Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.230
DAjte nejaký dobrý recept na králika, nielen na smotane, sviečková.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DAjte nejaký dobrý recept na králika, nielen na smotane, sviečková.....
normální klasika upéct v pekáči z bučkem neni potom takový vysušený nebo udělat čínu ta je taky super
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
normální klasika upéct v pekáči z bučkem neni potom takový vysušený nebo udělat čínu ta je taky super
projeďte diskuzi zpět, asi 3 měsíce zpátky. Řešili jsme tu uzeného králíka, podívejte se na kozy, moderka, téma Jak vyvolat v rodině klusavku a slitavku.
Zcela obecně králičí z maldých (do půl roku starých) králíků můžete použít stejně jako kuřecí, staré králíky naložit jako zvěřinu, nebo pomlít do sekané, udělat klobásy. Zapojte fantazii a nebojte se experimentu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
projeďte diskuzi zpět, asi 3 měsíce zpátky. Řešili jsme tu uzeného králíka, podívejte se na kozy, moderka, téma Jak vyvolat v rodině klusavku a slitavku.
Zcela obecně králičí z maldých (do půl roku starých) králíků můžete použít stejně jako kuřecí, staré králíky naložit jako zvěřinu, nebo pomlít do sekané, udělat klobásy. Zapojte fantazii a nebojte se experimentu
Tak já teď dělala tenhle a fakt výborný.
Pytlácký králík: Ingredience:
marináda - 2 lžíce oleje, tymián, mletý bílý pepř, 2 stroužky česneku, petrželka
hladká mouka, cibule, čerstvé ( sušené ) houby, brambory na čtvrtky, plátky slaniny, vývar 1 kostka masoxu, smetana.
Postup přípravy: Maso naporcujeme, potřeme marinádou, kterou vyrobíme rozetřením všech ingrediencí, necháme přikryté v chladu přes noc. Pak poprášíme moukou, naskládáme do vymazaného pekáčku, posypeme cibulí, plátky hub ( sušené jsem přes noc namočila, nebo stačí krátce povařit ), bramborami a poklademe slaninou. Pečeme přikryté asi 1/2 hodiny, pak podlijeme vývarem smíchaným se smetanou a pečeme, dokud se tekutina nevsákne. Ke konci odkryjeme, aby se opekla slanina.
Pokud již tento recept znáte tak jistě potvrdíte, že je to ňamka. Jinak já jsem to dělala z králíka 3,5kg tak jsem té marinády udělala poměrně více. Myslím, že ta je tak na králíka 1,5kg. A naše rodina má ráda česnek tak jsem dala přes půl paličky. Přeji dobrou chuť a hezkou neděli. Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já teď dělala tenhle a fakt výborný.
Pytlácký králík: Ingredience:
marináda - 2 lžíce oleje, tymián, mletý bílý pepř, 2 stroužky česneku, petrželka
hladká mouka, cibule, čerstvé ( sušené ) houby, brambory na čtvrtky, plátky slaniny, vývar 1 kostka masoxu, smetana.
Postup přípravy: Maso naporcujeme, potřeme marinádou, kterou vyrobíme rozetřením všech ingrediencí, necháme přikryté v chladu přes noc. Pak poprášíme moukou, naskládáme do vymazaného pekáčku, posypeme cibulí, plátky hub ( sušené jsem přes noc namočila, nebo stačí krátce povařit ), bramborami a poklademe slaninou. Pečeme přikryté asi 1/2 hodiny, pak podlijeme vývarem smíchaným se smetanou a pečeme, dokud se tekutina nevsákne. Ke konci odkryjeme, aby se opekla slanina.
Pokud již tento recept znáte tak jistě potvrdíte, že je to ňamka. Jinak já jsem to dělala z králíka 3,5kg tak jsem té marinády udělala poměrně více. Myslím, že ta je tak na králíka 1,5kg. A naše rodina má ráda česnek tak jsem dala přes půl paličky. Přeji dobrou chuť a hezkou neděli. Petra
tak třeba ja používám na uzeni hlavně starší chovné králiky maso klasicky naložím do pajcu a když je hotove tak před uzením kralika nemyji ale ponořím ho na 3 minuty do vařici vody pak ho dám udit a udit to snad vite jak přeji dobrou chut. DAN
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DAjte nejaký dobrý recept na králika, nielen na smotane, sviečková.....
My děláme obalovaného králíka v trojobalu jako řízek. A nebo pečeného se zeleninou..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já teď dělala tenhle a fakt výborný.
Pytlácký králík: Ingredience:
marináda - 2 lžíce oleje, tymián, mletý bílý pepř, 2 stroužky česneku, petrželka
hladká mouka, cibule, čerstvé ( sušené ) houby, brambory na čtvrtky, plátky slaniny, vývar 1 kostka masoxu, smetana.
