Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.187
sháním inspiraci, a tak mě napadlo založit místní "kuchařku" přidáte někdo svůj oblíbený recept?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sháním inspiraci, a tak mě napadlo založit místní "kuchařku" přidáte někdo svůj oblíbený recept?
králičí šunka ... pánové a dámy, toho bych se užral k smrti ....
ach jo ... do oběda daleko .... toto téma nečíst na lačno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
králičí šunka ... pánové a dámy, toho bych se užral k smrti ....
ach jo ... do oběda daleko .... toto téma nečíst na lačno
a jak se taková králičí šunka udělá? prozradíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a jak se taková králičí šunka udělá? prozradíte?
rád vám napíšu recept, mějte nějaký čas strpení - brnknu mojí mamce, ona to zná přesně ten recept. My to máme tak rozdělené, že ona ji udělá a já (s bráchou a tatkou) ji pak musím sníst ... jsem holt na konci potravinovéhop řetězce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
rád vám napíšu recept, mějte nějaký čas strpení - brnknu mojí mamce, ona to zná přesně ten recept. My to máme tak rozdělené, že ona ji udělá a já (s bráchou a tatkou) ji pak musím sníst ... jsem holt na konci potravinovéhop řetězce
tak na to si počkám, díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak na to si počkám, díky
králíka prošpikuju, nakrájím kořenovou zeleninu, cibuli, rajčata a žampiony. Do pekáče dám olej, na něj cibuli a kořenovku a žampiony, na to králíka a na něj cibuli a rajčata. Můžu posypat nějakými bylinkami, třeba bazalkou nebo oreganem. Samozřejmě posolím. Zakryju druhým pekáčem a pomalu dusím do měkka, přitom podlévám, aby bylo dost šťávy. K tomu je dobrá rýže. Můj indický švagr myslel, že je to kuře . Dobrou chuť. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.125
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
králíka prošpikuju, nakrájím kořenovou zeleninu, cibuli, rajčata a žampiony. Do pekáče dám olej, na něj cibuli a kořenovku a žampiony, na to králíka a na něj cibuli a rajčata. Můžu posypat nějakými bylinkami, třeba bazalkou nebo oreganem. Samozřejmě posolím. Zakryju druhým pekáčem a pomalu dusím do měkka, přitom podlévám, aby bylo dost šťávy. K tomu je dobrá rýže. Můj indický švagr myslel, že je to kuře . Dobrou chuť. Dana
taky díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
rád vám napíšu recept, mějte nějaký čas strpení - brnknu mojí mamce, ona to zná přesně ten recept. My to máme tak rozdělené, že ona ji udělá a já (s bráchou a tatkou) ji pak musím sníst ... jsem holt na konci potravinovéhop řetězce
uz mame recept?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sháním inspiraci, a tak mě napadlo založit místní "kuchařku" přidáte někdo svůj oblíbený recept?
zítra máme s kamarády grilovačku a potřebuju akutně poradit, jak králíka na gril?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zítra máme s kamarády grilovačku a potřebuju akutně poradit, jak králíka na gril?
já ať dělám králíka na jakýkoliv způsob, tak si ho nejlépe den dopředu nasolím. Maso zkřehne a je lepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sháním inspiraci, a tak mě napadlo založit místní "kuchařku" přidáte někdo svůj oblíbený recept?
tak tady je ten recept králičí šunky jak ji dělá moje mamka ...
Základním předpokladem je, že máte formu - kovová, bud bývá forma na zhruba 1,2 kg nebo pak tuším i větší zhruba na 3 kg. Pokud někdo nebude vědět, tak formu vyfotím at víte jak to vypadá, ale myslím, že to není nic extra a dá se to běžně koupit.
Mnou uváděný recept - dávkování a doba vaření je určená pro množství na tu formu 1,2 kg. Při větším množství úměrně zvyšujete množství jednotlivých surovin a asi by to chtělo prodoužit dobu vaření.
