Neregistrovaný uživatel

Dobry den, asi tak pred 2 tydny jsme davali dotaz ohledne uhynu mladych korel (ve zkratce: 1 snuska v poradku, 2. snuska, vsechni krom 1 zemreli, 3. snuska, zacali opet umirat, tak jsme vyhodili na radu vsechno, budku, nevylihli vajicka). Ted ale zacala opet snaset, nejdriv do krmitka, ted na zem. Takze by to byla uz 4. snuska. Budku jsem odebrala a vajicka beru. Bojim se ale, ze bude snaset do vycerpani, nebo bude po vice sneseni zadrzovat, co se mi jednou stalo, kdyz nemeli budku. Moc dekuji za rady.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den, asi tak pred 2 tydny jsme davali dotaz ohledne uhynu mladych korel (ve zkratce: 1 snuska v poradku, 2. snuska, vsechni krom 1 zemreli, 3. snuska, zacali opet umirat, tak jsme vyhodili na radu vsechno, budku, nevylihli vajicka). Ted ale zacala opet snaset, nejdriv do krmitka, ted na zem. Takze by to byla uz 4. snuska. Budku jsem odebrala a vajicka beru. Bojim se ale, ze bude snaset do vycerpani, nebo bude po vice sneseni zadrzovat, co se mi jednou stalo, kdyz nemeli budku. Moc dekuji za rady.
Vrátit budku, protože je menší riziko nějakých potíží když samice snáší v klidu v budce. Pak budku s celou snůškou odebrat a podávat pouze zrniny a minerální doplňky, vyřadit vitamínové doplňky. (přechod na suchou dietu by měl snášení zastavit). Zpět bych jim dal budku až v létě na jedno hnízdění.
Pokud je to možné, koupit pár andulek či druhých korel na zkoušku hnízdění. Problémy s rozmnožováním může způsobit tak velké množství činitelů, že to nelze jen tak určit.
Chovu zdar.
Monna

XXX.XXX.107.191
Prosím o radu, máme korelu samičku 1,5 roku starou. Problém je v tom, že od jara už snesla 30ks vajíček. Krmení má zrna avšak bez slunečnice prý je enrgeticky hodně vydatná, z klece jsme postupně odstranili vše co by jí stimulovalo. Na noc jí dáváme do tmavé tiché místnosti, jelikož byla pořízená jako dom.mazlíček tak jsme jí chtěli i tak chovat, ale nyní už jí skoro vůbec nemůžeme hladit, jen drbeme na hlavičce. V kleci pořád tzv.kvočí a otírá zadeček o bidélka. Nevím co s tím??? Je nějaká možnost jak předejít snůšce? Jsme z toho nešťastní a nevíme si rady...Vajíček vždy snese 3-4 a po páru dnech si jich nevšímá. Kdyby to bylo pár vajíček tak to neřeším ale 30 za pár měsíců kusů mi už příjde moc. Vůbec nereaguje na všechna omezení i tmu v noci 8h denního světla a snáší pořád, zrcátka, hračky, houpačky nemá...Máme ji rádi a nechceme o ní přijít, ale nevíme co s tím?? Poraďte třeba krmení nízkoenergetické pro korely, druh značku nebo něco co by mohlo pomoci..Moc předem děkuji...