Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.10.2007 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.209

Kto má nejaký dobrý recept na kuchynskú úpravu králika ?

Neregistrovaný uživatel

19.10.2007 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kto má nejaký dobrý recept na kuchynskú úpravu králika ?

Na zelenině. Králíka naporcuji a peču na mrkvi,celeru , petrželi . Použiji ještě bobkový list, pepř,nové koření,můžete přidat jalovec a samozřejmě sůl.Ještě jsem zapomněla na cibuli a kdo má rád tak může přidat česnek.Ke králíkovi můžete přidat i kus bůčku,podlijete ,přiklopíte a pečete. Je to opravdu výborné. Chválí to i strávníci,kteří zrovna nestojí o zeleninu. Dobrou chuť. Renata

Neregistrovaný uživatel

19.10.2007 20:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.74

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na zelenině. Králíka naporcuji a peču na mrkvi,celeru , petrželi . Použiji ještě bobkový list, pepř,nové koření,můžete přidat jalovec a samozřejmě sůl.Ještě jsem zapomněla na cibuli a kdo má rád tak může přidat česnek.Ke králíkovi můžete přidat i kus bůčku,podlijete ,přiklopíte a pečete. Je to opravdu výborné. Chválí to i strávníci,kteří zrovna nestojí o zeleninu. Dobrou chuť. Renata

zadní nohy vykostit (můžu vykostit i hřbet), maso nakrájert na kostičky, osmahnout na oleji, vhodit jednu cibuli na kolečka a mírně podlít, pak dusit. Až bude maso měkké, vmíchat kečup, a pórek na kolečka, osolit, mírně přisladit. Už jen 2 minuty podusit a vypnout. Podávám s rýží. Ňam, ňam. To na zelenině znám a taky super.
Zbytek částí králíka udělám např. na bílou smetanovou omáčku.

Neregistrovaný uživatel

20.10.2007 23:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.74

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zadní nohy vykostit (můžu vykostit i hřbet), maso nakrájert na kostičky, osmahnout na oleji, vhodit jednu cibuli na kolečka a mírně podlít, pak dusit. Až bude maso měkké, vmíchat kečup, a pórek na kolečka, osolit, mírně přisladit. Už jen 2 minuty podusit a vypnout. Podávám s rýží. Ňam, ňam. To na zelenině znám a taky super.
Zbytek částí králíka udělám např. na bílou smetanovou omáčku.

Tchýně dělá králíka normálně jako na svíčkovou, není to hovězí, ale také dobré. Ke králíkovy,vždy ať ho dělám jakkoliv, přidávám kousek špeku, dostane super chuť a maso je narůžovělé.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2007 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.206

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tchýně dělá králíka normálně jako na svíčkovou, není to hovězí, ale také dobré. Ke králíkovy,vždy ať ho dělám jakkoliv, přidávám kousek špeku, dostane super chuť a maso je narůžovělé.

Králík jde dělat na xzpůsobů. Zkuste jej jako čínu: já si vykostím nějaký ten hřbet, pak to nakrájím na kousky a klasicky naložím do solamylu, trochy vody a vajíčka. Palk rychle orestuji a přidám koření dle chuti, zeleninu také podle momentální nabídky - většinou je to paprika, pórek, sojové klíčky, černé houby, sojová omáčka. Jeden den se to naloží a druhý den je večeře během půl hodinky hotová. Maso je krásně měkké.

Nebo vykostím zadní nohy, přes mikroten.sáček je rozklepu a naplním je stejně jako klasické ptáčky z hovězího. I postup volím stejný.

Taková ta bláná pod břichem - tu moc nikdo nechce jíst a tak ji vždy odříznu, posypu kořením, položím plátek šunky nebo jinou uzeninu, položím plátek sýra, máznu trochu ostrou hzořčicí, zabalím - udělám z toho takový malý balíček. A když se ještě položí kousek nivy.....Většinou je po třech zabalím do alobalu tak, aby nevytekla šťáva a dám péct. Jo, zapomněla jsem: když je položím na alobal, tak než je zabalím, tak je pokapu trochou olivového oleje.

Dokonce jsem je nakládala jako rarášky z kuřecího masa - jen jsem jej nechala naložen o den déle - maso bylo stejně křehké a každý myslel, že je to krůta.


Těch receptů je víc než dost. Jasně, že se všude používá sůl.Jitka

Neregistrovaný uživatel

23.10.2007 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Králík jde dělat na xzpůsobů. Zkuste jej jako čínu: já si vykostím nějaký ten hřbet, pak to nakrájím na kousky a klasicky naložím do solamylu, trochy vody a vajíčka. Palk rychle orestuji a přidám koření dle chuti, zeleninu také podle momentální nabídky - většinou je to paprika, pórek, sojové klíčky, černé houby, sojová omáčka. Jeden den se to naloží a druhý den je večeře během půl hodinky hotová. Maso je krásně měkké.

Nebo vykostím zadní nohy, přes mikroten.sáček je rozklepu a naplním je stejně jako klasické ptáčky z hovězího. I postup volím stejný.

Taková ta bláná pod břichem - tu moc nikdo nechce jíst a tak ji vždy odříznu, posypu kořením, položím plátek šunky nebo jinou uzeninu, položím plátek sýra, máznu trochu ostrou hzořčicí, zabalím - udělám z toho takový malý balíček. A když se ještě položí kousek nivy.....Většinou je po třech zabalím do alobalu tak, aby nevytekla šťáva a dám péct. Jo, zapomněla jsem: když je položím na alobal, tak než je zabalím, tak je pokapu trochou olivového oleje.

Dokonce jsem je nakládala jako rarášky z kuřecího masa - jen jsem jej nechala naložen o den déle - maso bylo stejně křehké a každý myslel, že je to krůta.


Těch receptů je víc než dost. Jasně, že se všude používá sůl.Jitka

Máma ta to vykostí a dělá jako řízky..

Neregistrovaný uživatel

29.10.2007 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.45

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kto má nejaký dobrý recept na kuchynskú úpravu králika ?

Když máš králíků, že nevíš co s masem (není ti ho líto), tak se z něj dá dělat úplně cokoliv - řízky, guláš, ražničí, sekaná, svíčková, vykoštěné zadní kýty naplním jako roládu a pro jistotu zabalím do bránice a upeču, z těch blan na břiše dělám ptáčky, holandské řízky, prostě cokoliv. Pokud máš jenom nějakého sem tam, tak uděláš samozřejmě jenom nějakou mňamku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík