Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.229
Prosím může mi někdo poradit, jak šetrně přimět vlaštovky, aby si na mém balkóně nedělaly hnízdo?!
Vím, že to sem asi moc nepatří, ale už jsem z toho zoufalá!!!
Zkoušela jsem dávat alobal do rohu, ale (s prominutím) ty mrchy si začaly v klídku stavět na tom alobalu...
Jestli by někdo věděl, jak je odradit, tak ať mi prosím odpoví...
Děkuji!!!
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím může mi někdo poradit, jak šetrně přimět vlaštovky, aby si na mém balkóně nedělaly hnízdo?!
Zkoušela jsem dávat alobal do rohu, ale (s prominutím) ty mrchy si začaly v klídku stavět na tom alobalu...
Děkuji!!!
Lucie
Vlaštovky jsou chráněné ze zákona, z toho vyplývá že jakékoli zamezování jim ve stavbě hnízda, nebo jeho zničení je trestné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vlaštovky jsou chráněné ze zákona, z toho vyplývá že jakékoli zamezování jim ve stavbě hnízda, nebo jeho zničení je trestné.
Hnízdo shodit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.9
jsou mezi námi sprostáci,nic si z toho nedělejte Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
Dobrý den,
dle mého názoru pomůže jedině mechanická zábrana. Možná by se dal použít systém antikal ( www.antikal.cz ). Jinak pokud už letos hnízdí tak bych je nechal vyhnízdit a poté hnízdo odstranil a nainstaloval mechanickou zábranu. Jinak platí co už tady někdo uvedl, ze zákona jsou všichni ptáci i jejich hnízda chráněni. Osobně bych ale vlaštovkám v hnízdění nebránil, problémy s trusem se dají vyřešit vhodnou podložkou pod hnízdo.
Albert
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
Prosím, neshazujte je...Vždyť se to dá vyřešit jakkoliv jinak (viz přispěvky)...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím, neshazujte je...Vždyť se to dá vyřešit jakkoliv jinak (viz přispěvky)...
Kde vlaštovka sídlí, tam štěstí bydlí,
a odkud se stěhuje, tam neštěstí panuje.
/lidové přísloví/
a vemte prosím v potaz, že staří ludé opravdu nebyli hlúpí. Tak to je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
/lidové přísloví/
Sundejte ho dolu. Pokud tam nemají mladé což určitě nemají, tak není problém. Dejte tam ten alobal pořádně a uvidíte, že tam nebudou stavět hnízdo. Na některých balkónech vidím, že pod hnízdo lidé dělají poličku s dřevěnou deskou na kterou padají hovínka. Samozřejmě tuto poličku jednou za rok vymění za čistou desku a je to. To záleží na vás já bych to hnízdo zneškodnil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sundejte ho dolu. Pokud tam nemají mladé což určitě nemají, tak není problém. Dejte tam ten alobal pořádně a uvidíte, že tam nebudou stavět hnízdo. Na některých balkónech vidím, že pod hnízdo lidé dělají poličku s dřevěnou deskou na kterou padají hovínka. Samozřejmě tuto poličku jednou za rok vymění za čistou desku a je to. To záleží na vás já bych to hnízdo zneškodnil.
já bych pozval buldozer aby ti zbořil barák. Bude se ti to líbit ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.200
Víte abych pravdu řekl těm ochráncům. Pravděpodobně budete trochu střelení. Nevím nechcete si nechat udělat hnízda od vlaštovek v obyváku? co takhle v každém rohu ze dvě hnízda. jste normální, nebo co? Trochu se proberte a nebo jste nějací pubertální maniaci co to berou až moc vážně a asi na balkóně nemáte žádné hnízdo od vlaštovek, tak až Vám tam naserou hromadku, tak uvidíme co budete říkat a nebo co budou říkat Vaši rodiče. Rozhodně nebudou skákat radostí, že máte na balkoně od vlaštovek na zemi poklad.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Víte abych pravdu řekl těm ochráncům. Pravděpodobně budete trochu střelení. Nevím nechcete si nechat udělat hnízda od vlaštovek v obyváku? co takhle v každém rohu ze dvě hnízda. jste normální, nebo co? Trochu se proberte a nebo jste nějací pubertální maniaci co to berou až moc vážně a asi na balkóně nemáte žádné hnízdo od vlaštovek, tak až Vám tam naserou hromadku, tak uvidíme co budete říkat a nebo co budou říkat Vaši rodiče. Rozhodně nebudou skákat radostí, že máte na balkoně od vlaštovek na zemi poklad.
Jestli si myslíte, že je lepší si tam pověsit alobal a na ptáky se jezdit dívat do rezervace ............ Pes Vám doma nevadí ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
Věřím ,že je to pro Vás těžké když jste pořádkumilovná.Pocházím z vesnice a pro nás byl přílet vlaštovek a jiřiček(o ty se ve Vašem případě jedná spíš)vždy radostnou událostí. Rodiče dávali pod hnízda kus starého PVC které pak čas od času vyměnili nebo umyli.Bydlím dnes na malém městě a pod naší novou střechou si vrabci udělali asi osm hnízd.Jedinou nepříjemností nám jsou plné okapy hnízdního materiálu a mrtvolky ptáčat po deštích.Jsem ráda za to malé spojení s přírodou a je mi milejší křik vrabců než přelety letadel z Ruzyně v minutových intervalech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
Pokud již hnízdí, musíte je nechat. Shození je trestné. Ale rozhodně není trestné jim potom ve stavbě dalšího hnízda u vás na balkoně zamezit. Až mladí vylétnou, dejte tam ten alobal pořádně. A nic si nedělejte z příspěvků těch rádoby ochránců vlaštovek. Váš balkon není žádným tradičním hnízdištěm a spousta lidí si vlaštovky na balkoně nedokáže představit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud již hnízdí, musíte je nechat. Shození je trestné. Ale rozhodně není trestné jim potom ve stavbě dalšího hnízda u vás na balkoně zamezit. Až mladí vylétnou, dejte tam ten alobal pořádně. A nic si nedělejte z příspěvků těch rádoby ochránců vlaštovek. Váš balkon není žádným tradičním hnízdištěm a spousta lidí si vlaštovky na balkoně nedokáže představit.
Známý po nesnesitelném roce s vlaštovkami shodil hnízda a pod přesah střechy (kde byly hnízda) natáhl drát, na kterém má navléknuté háčky. Už několik let má pokoj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.200
co kdyby ti nekdo rozkopal xichtik...? Taky by se ti to libilo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Známý po nesnesitelném roce s vlaštovkami shodil hnízda a pod přesah střechy (kde byly hnízda) natáhl drát, na kterém má navléknuté háčky. Už několik let má pokoj.
KDE VLASTOVKA SIDLI TAM STESTI BYDLI.ODKUD SE STEHUJE TAM NESTESTI PANUJE, takze vam vsem kdo s nimi takto zachazite preju druhou cast prislovi. A verte tomu zeje to pravdive. Na kazdem sptrochu pravdy trochu. Znate jeste nejake podobne prislovi na vlastovky ? Toto se mi moc libi.
Jinak je mi z lidi na bliti, tedy z tech co pisi proti vlastovkam. Doufam, ze si ani jeden z nich nerika chovatel, protoze mu jde jen o svoje chcipaky ve voliere a na volne zijici ptactvo sere. Kdyz uz mam rad ptaky, tak vsechny. Stav vlastovek kazdorocne klesa ale hlavne ze mi zijou moje vzdechliny ve voliere ze kterejch mam aspon par kacek. Vlastovky mi neprinasej nic, to si asi rikate ? Tak jste ubozi lastovky prinasej vim nez si myslite.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.13
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
KDE VLASTOVKA SIDLI TAM STESTI BYDLI.ODKUD SE STEHUJE TAM NESTESTI PANUJE, takze vam vsem kdo s nimi takto zachazite preju druhou cast prislovi. A verte tomu zeje to pravdive. Na kazdem sptrochu pravdy trochu. Znate jeste nejake podobne prislovi na vlastovky ? Toto se mi moc libi.
Jinak je mi z lidi na bliti, tedy z tech co pisi proti vlastovkam. Doufam, ze si ani jeden z nich nerika chovatel, protoze mu jde jen o svoje chcipaky ve voliere a na volne zijici ptactvo sere. Kdyz uz mam rad ptaky, tak vsechny. Stav vlastovek kazdorocne klesa ale hlavne ze mi zijou moje vzdechliny ve voliere ze kterejch mam aspon par kacek. Vlastovky mi neprinasej nic, to si asi rikate ? Tak jste ubozi lastovky prinasej vim nez si myslite.
Na firmě na nove zateplené omítce-fasádě máme dvě hnízda vlaštovek,a co má být.....nebudte malicherná a nesundávejte je.Doma na svém domě máme v průjezdu dvě hnízda ,pod atikou jedno hnízdo,jsou to vlastně všechno děti,vnoučata co pocházejí od jednoho páru vlaštovek.také nás netěší ten"menší svinčík",ale jak to to pěkně,když koukáte na hnízdo o z něho čučí malinké hlavičky vlaštoviček a žadoní o potravu a co potom,když vyletí a sedí na drátech el.vedení.ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ TO JE SUPER,tak lidi neblnite kvůli troše hovinek,blata,a prachu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
a postoj všech srážečů hníst čehokoli je špatné ale bohužel jsou tací co mají rádi jen svou krásu a nevydí dál jak na špičku svého nosu,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.15
Nejlepší bude to hnízdo vypálit hořákem,pokud možno i s mladýma,vy tupci .......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlepší bude to hnízdo vypálit hořákem,pokud možno i s mladýma,vy tupci .......
Tak ho vyhoď a oni si ho postaví jinde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.100
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a postoj všech srážečů hníst čehokoli je špatné ale bohužel jsou tací co mají rádi jen svou krásu a nevydí dál jak na špičku svého nosu,
Co za národ to sem přispívá? Češi to nebudou - čeština to rozhodně není!
(hníst=hnízd, nevydí=nevidí, u příspěvku výše dokonce VZDECHLINA ...)
Jinak hlasuji pro vlaštovky, přestože jsem sám 2 hnízda v minulosti zničil. Vlaštovky je totiž postavily ve vnitřních prostorách novostavby. S uzavřením a omítkami se muselo čekat do podzimu, po odletu přišla likvidace.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
Je to problém, u mě hnízdí několik vlaštovek, pomáhá prý vystřihnout práka z papíru, natřít na černo a pověsit na místo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to problém, u mě hnízdí několik vlaštovek, pomáhá prý vystřihnout práka z papíru, natřít na černo a pověsit na místo.
Jak vypadá prák?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.100
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak vypadá prák?
Naprosto stejně jako prak, jen je delší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naprosto stejně jako prak, jen je delší.
Že mě nánu to nenapadlo hned,jdu to vyrobit!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Že mě nánu to nenapadlo hned,jdu to vyrobit!
a už toho nechte, chudákům vlaštovkám se musí škytat, že se ani nenažerou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je hrubý omyl. Zamezit ve stavbě hnízda můžete, hnízdo shazovat nikoli. Pokud je to ale jen trochu možné, hnízdo bych nerušil. To se netýká jen vlaštovek či jiřiček, ale zejména dravců a dalších ptáků (pěvců). Jiná kapitola jsou holubi (myslím ti ve městě), kteří jsou vektory mnoha chorob přenosných na člověka. Tam bych se zamezením stavby hnízda neváhal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na firmě na nove zateplené omítce-fasádě máme dvě hnízda vlaštovek,a co má být.....nebudte malicherná a nesundávejte je.Doma na svém domě máme v průjezdu dvě hnízda ,pod atikou jedno hnízdo,jsou to vlastně všechno děti,vnoučata co pocházejí od jednoho páru vlaštovek.také nás netěší ten"menší svinčík",ale jak to to pěkně,když koukáte na hnízdo o z něho čučí malinké hlavičky vlaštoviček a žadoní o potravu a co potom,když vyletí a sedí na drátech el.vedení.ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ TO JE SUPER,tak lidi neblnite kvůli troše hovinek,blata,a prachu.
Ono je rozdíl, jestli máte hnízdo v průjezdu a na kanceláři nebo na balkoně. Já jsem nechal vlaštovky hnízdit za oknem ložnice a po celou dobu krmení mladých jsem se nevyspal. Od rozednění to byl nesnesitelný rámus. Pracuji na směny a tohle období pro mě bylo opravdu únavné. Nechal jsem je samozřejmě na pokoji, ale potom byly nemilosrdně vyhnány. Já některé příspěvky naprosto nechápu. Nikdo tu přece netvrdí, aby se vlaštovkám hnízda shazovala, ale prostě jsou prostory, kam je člověk pustit nemůže. To je to samé, jako by se k vám domů nastěhovali chránění mravenci. Taky je tam necháte ? Tazatelka se slušně a z dobrého důvodu zeptala na nejlepší řešení a takoví falešní moralisté z této diskuze naprosto zbytečně dělají to, co z ní teď je. Tedy snůšku nadávek, osočování a urážek. Zdravím všechny normálně myslící chovatele. Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a už toho nechte, chudákům vlaštovkám se musí škytat, že se ani nenažerou.
Opakuji to, co zaniklo o pár příspěvků výše. Mluvíte stále dokola o jiřičkách (Delichon urbica), nikoliv vlaštovkách (Hirundo rustica). Byť jde o příbuzné ptáky, způsobem hnízdění se významně liší. Chovatelé v této rubrice by je měli odlišovat - patří to k základnímu vzdělánní a učí se to na základní škole už ve vlastivědě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Opakuji to, co zaniklo o pár příspěvků výše. Mluvíte stále dokola o jiřičkách (Delichon urbica), nikoliv vlaštovkách (Hirundo rustica). Byť jde o příbuzné ptáky, způsobem hnízdění se významně liší. Chovatelé v této rubrice by je měli odlišovat - patří to k základnímu vzdělánní a učí se to na základní škole už ve vlastivědě.
sorry ze se do toho pletu, ale vlastovku od jiricky jeste poznam...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sorry ze se do toho pletu, ale vlastovku od jiricky jeste poznam...
Takže kdo si podle vás dělá na balkóně hnízdo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.82
Správně. Díky, získáváte fant.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže kdo si podle vás dělá na balkóně hnízdo?
Takže Vám všem děkuji za názory, ale moc jste mi nepomohli
Opravdu netuším, jestli je to vlaštovka, nebo jiřička, nebo co. Je to zkrátka černobílí ptáček... Hnízdo si ještě nestačil postavit. A ani ho ještě neměl. Pořád to zkoušeli, tak jsem přidávala alobal a sáček, až je to asi přestalo bavit...
A ještě k pár reakcím:
Doma žádného ptáka nemám, protože jsem na peří silně alergická.
A taky máme novou fasádu na baráku a dělali nám i nové balkóny. Zkrátka nechci mít na balkóně žádné hnízdo. Nejsem milovníkem ptáků a myslím, že jedno nepostavené hnízdo ty mrchy nevyhubí...
Takže Vy všichni co jste pro výstavbu hnízd si to užijte a Vám ostatním děkuji za podporu...
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Opravdu netuším, jestli je to vlaštovka, nebo jiřička, nebo co. Je to zkrátka černobílí ptáček... Hnízdo si ještě nestačil postavit. A ani ho ještě neměl. Pořád to zkoušeli, tak jsem přidávala alobal a sáček, až je to asi přestalo bavit...
A ještě k pár reakcím:
A taky máme novou fasádu na baráku a dělali nám i nové balkóny. Zkrátka nechci mít na balkóně žádné hnízdo. Nejsem milovníkem ptáků a myslím, že jedno nepostavené hnízdo ty mrchy nevyhubí...
Takže Vy všichni co jste pro výstavbu hnízd si to užijte a Vám ostatním děkuji za podporu...
Lucie
Jestli je to černobílý,tak to bude Straka obecná (pica pica)!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.93
Opravdu hovada!!! chudáci vlaštovky!!! buďte rádi že tam nemáte mouchy a nechte je bejt!!!!!!!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.14
Ja uz teda nevim co mam chranit, jestli vlastovky a nebo kdyz nebudu mit zatepleny dum a novou strechu, tak taky nebudu setrna k prirode.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.221
nám hnízdí ve světlíku a jsem rád, že je tam máme.Sice občas podělaly prádlo na terase, jak seděly na anténě, ale tu jsem otočil a je klid. Povídají si semnou asi metr od hlavy, když věším prádlo.Dejte pod jejich hnízdo nějaké prkénko, aby vám nešpinily balkon a mějte radost, že jsou u Vás a pomáhají Vám od komárů a od much.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.221
nám hnízdí ve světlíku a jsem rád, že je tam máme.Sice občas podělaly prádlo na terase, jak seděly na anténě, ale tu jsem otočil a je klid. Povídají si semnou asi metr od hlavy, když věším prádlo.Dejte pod jejich hnízdo nějaké prkénko, aby vám nešpinily balkon a mějte radost, že jsou u Vás a pomáhají Vám od komárů a od much.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.26
U nás hnízdily každoročně jiřičky v průjezdu, mezi stropem a plynovou trubkou měly nastavěných řadu hnízd. V zimě je soused zlikvidoval a nacpal tam podélně plastové lahve a stříbrné vánoční řetězy. Od té doby tam nehnízdí, ale ten pohled je hrozný. Rozhodně bylo lepší zamést rýžovým pometlem hromádky z dlažby a chrstnout tam kýbl vody, teď mám z mého domečku výhled na plastový odpad. Průjezd je společný, trus jsem uklízela já. U mě bohužel nezahnízdily, mám nízký domek a dřevěný podhled, asi by se jim tam špatně stavělo hnízdečko.
Tak aspoň koukám na vrabce a sýkorky, jak drze kradou papouškům oky v pletivu vaječnou směs a krmí si jí své mladé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.178
Mám tři hnízda v novým přístřešku na auto. No jo no, tak jsem začal parkovat venku u silnice, abych je nerušil. Více mi teda vadí na nový fasádě. Ale co. Až budou mít po, veznu vapku a doufám že dolu nepude i fasáda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ještě k pár reakcím:
Lucie
Dobrý den,aby jste rozeznala vlaštovku od jiřičky,když je neznáte musíte poslouchat jejích zpěv. Vlaštovka sedí na drátě před oknem a zpívá fidli fidli fidli já mám jenom jedny vidly kdybych měla dvoje vidly vykydala bych vám hnůůůj a jiřička jen krádce čiřika.Jinak co se týče štěstí,asi na tom něco bude jeden člověk,když se mu usázovali na novostavbu jiřičky,asi před 35 roky jednu zastřelil je pravda,že už si tam nikdy nestavěli hnízdo,ale majitel je tam už přez 20 roků sám a nemocen,možná dnes by byl rád,kdyby tam měl alesponˇty vlaštovky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137
nerozčilujte se nad 6 let starým vláknem
PS. jinak tyhle "sterilní" matky taky "zbožňuju", co takovéhle kr.vy mohou předat svým
dětem...sami neznaj nic z přírody kolem sebe a preferujou nepodstatné kraviny na úkor
základních citů a empatie...
a pak to tu vypadá, tak jak to vypadá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.78
dobry den koukam ze je tady spousta fanatickejch ochrancu misto toho abi skusili rozumne poradit jak na vlastovky aniz bi se jim ublizilo tak si tady mezi sebou nadavate jak blazni vjerim ze jim ublizit nechce nikdo ale jsou mista kde pro ne proste neni misto ja je mam v kotelne kde mi samozrejmne vubec nevadej i kdyz jsou tam pjekne cejtit tak chapu ty ktery je na balkone a podome bezprostredne vedle sebe nechtej at si je ty chtry pustej do kuchyne a uvidime jak dlouho je budou milovat kazdopadne dokud nezahnizdili tak strhavat az je to prestane bavit udelaj si hnizdo nekde pobliz a vy z nich muzete mit tadost aniz by jste si navzajem prekazeli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.78
dobry den koukam ze je tady spousta fanatickejch ochrancu misto toho abi skusili rozumne poradit jak na vlastovky aniz bi se jim ublizilo tak si tady mezi sebou nadavate jak blazni vjerim ze jim ublizit nechce nikdo ale jsou mista kde pro ne proste neni misto ja je mam v kotelne kde mi samozrejmne vubec nevadej i kdyz jsou tam pjekne cejtit tak chapu ty ktery je na balkone a podome bezprostredne vedle sebe nechtej at si je ty chtry pustej do kuchyne a uvidime jak dlouho je budou milovat kazdopadne dokud nezahnizdili tak strhavat az je to prestane bavit udelaj si hnizdo nekde pobliz a vy z nich muzete mit tadost aniz by jste si navzajem prekazeli
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.96
Nevím co polemizujete, když byl příspěvek z roku 2006 a ten blbec co ty vlaštovky shazoval třeba už dávno chcíp při automobulový bouračce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.134
Musím říci, že mě toto vlákno hodně potěšilo! Myslela jsem, že existuje víc hulvátů, kteří by bourali ta hnízda. Ale koukám, že to s námi ještě neni tak zlé!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
Střílet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Střílet
Možná tak tebe solí do řiti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.134
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná tak tebe solí do řiti
Jj,, jak je vidět, kretínů je všude dost! Já bych mu to napálila ne do řití, ale rovnou do koulí! Jestli teda nějaký má. Dle vyjadřování asi hodně malý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.136
... JO JENZE VY ASI NEMATE HOVNA VSUDE PO KUCHYNSKE LINCE.. TAKZE JA JE CHCI UZ KONECNE ZLIKVIDOVAT PROVZDY..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.226
hmm,
a me bylo smutno, kdyz jsem nasel spadle hnizdo uvnitr garaze, v lonskem roce tam byly nejaky 3 maly mrsky odchovany .. , nevim, zda drozd, sykorka ci co .., a ted vikendu jsem nasel nove hnizdo a bylo spadle na zemi .., nastesti prazdne.
a ac jsem puvodne prazak z vaclavaku, tak bych nedokazal asi sundat hnizdo ..
dnes bydlici na venkove, jsem rad ze tam jsem .., ten stav, kdy venku neco pipa, neco zpiva .. a hlavne to zere mouchy a komary .. , k nezaplaceni .. a mam 3m od loznice zivy plot ... doslova zivy, jediny koho rozciluji ptaci venku jsou nase krepelky, ty se obcas probudi rano s kosakama .. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.61
U nás si udělala vlaštovka hnízdo v chodbě.....Máme neustále otevřené okénko.
Jinak kosice sedí na balkoně v květináči,druhá ve vinné révě.V seníku je rehek,na půdičce každoročně nějaká sova.Asi kalous.U sousedů jsou poštolky.Děti domů každou chvíli tahaji vypadlá a urousaná mláďata hrdliček,kosáků......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.66
nekteri lide jsou protivnejsi cim dal vic, az to hezke neni a zacina jim vadit uplne vsechno. Stekot psa, hnizdici vlastovky, moc slunicka, moc deste. Jak muzete na tomhle svete vubec zit ? Musi to byt pro vas muka. Vsude plno zvirat . Dam vam radu. Zavrete se do sklepa , pustte si televizi , nevylejzejte a budete mit klid od vseho. A hlavne vsichni od vas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nekteri lide jsou protivnejsi cim dal vic, az to hezke neni a zacina jim vadit uplne vsechno. Stekot psa, hnizdici vlastovky, moc slunicka, moc deste. Jak muzete na tomhle svete vubec zit ? Musi to byt pro vas muka. Vsude plno zvirat . Dam vam radu. Zavrete se do sklepa , pustte si televizi , nevylejzejte a budete mit klid od vseho. A hlavne vsichni od vas
jojo také se divím jak silnému alergikovi na peří mohou vadit vlaštovky na balkoně... máte všichni pravdu takoví alergický záchvat čekající na člověka po každý když vleze na balkon to je slast...vážně se divim že je pani chtěla nejak humáně vyhnat a ptala se zdejších odborníků
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jojo také se divím jak silnému alergikovi na peří mohou vadit vlaštovky na balkoně... máte všichni pravdu takoví alergický záchvat čekající na člověka po každý když vleze na balkon to je slast...vážně se divim že je pani chtěla nejak humáně vyhnat a ptala se zdejších odborníků
Mistře a jak dlouho trvá, než vlaštovka vyhnízdí? To opravdu nejde těch pár týdnů přežít? Co když vám před barákem začnou stavět, třeba silnici? Taky přemýšlíte, jak stavbaře zlikvidovat, protože vás ruší?
Jo, ptala se na nesprávném místě, toto je totiž chovatelské fórum. Ano tady jsou odborníci na to, jak ptactvo na svůj pozemek spíše přilákat, než je odpudit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pokud by ji vadili na alergii vlastovky na balkone, tak by asi nemohla chodit ani ven, kde poletujou pericka, ptaci a pod. Nemluve o tom, ze jiste bere leky, ktery alergii tlumi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.53
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hnízdo shodit
A tobě rozbourat barák pokud to již někdo neudělal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.66
nechapu, ze se tu resi pres 8 let stary prispevek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.115
Kdyby se Vám vlaštovky nastěhovaly na zeď těsně pod střechou každý rok, letos mají dokonce 3 hnízda, tak by jste asi mluvili jinak. Když máte novou fasádu a celou zeď s prominutím posranou od nich, tak by jste určitě radostí neskákali.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hnízdo shodit
Debile
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
dle mého názoru pomůže jedině mechanická zábrana. Možná by se dal použít systém antikal ( www.antikal.cz ). Jinak pokud už letos hnízdí tak bych je nechal vyhnízdit a poté hnízdo odstranil a nainstaloval mechanickou zábranu. Jinak platí co už tady někdo uvedl, ze zákona jsou všichni ptáci i jejich hnízda chráněni. Osobně bych ale vlaštovkám v hnízdění nebránil, problémy s trusem se dají vyřešit vhodnou podložkou pod hnízdo.
Albert
Správná odpověd.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co tady melete o obyváku?Jste normální j..............sou na balkoně mechanicky zabranit padaní trusu podložkoui a po vyletu mládat odstranit i hnízdo....vlačtovky mě hnízdí a kadí na podlahu kde chodíme do domu každy drtuhý den oškrabu špachtlou a umeju Savem....osle...to tady už bylo H5N1 lidi byli zblblí tak že sráželi hnízda dávali klece s papoušky k popelnici a idioti nechali babičce utratit korelu,pak ten osel ministr ji dovezl druhou,,,,,,,,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nerozčilujte se nad 6 let starým vláknem
PS. jinak tyhle "sterilní" matky taky "zbožňuju", co takovéhle kr.vy mohou předat svým
dětem...sami neznaj nic z přírody kolem sebe a preferujou nepodstatné kraviny na úkor
základních citů a empatie...
a pak to tu vypadá, tak jak to vypadá...
to je přesné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.66
Nejlepší bude vypálit tebe idiote.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.69
To jsou neskutecne blaboly samozvanych radoby ochrancu prirody. Vlastovky byly symbolem stesti minulych stoleti.Proc asi. Vlastovky delaly hnizdo vzdy v blizkosti staje a ne v obyvaku, ani na balkone. Vesnicane vzdy zhodili jejich hnizdo pokud to bylo blizko bydleni. V te dobe kazdy mel kravu, nebo kozu nebo jine zvire, ktere nechodi na zachod a vykaka se tam kde stoji. Na to kakanicko, mily odborniku chodi mouchy a je jich hejno. Je to jejich prace dle dokumentaristiky BBC. Kdyby nebylo tolik mouch, tak bychom chodili az po pas v mrsinach. Takze mouchy, ktere tak nenavidime ve skutecnosti delaji zasluznejsi praci nez vlastovky....a vlastovky je poziraji, nebo jinak receno se jimi zivi. Tak pojdme vlastovky pozabijet ne; Dokazou totiz sporadat neskutecne mnozstvi denne, hlavne v obdobi kdy maji mladata.
Takze, radsi si neco prectete o tom, nez zacnete tu lidem neco prat, vrati se Vam jako bumerang a postihne Vas nebo Vasi rodinu a pak bude pozde premyslet proc. Nemate totiz ani tuseni a mluvite do veci.
Vlastovky byly povazovany za stesti, protoze zbavuji okoli obtizneho hmyzu. Maji nas obdiv, protoze se vrati na jare vzdy do sveho hnizda a to je opravdu radost.
Co ale s vlastovkami, ktere se nastehuji na balkon..... Vlastovky maji neskutecne mnoztvi parazitu, blech, vsi a svrabu. To poznate okamzite pokud mate domaci zvirata a nepomuze Vam zadny preparat. Jsou hlucne a naletavaji na domaci zvirata, aby je provokovali. Neni to hra, je to v dusledku tech parazitu, kteri je zbavi ostrazitosti, aby se mohli premistovat do jineho hostitele. Takze dnesni stesti, ktere Vam vlastovky prinesou spociva v tom ze se nedoplatite za hygienu. Dalsi vec, kazdy parazit se zivi necim a jejich kakanicko se dostane lidem do plic, na kuzi. Je to pravda ze svraba asi nedostanete, ale budte si jist ze po urcite dobe se budete skrabat jako vase domaci mazlicci, budete asmatikem alergikem, nebo jeste neco horsiho....... a to vse klidne v patem patre v panelaku. A Vase dite!!!!!!!!!
Takze ten kdo vlastovky zna pouze z pohadek a prislovi at radsi mlci, a pise ten kdo ma nejakou dobrou radu. Lucka pekne a slusne napsala....tak at tu napise nekdo kdo vi jak setrne zabranit temto potvurkam, aby hnizdili tam kde neskodi.
Zdravim vsechny co tady urazite !!!!!!
Valerie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.253
další "sterilní" matka cítila potřebu sdělit svoje "moudra" světu...
plně pro vás "milá" Valerie platí viz foto
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.69
Sterilita se nerozdava tem kterym to prejete VY, O VELKΥ CLOVEKU s nazorem na vse , bez vzdelavani a ochoty pochopit neco komplexneji, co neni z Vasi hlavy, bez zadne ochoty se neco naucit a prostudovat, ale byt vzdy pripraven nekoho urazet. Doufam, ze jste "sterilni" naopak vy. Jinak budeme mit na svete jenom vlastovky, hlavne na balkonech tech drunych.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.253
jedna z duchovních "perel" těchto odborníků ba přímo až "parazitologů"
je to v dusledku tech parazitu, kteri je zbavi ostrazitosti, aby se mohli premistovat do jineho hostitele.
Jinak v rohu nad oknem mám každý rok jiřičky a spravi to přidělaná papírová krabice pod hnízdem, kterou dle potřeby vyměním (cca 2x za jedno hnízdění). Ty 2x 3týdny s mláďaty snadno přežijeme ...
Ptákům zdar, blbům zmar!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.69
Byla jsem si jista , ze ve sve touze rychle zesmesnovat nazory druhych nestihnete nalistovat na internetu neco o parazitech a o jejich zpusobu zivota, ani se podivat na dokumentarni porady na toto tema, to byste musel umet trochu treba anglicky, ale stacilo by se informovat nekdy o tom, komu a zaco jsou v posledni dobe udelovany Nobelovy ceny.
A pro Vas klid v dusi ja je mam na svem balkone, umim anglicky, venuji se problematice jiz nekolik let a plne souhlasim s Vasi posledni vetou. Jen nahodou jsem narazila na tuto stranku a chtela jsem dat par podnetu k zamysleni, protoze je neco jineho ochranovat zvirata a neco jineho ignorovat dusledky, kdyz takove zvire je soucasti domacnosti. Proto hledame na internetu, prosime o radu lidi se zkusenostmi a diskutujeme. Ovsem nema cenu diskutovat s nekym jehoz celozivotni dilo " litat s krabicemi od hovinka" je povyseno z jeho strany za vrchol humanismu.Uz mi neodpovidejte, ve snaze zesmesnovat jine odhalite uplne svou podstatu. Jinak mate smulu opravdu se venuji parazitum jiz 15 let. Diskutovat na urovni parazitologie, to je od Vas uz opravdu odvaha. Nechte se vysetrit,presne takto se chova clovek plny parazitu o kterych kdyz nic nevi tak si mysli ze neexistuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Byla jsem si jista , ze ve sve touze rychle zesmesnovat nazory druhych nestihnete nalistovat na internetu neco o parazitech a o jejich zpusobu zivota, ani se podivat na dokumentarni porady na toto tema, to byste musel umet trochu treba anglicky, ale stacilo by se informovat nekdy o tom, komu a zaco jsou v posledni dobe udelovany Nobelovy ceny.
A pro Vas klid v dusi ja je mam na svem balkone, umim anglicky, venuji se problematice jiz nekolik let a plne souhlasim s Vasi posledni vetou. Jen nahodou jsem narazila na tuto stranku a chtela jsem dat par podnetu k zamysleni, protoze je neco jineho ochranovat zvirata a neco jineho ignorovat dusledky, kdyz takove zvire je soucasti domacnosti. Proto hledame na internetu, prosime o radu lidi se zkusenostmi a diskutujeme. Ovsem nema cenu diskutovat s nekym jehoz celozivotni dilo " litat s krabicemi od hovinka" je povyseno z jeho strany za vrchol humanismu.Uz mi neodpovidejte, ve snaze zesmesnovat jine odhalite uplne svou podstatu. Jinak mate smulu opravdu se venuji parazitum jiz 15 let. Diskutovat na urovni parazitologie, to je od Vas uz opravdu odvaha. Nechte se vysetrit,presne takto se chova clovek plny parazitu o kterych kdyz nic nevi tak si mysli ze neexistuji.
Ó velká, teď jsem se vrátil z večerní prochajdy se psy, takže jsem opravdu necítil potřebu si cokoli kde "hledat" o parazitech. Nejsem profesionální parazitolog, přesto jako chovatel všeho možného o ekto i indoparazitech něco málo vím.
Pasivni přenos je možný z lecčeho na kde co a týká se to hlavne parazitů, co vytváři odolná stadia (cysty, vajicka apod).
Jsou parazité specifičtí, co se u jiných druhů zviřat nechytnou, ale i spousty generalistů, kteři se mohou chytit u různych druhů.
Mnou citovaný Váš blábol (proloženě) , není ale opravdu nic jiného, než blábol...
Tímto i já považuji naši "diskuzi" za skončenou.
Jestli jste si "pohonila ego" budiž vám to přáno...
Co je pro koho vrchol humanismu ponecháme stranou, neboť jste evidentně zcela mimo mísu.
tak pa a howk
obycejny obyvatel

XXX.XXX.211.31
Hnízdo se nesmí schazovat jen pokud už mají mláďata. Tak že ho klidně uraž, znič, připíchni nastříhaný igelit (lehký) tak aby vlál ve větru a máš pokoj. Nikdo z nás nechce mít na parapetu hromady trusu a podělaný okna!
obycejny obyvatel
napsal(a):
Hnízdo se nesmí schazovat jen pokud už mají mláďata. Tak že ho klidně uraž, znič, připíchni nastříhaný igelit (lehký) tak aby vlál ve větru a máš pokoj. Nikdo z nás nechce mít na parapetu hromady trusu a podělaný okna!
Tak "obyčejný obyvatel" je synonymum pro obyčejného blbce, jo? Tak to jsem nevěděl. Jinak pro nás "obyčejné" chovatele je standartem, že krom svého ptactva necháváme žít ve svém okolí i tzv. "divoké ptactvo". A nikdo z nás nemá potřebu tomuto v hnízdění bránit.
chewa

XXX.XXX.129.210
Jak se mam zbavit toho hnízda probouzeji mě ve 4 rano jeto hruza pomozte
chewa
napsal(a):
Jak se mam zbavit toho hnízda probouzeji mě ve 4 rano jeto hruza pomozte
TRPEZLIVOSŤ
aj príroda potrebuje žiť, ja tu mám papagáje a vonku tiež lastovičky majú koncert okolo 4 hodiny rannej, na borovici vyspevuje samec drozd čierny a ešte tu hniezdia i vrabci a holub hrivňák - divý holub, ale už hniezdia i v meste - mám vyletených 2 ks kakadu ružové + papagáje, ktoré majú námluvy od skorého rána - všetko sa tá tolerovať - keby som toto nemal, tak sa asi zbláznim - to by bolo TICHO - síce ticho lieči, (ale to je pre nemocnicu), som síce už na dôchodku - do práce už nechodím, takže toto všetko si užívam
slune

