Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
Zdravím,
Přemýšlím, do čeho naložit ročního, pěkně osvaleného a prorostlého samce. Chceme ho ugrilovat a kamarád přiveze švestkovou omáčku, která by se k tomu měla hodit.
Normálně jsem zvyklá upatlat marinádu z protlaku a grilovacího koření, ale to se k sobě podle mě nehodl. Pak umím ještě česnekovou marinádu, ale to taky nevim.
Dík za nápady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
Přemýšlím, do čeho naložit ročního, pěkně osvaleného a prorostlého samce. Chceme ho ugrilovat a kamarád přiveze švestkovou omáčku, která by se k tomu měla hodit.
Normálně jsem zvyklá upatlat marinádu z protlaku a grilovacího koření, ale to se k sobě podle mě nehodl. Pak umím ještě česnekovou marinádu, ale to taky nevim.
Dík za nápady
můžete jej dát do česnekového láku (aspoň 3-5 dní), jinak já roční a straší samce daruji chovatelům pro psy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
a máte zkušenost se sladkou omáčkou ve spojení s česnekem?
Nemám problém s tím, naložit maso, mám problém s tím, že chci, aby bylo dobré s tou konkrétní švestkovou omáčkou.
(Chtěla bych vás mít za souseda. Máme tři psy, klidně bych tvrdila, že to je pro ně)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.84
Neporadím do čeho naložit, ale roční králík není tak starý, aby se nedal sníst.Zvážil bych ale, jesli ho grilovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
no já s grilováním ročního králíka zkušenost mám dobrou. naučila jsem se to, když jsem dělala kohouta na víně a zjistila jsem, že ten základ je úplně úžasný i pro tuhle úpravu. Jenže na víně se to udělat nedá, protože tam už k tomu dodělávám tu omáčku (a jako tak moc, abych vylila 3/4 l vína, se zase předvést coby skvělá kuchařka nechci, už jsem letos dělala toho kohouta, další kulinářská mňamka bude zase příští rok :oD)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
ale to vaše pivo mě inspirovalo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a máte zkušenost se sladkou omáčkou ve spojení s česnekem?
Nemám problém s tím, naložit maso, mám problém s tím, že chci, aby bylo dobré s tou konkrétní švestkovou omáčkou.
(Chtěla bych vás mít za souseda. Máme tři psy, klidně bych tvrdila, že to je pro ně)
Opravdu Vám nelžu, bylo to vždy pro psy, protože právě komu to nechávám, tak má také hodně králíků a sám mi nabídl, že vyřazené samce si bude brát (znám ho natolik, že by si starého samce do pusy nedal), tím nechci říct , že to není k snědku............jen napíši asi takto, mám ročně cca kolem 100 králíků a 2-4 chovné samce (chovám králíky hlavně na výstavní účely), takže pro mě není problém si zabít několik mladých a tím pádem staré vyřazuji takový způsobem.....samozřejmě , že to žádnému nenutím......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Opravdu Vám nelžu, bylo to vždy pro psy, protože právě komu to nechávám, tak má také hodně králíků a sám mi nabídl, že vyřazené samce si bude brát (znám ho natolik, že by si starého samce do pusy nedal), tím nechci říct , že to není k snědku............jen napíši asi takto, mám ročně cca kolem 100 králíků a 2-4 chovné samce (chovám králíky hlavně na výstavní účely), takže pro mě není problém si zabít několik mladých a tím pádem staré vyřazuji takový způsobem.....samozřejmě , že to žádnému nenutím......
Mám také hodně králíků pro výstavní účely,ročně okolo 200 mláďat.Chovných samců mám 10,ale vyřazené samce či samice si klidně naložím na svíčkovou,guláš či sekanou nebo karbanátky.Psi,a to jich máme 5,dostávají jen jedince kterým něco je.Jelikož králíky většinou neléčím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
Přemýšlím, do čeho naložit ročního, pěkně osvaleného a prorostlého samce. Chceme ho ugrilovat a kamarád přiveze švestkovou omáčku, která by se k tomu měla hodit.