SUROVINY:
-1kg králičího masa, nakrájet na kousky - velikost cca jako na guláš, prostě ne moc velké, spíše menší.Maso nejlépe z hřbetu a zadních noh, pěkně očištěné, bez blan apod.(to lze namlet)
-20 dkg vepřového bůčku - také nakrájet na stejně velké kousky
-25g soli (může být i rychlosůl, šunka je pak o něco trvanlivější)
kávová lžička moučkového cukru
-1 dcl vody
POSTUP: Ve vodě ruzpustit cukr a sůl, nalít k nakrájenému masu (kraličí+vepř.) a míchat - pořádně dlouho, aby to bylo tím míchaním a ňahňáním jakoby vysušené. Do formy vložíte prázdný igelitový sáček (nevím přesně co je to za sáček, zkrátka nějaký, aby se to nerozpustilo při vaření ve vodě :-) ) a do toho sáčku ve formě začnete pěkně cpát to maso. Jakmile je to pěkně napěchované, tak na sáčku uděláte uzel nebo jen zatočíte (samozřejmě aby to přilnulo k tomu maso ... tzn. vytlačíte vzduch),uzavřete formu a necháte 1 den v chladnu (4 st. Celsia). Po jednodenním odležení v chladnu dáte povařit ve velkém hrnci s vodou - uzavřená forma s masem musí být ponořená ve vodě. Teplota vody by měla dosáhnout maximálně 80st.C. Tzn. dáte do vody, zapnete a jakmile to dosáhne 80 C, tak to při té teplotě necháte vařit 1 hodinu. VODA BY NEMELA DOSAHNOUT BODU VARU, fakt jen těch 80C. V podstate to je ten stav, kdy v te vode uvidite ode dna stoupat ty malinkate bublinecky. Celková doba úpravy v teplé vodě počínaje zapnutím je tak asi 1,5 - 2 hodiny.
Po uvařeni je vlastně hotovo .... necháte vychladnout a baštíte až se Vám dělají boule za ušima
Šunka by se neměla moc rozpadat ... určitě ale nečekejte, že to při sobě bude držet jako v obchodě prodávané šunky "zocelené" E-čkama. Pokud se Vám bude při krájení nějak moc rozpadat, tak soudruzi z NDR někde udělali chybu ...
Určitě to lze poupravit dle vlastní chuti - to co jsem popsal je šunka v "základní výbavě" . Ale v jednoduchosti je krása a mě moc chutná .... dá se to jíst samotné s chlebem nebo jako součást nějakých zelenino-masových salátů. Trvanlivost nevím ... u nás to vždycky zmizí dřív než se to stačí zkazit.
Dobrou chuť , milí labužníci.
Recept je bez záruky, otrávit byste se neměli .. já toho už požil kila a jak šikovný chlapec ze mě vyrostl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak tady je ten recept králičí šunky jak ji dělá moje mamka ...
Základním předpokladem je, že máte formu - kovová, bud bývá forma na zhruba 1,2 kg nebo pak tuším i větší zhruba na 3 kg. Pokud někdo nebude vědět, tak formu vyfotím at víte jak to vypadá, ale myslím, že to není nic extra a dá se to běžně koupit.
Mnou uváděný recept - dávkování a doba vaření je určená pro množství na tu formu 1,2 kg. Při větším množství úměrně zvyšujete množství jednotlivých surovin a asi by to chtělo prodoužit dobu vaření.
SUROVINY:
-1kg králičího masa, nakrájet na kousky - velikost cca jako na guláš, prostě ne moc velké, spíše menší.Maso nejlépe z hřbetu a zadních noh, pěkně očištěné, bez blan apod.(to lze namlet)
-20 dkg vepřového bůčku - také nakrájet na stejně velké kousky
-25g soli (může být i rychlosůl, šunka je pak o něco trvanlivější)
kávová lžička moučkového cukru
-1 dcl vody
POSTUP: Ve vodě ruzpustit cukr a sůl, nalít k nakrájenému masu (kraličí+vepř.) a míchat - pořádně dlouho, aby to bylo tím míchaním a ňahňáním jakoby vysušené. Do formy vložíte prázdný igelitový sáček (nevím přesně co je to za sáček, zkrátka nějaký, aby se to nerozpustilo při vaření ve vodě :-) ) a do toho sáčku ve formě začnete pěkně cpát to maso. Jakmile je to pěkně napěchované, tak na sáčku uděláte uzel nebo jen zatočíte (samozřejmě aby to přilnulo k tomu maso ... tzn. vytlačíte vzduch),uzavřete formu a necháte 1 den v chladnu (4 st. Celsia). Po jednodenním odležení v chladnu dáte povařit ve velkém hrnci s vodou - uzavřená forma s masem musí být ponořená ve vodě. Teplota vody by měla dosáhnout maximálně 80st.C. Tzn. dáte do vody, zapnete a jakmile to dosáhne 80 C, tak to při té teplotě necháte vařit 1 hodinu. VODA BY NEMELA DOSAHNOUT BODU VARU, fakt jen těch 80C. V podstate to je ten stav, kdy v te vode uvidite ode dna stoupat ty malinkate bublinecky. Celková doba úpravy v teplé vodě počínaje zapnutím je tak asi 1,5 - 2 hodiny.
Po uvařeni je vlastně hotovo .... necháte vychladnout a baštíte až se Vám dělají boule za ušima
Šunka by se neměla moc rozpadat ... určitě ale nečekejte, že to při sobě bude držet jako v obchodě prodávané šunky "zocelené" E-čkama. Pokud se Vám bude při krájení nějak moc rozpadat, tak soudruzi z NDR někde udělali chybu ...
Určitě to lze poupravit dle vlastní chuti - to co jsem popsal je šunka v "základní výbavě" . Ale v jednoduchosti je krása a mě moc chutná .... dá se to jíst samotné s chlebem nebo jako součást nějakých zelenino-masových salátů. Trvanlivost nevím ... u nás to vždycky zmizí dřív než se to stačí zkazit.
Dobrou chuť , milí labužníci.
Recept je bez záruky, otrávit byste se neměli .. já toho už požil kila a jak šikovný chlapec ze mě vyrostl.
díky moc za recept, musím co nejdříve vyskoušet a napíšurecenzi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak tady je ten recept králičí šunky jak ji dělá moje mamka ...
Základním předpokladem je, že máte formu - kovová, bud bývá forma na zhruba 1,2 kg nebo pak tuším i větší zhruba na 3 kg. Pokud někdo nebude vědět, tak formu vyfotím at víte jak to vypadá, ale myslím, že to není nic extra a dá se to běžně koupit.
Mnou uváděný recept - dávkování a doba vaření je určená pro množství na tu formu 1,2 kg. Při větším množství úměrně zvyšujete množství jednotlivých surovin a asi by to chtělo prodoužit dobu vaření.
SUROVINY:
-1kg králičího masa, nakrájet na kousky - velikost cca jako na guláš, prostě ne moc velké, spíše menší.Maso nejlépe z hřbetu a zadních noh, pěkně očištěné, bez blan apod.(to lze namlet)
-20 dkg vepřového bůčku - také nakrájet na stejně velké kousky
-25g soli (může být i rychlosůl, šunka je pak o něco trvanlivější)
kávová lžička moučkového cukru
-1 dcl vody
POSTUP: Ve vodě ruzpustit cukr a sůl, nalít k nakrájenému masu (kraličí+vepř.) a míchat - pořádně dlouho, aby to bylo tím míchaním a ňahňáním jakoby vysušené. Do formy vložíte prázdný igelitový sáček (nevím přesně co je to za sáček, zkrátka nějaký, aby se to nerozpustilo při vaření ve vodě :-) ) a do toho sáčku ve formě začnete pěkně cpát to maso. Jakmile je to pěkně napěchované, tak na sáčku uděláte uzel nebo jen zatočíte (samozřejmě aby to přilnulo k tomu maso ... tzn. vytlačíte vzduch),uzavřete formu a necháte 1 den v chladnu (4 st. Celsia). Po jednodenním odležení v chladnu dáte povařit ve velkém hrnci s vodou - uzavřená forma s masem musí být ponořená ve vodě. Teplota vody by měla dosáhnout maximálně 80st.C. Tzn. dáte do vody, zapnete a jakmile to dosáhne 80 C, tak to při té teplotě necháte vařit 1 hodinu. VODA BY NEMELA DOSAHNOUT BODU VARU, fakt jen těch 80C. V podstate to je ten stav, kdy v te vode uvidite ode dna stoupat ty malinkate bublinecky. Celková doba úpravy v teplé vodě počínaje zapnutím je tak asi 1,5 - 2 hodiny.
Po uvařeni je vlastně hotovo .... necháte vychladnout a baštíte až se Vám dělají boule za ušima
Šunka by se neměla moc rozpadat ... určitě ale nečekejte, že to při sobě bude držet jako v obchodě prodávané šunky "zocelené" E-čkama. Pokud se Vám bude při krájení nějak moc rozpadat, tak soudruzi z NDR někde udělali chybu ...
Určitě to lze poupravit dle vlastní chuti - to co jsem popsal je šunka v "základní výbavě" . Ale v jednoduchosti je krása a mě moc chutná .... dá se to jíst samotné s chlebem nebo jako součást nějakých zelenino-masových salátů. Trvanlivost nevím ... u nás to vždycky zmizí dřív než se to stačí zkazit.
Dobrou chuť , milí labužníci.
Recept je bez záruky, otrávit byste se neměli .. já toho už požil kila a jak šikovný chlapec ze mě vyrostl.
ahoj,recept vypada dobre,jen by me zajimalo,jestli by to neslo bez te formy.Treba jako kdyz se dela tlacenka.Jinak budu muset tu formu nekde shanet a nevim jak to vypada.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ahoj,recept vypada dobre,jen by me zajimalo,jestli by to neslo bez te formy.Treba jako kdyz se dela tlacenka.Jinak budu muset tu formu nekde shanet a nevim jak to vypada.
Taky se mi to moc líbí, a musím to vyzkoušet. Bez formy to asi nepůjde, protože ta forma má podle mě 2 důvody. 1) aby se to slisovalo a lisovalo se to i v době varu a 2) tím jak je to ve formě, tak se to maso nevaří klasicky ve vodě, ale vlastně se jako by "peče" nebo spíš "suší" při 80st. a tak to maso neztmavne ale zůstane červené. Toť můj názor...Ale určitě to chce pokus. Jak říká Evžen Huml Bohoušovi, když míchá těsto pro kapry : "proč by to nemělo bejt dobrý, když jsou v tom samý dobrý věci....."
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky se mi to moc líbí, a musím to vyzkoušet. Bez formy to asi nepůjde, protože ta forma má podle mě 2 důvody. 1) aby se to slisovalo a lisovalo se to i v době varu a 2) tím jak je to ve formě, tak se to maso nevaří klasicky ve vodě, ale vlastně se jako by "peče" nebo spíš "suší" při 80st. a tak to maso neztmavne ale zůstane červené. Toť můj názor...Ale určitě to chce pokus. Jak říká Evžen Huml Bohoušovi, když míchá těsto pro kapry : "proč by to nemělo bejt dobrý, když jsou v tom samý dobrý věci....."
je to přesně tak jak píšete .... pointa je v tom mít pěkně růžovoučké, vláčné, měkké masíčko (šmankote ... já slintám a v ledniččce mám ted akorát tak tu hnusnou Majku z Hame ).
Ta formu - pokud do vyhledávače na interneu zadáte "forma na šunku", tak vám to něco najde ... většinou teda hranaté, ale na tvaru nezáleží. My doma máme už mnoho roku formu válcového tvaru: valec o prumeru cca 20 cm, celková výška formy se asi 40 cm a má to pochoptelně na vrchu formy opěru se dvěma pružinama a ty tlačí na víko, kterým pak stlačujete obsah formy.
Zkusil bych třeba nějaký čas hledat po internetových bazarech, nebo si i sami dejte inzerát na nějaký portál ... lidi maj doma mnohdy věci co nepoužívají a za "mrský" peníz se toho rádi zbaví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
je to přesně tak jak píšete .... pointa je v tom mít pěkně růžovoučké, vláčné, měkké masíčko (šmankote ... já slintám a v ledniččce mám ted akorát tak tu hnusnou Majku z Hame ).
Ta formu - pokud do vyhledávače na interneu zadáte "forma na šunku", tak vám to něco najde ... většinou teda hranaté, ale na tvaru nezáleží. My doma máme už mnoho roku formu válcového tvaru: valec o prumeru cca 20 cm, celková výška formy se asi 40 cm a má to pochoptelně na vrchu formy opěru se dvěma pružinama a ty tlačí na víko, kterým pak stlačujete obsah formy.
Zkusil bych třeba nějaký čas hledat po internetových bazarech, nebo si i sami dejte inzerát na nějaký portál ... lidi maj doma mnohdy věci co nepoužívají a za "mrský" peníz se toho rádi zbaví.
http://aukro.cz/search.php?string= forma+na+%C5%A1unku&country=56
mezera za =
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
http://aukro.cz/search.php?string= forma+na+%C5%A1unku&country=56
mezera za =
Ahoj, taky něco přidám - vykostěného králíka - nejlépe maso z hřbetu a zadních stehen nakrájím na kousky, osolím, přidám kari, chili, pepř, zázvor, sojovou omáčku, nakonec 1 žloutek, je možné dát i kapku oleje, ale olej tam nemusí - dobře promíchám a nechám do příštího dne proležet. Ráno přidám ještě trochu sojovky, zamíchám a přidám solamyl (škrob), zase dobře promíchám a nechám ještě proležet. Potom to na tuku na prudko osmažím - a dělám to tak dlouho, až je maso hotové. Přendám to na talíř a na pánev dám znovu olej nebo sádlo, osmažím cibuli s česnekem - (někdy ho nastrouhám, někdy ho nechám jen na nudličky), přidám asi 2 lžíce sojovky, 1 dcl bílého vína, přidám znovu koření - kari, čili, pepř, zázvor a vydusím alkohol (asi 1 min) do takové omáčky přidám maso a chvíli míchám. Je to papina.
Tento způsob se dá také obměňovat, že na cibuli můžu ještě podusit žampiony nebo hlívu a až pak dám omáčku a maso.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.56
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
http://aukro.cz/search.php?string= forma+na+%C5%A1unku&country=56
mezera za =
Boha jeho!... vzpomínky mládí a mámina králičí šunkááááá !!!! Ve staré válcové forměěě !!!! Mňam !!!
Jo, bez formy to fakt nejde. Bez pragandy (rychlosoli), pouze se solí, vydrží málo, odhadem 4-5 dní?, ale je fááákt boží, doporučuju udělat a zkusit!
:-)