XXX.XXX.102.160
Mam rada vlastovky ale poprve zazivam ten denni bordelstavby lepeni hliny, nekdo mi poradil seskrabat naz acatku a postrikat octem, to neni JED, jinac s tim igelitem, pridelanym v rohu souhlasim...
Sice už jste to vyřešila ale kdyby náhodou do budoucna zkuste pověsit zvonkohru k místu kde chtějí stavět hnízdo.Sousedům to pomohlo.
Jinak pro zastánce vlaštovek uvědomte si že je zakladatelka alergická a nemá opeřence ráda ale i přes to se snaží najít nejlepší možné řešení jak pro ní tak pro ptáky.Když jim zabrání ve stavbě hnízda ptáci si najdou jiné místo kde budou mít klid a vyvedou mladé rozhodně je to lepší než kdyby chtěla likvidovat hnízdo plné holátek.
wlkwolf

XXX.XXX.49.21
Doporučuji dobrou vzduchovku, a je po starostech
wlkwolf
napsal(a):
Doporučuji dobrou vzduchovku, a je po starostech
Jasnej.
sclateri

XXX.XXX.74.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
/lidové přísloví/
Múdre slová...
Radek..

XXX.XXX.128.19
Teď to řeším taky. Sedají mi pod pergolou a na stole máme denně několik desítek hoven. Asi vytáhnu prak. Nehodlám jíst hovna. To si dám raději vlaštovčí stehýnka.
Radek..
napsal(a):
Teď to řeším taky. Sedají mi pod pergolou a na stole máme denně několik desítek hoven. Asi vytáhnu prak. Nehodlám jíst hovna. To si dám raději vlaštovčí stehýnka.
Taky jasnej.
lupus4
napsal(a):
Taky jasnej.
Pane Radek, který máte problém s vlašovkami.
Prak je dobrý, pokud se trefíte. V tom případě nahlaste úspěch na Inspecci životního prostředí a budete náležitě finančně odměněn. Nevím jestli poznáte vlaštovčí hovna na stole pod vaší pergolou, ale my normální lidé jíme z talíře a ne z pokáleného stolu. Doporučuji vyměnit hospodyni.
Trochu z jiného soudku. Teď vyhnízdili u mě domě pod štítem brabčáci. Jako vzhledem k tomu, že se musí kolem hnízda do domu, a na dlažbě byl trus, tak to asi nevypadalo úplně pěkně. Tak holt každý druhý den jsem vzal kýbl, kartáč a párkrát to přejel. Nyní vylétli a je klid. Bohužel na zahradě po tři noci nacházím pozůstatky útoků koček na ne zcela vzletná mláďata. To považuji za větší problém, než trocha hoven. (sám kočku nemám).
Skoumaloka