Normálně jsem zvyklá upatlat marinádu z protlaku a grilovacího koření, ale to se k sobě podle mě nehodl. Pak umím ještě česnekovou marinádu, ale to taky nevim.
Dík za nápady
Já často griluji králíka a jediné, co dělám je, že ho napíchám roztokem z grilovacího koření, piva a trochu oleje. Takto upraveného ho nechám jeden den uležet. Je to hned po kachně nejlepší maso na grilu. . Samozřejmě ho napíchnu na rožeň a nechávám točit. Mohu vřele doporučit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já často griluji králíka a jediné, co dělám je, že ho napíchám roztokem z grilovacího koření, piva a trochu oleje. Takto upraveného ho nechám jeden den uležet. Je to hned po kachně nejlepší maso na grilu. . Samozřejmě ho napíchnu na rožeň a nechávám točit. Mohu vřele doporučit...
Malinko odbočím od králíků-jak grilujete tu kachnu?Díky za odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Malinko odbočím od králíků-jak grilujete tu kachnu?Díky za odpověď.
griluju na dva způsoby: sůl,kmín,trochu pepře- všechno i do dutiny bez napíchávání a druhý způsob - grilovací koření,pivo - olej nedávám (má dost tuku) , napíchám, přes noc v lednici a dávám točit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já často griluji králíka a jediné, co dělám je, že ho napíchám roztokem z grilovacího koření, piva a trochu oleje. Takto upraveného ho nechám jeden den uležet. Je to hned po kachně nejlepší maso na grilu. . Samozřejmě ho napíchnu na rožeň a nechávám točit. Mohu vřele doporučit...
Diky, zkusim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já často griluji králíka a jediné, co dělám je, že ho napíchám roztokem z grilovacího koření, piva a trochu oleje. Takto upraveného ho nechám jeden den uležet. Je to hned po kachně nejlepší maso na grilu. . Samozřejmě ho napíchnu na rožeň a nechávám točit. Mohu vřele doporučit...
Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Jak dlouho,zhruba králíka točíte?
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Jak dlouho,zhruba králíka točíte?
Děkuji
Dobrý den,
to se nedá takto říct. Záleží na ohni, teplotě, atd... Ale dělám to pomalu - tak 2 - 3 hodiny. Nedávám do alobalu. Při grilování potírám. Nestalo se mi, že by bylo maso nějak vysušené. Ať Vám chutná ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já často griluji králíka a jediné, co dělám je, že ho napíchám roztokem z grilovacího koření, piva a trochu oleje. Takto upraveného ho nechám jeden den uležet. Je to hned po kachně nejlepší maso na grilu. . Samozřejmě ho napíchnu na rožeň a nechávám točit. Mohu vřele doporučit...
Jde to i na vepřové?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.239
Takhle blbě se může zeptat jen ženská. Proč by to nemělo proboha jít.......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takhle blbě se může zeptat jen ženská. Proč by to nemělo proboha jít.......
Díky za odpověď. Zvedl jste mi náladu. Jsem opravdu potěšená, že nemám doma něco takového, jako jste vy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
Přemýšlím, do čeho naložit ročního, pěkně osvaleného a prorostlého samce. Chceme ho ugrilovat a kamarád přiveze švestkovou omáčku, která by se k tomu měla hodit.
Normálně jsem zvyklá upatlat marinádu z protlaku a grilovacího koření, ale to se k sobě podle mě nehodl. Pak umím ještě česnekovou marinádu, ale to taky nevim.
Dík za nápady
Zdravím,
tak by mě zajímalo jak dopadla grilovačka a do čeho jste naložila králíka a jaký byl úspěch. Chystám se ugrilovat králičí roládu a nějaká inspirace by nebyla špatná. Dík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
tak by mě zajímalo jak dopadla grilovačka a do čeho jste naložila králíka a jaký byl úspěch. Chystám se ugrilovat králičí roládu a nějaká inspirace by nebyla špatná. Dík
Já to vykoštěné a naklepané naložila do té pivní marinády.