Postup přípravy: Maso naporcujeme, potřeme marinádou, kterou vyrobíme rozetřením všech ingrediencí, necháme přikryté v chladu přes noc. Pak poprášíme moukou, naskládáme do vymazaného pekáčku, posypeme cibulí, plátky hub ( sušené jsem přes noc namočila, nebo stačí krátce povařit ), bramborami a poklademe slaninou. Pečeme přikryté asi 1/2 hodiny, pak podlijeme vývarem smíchaným se smetanou a pečeme, dokud se tekutina nevsákne. Ke konci odkryjeme, aby se opekla slanina.
Pokud již tento recept znáte tak jistě potvrdíte, že je to ňamka. Jinak já jsem to dělala z králíka 3,5kg tak jsem té marinády udělala poměrně více. Myslím, že ta je tak na králíka 1,5kg. A naše rodina má ráda česnek tak jsem dala přes půl paličky. Přeji dobrou chuť a hezkou neděli. Petra
Vdaka, toto naozaj skúsim
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DAjte nejaký dobrý recept na králika, nielen na smotane, sviečková.....
Ugrilovat místo kuřete - kdo jednou zkusí........musí být ale mladý atak do 3 kg
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ugrilovat místo kuřete - kdo jednou zkusí........musí být ale mladý atak do 3 kg
ako ugrilovať ? nie je to suché ? alebo v alobale ? žena robila také alobalové balíčky, ako živánsku:králičie mäso,zemaiky, cibuľa, slaninka....pokoreniť, posoliť, dávame aj rozmarín...mňam
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ako ugrilovať ? nie je to suché ? alebo v alobale ? žena robila také alobalové balíčky, ako živánsku:králičie mäso,zemaiky, cibuľa, slaninka....pokoreniť, posoliť, dávame aj rozmarín...mňam
NECHTE TOHO JAK TO ČTU TAK MÁM HLAD A ZBÍHAJ SE MI SLINY
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.93
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ako ugrilovať ? nie je to suché ? alebo v alobale ? žena robila také alobalové balíčky, ako živánsku:králičie mäso,zemaiky, cibuľa, slaninka....pokoreniť, posoliť, dávame aj rozmarín...mňam
Bez alobalu, venku na otočném grilu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ako ugrilovať ? nie je to suché ? alebo v alobale ? žena robila také alobalové balíčky, ako živánsku:králičie mäso,zemaiky, cibuľa, slaninka....pokoreniť, posoliť, dávame aj rozmarín...mňam
Když jsem byl menší tak jsme ho prošpekovávali a to co se špekem jsme dělali i s brambory(probramborovávali)..teď už králíka negrilujeme..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když jsem byl menší tak jsme ho prošpekovávali a to co se špekem jsme dělali i s brambory(probramborovávali)..teď už králíka negrilujeme..
dneska jsem pekla hřbet (jsme dva ke stolu, tak už při zabíjení porcuji do mrazáku zvlášť stehna a hlavy, hřbety nechávám i s bokovinkou). Maso jsem prošpikovala plátky česneku a do bříška jsem zašila nožičku klobásy a trochu míchaných vajíček. Pekla jsem obalené tenoučkými plátky špeku a pocukrované rozmarýnovými lístky. Manžel nad králičím většinou brblá a nějak nemá hlad, ale tohle mu zmizelo z talíře pomalu i s kostma a rychlostí světla. Myslela jsem, že mi zbyde na zítra k obědu. Nee. Nezbylo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.213
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dneska jsem pekla hřbet (jsme dva ke stolu, tak už při zabíjení porcuji do mrazáku zvlášť stehna a hlavy, hřbety nechávám i s bokovinkou). Maso jsem prošpikovala plátky česneku a do bříška jsem zašila nožičku klobásy a trochu míchaných vajíček. Pekla jsem obalené tenoučkými plátky špeku a pocukrované rozmarýnovými lístky. Manžel nad králičím většinou brblá a nějak nemá hlad, ale tohle mu zmizelo z talíře pomalu i s kostma a rychlostí světla. Myslela jsem, že mi zbyde na zítra k obědu. Nee. Nezbylo
Dnes som robil ražniči. Dal som asi 50% bravčového pliecka a 50% králičieho chrbta, tým pádom troška viac slaninky ako obyčajne.... MŇAM !!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DAjte nejaký dobrý recept na králika, nielen na smotane, sviečková.....
Doporučuji všem tuhle online kuchařku, je tam plno receptů, nejen na králíka, vlastně na všechno: http://recepty.atlas.cz/.