XXX.XXX.241.207
Zdravím,
našla jsem si tento článek, protože jsem myslela, že se v něm dozvím, jak přesvědčím vlašťovky, aby si začali stavět hnízdo někde jinde a né hned nad vchodovými dveřmi.. možná mě tu ukamenujete, ale doopravdy jim nechci dovolit postavit hnízdo zrovna zde.. dala jsem tam pytlík a i CDčko, ale toho se nebojí.. můžou si postavit hnízdo jinde na baráku ( to mi vadit nebude ), ale nad dveřma nee.. nechávám tam i kočárek a tak nepotřebuji ho mít pokaděný.. prosím bez nějakých Vašich urážek, můžete mi poradit, jak na ně..
předem Vám moc děkuji, Katka.
Skoumaloka
napsal(a):
Zdravím,
našla jsem si tento článek, protože jsem myslela, že se v něm dozvím, jak přesvědčím vlašťovky, aby si začali stavět hnízdo někde jinde a né hned nad vchodovými dveřmi.. možná mě tu ukamenujete, ale doopravdy jim nechci dovolit postavit hnízdo zrovna zde.. dala jsem tam pytlík a i CDčko, ale toho se nebojí.. můžou si postavit hnízdo jinde na baráku ( to mi vadit nebude ), ale nad dveřma nee.. nechávám tam i kočárek a tak nepotřebuji ho mít pokaděný.. prosím bez nějakých Vašich urážek, můžete mi poradit, jak na ně..
předem Vám moc děkuji, Katka.
Domnívám, se, že se nejedná o vlaštovky, ale jiřičky, což je z hlediska trusu, který padá dolů jedno. Snad se dá pod hnízdo umístit 20 cm šíroký sololit, umakart či jiná pdložka. Na zem nic padat nebude a v září budou pryč až do dubna. Pakliže to nejde, tak těm ptákům domluvte ať jdou bydlet jinam, možná by to doporučili oni Vám.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jsou neskutecne blaboly samozvanych radoby ochrancu prirody. Vlastovky byly symbolem stesti minulych stoleti.Proc asi. Vlastovky delaly hnizdo vzdy v blizkosti staje a ne v obyvaku, ani na balkone. Vesnicane vzdy zhodili jejich hnizdo pokud to bylo blizko bydleni. V te dobe kazdy mel kravu, nebo kozu nebo jine zvire, ktere nechodi na zachod a vykaka se tam kde stoji. Na to kakanicko, mily odborniku chodi mouchy a je jich hejno. Je to jejich prace dle dokumentaristiky BBC. Kdyby nebylo tolik mouch, tak bychom chodili az po pas v mrsinach. Takze mouchy, ktere tak nenavidime ve skutecnosti delaji zasluznejsi praci nez vlastovky....a vlastovky je poziraji, nebo jinak receno se jimi zivi. Tak pojdme vlastovky pozabijet ne; Dokazou totiz sporadat neskutecne mnozstvi denne, hlavne v obdobi kdy maji mladata.
Takze, radsi si neco prectete o tom, nez zacnete tu lidem neco prat, vrati se Vam jako bumerang a postihne Vas nebo Vasi rodinu a pak bude pozde premyslet proc. Nemate totiz ani tuseni a mluvite do veci.
Vlastovky byly povazovany za stesti, protoze zbavuji okoli obtizneho hmyzu. Maji nas obdiv, protoze se vrati na jare vzdy do sveho hnizda a to je opravdu radost.
Co ale s vlastovkami, ktere se nastehuji na balkon..... Vlastovky maji neskutecne mnoztvi parazitu, blech, vsi a svrabu. To poznate okamzite pokud mate domaci zvirata a nepomuze Vam zadny preparat. Jsou hlucne a naletavaji na domaci zvirata, aby je provokovali. Neni to hra, je to v dusledku tech parazitu, kteri je zbavi ostrazitosti, aby se mohli premistovat do jineho hostitele. Takze dnesni stesti, ktere Vam vlastovky prinesou spociva v tom ze se nedoplatite za hygienu. Dalsi vec, kazdy parazit se zivi necim a jejich kakanicko se dostane lidem do plic, na kuzi. Je to pravda ze svraba asi nedostanete, ale budte si jist ze po urcite dobe se budete skrabat jako vase domaci mazlicci, budete asmatikem alergikem, nebo jeste neco horsiho....... a to vse klidne v patem patre v panelaku. A Vase dite!!!!!!!!!
Takze ten kdo vlastovky zna pouze z pohadek a prislovi at radsi mlci, a pise ten kdo ma nejakou dobrou radu. Lucka pekne a slusne napsala....tak at tu napise nekdo kdo vi jak setrne zabranit temto potvurkam, aby hnizdili tam kde neskodi.
Zdravim vsechny co tady urazite !!!!!!
Valerie
Sice je to už starý příspěvek, ale velmi jsem se u toho zasmála protože jsem dlouho nic tak "přechoulostivě přehnaného" nečetla.
U nás sice nemáme na oknech vlaštovky, ale létá nám sem pravidelně na okna spousta jiných ptáčků už ze zvyku, že tam máme každoročně v zimě plné krmítko (a malé množství krmení dáváme i teď přes léto). Máme po zahradě i rozvěšeno pár budek. Je krásné je pozorovat, jak se u toho krmítka pošťuchují a jaké druhy se tu střídají (vrabci, sýkorky, zvonci, kosáci, drozdi, dokonce přiletěl i strakapoud, žluna i sojka. Mohla bych pokračovat dál...
A samozřejmě že se na okno i na okolí domu a na zahradě (na zahradě zcela jistě) také sem tam "vykakají" že ? Ale podle tohoto příspěvku už bychom museli být já i můj přítel a zřejmě asi i ostatní, kdo má jen trochu s přírodou kontakt, dávno pod kytkami, nebo minimálně v nemocnici na JIP s pěti druhy antibiotik, antimykotik a anti *čeho všeho. Prostě hovínka odklidíme, umyjeme si ruce a je to.
Ptáčkové mohou přenášet nemoce, ale to i jiná zvířata (a hlavně co všechno mnohdy umí přenášet takoví lidé... ) ale takovýhle extrém? Astmatikem a alergikem se člověk opravdu nestane výhradně z kontaktu se zvířaty (vyrůstala jsem do svých 12 let v hospodářství takřka denně v hov*ch, to bych opravu musela být dávno mrtvá.
Ale chápu, každý nemusí ptáky, co mu hnízdí tak blízko obydlí. Ale volila bych něco šetrnějšího, než shazovat hnízda s mladými. Ikdyž já bych spíš volila nechat je tam, pokud nebrání nějak závažně běžnému provozu domu (tedy otvírání okna, průchodu z bytu a do bytu atd.). Já bych byla spíš i ráda, že tam jsou.
A k mouchám na začátku příspěvku? ano, mouchy jsou užitečné do určité míry, stejně jako ty vlaštovky. Neřekla bych, že jedno je užitečnější víc, než druhé. Příroda to má dobře ošéfované. Možná kdyby neexistovaly vlaštovky, budou mouchy přemnožené a pak už by to taky taková legrace nebyla. Já teda nechci nikoho strašit, ale ta moucha totiž taky přenáší různé choroby, kor když si tak z toho hov*nka nenápadně sedne někomu hezky do talíře.
Všeho s mírou, vlaštovek, much, ale i té hygieny
Hodná moucha

XXX.XXX.161.10
anurra.rhonean23
napsal(a):
Sice je to už starý příspěvek, ale velmi jsem se u toho zasmála protože jsem dlouho nic tak "přechoulostivě přehnaného" nečetla.
U nás sice nemáme na oknech vlaštovky, ale létá nám sem pravidelně na okna spousta jiných ptáčků už ze zvyku, že tam máme každoročně v zimě plné krmítko (a malé množství krmení dáváme i teď přes léto). Máme po zahradě i rozvěšeno pár budek. Je krásné je pozorovat, jak se u toho krmítka pošťuchují a jaké druhy se tu střídají (vrabci, sýkorky, zvonci, kosáci, drozdi, dokonce přiletěl i strakapoud, žluna i sojka. Mohla bych pokračovat dál...
A samozřejmě že se na okno i na okolí domu a na zahradě (na zahradě zcela jistě) také sem tam "vykakají" že ? Ale podle tohoto příspěvku už bychom museli být já i můj přítel a zřejmě asi i ostatní, kdo má jen trochu s přírodou kontakt, dávno pod kytkami, nebo minimálně v nemocnici na JIP s pěti druhy antibiotik, antimykotik a anti *čeho všeho. Prostě hovínka odklidíme, umyjeme si ruce a je to.
Ptáčkové mohou přenášet nemoce, ale to i jiná zvířata (a hlavně co všechno mnohdy umí přenášet takoví lidé... ) ale takovýhle extrém? Astmatikem a alergikem se člověk opravdu nestane výhradně z kontaktu se zvířaty (vyrůstala jsem do svých 12 let v hospodářství takřka denně v hov*ch, to bych opravu musela být dávno mrtvá.
Ale chápu, každý nemusí ptáky, co mu hnízdí tak blízko obydlí. Ale volila bych něco šetrnějšího, než shazovat hnízda s mladými. Ikdyž já bych spíš volila nechat je tam, pokud nebrání nějak závažně běžnému provozu domu (tedy otvírání okna, průchodu z bytu a do bytu atd.). Já bych byla spíš i ráda, že tam jsou.
A k mouchám na začátku příspěvku? ano, mouchy jsou užitečné do určité míry, stejně jako ty vlaštovky. Neřekla bych, že jedno je užitečnější víc, než druhé. Příroda to má dobře ošéfované. Možná kdyby neexistovaly vlaštovky, budou mouchy přemnožené a pak už by to taky taková legrace nebyla. Já teda nechci nikoho strašit, ale ta moucha totiž taky přenáší různé choroby, kor když si tak z toho hov*nka nenápadně sedne někomu hezky do talíře.
Všeho s mírou, vlaštovek, much, ale i té hygieny
Nemluvě o tom, že i ty hodné mouchy, jak psala ta chytrá paní nahoře přenášejí nemoci a to jak přímo, tak nepřímo. Stavět je tedy do pozice, že jsou užitečnější než vlaštovky je dost mimo mísu.
Hnízdo pokud v něm nic nehnízdí můžete zlikvidovat a ne jak tady čvachtají někteří. Abych nemusel pořád bojovat z ptáky a neničili mě fasádu, nainstaloval jsem do horních rohů oken protiptačí zábrany. Jedná se o silikonové transparentní pásky ze kterých trčí nerezové trny a tyto pásky se dají střihat a napojovat a jednoduše nalepíte transparentním silikonem na fasádu, pásky a silikon jsou průhledné a trny tenké, takže to ani nehyzdí fasádu a není moc vyditelné a zábrany nejsou drahé. Jinak chápu lidi, kteří si nechtějí nechat ničit drahou fasádu na kterou většina lidí hned jen tak nenašetří nebo si na ni půjčí.
Bohužel spousta chlévů se zrušilo, tedy pokud jde o vlaštovky, jiřičky staví spíš na balkonech a pod. Nemají kde stavět.Pokud nechcete aby u vás hnízdili, musíte hned od začátku odstraňovat jejich pokus o stavbu. Pokud je necháte dostavět a shodíte jim hnízdo i s obsahem tak jste chudáci, co jiného napsat. Naštěstí takových není mnoho a nechají je hnízdit a ještě jsem neslyšel, že by někdo dostal od vlaštovky svrab.
je to staré téma, ale vidím že pořád aktuální. Nechápu jak někomu může vadit nějaké hnízdo jakéhokoliv ptáka. Asi je ten člověk na kočičky nebo na pejsky. Pokud bychom měli být takoví všichni navzájem nesnášenliví tak si budeme navzájem trávit mazlíčky. Podělaný záhon od koček je rozhodně horší než nějaké hovínko od vlaštovky. Nebo psí výkaly po ulicích vydají také za víc než bobek od kosa nebo vrabce. A co lidé kteří zahazují použité papírové kapesníky plné bacilů chřipky a nemocí? Také je budeme střílet prakem do oka? Pod hnízdo vlaštovek se dá určitě umístit nějaké prkénko na které se nachytá jejich trus a máte hnojení na kytky zadarmo a nemusíte kupovat žádné OBM.
corvuscorax
napsal(a):
je to staré téma, ale vidím že pořád aktuální. Nechápu jak někomu může vadit nějaké hnízdo jakéhokoliv ptáka. Asi je ten člověk na kočičky nebo na pejsky. Pokud bychom měli být takoví všichni navzájem nesnášenliví tak si budeme navzájem trávit mazlíčky. Podělaný záhon od koček je rozhodně horší než nějaké hovínko od vlaštovky. Nebo psí výkaly po ulicích vydají také za víc než bobek od kosa nebo vrabce. A co lidé kteří zahazují použité papírové kapesníky plné bacilů chřipky a nemocí? Také je budeme střílet prakem do oka? Pod hnízdo vlaštovek se dá určitě umístit nějaké prkénko na které se nachytá jejich trus a máte hnojení na kytky zadarmo a nemusíte kupovat žádné OBM.
Původní dotaz, jak se zbavit vlaštovek je 12 roků starý. Jistě se jednalo o jiřičky, jak je zde dříve připomínáno.
Za posledních 10 let nastal tak strašný úbytek vlaštovek a s podivem i jiřiček, že mít dnes na domě jiřičky bych považoval za poctu.
Chceme vše ekologické, ale mnozí z nás asi neví, co je obsahem tohoto pojmu.
Snad to autorka původního dotazu, jak se zbavit vlaštovek už po 12 letech ví.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
Já jsem v rohu u podhledu natáhl strunu a problém vyřešen.Mam dúm typu bungalov. Struna jim tam zavazí, okamžitě toho nechali.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Zajimave cteni, mozna v budoucnu nekdo vymysli jak se zbavit lidi.t.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zajimave cteni, mozna v budoucnu nekdo vymysli jak se zbavit lidi.t.
Je zvláštní, že se kolem zvířat a jejich ochrany točí tolik extrémistu a podivínů, celkem to věci škodí.
Já jsem si celkem se zaujetím početla. Fasádu jsme chtěli rekunstruovat letos z jara, ale nějak jsme zaspali a vlaštovky nás předběhly. Takže rekonstrukce proběhne na podzim. Jsem zvědavá, jak moc mi budou vadit hnízda na nové fasádě, hádám, že taky nebudu nadšená. Budeme to muset nějak řešit, tady mají jiné vlaštovky dost jiných možností, takže černé svědomí mít nebudu.
U nás se počet hnízd taky snižuje, oproti stavům asi před deseti lety, kdy jsme měli hnízdy obšancované střechy, je to letos je pár hnízd.
napsal(a):
Je zvláštní, že se kolem zvířat a jejich ochrany točí tolik extrémistu a podivínů, celkem to věci škodí.
Já jsem si celkem se zaujetím početla. Fasádu jsme chtěli rekunstruovat letos z jara, ale nějak jsme zaspali a vlaštovky nás předběhly. Takže rekonstrukce proběhne na podzim. Jsem zvědavá, jak moc mi budou vadit hnízda na nové fasádě, hádám, že taky nebudu nadšená. Budeme to muset nějak řešit, tady mají jiné vlaštovky dost jiných možností, takže černé svědomí mít nebudu.
U nás se počet hnízd taky snižuje, oproti stavům asi před deseti lety, kdy jsme měli hnízdy obšancované střechy, je to letos je pár hnízd.
To nebudou vlaštovky ale Jiřičky.
Tak nepředpokládám, že někdo shazuje hnízdo hotové, samozřejmě jsme to každý večer co postavili zase sundali ale je to zbytečné, ptáci to nevzdávají a staví pořád znovu a zbytečně se vysilují, lepší i pro ptáky je tam dát hned zábrany aby letěli jinam. Měl jsem 5 let dům bez fasády a ani jednou nezahnízdili.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji!!!
Lucie
Zdravím Vás Lucie, já bych to hnízdo nechal být. Je to hezké se dívat jak potom krmí mladé. Já si je chci naopak přilákat a nedaří se . Opravdu bychom měli chránit ptactvo. Díky lidskému drancování přírody již někteří ptáci v některých oblastech zcela vymizeli. . Zkuste dát tu podložku pod hnízdo jak již bylo výše uvedeno a to OK, věřte mi.
jezeddák
napsal(a):
Zdravím Vás Lucie, já bych to hnízdo nechal být. Je to hezké se dívat jak potom krmí mladé. Já si je chci naopak přilákat a nedaří se . Opravdu bychom měli chránit ptactvo. Díky lidskému drancování přírody již někteří ptáci v některých oblastech zcela vymizeli. . Zkuste dát tu podložku pod hnízdo jak již bylo výše uvedeno a to OK, věřte mi.
Áno mali by sme si chrániť ptactvo , ale stále si dávam otázku prečo to čo je na Slovensku chránené napríklad V taliansku alebo inéj krajine EU neplatí, tam to majú národný šport v love pri migrácii.
kikimora
napsal(a):
Áno mali by sme si chrániť ptactvo , ale stále si dávam otázku prečo to čo je na Slovensku chránené napríklad V taliansku alebo inéj krajine EU neplatí, tam to majú národný šport v love pri migrácii.
Pred rokom som pozeral ako sa správajú Taliansky lovci.Lastovičky preletujú cez úzku medzeru medzi skalami kde ich na konci tejto cesty čaká odchytová sieť kde skončí tisíce lastovičiek.Potom si dávam otázku čo to je?Každý rok mám v záhrade hrivňákov a vyvedú 2x do roka mladých.Tiež som pozeral ako ich krásne lovia keď prelietavajú.Bude to len o tom ako sú nastavené pravidlá.Tu je všade vela ochranárov čo je dosť často aj na škodu.
Lenora

XXX.XXX.167.50
Vlaštovky by mi nevadily, kdyby sedaly jen na přístavku. Jak by vám bylo, kdyby vám věčně kadily na zábradlí, schody, fasádu a vchodové dveře?

Lenora
napsal(a):
Vlaštovky by mi nevadily, kdyby sedaly jen na přístavku. Jak by vám bylo, kdyby vám věčně kadily na zábradlí, schody, fasádu a vchodové dveře?
Úplně normálně... Setřu a žiju dal.... Navíc věčně to není jen pár měsíců v roce... Dneska má bohužel každý se vším problém a podle toho to taky vypadá
napsal(a):
Úplně normálně... Setřu a žiju dal.... Navíc věčně to není jen pár měsíců v roce... Dneska má bohužel každý se vším problém a podle toho to taky vypadá
Napsal jste to velice dobře.Všichni jsou pro ochranu přírody a zvířqt, ale jak jim padá trus na chodník, zpěv je ráno budí, ozobnou salát nebo třešně a kanadské borůvky, tak láska k přírodě rychle vyprchá a pak ten původní 3 roky starý dotaz. A jistě to nedělají vlaštovky, ale jiřičky. Ale to je těmto lidem jedno, nic o tom neví a ani vědět nechtějí.
Kuchařka

XXX.XXX.109.50
I mě trápí vlaštovky na naší školce. Co mám zaručeně vyzkoušené je balónek, který se ovšem musí měnit, protože praskne asi po dvou dnech!! Pak jsem zkoušela smradlavy postřiky do kuchyně, ale ty vyprchaji brzy. Taky mě to štve rok co rok ...tak dnes jsem aspoň trochu pomohla😉
netroll kuchajdo, jestli si taková kuchařka jako empatik, tak chudáci děti
Kuchařka
napsal(a):
I mě trápí vlaštovky na naší školce. Co mám zaručeně vyzkoušené je balónek, který se ovšem musí měnit, protože praskne asi po dvou dnech!! Pak jsem zkoušela smradlavy postřiky do kuchyně, ale ty vyprchaji brzy. Taky mě to štve rok co rok ...tak dnes jsem aspoň trochu pomohla😉
Kuchařko, buďte ráda, že vás trápí jen vlaštovky. A smradlavý postřiky do kuchyně snad používáte jen doma. A místo balonku doporučuji pánskou ochranu, ta jistě nepraskne. Jen bych rád viděl váš obličej v jehož mozku se vytvořil tak originální příspěvek. Ale patří to sem, protože jste exot, jak se dřív okrasným ptákům říkalo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel, ale někdy není jiné řešení než hnízda zničit, zákon, nezákon, když máte každý den slušně řečeno "posrané" okna, vchodové dvěře do domu a násos hoven na zemi...
My máme posrané auta na dvorku.ale to spraví voda a hadr,ale když vyletí 5 mladých vlaštovek z hnízda je to nádhera .pozorovat jak se učí létat a taky je to štěstí v domě,jak už věděli naši předci.Dnes se civilizace odklání od přírody a je to znát každý den,hlavně žádný bordel v domě.Po ukončení hnízdění, stačí jen uklidit ,ale dnešní lidé mají rádi vše dezinfikované a to je začátek konce.
Na zahradě v tůjích je obrovské hejno vrabců a kosáků a také je pěkné jak s mladé učí létat, ale často jejich zamordované mrtovolky mládat házíme do popelnice, všichni to nedokážou na poprvé a naši psi a sousedovic kočky se o ně postarají a v tom lovišti jim nikdo nezabrání, aby ty ptáky přestali lovit. také máme problém s krtky, vím že jsou chránění a nesmí se zabíjet, tak je zase za nás loví psi...
juhaj
napsal(a):
Ve stodole máme ještě dvě hnízda s mladými vlašťovkami. Mají vůbec ještě šanci? Jak jsou velké nevím, je to hrozně vysoko, ale slyšet jsou dost.
To víte že mají, hmyzu je ještě dost. Bylo i před mnoha lety naprosto běžné, když se šlo v září do školy, tak na el. a tel. drátech kolem silnic byla často vidět čerstvě vylétlá celá hnízda vlaštovek. Otázka špíš je, jaké počasí budou mít na cestě a zda na ní budou mít dostatek energie.
JoPe
napsal(a):
To víte že mají, hmyzu je ještě dost. Bylo i před mnoha lety naprosto běžné, když se šlo v září do školy, tak na el. a tel. drátech kolem silnic byla často vidět čerstvě vylétlá celá hnízda vlaštovek. Otázka špíš je, jaké počasí budou mít na cestě a zda na ní budou mít dostatek energie.
Děkuji za odpověd, moc jim přejí, ať to dají
Palic

XXX.XXX.96.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky za radu, jdu na to.
Marek_H

XXX.XXX.119.50
Lastovičie hniezda z vtáčích slín putujú na luxusné čínske stoly - 1200Eur / Kg
https://cestovanie.pravda.sk/exotika/clanok/432479-pochutka-lastovicie-hniezda-z-vtacich-slin-putuju-na-luxusne-cinske-stoly/
Inde za ne tvrde plati a u nas je sundavame :-D :-D :-D
kotlin

XXX.XXX.48.28
dobrý den mám vlaštovky nad oknem chci se zeptat až odletí jestli jim tam můžu nechat na příští rok hnízdo nechci jim ho bourat vrátí se zpátky do hnízda děkuji Strejcová

Dobrý den,
spíš půjde o jiřičky, ty lepí hnízda zvenčí budov, vlaštovky hnízdí uvnitř.
Hnízdo nechat můžete, vrací se do něj, ušetříte jim práci. Taky se může stát že hnízdo dřív obsadí vrabci. V tom případě si jiřičky nejspíš postaví nové.
napsal(a):
Dobrý den,
spíš půjde o jiřičky, ty lepí hnízda zvenčí budov, vlaštovky hnízdí uvnitř.
Hnízdo nechat můžete, vrací se do něj, ušetříte jim práci. Taky se může stát že hnízdo dřív obsadí vrabci. V tom případě si jiřičky nejspíš postaví nové.
Souhlas. Dejte pod hnízdo podložku 40 cm, aby vám neznečisťoval trus mladých balkon. Ono ho je za dobu dvou nebo i 3 hnízd hodně. a opravdu to vadí.
Ti přátelé přírody z internetových videí žijí mimo realitu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!