Povedlo se, maso bylo výborné, zadní nohy a hřbet nebyly tuhé (přední ano, ale tam jsem to i předpokládala, páč ty nenaklepete, nevykostíte). Jen se to moc nehodilo k té švestkové omáčce .
Ale fakt nevím, co by se k ní hodilo, možná mladý pečený králík, kachna, kuře?
(omáčka je od šéfkuchaře v jedné restauraci, jeho vlastní recept, a byla původně k selátku, které bohužel bylo přesolené, takže zbyla a je strašně dobrá, proto s ní dělám takové cavyky)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já to vykoštěné a naklepané naložila do té pivní marinády.
Povedlo se, maso bylo výborné, zadní nohy a hřbet nebyly tuhé (přední ano, ale tam jsem to i předpokládala, páč ty nenaklepete, nevykostíte). Jen se to moc nehodilo k té švestkové omáčce .
Ale fakt nevím, co by se k ní hodilo, možná mladý pečený králík, kachna, kuře?
(omáčka je od šéfkuchaře v jedné restauraci, jeho vlastní recept, a byla původně k selátku, které bohužel bylo přesolené, takže zbyla a je strašně dobrá, proto s ní dělám takové cavyky)
Ještě bych se zeptala jakým způsobem jste grilovali na čem a jak dlouho. Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě bych se zeptala jakým způsobem jste grilovali na čem a jak dlouho. Děkuji
naležato na obyčejném grilu a grilovacím uhlí (víc neposloužím, griluje vždy kamarád, kterého to, narozdíl ode nás baví a umí to).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.84
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neporadím do čeho naložit, ale roční králík není tak starý, aby se nedal sníst.Zvážil bych ale, jesli ho grilovat.
Žena nedávno vařila samce starého rok a čtvrt a libovala si, že jí maso z něj chutná daleko lépe než ze čtyřměsíčních mladých. Je pravda, že je vyzrálé. Teď budu ale zabíjet dva 4.5 leté kusy tak nevím jestli to hodím psům něbo ženě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.84
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
naležato na obyčejném grilu a grilovacím uhlí (víc neposloužím, griluje vždy kamarád, kterého to, narozdíl ode nás baví a umí to).
Na výstavě v Zašové se vždy dělají kuřecí steaky na mramorové desce posazené na bubnu ze staré pračky, v němž se topí. Naloženo přes noc v grilovacím koření a nenaklepané. Za 30 min. hotové a výborné. Zkusil jsem doma to samé s vykostěným králičím stehnem na pánvičce a taky rychlé a měkké. Z dědictví mám staré heblo v němž se vařily trnky (povidla). Pamatuji, že naposledy snad za mého mládí někdy před 40-50 léty. Za první republiky to vyráběl můj děda - zámečník. Tak plánuji, že boky odřežu, z vrchu osadím mramorovou deskou (válí se mi něco na zahradě) a vyrobím obdobný gril, jako Zašové.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na výstavě v Zašové se vždy dělají kuřecí steaky na mramorové desce posazené na bubnu ze staré pračky, v němž se topí. Naloženo přes noc v grilovacím koření a nenaklepané. Za 30 min. hotové a výborné. Zkusil jsem doma to samé s vykostěným králičím stehnem na pánvičce a taky rychlé a měkké. Z dědictví mám staré heblo v němž se vařily trnky (povidla). Pamatuji, že naposledy snad za mého mládí někdy před 40-50 léty. Za první republiky to vyráběl můj děda - zámečník. Tak plánuji, že boky odřežu, z vrchu osadím mramorovou deskou (válí se mi něco na zahradě) a vyrobím obdobný gril, jako Zašové.
Máte pravdu, grilování na kameni je lahůdka, maso je šťavnaté, lehce provoněné kouřem. Společně s masem se snadno ugriluje i zelenina a brambory. Luxusní jídlo, příjemné posezení. My grilujeme na žulovém kameni, používá se také lávový. Kameníci mají tyto desky často už nařezané a připravené z různých zbytků. Vím, že nebyl vůbec problém ho koupit a nebyl drahý.