Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.98

Milí chovatelé. stále častěji se všude možně hovoří o králičím mase, to všichni víme, taky máme všichni zcela jistě vlastní recepty na to, jak králíka upravit. Mám jen jeden dotaz, který se týká králičích řízků - jak to udělat, aby se daly udělat řízky z králíka, aby nebylo maso kolem kosti trochu krvavé. Mám takový pocit z dětství, že občas kousek krvavého prokoukl. Existuje tedy nějaká rada, jak si poradit s přípravou králičích řízků, pokud zrovna nechci maso vykošťovat? M

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 11:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milí chovatelé. stále častěji se všude možně hovoří o králičím mase, to všichni víme, taky máme všichni zcela jistě vlastní recepty na to, jak králíka upravit. Mám jen jeden dotaz, který se týká králičích řízků - jak to udělat, aby se daly udělat řízky z králíka, aby nebylo maso kolem kosti trochu krvavé. Mám takový pocit z dětství, že občas kousek krvavého prokoukl. Existuje tedy nějaká rada, jak si poradit s přípravou králičích řízků, pokud zrovna nechci maso vykošťovat? M

na trochu rozpáleného oleje dát obalené porce, nevykoštěné,přikrýt pokličkou cca na hodinku.Měkká smažená mňamka.Lenka

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.98

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
na trochu rozpáleného oleje dát obalené porce, nevykoštěné,přikrýt pokličkou cca na hodinku.Měkká smažená mňamka.Lenka

ASI SE TO MÁ SMAŽIT NA DOSTI MALÉM "PLAMENU", ŽE?

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 13:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ASI SE TO MÁ SMAŽIT NA DOSTI MALÉM "PLAMENU", ŽE?

ano, pomalinku.Lenka

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 14:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.98

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ano, pomalinku.Lenka

Tak děkuji za radu, teď jen počkám, až králíci dorostou. Začínají se právě rodit. Mějte se hezky. M

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 14:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.71

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak děkuji za radu, teď jen počkám, až králíci dorostou. Začínají se právě rodit. Mějte se hezky. M

nejlépe vykostit, mé děti králíka skoro nejí,ale jakmile vykostím udělám řízky ještě si mnohokrát přidají a diví se jak je to dobré m.f

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 18:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.51

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milí chovatelé. stále častěji se všude možně hovoří o králičím mase, to všichni víme, taky máme všichni zcela jistě vlastní recepty na to, jak králíka upravit. Mám jen jeden dotaz, který se týká králičích řízků - jak to udělat, aby se daly udělat řízky z králíka, aby nebylo maso kolem kosti trochu krvavé. Mám takový pocit z dětství, že občas kousek krvavého prokoukl. Existuje tedy nějaká rada, jak si poradit s přípravou králičích řízků, pokud zrovna nechci maso vykošťovat? M

Nevykoštěné porce z jedné strany naříznout až ke kosti (aby byla kost vidět), okolo kosti maso naklepu a obalím. Ještě se nestalo že by se nepropeklo. A nemusím to opékat ani tu hodinu.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.98

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milí chovatelé. stále častěji se všude možně hovoří o králičím mase, to všichni víme, taky máme všichni zcela jistě vlastní recepty na to, jak králíka upravit. Mám jen jeden dotaz, který se týká králičích řízků - jak to udělat, aby se daly udělat řízky z králíka, aby nebylo maso kolem kosti trochu krvavé. Mám takový pocit z dětství, že občas kousek krvavého prokoukl. Existuje tedy nějaká rada, jak si poradit s přípravou králičích řízků, pokud zrovna nechci maso vykošťovat? M

Já smažím vždy ve friťáku, tam máte podstatně nižší teplotu než normálně na pánvičce. Tedy smažíte asi 10-15min a úplně bez problému. Luděk

Neregistrovaný uživatel

18.3.2010 20:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.71

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milí chovatelé. stále častěji se všude možně hovoří o králičím mase, to všichni víme, taky máme všichni zcela jistě vlastní recepty na to, jak králíka upravit. Mám jen jeden dotaz, který se týká králičích řízků - jak to udělat, aby se daly udělat řízky z králíka, aby nebylo maso kolem kosti trochu krvavé. Mám takový pocit z dětství, že občas kousek krvavého prokoukl. Existuje tedy nějaká rada, jak si poradit s přípravou králičích řízků, pokud zrovna nechci maso vykošťovat? M

Já to dělám jako babička:Normálně osmažím porce králíka, pak je naskládám do pekáčku, podleju dvěna deci vody, přikreju pokličkou a hodinku nechám dojít v troubě.Není to křupavý, ale jen se rozsejpá a je krásně šťavnatej.

Neregistrovaný uživatel

19.3.2010 07:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.112

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já to dělám jako babička:Normálně osmažím porce králíka, pak je naskládám do pekáčku, podleju dvěna deci vody, přikreju pokličkou a hodinku nechám dojít v troubě.Není to křupavý, ale jen se rozsejpá a je krásně šťavnatej.

Vykoštěné maso umelu třeba se sýrem a udělám řízky. SUPER BAŠTA

Neregistrovaný uživatel

22.3.2010 11:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239

Z králka odřežu přední kytky, nakrojím až na kost a poklepu (jaký vše již popsáno). Ze hřbetu odkrojím maso a zadní kytky vykostím. Práce na 5 minut. a řízky jsou bezvadný, manželovi vysmažím i játra. Celou kostru králíka uvařím společně se zeleninou HALALI, nic jiného nepřidávám. Po uvaření vyberu kosti a vývar s masem upravím jako svíčkovou. Nemá to chybu !!!!

Neregistrovaný uživatel

26.3.2010 10:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.98

To jsou bezva nápady. Kdo víte, prosím, ještě nějaké můžete přidat. Aby se nám totiž ti naši ušáci nepřejedli.
M

Neregistrovaný uživatel

26.3.2010 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Na silnější plátky nakrájený špek, na špalíčky nakrájená kořenová zelenina, pár celách snítek tymiánu, pár bobkových listů, jalovec, pepř, nové koření - vše celé kuličky - pár menších cibulí překrojených na půlku a nebo větších na čtvrtky, malé klidně celé, sůl. Králičí přední nohy, na podobné kousky nasekané hrudníky, kuřecí paličky, křídla, prostě jakákoli "obíračka" z králíků či drůbeže (bez kůže), nasekaná srnčí žebra........ Protřepat v pekáči s pokličkou, zalít dvoudeckou červeného a přikryté šoupnout na hodinku a půl, dvě dusit na cca 180°C dusit v troubě. Pak odklopit, zkusit jestli je už maso měkké, na cca půl hodinky zvýšit teplotu na 230°C a udělat "kůrku". Příloha brambory, br. kaše, pohanka, rýže, ale úplně nejlépe čerstvý chleba.
Mám v srpnu narozeniny, "uklízím" takto do kamarádů nastřádané balíčky s "neoblíbenými" kousky drůbeže a zvěřiny. Příprava není obtížná, i po upečení zůstává zelenina v kouscích a barevná, celé koření se snadno z talíře "odcvrnkne"......, voní to lákavě, chutná luxusně.
Zadejte si na "kozách" do vyhledavače "domácí alternativy průmyslově vyráběných potravin". Předloni jsme tam vařily o sto šest. Paštiky, klobásy, majonézy, šunky.....
Teda, jestli v nové fauně vyhledavač funguje. Nevyzkoušela jsem.
Jedovinka
Sakra, jsem přuhlášena a stejně na mne cení zuby kód, jestli třeba robot spamowy nejsem. Shit! :-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík