Neregistrovaný uživatel

Dnes odpoledne mi zemrela andulka.
Ještě ráno byla na bydýlku a vypadala, že je v pořádku. Odpoledne jsem ji našla na dně klece v rohu (zobákem natlačenou do rohu). žádné vyditelné poranění neměla. Když jsem se vrátila za hodinu byla mrtvá. Podle krmení dnes už nežral, ale včera večer ještě vesele zobal klas a zrní. Měla jsem ji 3 měsíce a kupovali jsme ji jako dvou měsíční, čím by to mohlo být??
Díky za každý názor či radu. Chci si zase koupit andluku, ale mám obavy aby zase nezmřela.
Díky Katka
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dnes odpoledne mi zemrela andulka.
Ještě ráno byla na bydýlku a vypadala, že je v pořádku. Odpoledne jsem ji našla na dně klece v rohu (zobákem natlačenou do rohu). žádné vyditelné poranění neměla. Když jsem se vrátila za hodinu byla mrtvá. Podle krmení dnes už nežral, ale včera večer ještě vesele zobal klas a zrní. Měla jsem ji 3 měsíce a kupovali jsme ji jako dvou měsíční, čím by to mohlo být??
Díky za každý názor či radu. Chci si zase koupit andluku, ale mám obavy aby zase nezmřela.
Díky Katka
nemate ji v kuchyni? Mohlo dojit k otraveni vyparu pri smazeni na teflonu
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nemate ji v kuchyni? Mohlo dojit k otraveni vyparu pri smazeni na teflonu
I mně zemřela dnes (do rána)andulka. I jí byly tři měsíce a měli jsme ji měsíc. My jsme ji sice měli v kuchyni, ale máme tam andulky odjakživa .... Ach jo.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
I mně zemřela dnes (do rána)andulka. I jí byly tři měsíce a měli jsme ji měsíc. My jsme ji sice měli v kuchyni, ale máme tam andulky odjakživa .... Ach jo.
Co leštěnky na nábytek ve spreich . Jednou mi tak manželka otrávila o vánocích celej chov kanárů.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co leštěnky na nábytek ve spreich . Jednou mi tak manželka otrávila o vánocích celej chov kanárů.
Byla umistena v obyvaku. a jedine co me napada je pocitac,ale ten byl tak 1,5m od klece. A lesteku jsem take nepouzila. Co jsem zapomnela napsat, ze napadal na pravou stranu-jakoby obdoba lidske mrtvice ale nevin zda je to mozne a hlavne u tak mladeho ptaka. Diky Katka
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Byla umistena v obyvaku. a jedine co me napada je pocitac,ale ten byl tak 1,5m od klece. A lesteku jsem take nepouzila. Co jsem zapomnela napsat, ze napadal na pravou stranu-jakoby obdoba lidske mrtvice ale nevin zda je to mozne a hlavne u tak mladeho ptaka. Diky Katka
Jediný co nám zbejvá zapsat si přesně co jsme ten den dělali. No a příští vánoce to nedělat. Holky není to prdel ja nad těma kanárama taky brečel .
koštěě

XXX.XXX.46.44
Mně chcípla andulka když mi bylo 5 let a bylo to kvůli tomu, že jsem jí dala vodku.
anonym36

XXX.XXX.32.90
Ahoj. Mojí sestry andulka náhle zemřela. Nemáme ponětí co se stalo. Tak nějak můžu popsat co jsme dělali a co jsem slyšel. Včera večer byla andulka úplně v pohodě, dokonce si mi i poprvé sedl na prst. hráli jsme si s ním asi do 21:00 jako obvykle. Poté jsem koukal na televizi asi do 1 ráno a ještě v tu dobu jsem slyšel sestru jak k němu mluví. I přesto mě šíleně zarazilo že a mnou matka ráno přišla se slovi "co jste s ním dělali". Nevěděl jsem o co jde dokud mi to máma nevysvětlila. Je to smutná situace. Jestli je zde jakýkoliv odborník tak bych chtěl rozřešení. Sestry pokoj je nejál od kuchyně takže teflon nepřichází v úvahu. Čistidla se sestra nikdy ani nedotkla. Okna byla tu noc zavřená. Prosím moc o pomoc. Děkuji všem cocse zapojí.
anonym36
napsal(a):
Ahoj. Mojí sestry andulka náhle zemřela. Nemáme ponětí co se stalo. Tak nějak můžu popsat co jsme dělali a co jsem slyšel. Včera večer byla andulka úplně v pohodě, dokonce si mi i poprvé sedl na prst. hráli jsme si s ním asi do 21:00 jako obvykle. Poté jsem koukal na televizi asi do 1 ráno a ještě v tu dobu jsem slyšel sestru jak k němu mluví. I přesto mě šíleně zarazilo že a mnou matka ráno přišla se slovi "co jste s ním dělali". Nevěděl jsem o co jde dokud mi to máma nevysvětlila. Je to smutná situace. Jestli je zde jakýkoliv odborník tak bych chtěl rozřešení. Sestry pokoj je nejál od kuchyně takže teflon nepřichází v úvahu. Čistidla se sestra nikdy ani nedotkla. Okna byla tu noc zavřená. Prosím moc o pomoc. Děkuji všem cocse zapojí.
Normálně si objednejte detektiva, neserte se.
anonym36
napsal(a):
Nic na tom již nezměníte a důvodů může být mnoho. Je běžné, že takto náhle skončí bez příznaků jakékoli zvíře ,ale i člověk....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jediný co nám zbejvá zapsat si přesně co jsme ten den dělali. No a příští vánoce to nedělat. Holky není to prdel ja nad těma kanárama taky brečel .
Já to taky znám
JoPe
napsal(a):
Nic na tom již nezměníte a důvodů může být mnoho. Je běžné, že takto náhle skončí bez příznaků jakékoli zvíře ,ale i člověk....
Vystihl jste to naprosto přesně. Jen dodám, že kdo chová ptactvo více roků, tak zjistí, že úhyny jsou a budou, i kdyby byl chovatel sebechytřejší.
I z uvedených reakcí někdy dobrých, někdy nepoužitelných se dá poučit.
Pro začátečníky uvedu pár známých příčin náhlého úhynu:
V bytě někdo rozsvítí v noci, většinou to spícím ptákům nevadí, ale při zhasnutí může narazit hlavičkou a výron a smrt. Venku to platí pro světla z aut a pod. V noci kočka, kuna a ptáci se utlučou. Krahujec i na voliéře s dvojitým pletivem může způsobit umlácení ptáků, pokud nemají krytý zálet. Lasice nechává mrtvilky s načatou hlavou nebo jen prokouslý krk. Mrtvého jedince je třeba prohlédnout, rozříznout, podívat se na střeva a hrudní dutinu, stahnutím kůžičky z hlavy se může objevit krevní výron po nárazu nebo propíchnutí drápem.
Pták může žrát, vypadat jako normálně a třeba je hubený, začervený a pod.
Ptáci by měli mít stálý režim dne. V bytě se v týdnu neponocujea třeba v sobotu ano, ráno se prodlouží noczatemněním, aby se pospalo. Tohle si začátečmíci neuvědomují, že tím papouška stresují, ale na to se neumírá.
Kdo něco chová, měl by mít čas pozorovat a pak zavčas pozná, že není něco v pořádku.
Jen mě trochu udivuje, jek občas někdo radí a uvede, že daný druh nechová.
V tom případě by měl uvést zdroj své rady ať už to je literatura, internet, či zkušenost kolegy.
Někdo to občas dělá a těchto rad si vážím.
anonym36
napsal(a):
Reakci už jsem napsal, ale jen komkrétní poznámku .
Ikdyž je to jen andulka, tak v jednu hodinu ráno s ní nemá sestra co povídat. Do 21 hod jako obvykle jste se s ní bavili a pak má spát. Ponocujete, ráno pak spíte a ani nevíte, že pták je mrtvý, když to oznamuje matka. Jistě z toho andulka neuhynula, ale takhle se to nedělá.
anonym36
napsal(a):
Trochu bych na sestru udeřila.
Dobrý den.. Z ničeho nic mě naráz umřeli 3 andulky,.. Byly to dcery miláčci. Pokaždé když byla doma je pouštěla.. Prostě všichni na zemi..
Fakt jsem v šoku.. Asi cca 2 roky měli určitě..
Dcera už to oplakala.. A moc jí to mrzí.. Vůbec nechápu jak je to možné.
Měla je ve svém pokojíku..
Zuzana Šoba
napsal(a):
Dobrý den.. Z ničeho nic mě naráz umřeli 3 andulky,.. Byly to dcery miláčci. Pokaždé když byla doma je pouštěla.. Prostě všichni na zemi..
Fakt jsem v šoku.. Asi cca 2 roky měli určitě..
Dcera už to oplakala.. A moc jí to mrzí.. Vůbec nechápu jak je to možné.
Měla je ve svém pokojíku..
Nemáte v pokojíku nějakou novou rostlinu, kterou mohly andulky oždibovat? Mohla být jedovatá.... Nebo mohly kousat třeba fixu a podobně. Ony jsou hodně zvídavé. Zkuste se nad tím zamyslet Tohle je opravdu zvláštní.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!