nebo špenát. Ke špenátu ještě k receptu přidávám trochu česneku na králíka.


Šunka je: na kg masa, nakrájeného na kousky cca 3 x 3 cm dám 23 g soli 1 lžičku cukru, nebo medu ( med mi chutná víc ) a cca 1 dcl. vody. Část masa hodím ještě do mixéru a s vodou udělám fáši. Ostatní maso s vodou a kořením mnu a míchám rukou, dokud maso nepustí bílkovinu a nezačne šlemovat. Pak přidám fáši, důkladně promíchám a nandám do šunkovaru. Nechám do druhého dne v lednici a cca č podiny před tepelnou úpravou ji z lednice vyndám, aby se trochu orazila. Pak nastavím troubu na 70 - 75 stupňů a zahřívám cca 3 hodiny.
Pokaždé dávám nějaké bylinky, nebo koření, aby byla šunka pokaždé jiná. Mě moc chutná s celými kuličkami pepře.
Někdo přidává i vepřové maso, ale mě chutná čistá králičí šunka nejvíc. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík