Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

7.9.2003 11:20
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den, může někdo pomoci mému papouškovi - senegalský, v poslední době má průjem, pije velké množství vody, semínka skoro vůbec nebere. Nepodávám mu žádné jiné krmení, pořád jen pije a jeho trus je vodnatý. Skusím heřmánkoví čaj, ale co ještě? Děkuji za každou radu.
Fanda

Neregistrovaný uživatel

7.9.2003 23:20
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, může někdo pomoci mému papouškovi - senegalský, v poslední době má průjem, pije velké množství vody, semínka skoro vůbec nebere. Nepodávám mu žádné jiné krmení, pořád jen pije a jeho trus je vodnatý. Skusím heřmánkoví čaj, ale co ještě? Děkuji za každou radu.
Fanda

Pokud tento stav trva uz delsi dobu, vezmete papouska k veterinari !

Vodnatost trusu je spis dusledek toho, ze neprijima temer zadnou nebo jen malo pevne stravy (seminka), ktera by trus zahustila. Spis se mi nelibi to, ze nezere a hodne pije, to by mohlo znamenat nejake vazne onemocneni napr. vnitrnich organu.

Neregistrovaný uživatel

11.9.2003 21:05
Neregistrovaný uživatel

Fanda

Predesilam, ze v zadnem pripade nechci problem bagatelizovat, rozhodne vyhledejte veterinare specializovaneho na exoty. Nicmene podobne priznaky jsem mel u sve mlade samicky senegalce a ted mi to dela i meyerak. Po konzultaci s veterinarem jsme dosli k zaveru, ze jde u techto druhu o pomerne obvykly stav, kdy mlady hloupy papousek proste hodne pije, jako male dite. Prebytecna tekutina je tudiz vylucovana ledvinami. U senegalky se stav po nekolika mesicich samovolne upravil, meyerak je o hodne mladsi, takze ocekavam totez. Pritom ovsem oba ptaci prijimaji potravu v uplne normalnim mnozstvi.
Pokud mate mlade a nemate zkusenosti s jinymi papousky, mozna povazujete prijimane mnozstvi za nedostatecne. Mladata ve stari do nekolika malo mesicu prijimaji potravy mnohem vice nez v pozdejsim veku, treba tento prirozeny ubytek "zravosti" mylne pokladate za nemoc. Kazdopadne ale kontaktujte veterinare radeji zbytecne, nez aby mel mit papousek vaznejsi nasledky..

S pozdravem Jirka

Neregistrovaný uživatel

12.9.2003 09:15
Neregistrovaný uživatel

Fanda

Všem děkuji.
Fanda

Neregistrovaný uživatel

12.9.2003 18:29
Neregistrovaný uživatel

Všem děkuji.
Fanda

Také jsem u senegálců měl tento problém,několik dní dostávali jen piškoty(suché)a vše se srovnalo.Přesto doporučuji vyšetření trusu u veterináře.Přeji mnoho úspěchů.Josef.

Polm

5.11.2019 15:37
Polm

XXX.XXX.32.173

Může mi někdo prosím poradit. Mám korelu teď má vajíčka a má průjem. Víte někdo co s tím. Děkuji za každou odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík